Šta je novo?

Shogun 2: Total War

Ja nikad nista narocito nisam postigao sa monkom i metsukeom, dok sa ninjama kidam. Nego kako majke ti si ih naveo da te napadnu? Desavali su mi se periodi od po 20 turnova da niko nece da napadne, a ja tek sto sam osvojio moje ostrvo i malo zagazio na glavno pa odmorio malo da smirim strasti, i da modernizujem armije.
I onda su napali saveznika a ja jedva docekao da uletim u rat, i posle par takvih odaziva nas 3(chosokabe, kitokabe i ja) ratujemo protiv svih ostalih.:p

Evo nesto mi se cesto desava sad da mi na auto bude pirova pobeda, a setup mi je ocigledno jaci(jari samuraj rank 4 naspram njegovog ashigaru)+ konjica koju nema i srecom uradim save, pa udjem uzivo i onda ne odustajem dok ih sve ne pobijem:D

Sto se tice AI-a, pa logicno mi je da vidi koji su zamkovi prazni, ko sto i ja vidim njemu.....kako su me z$%^^&^ sinoc, u briljantnom prodoru su mi odsekli 2 najbolje pune armije koje su naivno prebrzo osvajale. Naravno to su radili udruzeno tako da bi morao da se vratim kroz provincije koje sad imaju po 40-50 ceta.....sad imam 3 varijante:

1. da ih smestim obe u jednu provinciju(i zrtvujem 3 novoosvojene) i tu cekam da polome zube napadajuci me(ako uopste i napadnu u sledecih 20 krugova)?

2. da nastavim prodor ka istoku lootujuci i unistavajuci im ekonomiju?

3. brodovima da ih vrnem nazad?

Samo da ne pocne opet da mi puca igra

Mozes da ih navedes, treba samo da budes neprijatan sa njima i da njihovo raspolozenje ode u unfriendly. Najbolje je da saljes svoje agente na njega sto vise. Svaku neuspelu akciju on uglavnom registruje i to se vidi u smanjenju odnosa sa tobom. Saljes uglavnom neiskusnije agente. Inace monkovi su mene spasili mnogo puta podizanjem pobuna u odredjenim provincijama tako da obavezno treba to razvijati kod njih. Pored toga obavezni su i ninje saboteri, oni koji mogu da zaustave armiju na jedan potez. Ako je armija jaka stavite ninju pored i sabotirate je u svakom potezu a sa svojom armijom pravite rusvaj po njegovim teritorijama. Ovo je veoma dobro u pocetku, jer neprijatelj uglavnom ima jednu jaku armiju i recimo 2 ili tri teritorije. Dobar ninja moze da zaustavi njegovu armiju na nekoliko poteza dok se ne osvoje sve njegove teritorije a samim tim ta armija i klan prestaju da postoje. Japanci su u to vreme bili veoma "pogano"drustvo ( ovim ne zelim da uvredim bilo koga jer ja veoma cenim Japanski narod i njihovu tradiciju i kulturu) ali u tom periodu nisi mogao da verujes ni rodjenoj majci tako da je ovakavo politicko okruzenje daje dobar smek ovoj igri.

Upravo sad razgovaram sa kolegom o shogunu i objasnjavam mu kako da se bavi politikom i shvatim da on nije ukapirao kako da vidi koje akcije uticu pozitivno a koje negativno na odnose sa drugim klanom kao i kako da vidi kakvo je raspolozenje odredjenog klana prema klanu koji se vodi. Ako neko ne zna, ode se na diplomatiju, pa se klikne na klan koji hocete i stanete iznad njegovog grba misem posle sekund ili dva pojavice se odredjene informacije o odnosu tog klana prema vama.

Poslednja izmena:
Upravo sad razgovaram sa kolego o shogunu i objasnjavam mu kako da se bavi politikom i shvatim da on nije ukapirao kako da vidi koje akcije uticu pozitivno a koje negativno na odnose sa drugim klanom kao i kako da vidi kakvo je raspolozenje odredjenog klana prema klanu koji se vodi. Ako neko ne zna, ode se na diplomatiju, pa se klikne na klan koji hocete i stanete iznad njegovog grba misem posle sekund ili dva pojavice se odredjene informacije o odnosu tog klana prema vama.

Hvala na svakom ovakvom " sharing knowledge-u " :) Mene diplomatija smara odn sve baziram na " katana persusasion " odn ne verujem ja nikom, mislim otkud znam kad ce se aktivira skripta " kill your good neighbour " :d

Kad vidis da je klan veoma neprijateljski prema tebi, postoji sansa da te napadne, ponekad dobijes i upozorenje pre samog napada. Inace ta katana politika moze da bude ubedljiva ali ne vredi ako nemas novca da platis ljude koji ce da ih nose. Meni se svidja sto je diplomatija i ekonomija na malo visem nivou nego ranije ali mislim da to moze mnogo bolje, jer ipak ove dve stvari su osnove svakog rata, posebno ekonomija. Vojska je tek na trecem mestu, u slucaju Shoguna 2 tek na cetrvtom jer uz dobre agente mozes i bez mnogo borbi da dobijes rat.

A ja izbjegavao da ih maltretiram sa agentima jer sam mislio da te svi onda drugacije gledaju - ko u EU:Rome.
Odlicno, sad je za to kasno ali dao si mi inspiraciju za treci prelazak:D
Samo koji klan odabrati?

Ja sa Shimazu klanom uopste nisam radio ono sa brodovima tj. otvarao trgovacke puteve na moru. :d E jesam *****. :d
Elem, koju kampanju igrate? SHort, long, domination..?

Short je previse kratka, nema dovoljno vremena da se sve odradi kako treba, mozda bi moglo na silu al onda nije zabavno, tako da ja preporucujem long.

OPET MI SE ZABAGOVALO I TO POSLE POBEDE NAD ITO KLANOM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEe

Moj ninja jednom nije uspeo u nekoj akciji, i od onda ima onako podeljenu sliku tj. kao da je prevrtljiv... paaa... imate li iskustva sa tim? Moze li mu se verovati? :D

Jadan nindza kako ste surovi cccc :d

Ma znas sta sada ima da javim njegovom Hukageu sta planiras da uradis pa ima da te njegovi drugari iz hiden vilidza... pa ono... iznindzaju! :p

Poslednja izmena:
Patch 2 u ponedeljak! :banana:

Poduza lista fixeva na LINK

Otkrio sam vec 10ak klanova i za SVE mi pise ovo: "their clan's ports are full", da li je moguce da je ovo za sve klanove? Uopste ne mogu da trgujem... tj. trgujem samo sa jendim klanom, od njih 10-11... kako da resim ovo?

Kad su njihove luke pune, ne možeš ti nikako to rešiti, već sačekati da se tokom igre rasterete njihove luke ili da naprave nove, pa će onda biti moguća trgovina.

Ok, hvala, a kad se granicim kopneno onda mogu uvek?

ako neko hoce da kupi original povoljno (steam digital kupon), nek se javi na pm , imam jos jedan komaT :)

Ok, hvala, a kad se granicim kopneno onda mogu uvek?

Ako ste granica do granice. I nisam siguran, ali mislim da može i ako ide trgovina preko teritorije koja nije neprijateljska ni tebi ni njemu.

O, pa i ova igra je Gaming Evolved? Nije ni cudo sto ne vidis razliku:D

Kako sam se *****ao... zabo sam noz u ledja saveznicima :)D) i sad niko nece da trguje samnom, sa pola njih sam na "unfriendly", sa pola na "hostile"... :d

I ja sam istu gresku napravio kada sam krenuo prvu kampanju sa Shimazu.

Taman sve lepo islo... saveznik sa chokosabe, trgujem sa skoro svima, pare nisu problem :D kada odlucim da zeznem moje saveznike :D ( zaboravio sam kako se zovu, nisam igrao par nedelja... mislim da su sagaru? )... Posle toga svaki krug profit od - 10 000, i skoro sa svima sam bio u ratu...

Ja biram neprijatelje - napadam samo one koji imaju max 2-3 teritorije, ove veće ostavljam za kraj.

I ja sam istu gresku napravio kada sam krenuo prvu kampanju sa Shimazu.

Taman sve lepo islo... saveznik sa chokosabe, trgujem sa skoro svima, pare nisu problem :D kada odlucim da zeznem moje saveznike :D ( zaboravio sam kako se zovu, nisam igrao par nedelja... mislim da su sagaru? )... Posle toga svaki krug profit od - 10 000, i skoro sa svima sam bio u ratu...

Kako si bre trgovao sa svima? Meni za SVE pise da su im zauzetel luke...

Ima li vesti o patch-u i da li ce da radi narodna verzija ? Bas bih probao kako radi u DX11

pozdrav svim ljubiteljima shogun-a,

jako zanimljiva tema i puno korisnih informacija sam pokupio i jedva cekam da stignem kuci sa posla da si odigram ''partiju'' :)

prvo da napomenem da mi igra radi odlicno na intel e8500,4gb ram i 6850 u 1650x sve na high

i jedno pitanjce: posto sam pocetnik i igru igram na easy i opet ne uspevam da predjem short kampanju na vreme,posle toga odigram nesto malo i krenem iz pocetka.Naravno sve sam bolji i bolji ali i dalje probijam rok za barem 10ak godina,ako ne i vise.Uglavnom krenem sa Chosokabe ali mislim da nesto radim pogresno.Prvi cilj mi je da osvojim ostrvo,i od pocetka gradim vojsku,medjutim desava mi se da izgradim previse vojske,koju drzim u gradovima da ne bi doslo do pobuna.Da li postoji neki nacin da sa manje vojske izbegnem odmetnike,naravno smanjivanjem poreza mogu manje vojske da drzim u selu,ali i dalje kad imam vise teritorija odrzavanje je prosto nemoguce za kolicinu vojske koju izgradim...I onda mi je i razvijanje tesko...Ima li neko,neki savet za nas pocetnike :)) Borbe za sada nisu problem jer igram na easy i lako pobedjujem,u odbrani kidam a i u osvajanjima ne zaostajem,jedino mi je ova ekonomija problem :)

jako zanimljiva tema i puno korisnih informacija sam pokupio i jedva cekam da stignem kuci sa posla da si odigram ''partiju'' :)

prvo da napomenem da mi igra radi odlicno na intel e8500,4gb ram i 6850 u 1650x sve na high

i jedno pitanjce: posto sam pocetnik i igru igram na easy i opet ne uspevam da predjem short kampanju na vreme,posle toga odigram nesto malo i krenem iz pocetka.Naravno sve sam bolji i bolji ali i dalje probijam rok za barem 10ak godina,ako ne i vise.Uglavnom krenem sa Chosokabe ali mislim da nesto radim pogresno.Prvi cilj mi je da osvojim ostrvo,i od pocetka gradim vojsku,medjutim desava mi se da izgradim previse vojske,koju drzim u gradovima da ne bi doslo do pobuna.Da li postoji neki nacin da sa manje vojske izbegnem odmetnike,naravno smanjivanjem poreza mogu manje vojske da drzim u selu,ali i dalje kad imam vise teritorija odrzavanje je prosto nemoguce za kolicinu vojske koju izgradim...I onda mi je i razvijanje tesko...Ima li neko,neki savet za nas pocetnike :)) Borbe za sada nisu problem jer igram na easy i lako pobedjujem,u odbrani kidam a i u osvajanjima ne zaostajem,jedino mi je ova ekonomija problem :)

pošto istražiš manastire, pobune se stišavaju. pod uslovom da nisi osvojio neki od hrišćanskih gradova, u tom slučaju moraš da imaš nekog kaluđera u gradu i nešto više vojske. kad je grad "legao", miran je i kad u njemu nema ni jednog vojaka.

PS
pojavio se i patch za narodnu verziju

Vrh Dno