Šta je novo?

Shogun 2: Total War

Imam GTX580, i sa svim podesavanjima na ULTRA igra mi izgleda gore nego demo na low... videm da jos dosta ljudi ima slican problem, a i najavili su patch koji valjda treba da izadje tokom sledece nedelje da sredi sve.

Usput, imam STEAM verziju igre.

Čestitam na kupovini. Ja uzimam ako se popravi igra. U sledećem peču bi trebali da omoguće AA i DX 11 pošto ih sada nema u igri. Ali sve jedno, igra bi morala da izgleda lepo i bez DX11. Nadam se da će popraviti to i ostale gluposti. Kada stavim šejder na dvojku, voda postaje zelena - bolesno :sceptic:

Poslednja izmena:
imam ja igru preko steam-a pa ako je neko zainteresovan nek javi na pm

Nego, kakvi su Vam utisci o težini (u kampanji)? Meni je ovo strahovito teško, uporedivši sa prethodnim izdanjima. Počeo prvi put na hard, pa prebacio na normal, i opet je AI baš težak.... Ne prođe 5 turnova u početku a da me ne napadne armija od 1200+ vojnika. Da ne pričam o tome da kad god pošaljem armiju da zauzme neki grad, a ostane mi samo par stotina vojnika u glavnom gradu, kao po pravilu mi sa druge strane dolazi neka rulja od 2000 vojnika i razara glavni grad.

Nego, kakvi su Vam utisci o težini (u kampanji)? Meni je ovo strahovito teško, uporedivši sa prethodnim izdanjima. Počeo prvi put na hard, pa prebacio na normal, i opet je AI baš težak.... Ne prođe 5 turnova u početku a da me ne napadne armija od 1200+ vojnika. Da ne pričam o tome da kad god pošaljem armiju da zauzme neki grad, a ostane mi samo par stotina vojnika u glavnom gradu, kao po pravilu mi sa druge strane dolazi neka rulja od 2000 vojnika i razara glavni grad.

Izaberi klan koji je skroz na zapadu..imaju neku zelenu zastavu. oni se granice samo sa jednim klanom i mislim da su miroljubivi. Niko te nece napadati osim sto ce mozda biti povremenih iskrcavanja nekog treceg ali retko. stancuj vojske i napadni sa max brojem vojnika taj susedni klan jer ce ti biti neophodne teritorije a i kompjuter se neverovatno brzo siri po mapi.

Da, evo to sam pokušao jutros, i ovo je laganica. Za par sati osvojio 4 teritorije.

Istina sa Shimazu klanom je bas laganica. Ja na normal bez vecih problema stigao do Kjota.

Igra neko sa Tokugawama? Posto mi je to naj period u japanskoj istoriji (doduse i Ashikaga je takodje), pa kad skinem sa njima cu, a nikad pre nisam igrao TW (ili strategije generalno)...

Nakon 10+ sati igranja, mogu definitivno da kažem da na mojoj mašini sasvim solidno ide grafika, i nema govora o ovim gore glatkim texturama, zakucavanjima, i sl. Jedini fail je kada idem na detalj neke zgrade ili bilo koji detalj (ona kao enciklopedija), jave se na 3-4 sekundi artefakti, pa onda sve bude ok.

Igra neko sa Tokugawama? Posto mi je to naj period u japanskoj istoriji (doduse i Ashikaga je takodje), pa kad skinem sa njima cu, a nikad pre nisam igrao TW (ili strategije generalno)...

Igram ja sa njima (izmedju ostalog) ... meni je to omiljeni klan upravo iz razloga koje si ti naveo a i zato sto mi se svidja njihov sistem ratovanja (zavadi pa vladaj). Svakako nisu najlaksi za igru, ali nisu ni najtezi. Ako hoces neki najopstiji hint, pitaj. Inace, mislim da ako nemas iskustva sa strategijama krenes na normal kratku kampanju dok se ne uhodas :)

Veoma mi je drago što se Total War vratio korenima.
Empire sam samo probao i inanstalirao, to po meni nije pravi Total War.
Mnogo mi se dopada ceo japanski art fazon kojim je igra urađena.
U odnosu na Medieval 2 više je nego primetno pojačana težina igre, kampanja je dosta ozbiljnija i teža. Za 4-5 sati igranja na Hard težini sa Shokosabama sam osvojio samo 5 provincija, dok sam izgubio glavni grad, trenutno svaka provincija koju nameravam da osvojim ima bar desetak jedinica sa kojima se brani, sada mi je drago što nisam krenuo da igram na višem nivou težine :).
Za pohvalu je istraživanje Mastery Of Arts, kao i "levelovanje" generala i agenata.
Kod mene sve radi bez problema, na 1920x1080 stavljeno sve na max imam fps 30-40, jedino mi je Depth Of Field isključen, kad mi je on uključen fps mi je skoro prepolovljen.

Ima li ova igra, trenutno, podsku za dx10 ili nema? Meni je gray-ovano 4.0, 4.1 i 5.0. ...

Malo zeza sa performans, ali je ipak prava Total War, igra. Leop da se nije dugo trebalo cekati na modove.

:D

U poređenju sa originalnim Shogunom, igra je brutalno teška. Taman sam se opustio, imam ukupno 5 teritorija, krenuo da se razvijam fino, i onda.... tras....

Pošalje na mene komp 7000 vojnika!!! (u dva kruga su se pojavile te silne armije oko mog grada)

Prilozi

• Dominacija.JPG
    Dominacija.JPG
    177.4 KB · Pregleda: 133
Ali u odbrani možeš da razbucaš tih 7k vojnika sa "finom" manjom armijom bez problema.

Ako ovo govoriš u teoriji, ne bih se složio... ako si to uspeo da izvedeš u praksi, onda svaka čast.

(da napomenem da nije grad na nivou citadele, čisto da se zna kakvo je utvrđenje)

Momci u kakvom je stanju igra? Da li treba sacekati jos patcheve , ili "ujedinjenje" Japana moze da se zapocne? :d
Nije mi bitan dx11.

Na XP-u na mojoj mašini ide sasvim lepo - bez ikakvih pečeva. Rezolucija na kojoj igram je neka između 1280x1024 i 1024x768 (ne znam tačno kako ide ova nenormalna na kojoj igram, ali ta mi je baš taman).

Evo da javim još jednu stvar: oni artefakti koje sam spominjao se više ne javljaju. Uočio sam da mi se to događalo i na nekim flash animacijama u Firefox-u, pa sam posumnjao da grafičkoj ne prija OC, i to je to... vraćena setovanja grafičke na default i nema artefakta u Shogunu.

Sad i definitivno mogu da kažem da nisam primetio tehničke mane u igri (osim što je preteška za moj ukus :D )

baš mi je drago što vidim da se i ostali slažu da je igra teška. počeo sam da sumnjam u svoje sposobnosti :)

Koji je po vama najlaksi klan za igranje za nekog TOTALNOG (!!!) pocetnika u svetu TW-a (a i strategija uopste)?

P.S. Ako sam apsolutni pocetnik, da li da stavim na easy ili normal?

Da sam na tvom mestu ja bih krenuo na easy.

Ja sam zavrsio sa Chosokabe-om, tako da mozes da pocnes od njih. Prvo zauzmes ostrvce , a onda se polako siris s leva na desno. IMaju dobre strelce, sto znaci dosta u odbrani.

Najavljen je dx11 i aa patch za prvu nedelju maja :wave:

Koji je po vama najlaksi klan za igranje za nekog TOTALNOG (!!!) pocetnika u svetu TW-a (a i strategija uopste)?

P.S. Ako sam apsolutni pocetnik, da li da stavim na easy ili normal?

Uzmeš bilo koji klan koji kreće iz nekog ćoška (ja sam uzeo Date, kreću sa desne strane, igram na normal težini).

Odigram celu bitku, sve isplaniram i odigram super i odjednom mi zabaguje i izadje iz igre. :wall::wall::wall:

Nazad
Vrh Dno