Šta je novo?

Shogun 2: Total War

Arigatou gozaimashita
free-fighting-smileys-240.gif

PC Gamer review:

http://www.pcgamer.com/2011/03/11/total-war-shogun-2-review-224/

92 ocjena.

Both the campaign and battle AI seem to have taken a turn for the better since the days of Empire. Naturally, it’s no great challenge on Easy: enemy clans lack creativity in battle, and tend to build smaller, lessadvanced forces. But ramp it to Hard (I’ll admit, I’m too scared to play on Legendary), and the game changes completely. Besides being more aggressive in battle, the AI uses cavalry well, as a flanking or rearattack force. Point spears at those horsies, and they’ll wisely hang back, probing for opportunities, biding their time. Try the same trick with your own cavalry, and the AI will keep his most suitable spear units on high alert.

Gameinformer, 95:

http://www.gameinformer.com/games/t...ed-approach-to-total-warfare-is-a-winner.aspx

Poslednja izmena:
Ono sto je cesto nerealno a bilo je dosta u prvom delu kao i nastavcima to AI pomeranje jedinica, mislim, razumem ja da AI odgovori na konjicu sa kopljanicima ali ne mogu oni biti brzi od same konjice pogotovo u full charge-u a cesto se desava da pokusas manevrima da posaljem maceoce na pesadiju sa konjicom na krilu i onda te sacekaju koplja, a istovremeno tebi treba 2x vise vremena da odgovoris na isti " flank " svojim kopljanicima.
No svakako se radujem ovom naslovu i redak naslov koji ce me naterati da mozda platim i punu cenu zarad samog uzivanja

Poslednja izmena:
pojavio se pre par dana Shogun.2.2011.PC-R.G.-KZ.TV ima dva mdx fajla, total oko 12.1 GB...sta je to?...clon?

Poslednja izmena:
pojavio se pre par dana Shogun.2.2011.PC-R.G.-KZ.TV ima dva mdx fajla, total oko 12.1 GB...sta je to?...clon?

Jeste,upitanju je klon,a ujedno i izlecena od strane Kineza(ali postoje problemi)

Igram preko Steam-a i mogu reći da je ovo ubedljivo najbolji Total war do sada. Prava promena posle dobrog Empire-a i buđavog Napoleona. Igra ima mnogo više šmeka od prethodnih delova, a grafika je i sa DX9 odlična. DX10 i DX11 će biti omogućeni u narednim patch-evima.

A zašto ne uzmete original?

Planiram iskreno ali cisto da vidim da li je uradjena po meri ... Ko se o mleko opece taj i u jogurt duva

Igra li ko? Utisci?

IGRAMOOOO... :party:
ODLICNOOO... :D

Srdacan pozdrav svima i kako mi se cini ovo bi mogao i da kupim... ,)

Poslednja izmena od urednika:
Koliko sam video - steam verzija je 20 Eura skuplja od verzije koja se kupuje u nasim prodavnicama, tako da mi se cini da je bolje uzeti fizicku kopiju ovaj put.

Gde si video shogun2 u prodavnicama kod nas !??
Pa jos za samo 25€ ili koliko god da vec kosta ...

U prodavnici od strane scene:D

sinoć instalirao, probao, oduševio se i jutros jeeedva ustao za posao :)

Jel planira neko da kupi original?

Meni igra danas stize, pa ako je neko zaintersovan da igramo MP, neka me doda na steamu :)

Koja je cena igre, ali ne preko Steama?

Poslednja izmena:
Igra je nekako previse tamna. Face su jedva vidljive. Moze li se to regulisati podesavanjima?

Dosta ljudi se žalilo i na Stimovim forumima kao i na twcenter. Kod nekih igra izgleda normalno a kod nekih katastrofalno loše. Ja sam hteo da kupim Šoguna ali kada sam video kako izgleda demo kod mene, rekao sam doviđenja. Konji nemaju teksturu već su glatki kao bronzane statue, svi vojnici se sjaje, uključujući i lica - kao da su nauljeni, i generalno vegetacija je bez detalja. S druge strane Napoleona igram bez problema i igra radi super. Nije u pitanju zahtevnost već kao da je nisu optimizovali za sve karte.

Evo poređenja, Šogun 2 demo na ultra:
15rji9y.jpg

Napoleon na ultra:
160o86f.jpg

Dosta ljudi se žalilo i na Stimovim forumima kao i na twcenter. Kod nekih igra izgleda normalno a kod nekih katastrofalno loše. Ja sam hteo da kupim Šoguna ali kada sam video kako izgleda demo kod mene, rekao sam doviđenja. Konji nemaju teksturu već su glatki kao bronzane statue, svi vojnici se sjaje, uključujući i lica - kao da su nauljeni, i generalno vegetacija je bez detalja. S druge strane Napoleona igram bez problema i igra radi super. Nije u pitanju zahtevnost već kao da je nisu optimizovali za sve karte.

Evo poređenja, Šogun 2 demo na ultra:
15rji9y.jpg

Napoleon na ultra:
160o86f.jpg

A koju grafičku imaš? Da znam šta da očekujem.

Imam 4670. Možeš da pročitaš čitave diskusije na tu temu, potraži na Guglu "Theres something about the graphics" i "shogun 2 looks terrible".

Stvarno nesto nije uredu, kod mene pise sve na ULTRA ali ima sve simptome koje ste naveli. Mozda problem DX 11 mode-a ? Mislim nemamo dx11 kartu pa brljavi ?

Ja imam 955 i gtx460 W7 i ovo cudo koci na ultra bez AA, mapa mi je na oko 20-50 fps a u borbi opada i ispod 20 zavisi sta u kom trenutki gledam (unit size je na max) i to kada je prisutno ukupno, sa obe strane sve zajedno, 10-15 grupa jedinica (onih pocetnih, znaci strelci, koplanici i oni pocetni samuraji). Jel ova igra bas toliko zahtevna ili sta???

Kod mene baguje na svakih 10-tak minuta sa nekim artefaktima (kad treba da se pojavi neki popup prozor sa informacijama, izbaci mi na par sekundi preko celog tog prozora artefakte).

Grafička je 4850 512MB.

btw skrolovanje po world mapi mi je užasno. Brže se krežem na WASD, nego mišem. katastrofa...

Vrh Dno