Šta je novo?

Shogun 2: Total War

ja drzim i metsuke i monka u gradu ali i dalje moram da drzim vojsku,cim napustim grad ili teritoriju odma odleti u crvenu zonu i odma javlja pobunu :(( to nije problem na pocetku kada drzim niske poreze ali kasnije kad ih povecam do kraja postaje veliki problem i sprecava me u daljim osvajanjima

ja drzim i metsuke i monka u gradu ali i dalje moram da drzim vojsku,cim napustim grad ili teritoriju odma odleti u crvenu zonu i odma javlja pobunu :(( to nije problem na pocetku kada drzim niske poreze ali kasnije kad ih povecam do kraja postaje veliki problem i sprecava me u daljim osvajanjima

imaš "modove";) za lovu, tako da ne moraš da povećavaš poreze, a samim tim ni da držiš vojsku u gradu

pa to mu dodje kao cheat,ja bi prvo posteno da predjem :) a posle mogu da se igram sa ''modovima''

Zna li neko da li postoji DX11 patch za narodnu verziju?
Ako neko nešto zna o tome, bio bi zahvalan da mi prosledi informaciju na PP.

^+1

09.jpg

06.jpg

03.jpg

05.jpg

Poslednja izmena:
15-17 FPSa ...i to na GTX470 SLI :d

Poceo sam sa Oda klanom, super mi ide! :D Posedujem vec 6 provincija (1949. godina), a i imam vojni savez sa 3 klana... Odoh da igram! :D Pozdrav :D

:d :d :d Lapsus! 1549. godina.

Jel mogu nekako da "isprovociram" neki klan da me napadne? I kako to mi se brze smanjuje ono "dishonouring treaties", posto opada samo za 1 po svakom potezu?

Cuti i budi srecan sto opada, meni ponekad zabode i drzi isti nivo pa tek posle ~10-15-20 poteza pocne opada :d Tako je u svakom TW jos otkako su uveli te faktore, mislim da je.... Empire u pitanju, a pre toga u TW:M2 je bila samo pouzdanost, ali ne znam koliko je uticala na diplomatiju....

Evo ti nacini da isprovociras:
-ponudis nesto sto sigurno nece prihvate, i onda threaten....
-saljes agente na njih, tako da otkriju agenta ali ne i da ga ubiju..
-budes u savezu sa njihovim enemy

Umm.... ja ne znam vise nijedan nacin :d

Ok, hvala. Posto ratujem sa Hattori i Takeda klanovima... i onda sam sveo Hattori na 4/7 teritorija, i kada sam video da imaju 2 ogromne vojske sam sklopio mir sa njima, ALI sam se *****ao posto te vojske nisu bile njihove vec Takedine. :d I sad bih ja napao Hattori ali ne smem da bi "DT" ne ripi na 150. :d

Jel vam se desava da igra crashuje? Meni se evo vec desava dva puta za dva dana. Presao sam na 64bitnu sedmicu. Da nema neke veze sa tim mozda?

To je problem do igre. I meni se to desava nekad (na kraju bitke), i video sam da jako mnogo ljudi na netu ima taj problem, i po svemu sudeci problem nije do nas...

Znaci to je uzas a obicno mi se desi u ovakvim primerima - ja 1300 vojnika napadnu me 2 jedinice sa 2300.....odem na live, popnem se na brdo i odbranim se do heroic victory.....a onda pukne igra i sve propadne

Ostvario sam fantasticnu pobedu nad udruzenim snagama klanova Hatakeyama - Bessho - Tsutsui. :D Oni oko 5000 vojnika, ja oko 2500 i pobeda! :D

Nego, bas je glupo ono kada osvojite tipa 10 provincija da se svi uortace protiv vas... bzv... Onda propadnu sva saveznistva u sustini...

Poslednja izmena:
Kako sam se *****ao... Tsutsui mi digao siege na jedno utvrdjenje (i ja i oni imaju celu armiju), a u pomoc im priskacu Satomi, takodje sa punom armijom... i ja naravno tu nemam sanse... i resim da punodim sina Satomiju kao taoca, a za uzvrat ce oni preknuti trgovinom sa Tsutsui klanom + postati moji vazali... i ja sve to uradim, sacuvam i sve... i onda skontam da sam to uradio sa SAITO klanom, a ne SATOMI klanom... :wall:
Da li neko zna da li mogu nekako da vratim save ili?

Kako nemas sanse imas utvrdjenje?
Jesi probao u real time bitku i da ih zasipas strelama sa zidina? Dobio sam gomilu bitaka dje je mojih 1000 a njih 2000+ i na livadi, a iz zamka je jos lakse...

E ovo sam danas isto izeo ukazala mi se isto povoljna prilika,pa rekoh uzecu kada sam video ocenu na rewiew,nisam ljubitelj strategija,ali neka se nadje u mojoj kolekciji. :)

Igra li jos uvek neko ovo?

Teško. svi sada čekaju samostalni expansion pack koji izlazi u martu mesecu...imaš objavu na njihovom zvaničnom sajtu. Ono što je najbolje da ovaj expansion pack ne zahteva da pre toga imaš instaliran orginal Shogun total War 2, već će raditi samostalno od njega.

Ja cu opet da pocnem ovo, bas sam se zazeleo. :)
A igracu svakako i Fall of the samurai...

Ja sam poceo novu kampanju sa Dateom pre nedelju/dve.
Prilično sam jak, bogat, sa nešto više od 15 teritorija. Sa mnom su ostala još tri klana na mapi, i svako u proseku drži četvrtinu japana. Od ta tri klana, sa dva najmoćnija sam saveznik već jako dugo. Juče dok sam igrao iskoči mi da jedan general nije dobar i da izvršim sepoku. Taj general mi je bio najiskusniji a nešto sam par rundi zapostavio stanje unutar klana (nisam pratio lojalnost generala). Odlučim da ga ne roknem jer će mi biti potreban i kao posledica toga mi moćniji od dva saveznika i sa mnom najmoćniji klan (takeda) javi da nije baš zadovoljan sa mnom i da me ne poštuje dovoljno :) za dve runde od tada takeda mi objavljuje rat, i sasvim neočekivano saveznici ostanu na mojoj strani protiv takede. Ja tu počnem da trljam ruke i fokusiram sve na vojsku, zapostavim diplomatiju i sledećih 6/7 rundi krenem u osvajanjem takedinih teritorija i osvojim nekoliko. U međuvremenu mi za istog generala jave ponovo da naredim sepoku. Ja naredim sepoku međutim on prebegne sa vojskom u saveznički klan. Dve runde nakon toga saveznički klan se udruži sa takedom sa kojima je ratovao na mojoj strane i okrenu sve protiv mene. automatski odem u bankrot sa lovom jer nisam imao sa kim da trgujem (osim sa hrišćanima, ali to nije dovoljno). I bilo je esc/exit to win. Moraću da ponovim runde večeras sa većim fokusom na diplomatiju tj unutarklansku problematiku. :)

Ja sam nekako uspeo da nadjem dlc Rise of the Samurai i kampanja deluje zanimljivo.

Kako da sprecim ono da mi svi klanovi odjednom objave rat? Tako jednostano nema svrhe igrati.

Poenta je da ti svi objave rat. Objava rata zavisi od tvoje slave. Treba pre nego sto dostignes nivo slave kada ti svi objave rat da nakupis vojsku i da imas dovoljne prihode od farmi i trgovine sa Evropom, bez trgovine sa drugim klanovima, pa kada ti objave svi rat da ne propadnes.

Vrh Dno