Šta je novo?

Shogun 2: Total War

It's ninja time :)

[YOUTUBE]ELUEkOkt35Q[/YOUTUBE]

Tooooo se ceka ... :) All hail to the Shogun ...

[YOUTUBE]CbMuQI0ErXQ[/YOUTUBE]

Deluje super :smash:

Ja nesto ne mogu da se uzivim ako nije vezano za evropu, ali dobro izgleda:)
Taman posle mogu da izbace mtw3:D

Posle ne znam koliko meseci konacno sam se malo zaigrao sa nekim drugim igrama, nainstaliro njih 4-5 da vidim kakve su ...
Inace meni godinama stalno stoji i za upotrebu spreman "Shogun Total War Warlord Edition ".
To je jedina igra na svetu koju ne ispustam!
Verovatno sam jedan od najvecih ljubitelja ove igre...

Ko zeli treba da skine i proba "Shogun Total War" i isto to samo malice "zakrpljeno", doradjeno i sa vise jedinica, scenarija... " Shogun Total War Warlord Edition ".

Shogun Total War

i

Shogun Total War Warlord Edition

Probajte, igrajte obavezno licno bitke, u tome je draz ove igre... kada vi licno upravljate jedinicama na bojnome polju, kad naucite i budete u stanju da duplo vecu vojsku pobedite i bukvalno masakrirate, kada ste na reci i branite se i odbijete napad 3 puta vece vojske uz male gibitke ...

A onda kada dodje, nadam se, njen velicanstveni nastavak i pocne nova era Shoguna samo se nadam da necemo morati cekati 11g na novu verziju Shoguna... 5-6 bi bilo vise nego dovoljno ...
:)

Skrenuo bih paznju svima (narocito mladjim igracima) da je nvidia napravila malo sranjce sa drajverima za sve graficke karte od serije 8000 i drajveri za S.TW. ne rade kako bi trebalo ( ne moze se uopste igrati na bojnom polju) pa da bi vam igra radila u potpunosti (skoro u potpunosti) morate namestiti da vam u opcijama video obrada radi sa software mode a ne sa primary display driver. I pored te korekcije u opcijama necete se moci pomerati misem na boljnom polju vec ce te se kretati strelicama (vas pogled na bojno polje) i to je jedino sto kod svih nvidia kartica od serije 8000 nije valjano u ovoj igri. Koliko ja znam kod ATI-ja sve radi kako valja.

Pitanje za one koji jos uvek igraju ili sada probaju Shogun Total War da li i njima na najnovijim grafickim GTX460 ili na ATI serije 5000 radi igra kako treba ili ima gore opisanih problema?
Moze info na PM...

SVI VI KOJI NISTE IGRALI OVU IGRU PROBAJTE JE KAO UVOD U "Shogun 2 Total War"

Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
A onda kada dodje, nadam se, njen velicanstveni nastavak i pocne nova era Shoguna samo se nadam da necemo morati cekati 11g na novu verziju Shoguna... 5-6 bi bilo vise nego dovoljno ...
:)

Pa svake 2-3 godine je izlazila po jedna Total War igrica, jedino ako si ti nesto narocito vezan za Japansku istoriju. Mislio sam da sam ja lud sto sam MTW2 igrao mesecima ali ajde tu igras sa Srbijom u poznatom okruzenju, ali ti si stvarno:zgran: :)

Ja jesam "stvarno" malo 'nako...

:D

Izlae svake godine novi nasloviod TW, ali OVO je nekako bas za mene specificno, igrivo je, ne trazi puno vremena, nije komplikovano, opusta me i zabavi... Igrao sam je na 100 nacina. Tereni (polja provincija) su razliciti, od livada, preko suma, pa do planina, izmedju pokoja reka ...
Ova igran nije bagovita, okrpi se sa zakrpom, krekuje i to sto je igra se i nema problema

Poslednja izmena:
Datum izlaska:

http://www.pcgamer.com/2010/11/11/shogun-2-total-war-release-date-announced/

The Creative Assembly have just announced the release date for Shogun 2: Total War: March 15th 2011. So there’s only four month to wait until we can take control of armies of samurai and run riot through feudal Japan. Can’t wait that long? Have a look at the latest Shogun 2 screens, and the latest trailer. Alternatively, check out our campaign preview. It all looks pretty damn exciting.

New screens:

http://www.pcgamer.com/2010/11/05/latest-shogun-2-total-war-screens-reveal-new-units/

Shogun 2 Story Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=q8fZGqhdnA8&feature=player_embedded

I meni je licno Shogun bio najinteresantniji deo Total War serijala, posle njega su bile one ekspanzije na britanskom ostrvu. Nego, kako si mogao da igras sa Srbijom kada u nijednom delu nije postojala kao zasebna frakcija.

^Bila je fora sa editovanjem jednog ini fajla u MTW2 pa si mogao da krenes kampanju sa bilo kojom frakcijom (zakljucanom za prvi prelaz igre ili uopste koja nije predvidjena za kampanju), a naravno tu je i gomila modova, npr. Medieval II: Eras Total Conquest 2.2...

I meni je licno Shogun bio najinteresantniji deo Total War serijala, posle njega su bile one ekspanzije na britanskom ostrvu. Nego, kako si mogao da igras sa Srbijom kada u nijednom delu nije postojala kao zasebna frakcija.

Kao sto ti je zeko napisao, snaga Total War serijala ne lezi u vanila verziji igre nego u sjajnim modovima za iste. U Medieval II imas Srbiju kao solidno jaku frakciju u nekoliko sjajnih modova poput Sicilian Vespers ili Eras Total Conquest. (u ovom poslednjem npr. imas mapu celog sveta sa azijskim frakcijama poput Kine, Japana i sl.)

Meni je Sicilian Vespers omiljeni mod jer favorizuje vitestvo i pokazuje snage oklopljenih jedinica u stvarnom svetlu. Gluposti koje se pojavljuju u standardnoj verziji igre gde uboga raja sa motkama u vidu kojekakvih narodnih milicija premlacuje tesko oklopljenog viteza su u modovima ispravljeni.
Svi koji proucavaju istoriju srednjeg veka mogu da nadju podatke o neverovatnim bitkama gde je po par stotina oklopnika rasturalo citave armije od nekoliko hiljada ljudi, ali bez metalnih oklopa.
Takodje Sicilian vespers i graficki briljira jer su skoro sve jedinice promenjene i realnije doterane, a pogotovo vitezovi.

Evo par shotova s akcentom na vitezove:

Konkretno vanila Medieval II su mahom pravili Australijanci koji blage veze nemaju sa istorijom srednjevekovne Evrope, dovoljno je samo pogledati kako su nazvali frakcije imenima nacija iako se pojam nacija pojavljuje tek par vekova kasnije. (npr. England, a ne Kingdom of England ili jos gore Spain, a Spanija tad nije ni postojala, nego Aragorn, Leon i Castilla)

Ove i na desetine drugih Medieval II modova mozete skinuti ovde i uzivati u igri kakva je zapravo trebalo da bude. :)

http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=3

Nazalost imam neki osecaj da ce ovaj novi Shogun po izvodjenju biti vise slican Empires-u koji mi se uopste ne svidja (pogotovo ona presarena mapa i prenatrpanost sitnim ikonama) iako je po tematici izuzetno zanimljiv. Srecom Medieval II i dalje izgleda solidno i novi modovi stalno izlaze pa ako Shogun podbaci, ostaje sta da se igra. :)

Poslednja izmena:
Ma AI je bio odlican u Empire-u.
Odigrao sam dve-tri bitke i obrisao igru.

[YOUTUBE]WyUF3E_Mnh8&feature[/YOUTUBE]

" wetting my pants uncontrollably " :d

Minimum Specs (Required for playing Total War: Shogun 2):

2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor , or AMD equivalent (with SSE2)
1GB RAM (XP), 2GB RAM (Vista / Windows7)
256 MB DirectX 9.0c compatible graphics card (shader model 3)
1024 x 768 minimum screen resolution
20GB free hard disk space

Recommended Specs (Recommended for optimum game play of Total War: Shogun 2):

2nd Generation Intel Core i5 processor (or greater), or AMD equivalent
2GB RAM (XP), 4GB RAM (Vista / Windows7)
AMD Radeon HD 5000 and 6000 series graphics cards or equivalent DirectX 11 compatible graphics card
1280 x 1024 minimum screen resolution
20GB free hard disk space

Uf al dere sa Recommended Specs :(

Ko ce da doceka jos 36 dana do zvanicnog izlaska i nekih 40-ak i nesto dana do narodne verzije ...
Ma ceko sam (koliko ono godina) 10-ak godina pa mogu vala i jos mesec i po...
Samo kako ono vele, ko ceka mozda i doceka ako ne skonca i ubudjavi se do tada...

Fantastican sinematik...

[YOUTUBE]43jkVnRK4ew[/YOUTUBE]

zaista odlican :)

KOliko sam puta u prvom delu slao nindzu na zadatke bez potrebe samo da bih uzivao u animacijama :)

Ја сам био поприлично загрејан да одиграм први део и скинем, покренем и убијем се да пређем онај први туторијал где стрелцима треба да убијеш трупе са мачевима, али никако ми није успевало, у чему је фора?

Ја сам био поприлично загрејан да одиграм први део и скинем, покренем и убијем се да пређем онај први туторијал где стрелцима треба да убијеш трупе са мачевима, али никако ми није успевало, у чему је фора?

Davno je bilo, trebalo je da ih prasis neko vreme strelama i onda posto " si odmoran na vrhu brda " a oni se penju i umorili su se da " isuces maceve " i sredis ih naletom prsa u prsa, brzo posle toga oni se razbeze, opet koliko se secam davno je bilo :)

Па сунце им зарко што мало не појаснише ко ти у две реченице, ја се вијао са њима 50 пута по брдима, само ме стигну и посаде у траву, нисам уопште знао да је умор фактор и да стрелци имају мачеве :d

A možeš i da, you know, kupiš igru...
Pa ako mi se svidi kao Shogun 1 onda cu je sigurno kupiti.
Jedine dve orginalne igre koje imam su Shogun TW (dakle 1. deo) i Silent Hunter 2 (cini mi se), pa je red i da kupim trecu orginalnu igru.... :D

Па сунце им зарко што мало не појаснише ко ти у две реченице, ја се вијао са њима 50 пута по брдима, само ме стигну и посаде у траву, нисам уопште знао да је умор фактор и да стрелци имају мачеве :d

Odigraj igu, cak sta vise dosta se naigraj. Jednostavna je za igranje i moze da se zavrsi za 1-1,5dan ali i da se sve polako igra po 7-10 dana, da sam sebi zadajes sulude zadatke, tipa samo cu da pravim samuraje i sa njima igram, necu da pravim konjicu ni strelce niti ista drugo ...
Ja jedino nisam uspeo da sa asigarama konacno pobedim, previse je tesko, uvek se na monumentanim bitkama poplase jer su najslabija jedinica...
Moze da se zaista covek izigra i ima draz, ona mi stoji na kompu stalno a sve druge igre vremenom brisem.
Mozda i ja jesam neki zaludjenik ali...

Milane ti si moj IDOL! ,)

Ide p.m. da te nesto licno pitam... :-devil-:

Poslednja izmena:
Vrh Dno