Šta je novo?

SEPA Srbija

Mnogo bre komplikovana ta SEPA. Evo pre neki dan sam morao da pošaljem 40 evra u Češku, da platim uslugu. Pitao je l' može Paypal, kaže može. Poslao 40 evra, nikakav dodatak za proviziju niti je prodavac tražio, niti Paypal naplatio od mene. A transfer je momentalan.
PayPal uvek naplati proviziju iz/ka Srbiji samo je uvek primalac placa.
Skoro 6% + valjda 0.35e fixno.

Ja i dalje ne znam sta je sa mojih 10e poslato u AIK, jer nemam mBanking, pa cekam da se roditelji sete jednom da pitaju (bili su 10x da urade na ibkr jer ih stalno nesto setaju... i ne sete se 🙂)

Update, juce popunjen SEPA u AIK-u, mail pise poslato danas, vec je stiglo na racun u Nemackoj 🔥👍

Treba drug da mi uplati oko 500e na racun u yettel banci da mu kupim nesto kesom. Nikad nisam do sad primao devizne uplate a ne isplati mi se vise podizanje sa CG karticom zbog losijeg kursa i procenta na konverziju koji je veci od sepinog, koji je u yettelu 0.4% koliko vidjeh.
Mene zanima sad koja je procedura oko izjava, dokumentacije itd sta da ocekujem kad mi ovaj uplati pare? U CG samo legnu posle par sati i nista ne radim pa da vidim kako je kod nas u Srbiji.
Pretpostavljam da ne bi bilo problema za tako povremene uplate, da se nece smatrati zaradom ili nesto, takodje ako mi neko od familije uplacuje da li tu ima kakva olaksavajuca okolnost?
Vidim i uplate u humanitarne svrhe su oslobodjene taksi, posto ja sve upalte sebi smatram kao da su u humanitarne svrhe moze li se tu iskoristiti sta xD

Nazad
Vrh Dno