Šta je novo?

Sennheiser HD201 ili HD205

Cwelle

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
709
HD201 = 1800din
HD205 = 4500din

Da li se isplati dati vise para za HD205?

Slusalice bi koristio na kompu za muziku i igre ali prvenstveno za muziku.
Moze i predlog za neke druge sluske, ako ima nesto bolje za slicnu cenu. Moraju biti zatvorene.

EDIT: A da, bitan mi je bass.

Poslednja izmena:
Serija HD4xx kao i neki modeli iz serije HD2xx su isto kvalitetni, ne morash uzimati HD5xx da bi bio hedonista. :wave:

oh, znaci dranje sa cenama u najavi...

kazem ti, sada sam ih pustio na pojacalu i opet sam morao da pojacam solidno da bi se cule ali nije samo to problem. problem je kada ih pojacas sto je zvuk los. skroz je neubedljiv, mutan. uopste mi se ne svidjaju. sto je najgore izgleda da sam zaglavio sa njima jer mi ne pada na pamet da platim 135e 4Audiu za HD 555 :mad:
btw. nije su ekvilajzeri na defu. igrao sam se sa njima i pokusavao na nadjem najbolji zvuk, doduse za ve Altece sto imam. nisam podesavao posebno za slusalice, ali nije flat sigurno...

Ја сам онда добио неки други модел :p, мени су тако шугаво звучиле на интегрушама.

htedoh da uzmem neke slushalice za otprilike 20e, nishta zahtevno osim da mogu da gledam uveche film a da ne probudim ukucane... i gledam ja na tehnomarketovom sajtu ima nekih sonija, panasonica, philipsa, fino izgledaju, velike, kozne, savrshene, i to za samo 800-1600 dinara otprilike...

posle chitanja ove teme, izgleda da nikad necu ni kupiti slushalice, osim kad nabavim minimum 50 evra za njih...
a bash sam se pitao na shta li onda zvuche/liche te sony od 1200, kad su ove sennheiser bezveze za 2000!?!?

jaygee,ako ti ne smetaju bubice,uzmi Grundigove,ja uzeo neke bele i super su mi.Koristim ih i za mob. slusalice.Imas bubice za oko 1000 dindzi,ja ako se secam da sam platio Grundigove te bele ravno 'iljadarku

Svaki Sennheiser, pa i 201 je dobar, samo sto ga vecina ne tretira kako treba, nego ga slusa na integrusama i slabim zvucnim karticama i ocekuje cuda i bass-ove. Bez headphone amp-a nema nista ili slicnog dobrog izlaza. Ni tada nece dobiti enormno duboke bass-ove, ali ce zvucati visestruko bolje i linearnije. Za 2000 zvuce sasvim solidno. Kolko para-tolko muzike. Ali za neko normalno neobavezno slusanje su sasvim ok.

Poslednja izmena:
Ne bih da flejmujem ili slicno, ali moram da izneses svoj utisak vezan za sennheiser 457. Nisam siguran koliko sad kostaju, ali kolega sa faxa ih platio 2700din pre godinu i nesto. Bile su nakacene na nokiu n95, i ja sam se raspametio koliko je bio dobar zvuk. Mislim, definitivno je dosta bolji od 201, a ima i basa na pretek.

Svaki Sennheiser, pa i 201 je dobar, samo sto ga vecina ne tretira kako treba, nego ga slusa na integrusama i slabim zvucnim karticama i ocekuje cuda i bass-ove. Bez headphone amp-a nema nista ili slicnog dobrog izlaza. Ni tada nece dobiti enormno duboke bass-ove, ali ce zvucati visestruko bolje i linearnije. Za 2000 zvuce sasvim solidno. Kolko para-tolko muzike. Ali za neko normalno neobavezno slusanje su sasvim ok.

Planirao sam da ih koristim tj. vezem za Audigy 2 koju imam na racunaru, ili eventualno (ne znam ni da li ima ulaz za slushalice) na ovim Genius 5000 zvucnicima koje imam... Sta mislish kako ce zvuhati? Ma bitno mi je samo da zvuk koliko-toliko bude zasicen kao i da ne budu suvishe tihe slushalice... I to je sve, josh nisam u takvoj situaciji da mogu da se ponasham kao neki audiofil, pa stoga trazim samo neko koliko-toliko zadovoljavajuce reshenje!?

Planirao sam da ih koristim tj. vezem za Audigy 2 koju imam na racunaru, ili eventualno (ne znam ni da li ima ulaz za slushalice) na ovim Genius 5000 zvucnicima koje imam... Sta mislish kako ce zvuhati? Ma bitno mi je samo da zvuk koliko-toliko bude zasicen kao i da ne budu suvishe tihe slushalice... I to je sve, josh nisam u takvoj situaciji da mogu da se ponasham kao neki audiofil, pa stoga trazim samo neko koliko-toliko zadovoljavajuce reshenje!?

Pa sigurno je da ce se cuti kako-tako, ali znaj da na taj nacin nisi iskoristio njihov pun potencijal. Posto ti je bitno samo da pristojno zvuce, nemoj da se opterecujes time da bi mnogo bolje zvucale na nekom boljem izlazu ili pre-ampu, jer razlika jeste primetna, ali je i ne cuje svako. Jos jedna stvar, one su veoma linearne u celom opsegu, ali mnogi od njih ocekuju da cuju bass-ove i tamo gde ih nema, odnosno gde nisu izrazeni. Svakako da ne treba od njih ocekivati cuda, jer je to entry level klasa ove firme gde joj hi-end medju slusalicama kosta i preko 300e, tako da treba znati njihovo mesto u hijerarhiji. Ali kazem opet, za te pare solidne sluske.

Ове слушке немају изражен бас, али имају способност репродукције баса чак до 35- 37 Hz, чује се и ниже али ту почиње да опада јачина. Лепо се може чути помоћу било ког генератора сигнала.

Ове слушке немају изражен бас, али имају способност репродукције баса чак до 35- 37 Hz, чује се и ниже али ту почиње да опада јачина. Лепо се може чути помоћу било ког генератора сигнала.

A 35Hz je poprilicno dubok bass. I manje kupujte i procenjujte slusalice prema specifikacijama, jer u realnosti to nema blage veze.

A 35Hz je poprilicno dubok bass. I manje kupujte i procenjujte slusalice prema specifikacijama, jer u realnosti to nema blage veze.

Баш сам се изненадио са резултатом, што се тиче високих успео сам да детектујем звук до око 16300.

Истину говорећи ја сам их узео зато што су Sennheiser :p, рачунао сам да морају да раде добро :) и испуниле су очекивања.

Samo da podelim i moje iskustvo sa ovim slusalicama. Kao prvo 201 i 205 su nebo i zemlja razlika. Cena to samo delimicno odrazava. Ko stavi na uvo 205 mislim da ne moze da kupi 201, iako su vise nego upola jeftinije.
O drugim modelima se ne bih izjasnjavao ovog puta.

Svuda su oko 5000 (+100 din) i svi lazu da je kod njih najjeftinije, a uvoznici su 4audio.

@Oki

Idi begaj ,odakle ja znam koliko cesto ti peres usi :p.

HD 201 su da kazem basic sluske dok je model HD 205 D.J. varijanta i mnooogo stezu glavu za moj ukus.Obe su zatvorenog tipa.Vrlo slicna cena modelu 205 je HD 415 koji je neuporedivo laksi i udobniji za nosenje.Sto se zvuka tice ima meksi zvuk od oba gore navedena modela,nekako mi je vise Hi-Fi ako znate na sta mislim. 201 ili 205...ni jedne ni druge da se ja pitam.Pozz

Komshija, pa necjemo tako valjda : )

Nisu in ear pa da bi bilo potencijalni harm : )))

a da stezhu glavu, pa stezhu skroz jer nose sa punim pravom epitet zatvorenih slushalica haha niti chujesh ishta sa strane niti svoje misli kada otpanjish zvuk, prosto zatvorish se nekako ahahah

Oki,Veliki pozdrav za tebe.

Inace hteo sam samo malo da pomognem pri izboru pa sam naveo stvari koje mogu da smetaju.Neko to voli da mu stegne usi i udri,meni licno su bas neudobne.Inace sluske su odlicne,leva se rotira na gore za 90°,prave D.J. sluske.Izrazen bas,srednji,visoki.Za moj ukus malo
tvrd zvuk,nedostaje finoca al zato udaraju bas dobro :)

Off ako dozvole modovi
Oki,dokle ti ide transcend sa micronima?

Poslednja izmena:
Ljudi,ove HD205 su prosečne,odite na sajt proizvođača,ja sam upravo sada bio i ODUŠEVIO,ali ponavljam,oduševio sam se šta sam tamo sve video. Wow man, koje sluške sve postoje.

Naravno,za kvalitet se uvek dobro plaćalo. Moji favoriti su:

http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_portable_500772?Open&row=3

http://www.sennheiser.com/sennheise...vate_headphones_street-line_502549?Open&row=1

http://www.sennheiser.com/sennheise...te_headphones_dj-headphones_004974?Open&row=3

I naravno, kit ubica je ovaj: http://www.sennheiser.com/sennheise...hones_audiophile-headphones_500319?Open&row=3

Gledajte i divite se.

Nazad
Vrh Dno