Šta je novo?

Sennheiser HD201 ili HD205

Cwelle

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
709
HD201 = 1800din
HD205 = 4500din

Da li se isplati dati vise para za HD205?

Slusalice bi koristio na kompu za muziku i igre ali prvenstveno za muziku.
Moze i predlog za neke druge sluske, ako ima nesto bolje za slicnu cenu. Moraju biti zatvorene.

EDIT: A da, bitan mi je bass.

Poslednja izmena:
Imam vec godinu i po dana HD201 i mogu ti reci da su sluske super. Prvenstveno ih koristim pri gledanju filmova i za igranje.

Kvalitet izrade je extra, zvuk odlican. Non-stop mi ispadaju, cimam ih na sve strane... Prezadovoljan sam . Jedina mana po meni je sto nemaju kontroler zvuka na sebi.

Pre toga sam ima neke Altec Lansing kojima je kabal i potenciometar otisao posle 6 meseci.

Napominjem da nisam zahtevan korisnik

Poslednja izmena:
Hvala Cwelle.

hmm... taman nadjem te, a gledam sad... Imao sam ove:

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=11038523

Neko je zakacio kabl nezgodno, i otisle su u *****. Odnosno otrgao se kontakt sa leve sluske. Da li znate da li vredi to odneti negde da mi zakrpe. Jer sam otvorio, pokusao spojiti, ali uopste nema kontakta, kao da je to totalno gotovo..... Verovatno se unutra iskidala zica na vise mesta, pa nema sanse samo spojiti opet.

Verovatno senhajzerove zvuce dobro, ali po papiru, a i zato sto sam ih imao, Sonijeve su bile fantasticne. A jeftinije. Jeste da necu videti razliku izmedju 12Hz na soniju i 21Hz (donje granice), pa naravno i gornje. I sve ostale statistike...

Jer mislim da imam sanse naci opet taj soni za opet manje para.

Vidim da je rasprava zavrsena, i da se postavljac teme odlucio za HD 205, ciji sam i ja vlasnik i to ponosan ... ja sam ih prvenstveno uzeo za setnju po gradu, zato sto imaju malu omazu i zatvorene su (sto znaci da ne moraju do kraja da se otpanje na MP3 playeru, a dovoljno jako se cuju).

Inace, ne znam cemu ovo kad vec ima da se probaju u 4audio u KnezaMilosa ... ja sam probao kad sam kupovao (pre 2-3 god) i secam se da sam prvo hteo da uzmem HD 201, medjutim kad sam ih cuo odmah sam znao da ih necu kupiti, jednostavno kvalitet (a i jacina) su mi bili skroz ocajni ...

... pa sam kupio sledece najeftinije :) Salu na stranu, za te pare su odlicne, moja preporuka.

PS.
Na pocetku cu mi bile malo tvrde (mozda jer sam glavonja :) ali poucen komentarima na Amazonu i drzao sam ih par dana maksimalno razvucene na kosarkasku loptu, i cini mi se da se malo sredilo :) a onda mi se odlepio onaj sunjdjer na glavodrzacu, ali on se zalepi i to je to.

Poslednja izmena:
ja kupih HD 201 na opstu preporuku pre maltene godinu dana i mogu vam reci da sam se razocarao. kako su ljudi pisali ocekivao sam neku perverziju od zvuka, ali se ispostavilo da slusalice vrede koliko i kostaju - 20-ak evra i ni centa preko.

ja? zato sto nisu uopste dzabe, eto zasto. u tom trenutku nisam hteo da izdvojim vecu sumu za dobre sluske, ali kada nahvalise 201 kao da su neko cudo reko' da dam tih 20-ak evra, kada ono nista posebno...i da sam ostao na matorim Altec sluskama ne bih mnogo propustio u odnosu na 201...plus nemaju regulaciju volume-a a to sam imao na Altecima i to mi je znacilo...

Poslednja izmena:
ja? zato sto nisu uopste dzabe, eto zasto. u tom trenutku nisam hteo da izdvojim vecu sumu za dobre sluske, ali kada nahvalise 201 kao da su neko cudo reko' da dam tih 20-ak evra, kada ono nista posebno...i da sam ostao na matorim Altec sluskama ne bih mnogo propustio u odnosu na 201...plus nemaju regulaciju volume-a a to sam imao na Altecima i to mi je znacilo...

Скини последње youp-pax драјвере и дигни бас и требл подешавања директно из виндозе, слушке траже јак сигнал и једноставно траже напичен сигнал из карте. То доста побољшава звук.

sto bas te drajvere (jebala te cirilica)? vidi, problem je sto ja malo koristim slusalice a malo zvucnike. onda bih morao da smanjujem te qrce kada slusam zvucnike jer su oni dobro podeseni i na njima bi bilo prenaglaseno. dakle drkanje...plus, kada ih bocnem na altec zvucnike moram da pojacam do pola da bi ih cuo normalno, tako da me stvarno nervira sto nemaju svoj potenciometar na kablu...

sto bas te drajvere (jebala te cirilica)? vidi, problem je sto ja malo koristim slusalice a malo zvucnike. onda bih morao da smanjujem te qrce kada slusam zvucnike jer su oni dobro podeseni i na njima bi bilo prenaglaseno. dakle drkanje...plus, kada ih bocnem na altec zvucnike moram da pojacam do pola da bi ih cuo normalno, tako da me stvarno nervira sto nemaju svoj potenciometar na kablu...

Зато што баја који их прави зна да намести шта треба и да искористи карту до максимума, нпр. у последњим драјверима наводи да је фиксирао сав свук на карти на 24бита итд... (нека нека вежбај се мало, час ћирилица час латиница развија логичке способности :D)

И код мене је исти случај, ја сам само нашао баланс који је добар и за звучнике и са слушке. Додуше ја имам контролу јачине звука одмах на појачалу тако да ми пот на каблу ни не треба.

ne znam, ipak ne bih experimantisao. treba zvuk u igrama da mi se s**** sa nezvanicnim drajverima, da dobijem pucketanje i plave ekrane :D ali ipak hvala za savet. mozda procackam malo u XP-u, mada je neverovatno koliko su gladne 201 za jakim signalom. i kada ih slusam na stereo pojacalu (NAD :smoke:) opet se tiho cuju dok debelo ne pojacam. a kada pojacam onda mane dodju do izrazaja.
kao sto rekoh - za te pare su ok, ali u apsolutnom smislu nisu nista posebno. tresla se gora - rodio se mis. da stvar bude interesantnija, i na stranim sajtovima su ih hvalili na sva usta:
http://www.headphone.com/products/headphones/full-size/sennheiser-hd-201.php

Poslednja izmena:
Иронија је што су youp-pax новији драјвери од официјаних, за две године. Creative je престао да развија драјвере за одиџи. Ево код мене нема никаквих нуспојава нити их је било, и осећа се разлика у односу на официјалне, пропустичеш доста ако их не пробаш. Шта знам , стоји да нису неки хајфај али раде свој посао савим добро само кад се напичи сигнал, одо да спавам :)

ja sam jutos bio u 4audi-u i uzeo 205. Sluske mi iskljucivo koriste za psp pa sam ga poneo i testirao 201 i 205 na istom.

201 vrlo udobne, zvuk dosta tih, bez probelma na maxu sam cuo prodavce kako pricaju

205 kada sam ih stavio na glavu i probao odmah sam znao da necu uzeti 201. Zvuk je mnogo bolji, glasniji i mnogo bolje sprecava zvuke spolja. Jedino sto bas stegnu glavu i ne znam kako ce se pokazati posle 1-2 h neprekidnog koriscenja. Sve ostalo je odlicno.

Aha upravo sam to uradio, od sinoc se sire. U medjuvremenu sam ih par puta danas stavlja na glavu i mnogo su udobnije

A jel probao neko AKG jeftinije modele (K44 - K77) ?
Kakva su vam misljenja (K44 recimo ima za ispod 2000din. k77 za oko 3500)?

ljudi su ovde dosta hvalili k44... meni se ne svidja plastika od koje su napravljene i neudobne su mi...
inace i hd201 je bio <20e u italiji, samo dok stignu ovde...

Nazad
Vrh Dno