Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

au covece 1gb mreza sa toliko prostora? sta njima fali ??

u ****te sacu odem uplatim jos 500din na intezu pa cu uzmem ovaj od 300GB :D

Koji ce vam ovo kada rs.com i dalje ima full brzinu i bez cekanja, mu.com ce posle opet biti idealan za free korisnike,... Sacekas malo duze pa ces skinuti sta ti treba. Nikada nisam zavoleo torrente pa verovatno i ne razumem ovakva zezanja pogotovo to sto moras da uplodujes da bio medju bajama na tom sajtu :d tj da bi mogao da ostanes na privatnim trakerima

Koji ce vam ovo kada rs.com i dalje ima full brzinu i bez cekanja, mu.com ce posle opet biti idealan za free korisnike,... Sacekas malo duze pa ces skinuti sta ti treba. Nikada nisam zavoleo torrente pa verovatno i ne razumem ovakva zezanja pogotovo to sto moras da uplodujes da bio medju bajama na tom sajtu :d tj da bi mogao da ostanes na privatnim trakerima

Sa gigabitnim boxom za mesec dana pravis minimum 15tb buffera. To je vecini dovoljno za narednih par godina. A da ne spominjem sto na mestima koja si pomenuo ne moze da se nadje sve tipa hd sadrzaj

Ja sam pre imao box, tj imam jos uvek al cu to sve bataliti... Skidam sve sad sa wareza, nemoram da se zezam oko uploada i rls je mozda cak i brzi za ono sto ja trazim... A i premium za hostere je lako naci, dok box izvlaci bar 20eura mesecno :)

Trebace mi seedbox uskoro, jel ima neki dobar na nedelju dana? A da recimo radi sa Intesinom internet karticom? Nisam odavno koristio seedbox :p

www.seed.st ja sam sa ovima prezadovoljan

paket 1gbit

1BwJ3.jpg

Poslednja izmena:
Ko ne plati na mostu plati na cupriji. Svi znamo kakve sve azdaje mogu da se kriju unutar tih RS linkova.

Pod uslovom da su svih 159 delova .rara online. Moguce je i da dva-tri dela ne valjaju, a sto saznas tek kad si na hardu napravio mesta za njih.

Da ne pricamo o tome kako je uzeti box na jedan mesec isplativije od premium accova.

Sacekas malo duze pa ces skinuti sta ti treba.
Sta ovo treba da znaci i kako ide u prilog (generalnoj i brzinskoj) superiornosti filesharing sajtova?

JEDINA
mana torrentovanja je u velikom broju konekcija koje pravi, pa zato vise ometa neko sporedno online igranje nego http, i ako se ne varam nepovoljno je za preko wirelessa.
Molim iskusnije da me isprave ako gresim.

Ko ne plati na mostu plati na cupriji. Svi znamo kakve sve azdaje mogu da se kriju unutar tih RS linkova.

Pod uslovom da su svih 159 delova .rara online. Moguce je i da dva-tri dela ne valjaju, a sto saznas tek kad si na hardu napravio mesta za njih.

Da ne pricamo o tome kako je uzeti box na jedan mesec isplativije od premium accova.

Sta ovo treba da znaci i kako ide u prilog (generalnoj i brzinskoj) superiornosti filesharing sajtova?

JEDINA
mana torrentovanja je u velikom broju konekcija koje pravi, pa zato vise ometa neko sporedno online igranje nego http, i ako se ne varam nepovoljno je za preko wirelessa.
Molim iskusnije da me isprave ako gresim.

Ne racunajuci HD sadrzaj, i generalno neke perverzije, file sharing sajtovi su imali uvek vecu ponudu, Gotovo sve iole popularnije filmove mozes (bar je do sada bilo tako) naci na nekom od file sharing sajtova, a na torrentima, ako takvih fajlova uopste ima, obicno imaju malo seedova, pa su brzine losije i sl.

Ја бих пре рекао да су имали бољу понуду мање популарних и неактуелних садржаја, слабо људи држе такве садржаје на торентима и тешко се налазе.

Jel uzeo neko ovaj seednet.eu ? Kakva su iskustva da li da uplacujem i koji paket da uzmem?

bigsb.net

Stig mi je preporucio i stvarno je ubedljivo najbolji koji sam koristio.

Bigsb.net se iskljucivo placa preko paypala, jel ima neka druga opcija... ?

Ja sam probao ove seed.st nisu losi oko 2TB za sedam dana za 7$ :D

Od cega zavisi brzina prenosa nekog fajla sa seedbox-a na moj racunar?

Od servera ili moje mreze?

Znaci sada ja moram da skinem fajl sa servera sa mojom brzinom (185kB) ili ja nesto pogresno radim?

Brže od brzine tvoje konekcije ne može da se skida.

Verovatno je već rečeno ali moram da pitam. Jel postoji neko ograničenje da se potroši taj upload koji se kupuje? I koje su okvirne cene, vidim da je gos'n M preporučio BigSliceBox, tamo je 130gb - 12e, vidim da neko spominje 500gb za 7$ pa mi to nije baš jasno :)

EDIT: Sad malo bolje pogledah i piše traffic unlimited :) Dakle mogu da nabijem za mesec dana koliko hoću ratio, samo imam 130gb na njihovom serveru za skladištenje?

Poslednja izmena:
A sto je interesantno za bigsb, samo uz par klikova moguce je u torrent klijentu skinuti ogranicenje sa 100/100 konekcije i ici na unlimited, sto je onda brzo onoliko koliko je hdd u stanju da zapise. :D

Ajd još jedno noob pitanje, mada nije toliko ni bitno, jel mora mašina kući da bude upaljena dok seedujem, tj. jel moram da budem ulogovan?

Ne, seedbox ti je udaljeni server kome pristupas koji stalno radi i ti samo napakujes torrente koje hoces da seedujes i to je to. Oni su tamo aktivni dokle god ih ti ne stopiras ili obrises. Klijenti koji se uglavnom koriste na sb-u su rutorrent, deluge i transmission. Kada uplatis sb oni ti posalju adresu preko koje pristupas i naravno username i pass. Obicno imas i faq kako da konfigurises klijente, tako da uglavnom ces da se snadjes.

Hvala M, moraću da uplatim ovog ili sledećeg meseca najkasnije, inače gubim HD torrents nalog...

Vrh Dno