Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Ako skines neki torent sa nekog drugog trackera (kao i ceo njegov sadrzaj) na box, onda mozes da skines sa TL taj isti torent, bez obzira na wait time penalty i da ga dodas na seedbox. Krenuce da ga "chekira" (uporedjuje) sa ovim koji je na box-u i kada zavrsi chekiranje pocece da ga seeduje. Na taj nacin ne moras da cekas penalty. ALI, postoji jedna zackoljica! Ako torent nije 100% identican onome sa box-a, neces moci da seedujes. Ovo se cesto desava sa filmovima jer na TL skoro uvek ubace i video sample u torent koji stvara tu malu razliku izmedju tog i drugih torenata sa ostalih trackera.

Evo citam ovo po treci put i uradio sam sve kao sto si rekao medjutim nista. I dalje mi je wait time aktivan (govorim o rutorrentu). Uspio sam da nadjem identican torrent i skinuo ga sa nekog litvanskog sajta. Zavrsilo se hash-ovanje, obrisao torrent (ostavio data), skinuo torrent sa TL-a, ubacio ga i pustio da cekira. E sad, nisam bio kuci u tom trenutku pa ne znam sta se desavalo, ali kad sam se vratio vidim "failure: reason wait time...." neka poruka. Pisao sam nekom na TL-u pa cu da vidim o cemu se radi.

Da li sam u proceduri negdje pogrijesio?

Razmisljam cak da skinem fajlove sa servera na komp pa da pocnem seed lokalno.

Evo citam ovo po treci put i uradio sam sve kao sto si rekao medjutim nista. I dalje mi je wait time aktivan (govorim o rutorrentu). Uspio sam da nadjem identican torrent i skinuo ga sa nekog litvanskog sajta. Zavrsilo se hash-ovanje, obrisao torrent (ostavio data), skinuo torrent sa TL-a, ubacio ga i pustio da cekira. E sad, nisam bio kuci u tom trenutku pa ne znam sta se desavalo, ali kad sam se vratio vidim "failure: reason wait time...." neka poruka. Pisao sam nekom na TL-u pa cu da vidim o cemu se radi.

Da li sam u proceduri negdje pogrijesio?

Razmisljam cak da skinem fajlove sa servera na komp pa da pocnem seed lokalno.

Ne moras da brises torent koji si vec skinuo, znaci u istom trenutku sadrzinu tog torenta seedujes na oba trackera. U listi aktivnih torenata ce ti biti jedan sa litvanskog i jedan sa TL, ali oba ce da seeduju istu sadrzinu. Na taj nacin mozes da seedujes jedan torent na koliko hoces trackera, samo da nadjes torente sa identicnom sadrzinom.
Skini neku noviju igru ili seriju sa drugog trackera i onda dodaj torent sa TL, mora da funkcionise, radio sam to xx puta.

Nece da doda TL torrent preko ovog sa drugog trackera...

Bas cu sad da probam da nadjem neku igricu da vidim sta ce se desiti

Poslednja izmena:
Pa kaze ne moze taj i taj torrent, vec postoji 1?... Prvi put neki fajl iz grupe nisam skinuo do kraja (mozda je to zezalo) i sad ponovo skidam pa cu da probam. Sreca je sto jos uvijek nema mnogo vise seed-a od leech-a pa cu mozda i uspjeti (uhvatio sam nekih 30mbit/s u cugu :D)

Hm...ili sam ja blesav pa ne umijem da pratim uputstva ili je nesto do nih...Pokusao part i outside seed na kompu sa malim torrentima i opet mi daje wait time...Iako se svi fajlovi poklapaju kod outside, opet nece. Ista stvar je vidim i kod na boxu.

Ne znam, stvarno cudno, probaj da kontaktiras nekoga iz staff-a i baci mu neki ss da vidi to.

Poslao sam sve nekom tipu na p.m jos juce, cekam odg.

Cudna stvar je sto .torrent fajl sa TL-a ne prikazuje sve fajlove citave, kao da su par njih skinuti 96% i kao takvi postavljeni na TL sto znaci da je uploader sprijecio outside seed zar ne?

Kontaktiraj nekoga preko njihovog chat-a, uvek ima nekoga ko ce ti pomoci. Pogledaj komentare korisnika za taj torent sa fajlovima 96%, da li se neko zali na to...

Uh, ovo mi nije palo na pamet...izgleda da nisam samo ja izgubio zivce:

"Hey... Where is the beginning??....Is there any fix to get the lost seconds of the beginning or do I have to download another release?....
OMG! I just wasted my bandwidth...It's missing the beginning of the movie!!....no complete , 5 minutes....this release should be nuked, film misses 256s initials, and i waste my time, ratio and broadband internet... omg =("

Vidim da ovde ima dosta znalaca o korišćenju seedboxa pa da pitam nešto na šta ni podršci pri kojoj je moj box ili ne razume ili neće da mi izađe u susret.
Dakle.
Uzeo sam kombo paket.Seedbox + Rapidleech
(Iskustva sa boksovima imam,ovo mi je treći koji trenutno koristim)

U kontrol panelu stanje na disku je normalno,odmah nakon reinstalacije prikazuje mi
capture1.png

što je i normalno.
Međutim problem je što mi u praznom klijentu zauzeće prostora prikazuje 60 %

empty-client.png

isto zauzeće je i u Rapidleech klijentu

capture.png

Podrška mi je savetovala Re install kojeg sam dva puta radio i uvek mi je bilo isto.

Molio bih vas za mišljenje i savet.

Probaj da se konektujes preko FTP-a (Filezilla) i da uzmes listu fajlova i foldera. Onda odatle mozes da brises stvari. Tako sam ja radio kada sam nesto extraktovao u samom klijentu i nisam posle mogao to da izbrisem iz istog. Znaci moguce je da imas neke podatke na box-u iako ti je lista aktivnih torenata prazna.

...druže, to sam prvo uradio, sve misleći da nisam omaškum prebacio rar-ovane fajlove u neko drugi Rapidleech direktorijum.Definitivno zagonetna stvar.Prečešljao sam FileZilu nebrojeno puta.

A jesi li probao da napunis skroz seedbox ? Tj. da vidis da li tih 60% zaista ne mozes da koristis?

...pa znaš kako,svi torrenti mi se zaustave,dakle došli su do zida. Onda sam brisao pojedine torente što se na trekerima podvodi kao hit&run....zaista beznadežna situacija.
Čak sam predložio tipu iz podrške da se kroz teamviewer ubedi u apsurd.

E ne znam stvarno zaista glupa situacija. Moras to sa njima da resis jer ti nisu dali uslugu koju si platio.

Situacija je druže veoma žalosna.
Planiram da dignem ruke od ovakve usluge i da pređem na drugojačiji sistem poput dedi ili vps.To bih u taku uradio ali sam za takve stvari krajnji duduk (izbor servera,instalacija torent i rapidleech klijenta).

Situacija je druže veoma žalosna.
Planiram da dignem ruke od ovakve usluge i da pređem na drugojačiji sistem poput dedi ili vps.To bih u taku uradio ali sam za takve stvari krajnji duduk (izbor servera,instalacija torent i rapidleech klijenta).

Ono sto mozes da uradis je da se povezes na server preko SSH(malo google ce ti pomoci) i da kucas u terminalu: du ~/ --si . du komanda prikazuje zauzece prostora a ~/ ce izlistati zauzece po svakom direktorijumu. E sad, ne znam ko ti je provajder tako da ne znam dal uopste nude bilo kakav pristup osim webui i rapidleecha. Imas provajdera koji nude VPS vec spreman za torrentovanje...

Ono sto mozes da uradis je da se povezes na server preko SSH(malo google ce ti pomoci) i da kucas u terminalu: du ~/ --si

Sad' sam se našao zatečen. Testirao sam sa putty koji mi je izlistao seedbox. Zauzeće odgovara onom iz kontrol panela, trenutno je 19 GB. Ali mi je u torrent klijentu upravo 81 % zauzeće hd.

Trenutno je aktivno 5 torenta

rutorr.png

Šta je uzrok da mi ruTorrent i Rapidleech pokazuju ovoliko zauzeće...ne znam. Da napomenem da sam prilikom dva reinstala izabrao Trancmision i da sam u oba slučaja nailazio na 50 % zauzeća da da ništa nisam skidao.

Poslednja izmena:
Mislim da to ima veze sa cinjenicom da koristis "shared seedbox". Ja sam koristio seedbox kod razlicitih provajdera i uvek je pokazivalo zauzece nezavisno od toga koliko sam ja imao fajlova na mom nalogu. Pretpostavljam da to pokazuje ukupno zauzece hard diska koji sheruje nekoliko korisnika.

Mislim da to ima veze sa cinjenicom da koristis "shared seedbox". Ja sam koristio seedbox kod razlicitih provajdera i uvek je pokazivalo zauzece nezavisno od toga koliko sam ja imao fajlova na mom nalogu. Pretpostavljam da to pokazuje ukupno zauzece hard diska koji sheruje nekoliko korisnika.
Upravo je to. Mene je zavarala prva slika(disk space, RAM, BW) jer tako izgleda SolusVM panel koji se koristi za VPSove tako da sam mislio da si vec na VPSu.

Ok ljudi.
...ako je tako a moram vam verovati,ne preostaje mi ništa drugo osim da se izvinjavam podršci za moje neznanje .
Vama hvala u svakom slučaju.

Ja na santrex-u takodje koristim shared, ali zauzece diska mi je prikazano samo za moju kvotu koju sam platio....

Ovako je malo bzv koristiti shared,a da ti tamo neko popuni sav disk i ostavi torrente mjesec dana na njemu...!?

Ma nije tako, ja isto imam shared i imam svojih 100GB prostora za koje sam platio i koje niko ne sme da mi dira. Pretpostavljam da nas 10-tak koristi taj server i da svako ima po 100GB. Totalno smo nezavisni jedni od drugih.

...eto ti ga pa sad.
Pošto vidim da se imenuju boxsovi pa da se otvori pa da kažem da kod Santrexa a pretpostavljam da je shared nemam takvih problema.Drugi box je Seedunlimited gde je situacija takođe čista.Jedini problem sa njima je što im je podrška veoooma očajna i da je njihob Rapidleech čisto tu da ga imaju,inače je meni lično neupotrebljiv.I na kraju,zbog čega sam se i obratio forumu je Rapidleechhost,gde im je podrška zaista munjevita ali ne i svrsishodna što se tiče mog problema.
Ništa...čekam istek a ujedno i tražim nešto slično pa ću se valjda i skrasiti na jednom mestu.

nesto mi nije jasno kako vam se vise ne isplati da uzmete neki malo jaci vps box za mesec dana nabijete ratio i krckate ga narednih 2 godine?

sa dobrim boxom moze da se nagura preko 500GB uploada dnevno

ionako je vecina koliko sam video na mainstream trakerima gde je neformalno dozvoljen hnr

lepo stavite autodlirssi i podesite ga da skida popularne stvari i to je to , jedina aktivnost krajnjeg korisnika se svodi na kopiranje i brisanje fajlova

Nigde ne mogu da nadjem neko "resenje" na brzinu.... deluge da li ima rss feed mogucnosti ? Kako resavate ako ste osudjenio na deluge ?

Nigde ne mogu da nadjem neko "resenje" na brzinu.... deluge da li ima rss feed mogucnosti ? Kako resavate ako ste osudjenio na deluge ?

vecina trekera ima irc announce kanale, instaliras autodlirssi i on ce ti sam ubacitavi torente u deluge, mada isto moze da radi i sa bilo kojim drugim klijentom

ovo resenje je mnogo brze nego rss jer kreces sa skidanjem maltene istog trenutka kad se torent pojavi na trekeru

dajte neki predlog za seedbox do 25eura, da ima bar 200GB i sto bolji protok naravno neogranicen

Nazad
Vrh Dno