Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

bytesized-hosting.com je skinuo TL sa blackliste. Takodje sad imaju zvanicnu podrsku na srpskom-mene :) Ako nekoga nesto zanima tu sam, ali se povlacim iz ove diskusije ovde zbog sukoba interesa :p

Hehe :p nagovorio si ih da skinu TL sa blackliste:p

Ovaj moj diskoverload radi ok i mislim da mi nece trebati seedbox u naredne 3 godine minimum. Ono sto sam govorio u pocetku da su slabe brzine, to je bilo zbog TL gde ljudi imaju ogromne boxove sa nenormalnim brzinama pa tako ja ne uspem na nabijem upload sa Crysis 2 torentom koga pocnem da skidam 1 minut od izlaska :)

Poslednja izmena:
Imam santrex seedbox ali nikako ne mogu da seedujem na RevolutionTT uvek mi pise da je port blacklist-ovan, ima li tu pomoci, kome da se zalim ??

Momci, hitno mi je. Sta je bolje uzeti: Diskoverload ili byte-sized? Primat TL i RevolutionTT

to je bilo zbog TL gde ljudi imaju ogromne boxove sa nenormalnim brzinama pa tako ja ne uspem na nabijem upload sa Crysis 2 torentom koga pocnem da skidam 1 minut od izlaska :)

Verovao ili ne ja sam sa 256kb upload-a nabio 45GB za 3-4 meseca. Sve zavisi koje torente skidas i odakle :d

Poslednja izmena:
bytesized definitivno.
Na diskoverloadu mi se svako malo nesto s****, a support se ceka danima. Od 30, efektivno sam iskoristio malo vise od 15 dana.

A šta kažete na seedhost.net? Ja sam najzadovoljniji njime do sada...
Ovi ostali su imali slabije brzine ili outdated klijente. To je bilo pre par meseci. Recimo seedbox.cc je katastrofa :)

A šta kažete na seedhost.net? Ja sam najzadovoljniji njime do sada...
Ovi ostali su imali slabije brzine ili outdated klijente. To je bilo pre par meseci. Recimo seedbox.cc je katastrofa :)

Em sto su katastrofa em su bezobrazni mom drugu nisu hteli da vrate pare jos je otvorio dispute na paypal ali djaba bagra sta reci:( jos je nemoguce bilo sta seedovati na boxu jer brzine u kb:S:

Pričaš za seedbox.cc? Kako stoji bytesized trenutno sa klijentima? Može da se koristi neka novija verzija utorrenta?

Pričaš za seedbox.cc? Kako stoji bytesized trenutno sa klijentima? Može da se koristi neka novija verzija utorrenta?
Utorrent 2.0.4 je poslednja verzija koja dobro funkcionise preko wine-a.Verzije posle te jos uvek imaju odredjenih problema sa wine-om...

Jel moze neko da mi kaze jel santrex seedbox radi sa RevoTT jer meni pise da je blokiran port i na torretntu i na seedbox-u kazu da nije problem do njih.... :wall:

Koliko njih na ByteSized dele seedbox 100 Mbit (paket sa 110 GB diska)?

Koliko njih na ByteSized dele seedbox 100 Mbit (paket sa 110 GB diska)?
od 6 do 10 zato sto ne stavljamo na server samo jednu vrstu boxa nego pokusavamo da to rasporedimo sto bolje mozemo. Znaci, u najgorem slucaju ako su svi paketi od 110GB na serveru onda ima 10 korisnika.

Ako već imamo vezu tamo, jel može da se sredi neki manje opterećen box?:) Ili da idem na seedhost. Jednom sam probao ByteSized i nisam bio preterano zadovoljan. 15 dana je jako loše radilo a 15 dana je bilo djene-djene. U svakom slučaju nije moglo da se poredi sa seedhost-om gde je sve radilo max! Možda sam imao (ne)sreću da naletim na takve "komšije"...

Ako već imamo vezu tamo, jel može da se sredi neki manje opterećen box?:) Ili da idem na seedhost. Jednom sam probao ByteSized i nisam bio preterano zadovoljan. 15 dana je jako loše radilo a 15 dana je bilo djene-djene. U svakom slučaju nije moglo da se poredi sa seedhost-om gde je sve radilo max! Možda sam imao (ne)sreću da naletim na takve "komšije"...

Pazi ja imam problem da ne mogu vise da nadjem sta da seedujem. Pokusavam da dignem ratio ali mi ne ide :(.

Imam najmanji SB i nedostaje mi jedino opcija dokupa do 50GB, ali su inace super.

Pazi ja imam problem da ne mogu vise da nadjem sta da seedujem. Pokusavam da dignem ratio ali mi ne ide :(.

Imam najmanji SB i nedostaje mi jedino opcija dokupa do 50GB, ali su inace super.

Koji je treker u pitanju?

Koji je treker u pitanju?

Ma TL i RevoTT. Uglavnom radim external seed, pa mi se ta navika nije promenila ni kad sam uzeo seedbox. Ima li neko ftn invite?

DA li je neko koristio whatbox i kakvi su? Drugar trazi nesto povoljno, pa sam nasao da je ovo jeftinije od byte-sized-a (koji sam mu preporucio), ali sta da radim kad je Pirocanac :d

Ma TL i RevoTT. Uglavnom radim external seed, pa mi se ta navika nije promenila ni kad sam uzeo seedbox. Ima li neko ftn invite?

DA li je neko koristio whatbox i kakvi su? Drugar trazi nesto povoljno, pa sam nasao da je ovo jeftinije od byte-sized-a (koji sam mu preporucio), ali sta da radim kad je Pirocanac :d

Za oba samo seeduj nove stvari sto tek izasle znaci cim kad izadje skidas medju prvima:)

Jako tesko na TL i RevTT, znam iz iskustva, x puta mi se desilo da ne uspem ni 1:1 ratio da nabudzim na najnovijim torentima. Ja sam imao srece na RevTT i iskoristio 5 dana freeleech-a (na pojedinim torentima) povodom rodjendana sajta i uspeo 2TB upload da dignem. Takodje me spasava SCC koja najbrze izbacuje nove stvari i generalno ima najvece brzine. Skinem sa nje i onda sidujem to isto na svim ostalim trackerima i tako se snalazim. Jedino sto nekada ume moj box da dosta dugo "chekira" torent.

@Monk Psycho: Ako slucajno imas bit-hdtv, prati freeleech torente jer cesto iste uploaduju na TL.

Poslednja izmena:
Može li neko da mi objasni šta je tačno webseed opcija i kako se koristi (ima u deluge-u), pa da vidim i to čudo tehnike kako radi.

Znaci diskoverload su najveci kraljevi :D
Zvanicno mi je istekao seedbox paket 16. aprila a ja ga i dalje koristim :d
Nisu mi skinuli nista sa kartice jer ionako nemam dovoljno $$$ :d

Moze li neko da mi objasni na koju foru da startujem seed nekog torrenta preko santrexa? Dobio sam na mail sve, podesio TC ali mi konstantno prekida konekciju. Probao preko browsera medjutim nista se ne desava vec satima...

Da li trebam ubaciti samo torrent fajl pa ce server sam sa mog racunara povuci i folder u kom se nalazio npr. video ili je potrebno i torrent fajl i folder sa videom "prevuci" u folder torrent koji imama na seedboxu?

I na kraju, kako da ako sve to lijepo krene da se seed-uje, se to vidi na mom TL nalogu :p ?

Hvala.

Poslednja izmena:
Sta ti znaci TC? Ako si dobio sve na mail, trebao si da dobijes link preko koga ces da pristupis web interfejsu (rutorrent, torrentflux) tj. klijent programu preko koga ces da upravljas torentima preko web-a, dakle u browseru. Pristupas mu preko username i password. Kada udjes, koristis ga kao sto koristis utorrent. Znaci skines torent fajl sa trackera na svoj komp. Onda ga dodas ("add torrent" u rutorrentu), odaberes gde ti se nalazi na kompu i to je sve. Server ce poceti da skida taj torent sa trackera odakle je skinut i sam praviti foldere i sve ostalo. Nista ti ne treba da radis vise.

Total Commander...Da, dobio sam sve na mail i shvatio da treba da uploadujem fajlove koje hocu da seed-ujem na server. Zato mi je palo na pamet da koristim total. Medjutim,prvo je problem bio sto nisam mogao da se konektujem uopste (otvorio ticket i rijesili mi za par sati problem) a kasnije sam preko File Zila napravio konekciju i zakacio se na server.

Znaci rutorrent, u mom slucaju, skida sa TL-a sadrzaj torrenta kog sam prije toga skinuo na komp u upload-ovao na server? Buni me nacin obracunavanja ratio-a kada sa rutorrent skida sa TL-a.

Koliko se ceka na setup kod xirvik (na sajtu pise 12h - u ponedeljak sam uplatio)

Total Commander...Da, dobio sam sve na mail i shvatio da treba da uploadujem fajlove koje hocu da seed-ujem na server. Zato mi je palo na pamet da koristim total. Medjutim,prvo je problem bio sto nisam mogao da se konektujem uopste (otvorio ticket i rijesili mi za par sati problem) a kasnije sam preko File Zila napravio konekciju i zakacio se na server.

Znaci rutorrent, u mom slucaju, skida sa TL-a sadrzaj torrenta kog sam prije toga skinuo na komp u upload-ovao na server? Buni me nacin obracunavanja ratio-a kada sa rutorrent skida sa TL-a.

Nemoj nista da te brine, uredno ce ti se menjati statistika, samo obavezno PRIJAVI da koristis seedbox na TL jer su im takva pravila. Udji u njihov chat, nadji nekog iz staff-a i daj mu ip adresu box-a i ime provajdera.

Prijavio sam im jutros sve sto se tice seedboxa.

Sad moram samo sacekati wait time penalty :p

Hvala na pomoci.

Ako skines neki torent sa nekog drugog trackera (kao i ceo njegov sadrzaj) na box, onda mozes da skines sa TL taj isti torent, bez obzira na wait time penalty i da ga dodas na seedbox. Krenuce da ga "chekira" (uporedjuje) sa ovim koji je na box-u i kada zavrsi chekiranje pocece da ga seeduje. Na taj nacin ne moras da cekas penalty. ALI, postoji jedna zackoljica! Ako torent nije 100% identican onome sa box-a, neces moci da seedujes. Ovo se cesto desava sa filmovima jer na TL skoro uvek ubace i video sample u torent koji stvara tu malu razliku izmedju tog i drugih torenata sa ostalih trackera.

Poslednja izmena:
Upravo to sto kazes mi se desilo 3-4 puta za neke fine torente od po 1,5 GB. I ne samo to, nego dok uspijes da nadjes i uporedis sadrzaj broj seedera ode u mp3... :D

Vrh Dno