Šta je novo?

Security Software

Da ti pišeš i prodaješ taj softver, pitao bih te onda da li bi tako razmišljao.

Ja pisem i prodajem slican pa se slazem sa njim. Ne bih korisniku u Srbiji preporucivao da kupi AV.
Prvo, das dobru svotu novca (da ne pominjem da je kod nas skuplje nego vani??), drugo moras da das jos vecu svotu jer ti zbog AV-a komp radi sporije kao da je ostario 5 godina, i kao da imas P1 sa IDE diskovima od 6GB a ne C2Q sa SSD-om (malo preterujem naravno ali nije daleko od istine za neke AV-ove) i trece NIGDE ti ne garantuju da ce to raditi uvek.
A kolicina bugova AV softvera je zabrinjavajuca (za ovo imam iskustvo iz prve ruke, kakve sam gluposti video ne mogu da neke od njih nazaovem softverom vec budzverom). Sta sve nece raditi kako treba uz AV softver?

Postoji jedna bitna razlika izmedju firmi i kucnog korisnika - kucni korisnik je vlasnik svog racunara i on je admin. U firmi je sekretarica samo radnik, i ne moze nista da uradi. Sam security clearance radi 99% posla. Ostalih 1% uvek uradi neki drugi softver i polise razne. AV je tu da bi se admin ogradio u kupovinu istog ;)

Poslednja izmena:
alfaunits, ti pišeš i prodaješ sličan softver. Ok. To je tvoja firma? Radiš sam? Plaćaš doprinose, penzijsko, socijalno? Imaš kredite?

To šta će da koristi "napredan korisnik" (što nam kikiriki stalno nabija na nos da jeste) je njegov svestan izbor. Ni jedan besplatan softver ne može da se poredi sa njegovom pro/plaćenom verzijom. Da nije tako, ta firma/brend ne bi postojao.

Ljudi su ovde navikli da više para daju za HW, a za SW, ako šta preostane. Moj AV meni sasvim korektno radi, nisam osetio nikakva usporavanja, a i ako ih ima, ona su na akademskom nivou.

Ti kažeš da ima loših... Koji su?

Da ti pišeš i prodaješ taj softver, pitao bih te onda da li bi tako razmišljao.

Da ti krades pitao bih te onda da li mislis da za kradju treba da se ide u zatvor. :|
Uzasno los argument, ali stvarno.

Mislim, nemoj pogresno da me shvatis, treba antivirusa, treba ih i placati, ali je sve to preuvelicano na neki nivo koji vec postaje smesan.
Uopste nije tesko da kada skidas torent/bilo sta drugo odvojis minut i pogledas komentare da vidis sta u stvari skidas. Kada klikces na link pogledas na koji te link to u stvari vodi, kada ti krene neki download, pogledas ko to pokusava da ti skine nesto ako mu ti nisi rekao da skine (i ubijes ga, sto da ne, a ne pokrenes odmah). Kada ubodes fles, za****s auto ran i otvoris sam, pogledas ima li necega sumnjivog.
Nisu to nikakve ultra komplikovane radnje i pored njih av je skoro pa bez posla.
Ali da, firme, racunari kroz koje prodje vise (desetina) korisnika, i jos brda slucajeva - treba imati antivirus, sto da ne i placen. Ali za 90 posto ljudi ovde je free av i vise nego dovoljan. To sto ti ljudi ne znaju ili ne zele sami da pripaze na svoj racunar...
To vec nije ni do placanja av-a niti do av-a, vec do njih samih.

alfaunits, ti pišeš i prodaješ sličan softver. Ok. To je tvoja firma? Radiš sam? Plaćaš doprinose, penzijsko, socijalno? Imaš kredite?
Da, ne, da, da, da (sva tri nazalost), ne.

To šta će da koristi "napredan korisnik" (što nam kikiriki stalno nabija na nos da jeste) je njegov svestan izbor. Ni jedan besplatan softver ne može da se poredi sa njegovom pro/plaćenom verzijom. Da nije tako, ta firma/brend ne bi postojao.
Da ljudi malo znaju ne bi postojale - ni free verzije ni pro verziju nisu dovoljne ako korisnik nije dovoljno spretan. Ako jeste, onda su obe nepotrebne.

Moj AV meni sasvim korektno radi, nisam osetio nikakva usporavanja, a i ako ih ima, ona su na akademskom nivou.
Od kud znas da radi korektno?:) Mozda uopste nisi dosao u situacju da ti je trebao bilo koji AV, pa uopste ne znas da ti je potreban ;)
Ako ne osetis usporenje u radi, onda taj AV ne radi uopste - fizicki je nemoguce da se ne oseti usporenje, jer AV softver mora da procita lepo sve EXE fajlove koji su loaduju da bi radio zastitu kako treba (ne cele ali dovoljno da se debelo oseti).

Ti kažeš da ima loših... Koji su?
Za svaki poznat imam tefter bugova oko kojih sam morao da radim workaround, cimam developere tamo da urade QFE, cimam MS da uradi QFE (doduse ovo su morali veci od mene, ja licno ne bih mogao da uradim to ;)) i gomilu depesa sa korisnicima zasto je nesto problem AV-a a ne drugog (mog) softvera i zasto to nije moguce srediti sa moje strane.

Oces nekoliko? AHN koji se najvise koristi u Koreji je imao tako divan bug sa IoAttachDevice da je sje*** sav softver na sistemu ;)
McAffee je imao nekoliko bugova koji su mogli da se pokazu sa MS-ovim softverom (znaci bez third party), da su isti naterali jednog japanskog OEM-a da predje na drugi AV.

Sa Kaspersky-em sam imao zanemarljivo problema doduse, ali njega ne koristi nijedan veci OEM uz svoje proizvode ili interno tako da nisam imao dovoljno kontakta da mogu reci da je "ipak dobar" ili "i on los".

Svejedno, kupio ti Pro AV ili ne, neces videti razlike u zastiti danas. UAC radi bolje za obicnog korisnika nego bilo koji AV softver a i manje je intruzivan cak!

Poslednja izmena:
Svejedno, kupio ti Pro AV ili ne, neces videti razlike u zastiti danas. UAC radi bolje za obicnog korisnika nego bilo koji AV softver a i manje je intruzivan cak!

Ja cak i ne koristim AV ali je ovo preterivanje. Otkad to UAC moze da spreci da pera/mika/laza startuju zarazeni exe fajl? Ni 25 poruka 'Are you sure you want to start untrusted program' u nizu nece njih da sprece da raz*ebu racunar.

UAC je totalno s*anje koje je toliko, kao sto si rekao, intruzivno, da svako brze-bolje gleda da ga iskljuci sto pre.

I bas me interesuje kako ce neki buduci blaster ili sasser da budu stopirani ukljucenim UAC-om.

Ni jedan besplatan softver ne može da se poredi sa njegovom pro/plaćenom verzijom.
Skoro svaki besplatan program može da se poredi sa Pro verzijom - realno, skoro svaki besplatan program je sasvim dovoljan ogromnoj većini korisnika (znam da su meni dovoljni svi ti besplatni programi).

U svakom slučaju, apsolutno i ni u kom slučaju ne bih bilo kome (potpunom početniku ili najokorelijem hakeru ;) ) preporučio da kupi AV, FW ili anti-spyware (u stvari, malo kome bih preporučio kupovinu bilo kog softvera, s obzirom na ogroman broj odličnih besplatnih programa)

[Disclaimer: da ne bude zabune, rekao sam da ne bih preporučio kupovinu programa - to ne znači da bih preporučio ni w@rez]

Ja cak i ne koristim AV ali je ovo preterivanje. Otkad to UAC moze da spreci da pera/mika/laza startuju zarazeni exe fajl? Ni 25 poruka 'Are you sure you want to start untrusted program' u nizu nece njih da sprece da raz*ebu racunar.

Pa AV ce uraditi isto koliko i taj UAC :) Ako pera/mika/laza 'oce da pokreni neki s***, pokrenuce ga i pored AV-a ;)

I onda AV krene da pishti, kuka, zapomaze jer pera/mika/laza startuje virus i stopira instalaciju. A sa druge strane UAC kenjka kao i obicno 'Are you sure ??? Are you absolutely sure???' , na sta pera/mika/laza promrljaju 'evo ga opet ovaj smarac koji mi bez prdjenja ne daje da instaliram cak ni plant&zombies, ko ga shisha' i onako na keca zafasuju virus.

Dobro bre cemu sluze onoliki testovi raznih av programa..i na svim tim testovima uglavnom bolje prolaze placene verzije
Ja ne kazem da sve sto se placa je dobro, ali su mi totalno apsurdne ove neke izjave ovde da ono sto je besplatno je 10x bolje..pa tim nekim besplatnim antivirusima ni autoupdate ne radi kako treba :p

Poslednja izmena:
Imao razne vrste AV(ukljucujuci KAV i KIS original koji je 20$ ovde), antisprejeva i ostalih gov...., od prosle godine korisnih free Avire i Commodo fwl nikada nista evo vec godinu dana nisam zafasovao. Nemoj da bacaš pare na taj AV jer neces primetiti razliku u to sam 100% ubedjen.Moram se sloziti sa Alfaunits zdrav razum i hvala dovidjenja.

Interesantno mi je da izgleda niko nije ni pogledao poredjenje Free vs. Premium AV proizvoda (koji imaju free varijantu). Cak ni oni sami ne reklamiraju neku AV zastitu u Premium verziji vec samo "SurfGuard, MailGuard, AdGuard...." ;)

I onda mika/pera/laza iskljuci AV i kaze necu da te aktivviram opet ;) (da, desava se previse cesto)

Pa i ne bas... naplaseni su ljudi u dovoljnoj meri da to ne rade ;)

Tu i tamo se provuce neki pojedinac koji je dovoljno hrabar da koristi windows, drzi iskljuceni AV i surfuje sve u 16 kroz IE, ali broj takvih je zanemarljiv i smanjuje se rapidno posle nekoliko reinstalacija na njihovom PC-ju. I prvo sto pitaju posle takve epopeje je - 'koji AV imam sada instaliran'

edit:
Nego ne odgovori ti meni kako ce UAC da te zastiti od remote bufer oveflow-a koji smo svi sa interesovanjem pratili kada se pojavio blaster pa zatim i sasser ;)

Poslednja izmena:
Ma da da, naplaseni ;)
Isto ce da zastiti UAC kao i AV ;)

Ma sigurno.... :)

Evo ti pa testiraj - daj nekom relativno informaticki nepismenom comp gde je ukljucen UAC i nemas AV, pa zatim gde je ukljucen AV a iskljucen UAC. I ofc - sa mogucnoscu neogranicenog surfa.

Masina sa golim UAC-om ce da bude devastirana za 2 dana. Garant.

Interesantno mi je da izgleda niko nije ni pogledao poredjenje Free vs. Premium AV proizvoda (koji imaju free varijantu). Cak ni oni sami ne reklamiraju neku AV zastitu u Premium verziji vec samo "SurfGuard, MailGuard, AdGuard...." ;)

Sta je sa firewallovima koji su ukljuceni u security suitove...jel su i oni visak?

Sta je sa firewallovima koji su ukljuceni u security suitove...jel su i oni visak?
Nisu višak, mada se postavlja pitanje potrebe...
a) Dobar AV će potamaniti trojance, tako da oni neće moći da se ubace u komp i počnu sa "izlaznim saobraćajem" :)
b) danas većina rutera ima u sebi FW
c) WIN ima sasvim ok ugrađeni FW
d) postoji nekoliko odličnih besplatnih FWova (za one kojima Win FW nije dosta)

UAC radi bolje za obicnog korisnika nego bilo koji AV softver a i manje je intruzivan cak!

Prijatelju, znas li ti uopste zasto svaki racunar sa windows sistemima mora da ima antivirus? Znas li ti sta je virus? Jesi l' cuo sa Sality, Virut, ili trenutno aktuelni Ramnit (hara netom)? Znas li, kako Ramnit napada OS?

Obavezno dolazi u paketu sa nekim crvom, ponasa se kao fajl infektor, s tim sto inficira i HTML fajlove. Dovoljno je da nemas zakrpljen sistem i eto velike sanse da ga zakacis, o antivirusu i firewallu necu ni da pricam.

Ako ti mislis da ce te UAC zastiti od azdaja koje su trenutno aktuelne, onda si u problemu i to debelom.

Poslednja izmena:
Nisu višak, mada se postavlja pitanje potrebe...
a) Dobar AV će potamaniti trojance, tako da oni neće moći da se ubace u komp i počnu sa "izlaznim saobraćajem" :)
b) danas većina rutera ima u sebi FW
c) WIN ima sasvim ok ugrađeni FW
d) postoji nekoliko odličnih besplatnih FWova (za one kojima Win FW nije dosta)

a) ako se i jedan provuce sta ces onda
b) sa tim firewallom mozes da obrises d*pe (pogledaj kritike po internetu na njegov racun) (vise ovde)
c) pogledati pod b
d) da mozes staviti jos 150 programa + av da se zastitis :p

EDIT: sta ces da radis kada krene neka budala da te pinguje iz dosade (Ping flood)?

Poslednja izmena:
sta ces da radis kada krene neka budala da te pinguje iz dosade
Ne znam, verovatno ništa :)

Sve u svemu, lepo je što postoji izbor - ko voli, može da kupi zaštitni softver i da se tripuje da je bolje zaštićen od onoga ko koristi free zaštitu ;)

Uzgred, pod d) "suite" je upravo to: AV + "150" programa :)

Poslednja izmena:
Ma sigurno.... :)
Evo ti pa testiraj - daj nekom relativno informaticki nepismenom comp gde je ukljucen UAC i nemas AV, pa zatim gde je ukljucen AV a iskljucen UAC. I ofc - sa mogucnoscu neogranicenog surfa.
Masina sa golim UAC-om ce da bude devastirana za 2 dana. Garant.

Da usput i odgovorim "prijatnom" spock1-u ;)
Ja vec tri meseca se kidam od smeha firmama ovde koje kazu da im je anti-virus neophodna stvar (i kad ih pitam zasto, oni ne znaju nista konkretno). A onda vidim koliko su imali propusta u zadnjih mesec dana i kao da nisu imali nikakvu zastitu.
Onda pustimo proste polise bez AV-a i nista ne prodje.
Vi mozete da citate koliko hocete Linux/Mac propagande, ja imam iskustva sa druge strane (koliko je lako zaobici bilo koji AV - ne zaobilazi se AV nego glupost korisnika).

Sto se firewall-a tice, tu su tek smesni! Ni oni sami ne hvale firewall kao deo placenih verzija nego sve neke "secure your online data".
Dajte pogledajte sami comparison chart svih AV-a koji imaju Free/Pro varijante pa shvatite sami - ni oni sami ne hvale nista sto se moze tehnicki objasniti ;)

Da usput i odgovorim "prijatnom" spock1-u ;)
Ja vec tri meseca se kidam od smeha firmama ovde koje kazu da im je anti-virus neophodna stvar (i kad ih pitam zasto, oni ne znaju nista konkretno). A onda vidim koliko su imali propusta u zadnjih mesec dana i kao da nisu imali nikakvu zastitu.

Onda pustimo proste polise bez AV-a i nista ne prodje.

E pa onda se odluci o cemu pricas - o okruzenju koje je paranoicno strogo kontrolisano ili o kucnom/hobistickom okruzenju.

Ukoliko se napravi strogo domensko okruzenje, sa osakacenim userima, grupnim polisama iskljucenim USB-ovima u biosu, passwordima na biosima, mail/proxy serverima koji skeniraju sav saobracaj, WSUS-om, 802.11x autentifikacijom na switchevima, firewall-om koji sece gotovo pa sve, onda ti AV nije potreban. A onda mi nije potreban ni glupavi UAC, jer sta ce mi ako user ionako ne moze da instalira nista?
I naravno, cim se jedna karika razlabavi GARANTOVANO pre ili kasnije se u LAN-u javlja virus outbreak.

Ali ovako osakacen racunar, u kucnom okruzenju? To niko ne zeli i ne moze normalno da koristi.

Vi mozete da citate koliko hocete Linux/Mac propagande, ja imam iskustva sa druge strane (koliko je lako zaobici bilo koji AV - ne zaobilazi se AV nego glupost korisnika).

Sta imam da citam kad se svaki dan susrecem sa tim stvarima. I koja crna propaganda? Ajd tako temeljno zarazi virusima non-windows OS. Slobodno. Ili ajmo ovako - stavi na javnu IP adresu mac/linux i windows masinu i ostavi ih neko vreme bez update-ova. Vrati se za par meseci i proveri stanje.

A mozes da ponovis isti experiment i sa perom/mikom/lazom - daj im lepo windows comp bez AV-a pa neka ga koriste kako god hoce, pri tom ukljuci i UAC koji ti se toliko svidja. Pa im posle poturi OSX/linux.

Sto se firewall-a tice, tu su tek smesni! Ni oni sami ne hvale firewall kao deo placenih verzija nego sve neke "secure your online data".
Dajte pogledajte sami comparison chart svih AV-a koji imaju Free/Pro varijante pa shvatite sami - ni oni sami ne hvale nista sto se moze tehnicki objasniti ;)

E pa konkretno ti personal firewall-ovi, da su bili korisceni u doba blastera i sassera, bi sprecili globalnu pandemiju. Uostalom sto tebi to smeta kad je i sam Microsoft ubacio firewall u svoje OS-eve? Neces valjda protiv njih? ;)

@alfaunits

Ti ovde ocigledno pokazujes koliko ne znas nista o malware-ima. Ja moram tako da ti kazem, jer ne znam sta bi ti drugo napisao.

Prvo i osnovno, moras da znas, da postoje maliciozni programi, koje ne zanima da li si ti ukljucio UAC, ili si podelio polise i osakatio sistem. To sto si ti podelio zabrane za korisnike, malware uopste ne interesuje. Jeste to jedan vid zastite, ali nije dovoljan.
Ako si upoznat sa radom antivirus softvera, onda znas kako i na koji nacin on instalira svoje drajvere i servise u sistem i zasto to radi. Ti sa svim privilegijama kao admin mozes da iskljucis samo real time zastitu i nista vise, znaci nisi iskljucio komletno AV. Mozes da vidis njegove service u task manageru i to je to. A gde su drajveri? Oni nisu ni svesni tvog postojanja kao korisnika. Sad razmisli malo zasto je to tako.

Da je prva karika u lancu korisnik, to je tacno, ali zato postoje i druge karike, a jedna je antivirus. Popusti li jedna karika u lancu sistem je u opasnosti.

Sta ces da uradis po firmama, da im pocupas USB konektore da bi sprecio ubadanje fleski, ili ce UAC da spreci instalaciju malware-a mozda.

E pa onda se odluci o cemu pricas - o okruzenju koje je paranoicno strogo kontrolisano ili o kucnom/hobistickom okruzenju.
Pricamo o kucnom, ali dajem primer firmi gde je instaliran AV pa bez dodatnih polisa nista nije uradio! Zasto mislis da bi kuci onda nesto uradio kad u firmi imaju manje vremena da s*ebu nesto em sto uglavnom i ne mogu da unose flasheve tek tako?
Znaci ako u firmi bez problema AV ne uradi dovoljan posao da zastiti racunare SAM, nece ni kuci gde je sigurno sam!
Ergo - AV nece pomoci nista vise od UAC-a. To ne znaci da je UAC dobar ili dovoljan, napravi razliku - samo znaci da AV nije nista bolji.

Sta imam da citam kad se svaki dan susrecem sa tim stvarima. I koja crna propaganda? Ajd tako temeljno zarazi virusima non-windows OS. Slobodno. Ili ajmo ovako - stavi na javnu IP adresu mac/linux i windows masinu i ostavi ih neko vreme bez update-ova. Vrati se za par meseci i proveri stanje.
Moj XP je bio 5 godina skoro bez update-a na javnoj IP, u doba SP2 do SP3 - nijedan virus nije zaradio, a nikakav AV program nije stavljen bio.
Hoces da zarazim Mac?:) Samo neka pokrenu Safari, za 8 sekundi resen tvoj problem ;) (toliko bese na onom Hack show-u bilo potrebno valjda da se hakuje Mac OSX naspram Linuxa i Windows-a za koje je mnooogo vise trebalo).

A mozes da ponovis isti experiment i sa perom/mikom/lazom - daj im lepo windows comp bez AV-a pa neka ga koriste kako god hoce, pri tom ukljuci i UAC koji ti se toliko svidja. Pa im posle poturi OSX/linux.
Siguran sam da nece nista uraditi na OSX/Linuxu jer ne bi ni umeli da ga koriste pa nista ne bi ni radilo :D

Uostalom sto tebi to smeta kad je i sam Microsoft ubacio firewall u svoje OS-eve? Neces valjda protiv njih? ;)
Pa to i pricam, ne kazem da ti NE TREBA NIKAKAV firewall vec da je bespotrebno da kupujes neki! Vec postoje free varijante (ukljucujuci interni Windows-ov) koje su dovoljne.
Kad stavim neki IS u VM zbog testiranja kompatibilnosti uvek me smori dok ga konfigurisem da me pusti da radim ono sto treba da me pusti da radim... a VM se nikada nije zarazio bez njega ;)

@spock1, ocigledno razumes vise od mene koji je rastavljao AV drivere (ne jer je zeleo nego jer je morao), pa mi objasni molim te, ajde, sta ti driveri rade kad se iskljuci real-time zastita ;)
Zabrinjavacuje je koliko ne znas o AV softveru.

Ljudi, ako hocete da kupite AV softver, samo napred - ja cu zaraditi na tome ;)
Ali imam iskustva sa AV-ima vise nego svi na forumu zajedno sa kernel strane, znam tacno koliko su slabi, laki da se disabluju i intruzivni nepotrebno.

Inace, da, u firmama se cupaju USB konektori, sve ide preko polisa, i malware se ne zaustavlja AV softverom (ili AM softverom svejedno), vec polisama.

Poslednja izmena:
Pricamo o kucnom, ali dajem primer firmi gde je instaliran AV pa bez dodatnih polisa nista nije uradio! Zasto mislis da bi kuci onda nesto uradio kad u firmi imaju manje vremena da s*ebu nesto em sto uglavnom i ne mogu da unose flasheve tek tako?
Znaci ako u firmi bez problema AV ne uradi dovoljan posao da zastiti racunare SAM, nece ni kuci gde je sigurno sam!
Ergo - AV nece pomoci nista vise od UAC-a. To ne znaci da je UAC dobar ili dovoljan, napravi razliku - samo znaci da AV nije nista bolji.

Naravno da je bolji - UAC ne radi nista osim sto konstantno smara. Bez bilo kakve detaljne indikacije zbog cega stopira odredjenu akciju sluzi jedino za nalazenje izgovora ('sto si pustio exe kad ti je UAC lepo upozorio' 'pa bem li ga, do sada sam pustio 1000 exe-a, sto bi ovaj jedan bio drugaciji')

I o kojim jednostavnim polisama pricas? Nema jednostavnih polisa za iskljucenje USB-a, CD-a, flopija. To je budzenje. No i pored svog tog budzenja u lokalu virus zacas moze da se prenese preko net-a/lan-a.

Moj XP je bio 5 godina skoro bez update-a na javnoj IP, u doba SP2 do SP3 - nijedan virus nije zaradio, a nikakav AV program nije stavljen bio.
Hoces da zarazim Mac?:) Samo neka pokrenu Safari, za 8 sekundi resen tvoj problem ;) (toliko bese na onom Hack show-u bilo potrebno valjda da se hakuje Mac OSX naspram Linuxa i Windows-a za koje je mnooogo vise trebalo).

Cek, jel to bilo pre ili posle perioda kad windows xp nisi mogao da postavis na net a da ne zahefta virus pre nego sto skines odgovarajuci patch? :) I jesi li update-ovao svoj XP? Da se podsetimo malo, za circa 10 sec dobijao se famozni ekran da ce comp da se restartuje za 60 sec. Firewall je resavao taj problem (zato se, uostalom, i pojavio u windowsu).

Siguran sam da nece nista uraditi na OSX/Linuxu jer ne bi ni umeli da ga koriste pa nista ne bi ni radilo :D

Ma sto posto :) Ne znaju oni nista da urade ni u windowsu osim da ga izbuse virusima.

Pa to i pricam, ne kazem da ti NE TREBA NIKAKAV firewall vec da je bespotrebno da kupujes neki! Vec postoje free varijante (ukljucujuci interni Windows-ov) koje su dovoljne.
Kad stavim neki IS u VM zbog testiranja kompatibilnosti uvek me smori dok ga konfigurisem da me pusti da radim ono sto treba da me pusti da radim... a VM se nikada nije zarazio bez njega ;).

Naravno da treba firewall, free varijante su sada skroz korektne...ali nisi ti o tome pricao vec da UAC moze da zameni sve.

Elem, ti IS-ovi koje toliko mrzis su dobro nastelovani na startu cim traze da se cimas sa rucnim otvaranjem portova i sl - prvo pravilo security-ja je da se sve zabrani a onda lagano pustaju odredjene stvari. *** sta da ti radim kad ti to ne ide na ruku, meni je bas super :) Uostalom nisam jednom doziveo da u raznim LAN-ovima 'vrsni programeri' ugase AV-ove jer je njihova aplikacija nekompatibilna sa istima, radi sporo i otezan - u tim situacijama mi je doslo da ih bukvalno zgazim jer su, naravno, uspeli da naprave zestoko s*anje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno