Ja nisam fanboy nijedne firme, uvek uzimam ono što je, po meni, "best bang for buck".
Na pretprošloj mašini koju sam kupio 2011. i Intel i5 750, stavio sam Corsair H50i vodeno hlađenje. Kasnije sam prodao to jednom ortaku i taj kuler i dan danas radi bez problema! Što je zaista izuzetno za taj tip uređaja.
Iz te mašine iz 2011. mi je ostalo još Corsair HX 650 napajanje, koje i dan danas radi dobro i nečujno, mada pored fabričkog RX 5700XT retko šta može da se čuje.
🙂
Jedino sam za SSD hteo pre Samsung od Corsair uređaja, a kad sam prošle godine sklapao mašinu jedini RAM koji je dolazio u obzir je Corsair Dominator, ali sam, igrom slučaja, naleteo na popust za Corsair Vengeance PRO 32 GB 3200 (4x8) koje je bilo neznatno skuplje od 2x8 16GB Dominatora.
A moj ortak koji živi i Nemačkoj i koji će mi doneti napajanje, kada me je pitao letos šta da uzme sebi za neku određenu cifru predložio sam mu Seasonic Focus Plus Platinum od 650W (tada je bilo oko 120€, a z amašinu koju je sklapao i koja je slična mojoj nije potrebno bolje napajanje) i kad sam mu sklapao mašinu prosto sam se začudio kako ono nije registrovano kao hladno oružje.
🙂 Teško, obrađeno tako da mu vidiš kvalitet na dodir. I rekao sam sebi da ću ga imati jednog dana, ali sad razmišljam, ako ove ili sledeće godine se odlučim za neki 6800XT ili 3070Ti
🙂D) trebaće mi ipak nešto jače od 650W, za svaki slučaj.
A opet, nekako bi lakše preboleo da mi za 2-3 godine crkne napajanje od 112€ nego da crkne ono od 160-170.
😀
I na kraju jedno malo pitanje... Za šta na napajanjima služi ovaj 10-pinski ulaz??