Šta je novo?

[SE K800] Fleshovanje

Meni se to desava ako je slika malo veca sto se tice tezine, i onda ti ako pritisnes a on jos sliku nije "obradio" onda preskoci...
Sto se tice zelenog datuma, njega mozes samo vratiti flashovanjem na stariju verziju :( I meni se svidja zeleni, ali grebiga.

I ta dobra funkcija je izbacena :(

Odlicno...to cu i da uradim.Gde da nadjem stari softver? ionako nema nikakve razlike, zar ne?
A pocelo je mnogo da me frustrira to preskakanje, narocito kad nekom pokazujem slike a ono prc.

Mozes staviti ovaj:
http://www.4shared.com/file/29809684/dc253f9f/K800_R1GB001_FS_S_E_EUROPE_RED52.html?s=1

Inace provalio sam da se ta boja datuma nalazi u FS, znaci najbolje da ubacis ovaj FS i R8BF003 MAIN ako ipak hoces da imas patcheve :)
Ako te ne zanimaju patchevi i hoces da ti sve bude ok onda skini i MAIN R1JG001(nema R1GB001 da se skine...)
http://www.4shared.com/file/53237963/7fcfb85d/K800_R1JG001_MAIN_GENERIC_WI_RED52.html?s=1

Ako hoces da imas istu verziju i FS ali bez srpskog onda i ovaj FS:

http://www.4shared.com/file/33691301/f829f7cd/K800_R1JG001_FS_CENT_EUROPE_RED52.html?s=1

Poslednja izmena:
02:28:20| Baseband ID: 9900
02:28:20| Protocol Version: 3.1
02:28:20| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K800)
02:28:20| ...using GDFS name
02:28:20|
02:28:20| Profiling SEMC phone...
02:28:20| Platform: DB2020
02:28:20| OTP CID: 51
02:28:20| EROM CID: 53
02:28:20| EROM Color: Red
02:28:20| IMEI: 35427102xxxxxx
02:28:20| Phone ID: K800
02:28:20| Region: EUROPE_2
02:28:20| CDA: CDA102511/2 R11A
02:28:20| Firmware Version: R8BF003
02:28:20| EROM: R3A022
02:28:20| Ready for operation!

da li ovo znaci da je CID53 na mom phonu, i ako da, da li ima neki srpski custom za njega?

nasao sam neki cid53 za R8BF003 za S E Europe ali kada kazem flash u XS++ kaze mi ovo:

10:53:28| Sorry, your phone is NOT SUPPORTED
10:53:28| Error: Cannot send flash loader
10:53:28| Error: Flashing failed
10:53:30| Disconnected... Unplug the phone

sta je tu problem?

Poslednja izmena:
XS++ ne moze da radi sa CID53 ;)
Imam novi 4.1b xs++ ali radi samo na linuxu... Za windows mozes da koristis far+jdflasher.

Poslednja izmena:
nadam se da ce neko postaviti xs++ 4.1 za win kad ga budu izbacili... ovi ostali flesheri me nesto zezaju.
unapred hvala :D

imam problem sa JDFlasherom. ne mogu da udjem u oflash i ofs fajlove. izbacuje mi error: SetDirectory<setdir<setmode<....
sta se tu deshava? jel' imao neko ovakav problem
p.s. telefon je k800i sa cid53

Imam sony ericsson k550i i ono sto mi smeta kod fona jesu ikonice u meniju...fon je verovatno skinut negde sa Orange mreze i ikonice glavnog menja su narandzaste (sto odgovara toj mrezi). Ja sad zelim da ubacim one standarde za Sony Ericsson. Nasao sam na netu fajl MENU.ML koji je original za ovaj fon...e sad...pozicija odredjenih funkcija na glavnom meniju kod mog fona koji nema orignal meni i drugih telefona koji ih imaju su razlicite...npr. u mom gornjem desnom uglu su Poruke a kod originala su u sredini (lupam)..Da li ce se ubacivanjem ovog fajla promeniti shodno novim ikonicama i njihova funkcija...znaci da ne ostanu iste akcije a sad sa novim tj. pogresnim ikonicama...
e sad sam proces...uspeo sam da povezem telefon preko xs++...stavim one fajlove u own_custpack folder...i sta je josh potrebno da podesim u xs++-u da bi odradio samo ovo...da li je ovo dovoljno od podesavanja

Poslednja izmena:
Probaj sa ubacivanjem menu.ml pa vidi sta ce da se desi... Mozda ce ostati iste ikonice ali ce putanje da se promene, mozda ce i ikonice da se promene, a mozda meni uopste nece raditi(ima da javi error pri ulasku u meni).
Original ikonice su ugradjene u MAIN, ako MAIN nije diran od strane orange, i ako oni nisu u tpa/preset/system/menu ubacili svoje ikonice trebalo bi da vidis original ikone kad ubacis original menu.ml.
Znaci pogledaj prvo u putanji menu.ml da li imaju neke ikone, ako imaju izbrisi i stavi original menu.ml pa vidi sta ce da se desi.

Probaj sa ubacivanjem menu.ml pa vidi sta ce da se desi... Mozda ce ostati iste ikonice ali ce putanje da se promene, mozda ce i ikonice da se promene, a mozda meni uopste nece raditi(ima da javi error pri ulasku u meni).
Original ikonice su ugradjene u MAIN, ako MAIN nije diran od strane orange, i ako oni nisu u tpa/preset/system/menu ubacili svoje ikonice trebalo bi da vidis original ikone kad ubacis original menu.ml.
Znaci pogledaj prvo u putanji menu.ml da li imaju neke ikone, ako imaju izbrisi i stavi original menu.ml pa vidi sta ce da se desi.

Gde to da pogledam???? Ja imam program XS++ i kao po uputstvu folder own_custpack..i tu stavljam ovo...
Kad bih ubacio fajl menu.ml kako bih ga posle izbrisao tj. vratio ono sto je bilo pre nego sto sam ja ista ubacivao?
Da li bi se sve sredilo ako bih ubacio nov sistem u telefon??? Gde mogu da nadjem fajlove koji su mi potrebni za k550i...

Izvini... Sad tek videh da je na ovoj temi moj stari tutorijal za stari xs++...A posto nemam pravo da izmenim poruku evo link gde je novi sa novim xs++:
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=11985

Gore sam naveo i gde da pogledas, znaci putanja tpa/preset/system/menu.
Ako ipak hoces da uradis full flash, linkove za sve fajlove imas na gore navedenom linku, ali racunaj da ces posle morati da otkljucas telefon jer ce se zakljucati ako uradis flash(jer je 100% otkljucan patch metodom).
I jos jedan savet, ako planiras da uradis full flash stavi w610i softver.

E milane kako to da mi je XS++ 1.6.7 beta skontao K800? Nije on malo pre mator za njega?

I koji reche da mi SW treba da bi chachkao CID53?

:wave:

Poslednja izmena:
Mislim da je prva verzija koja je mogla raditi sa db2020 bila 1.2, no nemoj me drzati za rec.
Za CID53 pogledaj post #250

E bash taj post na prethodnoj strani, da sam ga video ne bi morao da pitam.

Shto se XS-a tiche pitam jer npr 1.6.8 nece da mi skonta K800, a 1.6.7 oce pa mi ni bolo jasno :D

Kada sam ubacio meni...polozaj ikonica se promenio ali one same nisu...znaci ugradjeno je u main..moze li se sad tu sta editovati?

Mozes probati neke druge ikonice, ali je potrebno onda preraditi menu.ml da cita te ikone iz FS.

notepad+ nadjes neke ikone za 176x220 :p Potrazi na topse.ru ;)

javi mi se na pm kada budes na ms da izmenis sta hotjes :)

Ma na ms mogu da izmenim(tamo i stoji updateovan), nego je problem ovde da izmenim post na 1. strani...

Otvorio sam preko Notepad++ a tamo sam video ovako nesto
Kod:
<element id="MenuItem_USB_Internet_Account_ID">
                          <label type="name" textid="MENU_LC_USB_DATA_ACCOUNTS_TXT" />
                          <link type="internal" />
                        </element>
e kako da dodam neke nove ikone .... koje nisu iz sistema telefona?Uopste sta ja treba tamo da odradim?

Npr. ovaj text je za PlayNow(prva ikona kod svih SE telefona)...

Original menu.ml
<element id="OperatorWebPage" >
<label type="name" textid="SONYERICSSON_TXT"/>
<icon pos="unselected" source="internal">DESKTOP_OPERATOR_ICN</icon>
<icon pos="selected" source="internal">DESKTOP_OPERATOR_SELECTED_ICN</icon>
<icon pos="shortcut" source="internal">RN_SHORTCUT_LIST_OPERATOR_ICN</icon>
<link type="internal"/>
</element>

Modovani menu.ml
<element id="OperatorWebPage" >
<label type="name" textid="SONYERICSSON_TXT"/>
<icon pos="unselected" source="file">Icon1_unselected.png</icon>
<icon pos="selected" source="file">Icon1_selected.png</icon>
<link type="internal"/>
</element>

Obrati paznju na boldovani deo! Kao sto vidis ubacena je deo file(da bi citao iz FS, tj. putanje gde je menu.ml) i dodat je naziv ikone, uglavnom se obelezava icon1_selected(i unselected) ili 1x_selected(unselected).
I tako ides i menjas za glavne ikone, tj. 1, 2, 3...pa do 12 ikone. Ovo moras da radis jer se jako tesko nalaze gotovi meniji za k550, uglavnom svi koji imaju k550 su flashovali u w610.

cek...ovo icon1_unselected.png jel to neka slika koju ja treba da ubacim...gde da ubacim? kako? i gde da je nadjem?
ok snasao sam se za ikonice...uzecu od nekih drugih modela...

Poslednja izmena:
Uzmes ikone od bilo kog 176x220 modela :) Ubacujes tamo gde i menu.ml, a to je tpa/preset/system/menu.

Poslednja izmena:
Bravo care!!!Uspeo sam .... konacno sam dobio ono sto sam zeleo....
Hvala puno....sad sam prezadovoljan izgledom ;)

Izvinite me narode,ali da ne pravim novu temu,molim vas da mi nesto odgovorite..
DA LI POSTOJI CRVENA MASKA ZA k800 ? Hvala :d

DA LI POSTOJI CRVENA MASKA ZA k800 ? Hvala :d

Da li bi bio ljubazan da pises malo vecim fontom??

K800 se zvanicno prodavaje/prodavao u srebrnoj/crnoj/i braon(smedjoj) boji, na ebay ima raznih kombinacija, a i ako ti hoces crvenu uzmi sam pa je prefarabaj u crvenu.

Nazad
Vrh Dno