Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Kad ste opleveli po animiranim....FF Advent Children, Warhammer 40000...Btw, znam da je riddick trilogija, ali sam preskocio medjucrtac jer su trazeni filmovi...al` opet mi se svideo :)

Uh, ni Casshern nije los, ali je malo potezak

Mr.Nobody je izuzetan film, mada nije za svakoga. The Mist ima jedan od mracnijih zavrsetaka i zanimljiva studija karaktera , Source Code je fin filmic , Gattaca-u vredi odgledati ponovo ko nije dugo, mozda cak i The Island koji je kulminacija Bay-ovog stvaralastva:D....

Ti ko da si čitao moju i GdinM-ovu privatnu prepisku :trust:

Ti ko da si čitao moju i GdinM-ovu privatnu prepisku :trust:

Mozda si okacio na zid na fb-u? :D A inace nismo bas tako o tome pisali ali ajd, pre ce biti da sam ja hteo da ti kazem zasto Mr Nobody vredi kao vrhunski film a ne zato sto se tebi glumci ne svidjaju. :p

Kal-El je napisao(la):
Mr.Nobody je izuzetan film, mada nije za svakoga. The Mist ima jedan od mracnijih zavrsetaka i zanimljiva studija karaktera , Source Code je fin filmic , Gattaca-u vredi odgledati ponovo ko nije dugo, mozda cak i The Island koji je kulminacija Bay-ovog stvaralastva....

Kazem ti ja imamo mi donekle slicne ukuse za film, studija socioloske, psiholoske, filozofske tematike, karaktera, interakcije, kompozicije i sta sve jos. Ima i bad ass-a ali na kasicicu. :D

Jedino da ne zatrpaju sa rimejkovima (Total Recall, RoboCop itd).

Filmovi ove godine:

12.0113 The Divide
12.0120 Underworld 4
12.0127 The Grey
12.0203 Chronicle
12.0210 Journey to the Mysterious Island
12.0309 John Carter of Mars
12.0323 Hunger Games
12.0404 Iron Sky
12.0413 Lockout
12.0504 Avengers
12.0518 Battleship
12.0525 Men In Black 3
12.0601 Snow White and the Huntsman
12.0608 Prometheus
12.0615 Jack The Giant Killer
12.0622 Abraham Lincoln Vampire Hunter
12.0703 The Amazing Spider-Man
12.0720 Batman 3 - Dark Knigth Rises
12.0803 Total Recall
12.0815 The Odd Life of Timothy Green
12.0914 Resident Evil: Retribution
12.0921 Judge Dredd
12.0928 Looper
12.1026 007 Skyfall
12.10?? Cloud Atlas
12.1121 Gravity
12.1214 The Hobbit

12.???? Under the SKin

Dakle, vishe od polovine filmova su sequels, prequels & remakes.
Svega 2 filma imaju zaista originalne priche.

Poslednja izmena:
*** reciklaže su bitne zbog očuvanja životne sredine...
Slabo pratim sfx poslednjih godina jer i nema šta da se prati. Godišnje izađe jedan film(eventualno) vredan pomena a na otprilike svakih 10 neki sfx dragulj. Prometej može da bude jedan takav film, ali ne mora. Koliko je Ridley-u ostalo još stvaralačke a bogami i životne energije pitanje je, mada, on verovatno puca ovim filmom na neko krunisanje karijere i neki svoj tehnički odgovor na Avatar , kako je šaljivo nagovestio kroz neki raniji interview... Lično, iz ove perspektive kada gledam te matore filmove, Aliens mi je dosta bolji od Alien-a, mada je Cameron više moj cup of tea i mislim da mnogo bolje pliva po različitim žanrovima...S druge strane, Blade Runner je u svakom pogledu bio ispred svog vremena.... Tako da bi ovo bila sasvim fina alfa i omega jedne karijere....

Uopste nije obecavajuca godina sudeci po listi koju je izbacio VGagi ali ako Prometheus bude kakav se nadam da bi trebalo da bude onda meni godina uspesna :d...evo mojih ocekivanja prema sledecem sistemu ocena (ocenjeni i filmovi koji nisu SF):

1.trash
2.mozda odgledam do kraja
3.instant zabava, zaboravljam nakon zavrsetka?
4.Film koji ima sve sto je potrebno
5.Pravi SF, mozda se odgleda jos koji put

12.0113 The Divide___________________________2.85
12.0120 Underworld 4_________________________1.07
12.0127 The Grey____________________________nije SF (3.75)
12.0203 Chronicle____________________________1
12.0210 Journey to the Mysterious Island_________1
12.0309 John Carter of Mars___________________nije SF (1)
12.0323 Hunger Games________________________1
12.0404 Iron Sky_____________________________2
12.0413 Lockout_____________________________2
12.0504 Avengers____________________________1.75
12.0518 Battleship____________________________2.50
12.0525 Men In Black 3________________________1.05
12.0601 Snow White and the Huntsman__________nije SF (3.55)
12.0608 Prometheus__________________________5
12.0615 Jack The Giant Killer___________________nije SF (2.0)
12.0622 Abraham Lincoln Vampire Hunter_________nije SF (0.50)
12.0703 The Amazing Spider-Man_______________1.50
12.0720 Batman 3 - Dark Knigth Rises___________2
12.0803 Total Recall__________________________2.65
12.0815 The Odd Life of Timothy Green__________nije SF (3)
12.0914 Resident Evil: Retribution_______________1.02
12.0921 Judge Dredd_________________________0.95 (britanski film :vomit:)
12.0928 Looper______________________________(2.85)
12.1026 007 Skyfall___________________________nije SF (2.01)
12.10?? Cloud Atlas___________________________3.95
12.1121 Gravity______________________________4.25
12.1214 The Hobbit___________________________nije SF (-0.10)

Poslednja izmena:
Mišljenja su ko dupe, svako ima svoje. Srećom po mene moje se totalno razlikuje od tvoga :p

Mišljenja su ko dupe, svako ima svoje. Srećom po mene moje se totalno razlikuje od tvoga :p

Šta se totalno razlikuje, bojim se da pitami?:D

Gravity? Ja Klunija organski ne podnosim. Mislim da mu je jedini film koji valja O Brother, Where Art Thou? i Dask/Down, mada zbog drugih faktora a sigurno ne zbog njegove glume...

Poslednja izmena:
Prosto me fascinira kako neko moze da lupa a da nije ni odgledao film, sto samo dokazuje da je unapred zacrtao sta je za njega shit i jos kao navodno ima svoj takozvani kriticki stav brojcanog rangiranja prema doticnim filmovima. Sto kaze Dzeremi Klarkson, rrubish, absolute rrrubish.

(britanski film :vomit:)

sta fali britanskim filmovima? Jedni od najboljih su bili britanski, stari, pa i ovi noviji.

....paklena pomorandza je meni jedan od najboljih, Fahrenheit 451, brazil, odiseja 2001, Village of the Damned,itd... i ovi noviji su isto bili dobri: Moon, 28 dana, nedelja, Children of Men...

Poslednja izmena:
Prosto me fascinira kako neko moze da lupa a da nije ni odgledao film, sto samo dokazuje da je unapred zacrtao sta je za njega shit i jos kao navodno ima svoj takozvani kriticki stav brojcanog rangiranja prema doticnim filmovima. Sto kaze Dzeremi Klarkson, rrubish, absolute rrrubish.

Izneo sam svoje ocekivanje, dakle ocekivanje ako je jasno sta je to.
Mene fascinira koliko ima isfrustriranih ljudi koji svoj licni cemer obilato sipaju po svima koji se ne uklapaju u njihov sistem vrednosti mada takvim ljudima se niko osim njih samih ne uklapa. Umesto da ste izneli sta i vi ocekujete pa da dodjemo bar do nekog prosecnog ocekivanja sta bi moglo biti a sta ne dobro od SF-a vi ste se ovim ocenama nasli uvredjeni, pogodjeni...ne zna covek da li da vas zali ili ignorise...U svakom slucaju mi je zao svakoga koga ovako obicna stvar natera da izbaci iz sebe svoj najlosiji deo...sta bi bilo da je neka ozbiljna prica a ne neki iT forum:mad:

sta fali britanskim filmovima? Jedni od najboljih su bili britanski, stari, pa i ovi noviji.

....paklena pomorandza je meni jedan od najboljih, Fahrenheit 451, brazil, odiseja 2001, Village of the Damned,itd... i ovi noviji su isto bili dobri: Moon, 28 dana, nedelja, Children of Men...

meni je britanski film dosadan, sterilan, ne inventivan ako generalizujemo stvar kao sto sam ja i uradio. To je moj utisak o britanskoj kinematografiji. Gore si pobrojao samo remek dela i o tim filmovima samo najbolje misljenje imam ali znas kao kazu, svaki izuzetak potvrdjuje pravilo :d...salim se...postujem da neko voli britanski film, generalno , ja ne.

A da si ti malo skapirao sta sam ja rekao, filmove nisi ni odgledao niti stekao aftermovie utisak, a uspeo si sve unapred da ocenis od 1 do 5 i to jos sa 2 decimale, a cak i negde nisi zaokruzivao na 5 i 10. Mogu samo da se zapitam kako si izveo 1.07 i 2.01. :D

Nema ovde frustracija, nema sta da te pogadja to sto drugi imaju tudja misljenja jer to nije ni poenta mog posta, ali lupati decimalno o filmovima koje nisi video je stvarno smesno. :)

A da si ti malo skapirao sta sam ja rekao, filmove nisi ni odgledao niti stekao aftermovie utisak, a uspeo si sve unapred da ocenis od 1 do 5 i to jos sa 2 decimale, a cak i negde nisi zaokruzivao na 5 i 10. Mogu samo da se zapitam kako si izveo 1.07 i 2.01. :D

Nema ovde frustracija, nema sta da te pogadja to sto drugi imaju tudja misljenja jer to nije ni poenta mog posta, ali lupati decimalno o filmovima koje nisi video je stvarno smesno. :)

Ovde lupas samo ti, nesposoban da shvatis da neko iznese neki svoj utisak na bazi povrsnog ocekivanja, i da ih naravno nisam gledao jer, gle čuda, izlaze tek 2012, i da sam pročitao o tim filmovima, pogledao reditelje, glumce , priču i dao neku ocenu uz sve malo šale ne bi li zapodenuli diskusiju i razmenu argumenata iz koje se moze saznati i nesto novo pa promeniti misljenje i tako dalje...Ali ne kod tebe! To se moze nazvati kriza identiteta ili nedostatak samopouzdanja kada covek svaku informaciju meri kao izuzetno bitnu, presudnu i od posebne vaznosti za "nasu stavar" u ovom slucaju SF pa ne dozvoljava "greske" i pri tome preuzima stavr u svoje ruke kako bi za "opste dobro" doveo stvari u red na taj nacin sto ce ih "razotkriti". Iz svega toga ispadaju likovi koji pridaju neocekivanu vaznost nebitnim stavrima i ne retko vredjaju, napadaju i omalovažavaju. Čak i kada shavate grešku, ako uopšte uspeju u tome, nisu sposobni da pobede ego i priznaju grešku.....Jednom rečju Ilija Cvorovic!

Prilozi

• Gdin_Ilija.jpg
    Gdin_Ilija.jpg
    21.8 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
lol ok, evo da diskutujemo o Terminatoru 5 posto ce i on da se snima, evo ako mozes da mi das utisak o njemu na osnovu imdb pejdza a i po mogucstvu review da zaokruzis na 1 decimalu radi lakseg razumevanja?

To je suviše lako, svi znamo da će ocena biti 1.01 (ovo 0.01 je dodatak na slučajni prikaz dekoltea neke glumice :) ostalo će možda biti i ispod nule).

Ne znam da li je ranije bilo ali ako bi svako od nas napisao top 5 ili više filmova vaše rasprave o ukusu bi možda bile kraće. Meni je, na primer Odiseja 2001 bez knjige bila totalni krš, pošto sam pročitao knjigu (odlična 5) film je postao odličan prateći video spot.

Poslednja izmena:
O ukusima ne valja raspravljati, zasto uopste ocena sa decimalama 1.05? Zato sto tako ocekujem da ce biti a osecaj mi je takav ni da je 1 ni da je 2 ali je blize 1...mnogo blize 1, nema neku posebnu matematiku pa valjda je to jasno ovo je ocekivanje po prici glumcima i ono malo sturog texta sto ga nadjoh na web-u. To ne znaci da ce i biti 5. Zato i sluze diskusije -STA OCEKUJETE! Niko vas ne ogranicava da date i 10 i -24,7 pa zar je to bitno. Iskreno ocekivao sam da ce diskusija da ide u smeru a zasto mislis da je ce ovaj biti bolji ili losiji kada bih ja dao 5 zbog toga i toga i sl. tome...umesto toga pljuc nemas ti pojma nije to ta ocena i sl. tome. Terminator-u dajem na nevidjeno 2.43 (zbog efekata a i zbog cinjenice da su T1 i T2 ok filmovi) jer mi je cela prica vec sazvakana i verujem da ce napraviti samo jos jedan film sa dobrim efektima u stilu transformersa, na to me navodi smesni T3, malo bolji T4 ali dosadan i bez sadrzaja pa zato ocekujem T5 da nastavi u istom trendu...naravno voleo bih da se odusevim i da bude film za 5 ne ocekujem to. Ako imate neku lepu cinjenicu o tome kako ide pre produkcija i da se moze ocekivati bolje iznesite je jer diskusije i sluze tome...umoriste me a bas sam bio raspolozen da diskutujem o dobrom SF-u kojeg poodavno nema ;)

Poslednja izmena:
Stvarno napadoste coveka bezveze. Ima pravo na misljenje, nije ga nikom nametao, samo ga je izneo a vi o'ma srednji vek, vestice, spaljivanje na lomacu, al kaida i tako to...lol

Poslednja izmena:
Šta se totalno razlikuje, bojim se da pitami?:D

Gravity? Ja Klunija organski ne podnosim. Mislim da mu je jedini film koji valja O Brother, Where Art Thou? i Dask/Down, mada zbog drugih faktora a sigurno ne zbog njegove glume...

Ni ja ga ne podnosima li jako mi se dopada ideja, mozda zbog cinjenice da mi se dopada apolo 13 a ovo bi trebalo da podseca na to a pored toga Sandra Bulock u najmanju ruku glumi u zabavnim filmovima a najvise zbog Alfonso Cuarón-a koji ima nekoliko dobrih pokusaja ,Children of Men, koji su daleko od holivudskog tresha...mozda malo prejako 4.25 ali nadam se polazem nade u pricu i da ce film biti u nivou apola 13 koji se meni dopao...

Da, malo cudan izbor glumaca s obzirom na zanr. Uvek dam sansu filmu bez obzira na glumca, medjutim svaki put mi onda prolazi kroz glavu dok ga gledam: sta da je ovaj ili onaj bio umesto njega, koliko bi to izvuklo losiji film, ili pak onaj dobar dignuo na jos veci nivo. Zato u startu gledam na to kao faktor (de)gradacije. Ali videtjemo...

Bas to, bez obzira na sve Sandra mi nekako ide uz SF i ipak je karakterna glumica...ono cega se ja pribojavam u ovoj kombinaciji je patetika i romantika kojoj nije mesto u SF-u ali opet nadam se a i ovaj Alfonso valjda nece da uprska sada kada je dobio 4.25 :d
Nego sta mislis(te) o Cloud Atlas , izbor glumaca izgleda kao bosanski lonac a opet po prici mozada ispadne Noc Na Zemlji u SF maniru, e to bih voleo da vidim da li je moguce... I naravno Prometheus njega necu ni da komentarisem koliko jedva cekam...ocekujem verujem nadam se konacno pravom SF-u. Posebno mi je drago sto ce prica biti skoro nezavisna od Alienova, opran od sazvakane teme, jeste prequel ali ja ga tretiram kao potpuno samostalan film koji se ne naslanja ni na sta...Ridley Scott na zalasku i ovakav film koji je izabrao da radi...tesko da nece biti 5.

Poslednja izmena:
Uopste nije obecavajuca godina sudeci po listi
To je lista predstojecih Follywood-skih filmova, a cak i kao takva, nije kompletna - fale neki naslovi koji su u postprodukciji vec jako dugo i koji su TBA (npr, Empires of the Deep, koji se i dalje na Imdb vodi kao film iz 2011) ali cemo ih definitivno videti ove godine. Zatim tu su raznorazni indie filmovi koje covek tesko mozhe da pohvata i isprati kad ce da budu dostupni. Najzad, na listi je i jedan film koji ne spada u Follywood-ski sistem finansiranja - Iron Sky, koji je dosad najskuplji film koji ima participativno finansiranje; on bi trebao da otvori vrata za open source i crowdfunding filmove (npr The Cosmonaut). Siguran sam da Follywood-ski finansijski PTB veoma pazljivo prate sta se u tom domenu zbiva.

...evo mojih ocekivanja prema sledecem sistemu ocena (ocenjeni i filmovi koji nisu SF)...
Imash veoma arbitrarnu definiciju sta je sf a sta nije (to da li je film 'britanski' ili ne nije jedan od faktora koji bi trebao da klasifikuje film kao sf ili ne :trust:).

Po meni, striktne granice vishe ne postoje. Postoje tri glavne 'grupe' filmova: superhero flicks, fantasy flicks i 'sf flicks u uzhem smislu', pri chemu odnos sf elemenata :: drugim elementima mozhe da bude veoma razlicit. I tu su drugi zhanrovi, koji mogu da imaju tek jedan ili dva sf elementa i da se generalno uopste ne smatraju sf filmovima. Npr, meni generalno Underworld ima vishe sf elemenata nego I am Legend, a imdb prvi klasifikuje kao fantasy a drugi kao sci fi. [sta tacno smatram sf elementom zavisi od toga koliko taj element u sebi ima naucnog naprema blahblah, natprirodnog i/ili religijskog sadrzaja a sve u odnosu na potencijal istog da ne izazove 'obaranje' supsension of disbelief (ili josh gore, pojavu wtf utiska) tokom gledanja filma].

12.0309 John Carter of Mars___________________nije SF (1)
Film snimljen po sf klasiku nije sf !? :trust: OK. Nije sf koliko danas vishe nije sf ni 20000 Leagues Under the Sea, ali ja ocekuje da ima isti sf duh kao i literarni predlozak (makar film bio i trash sto se tiche kvaliteta).

12.1026 007 Skyfall___________________________nije SF (2.01)
Film je na listi jedino iz postovanja prema franshizi. Ne ocekujem da ce biti nista bolji Bond od prethodna dva filma.

...a bas sam bio raspolozen da diskutujem o dobrom SF-u kojeg poodavno nema ;)
Knjige... :trust: Uz njihovu pomoc prezivecemo nekako do prelaska u znak Aquarius-a, kraja Follywood-a i pocetka doba prosvecenosti... :trust::d

Poslednja izmena:
John Carter of Mars, tako obecava i bas je dobra stvar za ekranizaciju, ali neee...bice jos jedna diznijeva limunada.

Boz' sacuvaj koliko nastavaka ove godine ...

Knjige volim vise od filma...Zavrsavam Klarka i Bakstera - Trilogija Prvordjeni i onako...Klarkovski citljivo dinamicno ali sa jasnim osecajem instant literaturne vrednosti. U medjuvremu, izmedju 2 i 3 knjige sam procitao Nemirna Godina od Andrica pa je moguce da mi zato Klark deluje kao jeftina beletristika sa kioska u ovom trenutku...Nemoj da odemo u raspravu cisto prenosim utisak i preporucujem Nemirnu Godinu u malom off-u...

U svakom slucaju evo nekoliko naoko inetresantnih naslova - 2012 >

Untitled Nikola Tesla Project
Under the Skin
Afterburn
Spaceless
The Last Push
World War Z
Mass Effect

Poslednja izmena:
John Carter of Mars, tako obecava i bas je dobra stvar za ekranizaciju, ali neee...bice jos jedna diznijeva limunada.
Pa sad, taj lik je izuzetno talentovan, vrlo je detaljan, gotovo savrsen u adaptaciji, tajmingu, zavrsio je studije o animaciji karaktera, jedan je od osnivaca Pixar-a, dobitnik oskara i sumnjam da je u ovaj film protracio cetiri godine zivota, tacnije sumnjam da taj lik traci vreme na bilo sta. Ocigledno da je cilj siri opseg uzrasta, ali to nista ne mora da znaci....

podizem ocekivanje za John Carter na 2.85 zbog pedigrea Andrew Stanton-a :d :eyebrows:...meni je ovde sumnjivo sto mi po shotkama lici na SF Conana zato mu dadoh keca ali nisam obratio paznju na Andrew-a...

Vrh Dno