Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Evo, ovo nisam gledao a može biti zanimljiv film, žnj klase ali ko ga šiša:) Moram ga naći:)
Režija: Ričard Stenli (Ostrvo dr Moroa).

The music by Simon Boswell is an eerie sounding composition, complementing the despairing tone of the film. Ministry, Motorhead, Iggy Pop, and Public Image Ltd all contribute to the film’s soundtrack, their harsh music accentuating the events happening onscreen.

Hardware

http://www.beyondhollywood.com/hardware-1990-movie-review/

Omnomnom:p

Gledao i kao klinac i skoro ponovo. Opet nocne more i opet jeziva osecanja... Odgledaj, vredi bar toliko.

Saturn 3

Samo nastavite sa predlozima slicnih filmova :)

Saturn 3 - Harvi Kajtel i Kirk Daglas + Fara Fosit, film je odličan za svoje vreme i bolestan:)

Od starijih filmova u kojima su figurirali roboti/androidi/AIs:

Silent Running 1972
Westworld 1973
The Stepford Wives 1975
Futureworld 1976
Demon Seed 1977

'82 Dolaze Android, Blade Runner, Tron, '84 Terminator, ...
Odraz u Follywood-skom ogledalu onoga sto se desavalo u RL-u: pojava kompjutera i robota i njihova sve veca prisutnost u zhivotu cak i obicnih ljudi...
Danas je, nazalost, za Follywood 'norma' da kasni za onim sto se zbiva u RL-u.:trust:

Drzimo se SF-a ...

Screamers 1 i 2 su u tom fazonu sa robotima i androidima. Ko nije gledao neka pogleda :)

Children of men. Овај ми се јако дојмио својевремено. Блиска будућност, није класичан сф

Phase IV Čitao sam priču kada sam bio klinac i tad mi se krv ledila:/ Nisam znao da je snimljen film.

World on a Wire Nulta verzija Matrixa:D Nemački filmić.

Poslednja izmena:
Leviathan Malo The Thing, malo Alien, malo Ambis:)

Čoveče, Don Džonson glumio u A Boy and His Dog:p

Poslednja izmena:
Phase IV Čitao sam priču kada sam bio klinac i tad mi se krv ledila:/ Nisam znao da je snimljen film.
Neki bi diskutovali da mravlje kolonije jesu inteligentni entiteti...
Naravno, mi to necemo priznati sve dok neki mutant ne bude naucio mrave da koriste alatke, i kao posledicu, oni preuzmu svet od nas... :trust:

Svakako da jesu, ali mislim da imaju pametnija posla nego da se zlopate sa nama. Šta će im alatke, dovoljno da se razmože i usmere na istrebljenje čoveka, više im ne treba. Ali mislim da za naše uništenje smo mi sasvim dovoljni, a mravi mogu samo da se smeškaju sa strane:)

Malo novije ali uklapa se... Virus

Šta će im alatke
Kako bi mogli da grade vece kolonije, dublje u zemlju...

dovoljno da se razmože i usmere na istrebljenje čoveka
Postoje svedocanstva da su nekad postojale ogromne kolonije mrava, koje su brojale prema procenama 50 i vishe miliona ...

http://www.metacafe.com/watch/2381967/worlds_biggest_ant_hill_amazing/

Mislim da je swarm intelligence dominantna forma u univerzumu sto se tiche kopnenih formi zhivota. Tj, najpre cemo natrapati na nesto takvo ako pozhivimo dovoljno dugo da postanemo spacefaring civilizacija. (Ender's Game)

Kakvi moroni! izvinjavam se ali moram tako! Jel su morali da uniste onako nesto?!?!!! Jesmo stoka najveca! Jao ste se ne pojavi neka civilizacija pa nas krene teko da ispituje/istrazuje..

uf..

da nebude bas OT, jel se neko seca ovog filma?

Until the End of the World
http://www.imdb.com/title/tt0101458/

Meni je ostalo u secanju frka oko dream catchera i kako su svi zeleli samo to da rade, da gledaju i samo da gledaju svoje snove :)

edit: posle trejlera krenuse secanja da mi naviru :)

Kakvi moroni! izvinjavam se ali moram tako! Jel su morali da uniste onako nesto?!?!!!
Otuda ton mog posta. Nisam naglashavao rechi jer sam mislio da nema potrebe.
Za istrazhivanje mravljeg grada, ja bih upotrebio swarm microrobota sa kamerama... :trust:

Jesmo stoka najveca! Jao ste se ne pojavi neka civilizacija pa nas krene teko da ispituje/istrazuje..
Na pocetku Ender's Game, alien insects na koje smo natrapali su poceli da 'rastavljaju' nashe astronaute kako bi doznali vishe o njima... pred kamerama sa nashih brodova... pitam se da li cemo tu scenu videti u filmu... :trust:

Ali kad je snimano ovo o mravima, možda takvih mikrobota nije bilo? Ne opravdavam betoniranje mravinjaka naravno. Koliko god da smo stoka, ***, to smo mi, a ako ima još stoke u svemiru ***, znači da je ceo univerzum jedno loše mesto, sa jako puno stoke.

I koliko vidim, mravima nije potrebna mehanizacija da bi išli dublje, treba im samo volja i napraviće bilo šta. Ali i oni imaju svoje probleme, svoj život, svoj svet a vreme je na njihovoj strani...

Hvala za preporuku za Ender's Game, čim budem imao vremena moram je pročitati.

***, to smo mi, a ako ima još stoke u svemiru ***, znači da je ceo univerzum jedno loše mesto, sa jako puno stoke.

von Neumann probe arives at Sol.

0. self replicates n times
1. send all replicas to next stars
2. wait and observe
3. is there technologicall intelligence on Earth ?
4. no: goto 2
5. is technological intelligence on Earth irrational ?
6. no: establish contact: end
7. did technological intelligence on earth reach spacefaring phase ?
8. no: goto 2
9. activate berserker mode

Ima preteranih stvari i nekih koje ja ne mogu da svarim, ali OK je dokumentarac, za promenu.
Dokle god nema onih americkih budala koje smo navikli da gledamo kad je ova tematika u pitanju...

Dakle dokumentarac bez spiritualista, ezoterista, nadrilekara i ESPESHLI bez njega

W1rOe.jpg

Malo dete za ovoga, a kako mu je "kroz nos" glas iritirajuci...
No-one-freaks-out-like-Childress_dffe1f8fc86547d3c060aea13655ce98.jpg
Izvinjavam se sto kasnim ali...
Pozdrav

***e gori smo od mrava. Ove klipove obavezno gledati u najvišoj mogućoj rezoluciji (za prvi 720p a drugi 1080p):

Kul, zar ne? :)

Čist SF:)

>

WALL-ETHEUS
[YOUTUBE]_Trv6PDoO8Q[/YOUTUBE]
:D

Procitao sam ovih dana Frederik Pohl: The Space Merchants. Covek je jednostavno opisao ono sto nam globalne korporacije rade i sakrio to u obliku naucne fantastike ubacujuci kolonizaciju Venere i slicne gluposti, ali onaj deo o potrosackom drustvu je totalni realizam. Dodavanje aditiva koji izazivaju zavisnost u prehrambene proizvode me odmah podsetilo na dokumetarac Super Size Me. Zapanjujuce je samo da je knjiga objavljena 1953, a mi tek sad otkrivamo neke stvari.

Poslednja izmena:
^ ja se bojim da se na kraju ne ostvare i ona predvidjanja iz Soylent Green... to je napisano 1966... brrr....

logo su vec napravili
$%28KGrHqJ,!l!E2EgPVKO5BNtZ0QzSf!~~0_12.JPG

Poslednja izmena:
Au, ja sam dosta toga propustio...hvala na dopunskoj nastavi iz naučne fantastike:)

Elem, delove već kradu, za hranu će bude kasnije...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno