Ti ko da si čitao moju i GdinM-ovu privatnu prepisku :trust:
Kal-El je napisao(la):Mr.Nobody je izuzetan film, mada nije za svakoga. The Mist ima jedan od mracnijih zavrsetaka i zanimljiva studija karaktera , Source Code je fin filmic , Gattaca-u vredi odgledati ponovo ko nije dugo, mozda cak i The Island koji je kulminacija Bay-ovog stvaralastva....
Jedino da ne zatrpaju sa rimejkovima (Total Recall, RoboCop itd).
Mišljenja su ko dupe, svako ima svoje. Srećom po mene moje se totalno razlikuje od tvoga![]()
(britanski film :vomit![]()
Prosto me fascinira kako neko moze da lupa a da nije ni odgledao film, sto samo dokazuje da je unapred zacrtao sta je za njega shit i jos kao navodno ima svoj takozvani kriticki stav brojcanog rangiranja prema doticnim filmovima. Sto kaze Dzeremi Klarkson, rrubish, absolute rrrubish.
sta fali britanskim filmovima? Jedni od najboljih su bili britanski, stari, pa i ovi noviji.
....paklena pomorandza je meni jedan od najboljih, Fahrenheit 451, brazil, odiseja 2001, Village of the Damned,itd... i ovi noviji su isto bili dobri: Moon, 28 dana, nedelja, Children of Men...
Mišljenja su ko dupe, svako ima svoje. Srećom po mene moje se totalno razlikuje od tvoga![]()
A da si ti malo skapirao sta sam ja rekao, filmove nisi ni odgledao niti stekao aftermovie utisak, a uspeo si sve unapred da ocenis od 1 do 5 i to jos sa 2 decimale, a cak i negde nisi zaokruzivao na 5 i 10. Mogu samo da se zapitam kako si izveo 1.07 i 2.01.
Nema ovde frustracija, nema sta da te pogadja to sto drugi imaju tudja misljenja jer to nije ni poenta mog posta, ali lupati decimalno o filmovima koje nisi video je stvarno smesno.![]()
Šta se totalno razlikuje, bojim se da pitami?
Gravity? Ja Klunija organski ne podnosim. Mislim da mu je jedini film koji valja O Brother, Where Art Thou? i Dask/Down, mada zbog drugih faktora a sigurno ne zbog njegove glume...
To je lista predstojecih Follywood-skih filmova, a cak i kao takva, nije kompletna - fale neki naslovi koji su u postprodukciji vec jako dugo i koji su TBA (npr, Empires of the Deep, koji se i dalje na Imdb vodi kao film iz 2011) ali cemo ih definitivno videti ove godine. Zatim tu su raznorazni indie filmovi koje covek tesko mozhe da pohvata i isprati kad ce da budu dostupni. Najzad, na listi je i jedan film koji ne spada u Follywood-ski sistem finansiranja - Iron Sky, koji je dosad najskuplji film koji ima participativno finansiranje; on bi trebao da otvori vrata za open source i crowdfunding filmove (npr The Cosmonaut). Siguran sam da Follywood-ski finansijski PTB veoma pazljivo prate sta se u tom domenu zbiva.Uopste nije obecavajuca godina sudeci po listi
Imash veoma arbitrarnu definiciju sta je sf a sta nije (to da li je film 'britanski' ili ne nije jedan od faktora koji bi trebao da klasifikuje film kao sf ili ne :trust...evo mojih ocekivanja prema sledecem sistemu ocena (ocenjeni i filmovi koji nisu SF)...
Film snimljen po sf klasiku nije sf !? :trust: OK. Nije sf koliko danas vishe nije sf ni 20000 Leagues Under the Sea, ali ja ocekuje da ima isti sf duh kao i literarni predlozak (makar film bio i trash sto se tiche kvaliteta).12.0309 John Carter of Mars___________________nije SF (1)
Film je na listi jedino iz postovanja prema franshizi. Ne ocekujem da ce biti nista bolji Bond od prethodna dva filma.12.1026 007 Skyfall___________________________nije SF (2.01)
Knjige... :trust: Uz njihovu pomoc prezivecemo nekako do prelaska u znak Aquarius-a, kraja Follywood-a i pocetka doba prosvecenosti... :trust::d...a bas sam bio raspolozen da diskutujem o dobrom SF-u kojeg poodavno nema![]()
Pa sad, taj lik je izuzetno talentovan, vrlo je detaljan, gotovo savrsen u adaptaciji, tajmingu, zavrsio je studije o animaciji karaktera, jedan je od osnivaca Pixar-a, dobitnik oskara i sumnjam da je u ovaj film protracio cetiri godine zivota, tacnije sumnjam da taj lik traci vreme na bilo sta. Ocigledno da je cilj siri opseg uzrasta, ali to nista ne mora da znaci....John Carter of Mars, tako obecava i bas je dobra stvar za ekranizaciju, ali neee...bice jos jedna diznijeva limunada.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari