Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Or, napredno samozakljucivanje je mozda jedino moguce uz napredne naucno tehnicke korporativne gedzete koje kupimo i koji ce nam pomoci da neke stvari vidimo bolje.
20h536q.png

Zato je useless i pricati nekome koji ko da nikad nije imao kontakta sa ljudima i ne vidi realnost ili jednostavno ne zeli da je prihvati. Whatever.
Upravo isto to ja mislim o tebi. :trust:

A ja tebi reko da pogledas dokumentarac pa da razumes o cemu pricam, posto vidim da ne zelis/neces da skapiras najobicnije realne stvari, a ove mogu samo mnogo teze da ti padnu.
Dakle, isprazno filozofiranje. Whatever. Odoh ja na zapad...
1z19k.gif

a da prestanete da kvarite temu besmislenim feud-om izmedju vas dvojice koji je poceo zbog nekog jednog filma ... ?

nisam moderator, ali vas lepo i uljudno molim da zavrsite. ova tema nam je veoma redak slucaj "opustanja" i funkcionise besprekorno 150+ strana, govorim u ime svih kad vam kazem da samo vas dvojica trenutno citate postove vas dvojice ...

od 2011 je ostalo jos samo ovo da se saceka:

Real steel

Robots have replaced humans in boxing. Charlie Kenton (Hugh Jackman) loses a chance to become a boxing champion when robots take over, and he becomes a small-time promoter. When he has difficulty making a living, he reluctantly teams up with his son Max (Dakota Goyo) to build a robot that can contend for the championship.

ja cekam, samo zbog Hugh-a. covek me nije izneverio ni u jednom iflmu, osim kad se upraio sa Bale-om kojeg takodje gotivim .. izgleda da u filmovima nema mesta za dva bad ass-a

Eto odjaha covek na zapad, a sad slobodno moze da se nastavi o badass momcima, kul robotima, praistorijskim i future sapunicama. :D

Taj Real steel ce biti najveci fail ove godine, posle konana naravno.

nemoj da si skeptik. zasto mora da bude fail ? malo se zna o filmu, a Hugh se ne prijavljuje za budalastine, jer je covek pre svega umetnik, zabavljac, sa brodveja, i kao takav retko kad se prijavljuje za utter crap. jedini rizik u karijeri koji je i naprvio je bio X-men za koji zamalo da se razvede od zene, zbog svadja da prihvati "yellow spandex" ulogu, ali na kraju ispade nikad bolje, jer je on verovao u to.

retko ko sa brodveja pristaje da radi u maloumnim projektima. zapravo, glumci sa najvecim ocenama i praise-om dolaze sa dasaka iz brodway-a/west end-a (Londonsko pozoriste) zato ja konstantno pratim. pritom ovde ne mislim na danijela redklifa i kiru najtli, vec na prekaljene glumce koji su glavni dole, poput Pacino-a, James Earl Jones-a, Dzenifer Aniston (koju ja izuzetno gotiviim kao glumicu) i sa druge strane, da ni ne pocinjem kakve face su imale svoje role na West end-u .. Christopher Lee, Ian Mckellen, Hellen Miren, Hugh Laurie, Ian Mcshane, manje vise cela postava Monty-ja, Patrick Stewart ....

Naravno da ti "vrsni glumci" fejluju. Pogledaj sta Anthony Hopkins radi...poslednjih 10godina.
To je za njih tezgarenje, popularan film-sigurna lova-nikakav trud jer ima ime.
Pogledaj kako je glumela Jennifer Lawrence u zadnjem X-men-u a uporedi s Winter's Bone.

pa pazi - dao si dva losa primera. Hopkins je legenda, koji zaista jeste u budjavim stvarima od 2000 pa nadalje, eto izuzetak stare gare koji su mahom svi bolji sa godinama, a mala Hennifer je klinka koju salece 30 menadzera, kao i daniel redklif kojeg spomenuh. oni tek treba da definisu karijeru. Ian Mckellen je bog glume, Stewart najharizmatichniji glumac ikada, a primer brodvejskog glumca kojeg vec spomenuh - James earl jones - pored foresta vitakera i denzela meni najbolji afro americki glumac ikada. a redovno se pojavljivao u vrhunskim filmovima.

ja ti garantujem - osim Prestige-a, koji je fail-ovao po mom mishljenju zbog zapleta, al opet je bio komercijalni uspeh i visoko ocenjen, Hugh Jackan nije, niti ce fail-ovati narednih 10 godina. nesto slicno kao i Mat Damon. taj momak me je SVUGDE razneo glumom, chak i kad je sam film crappy. nisam odgledao True Grit, ali sve ostalo je vrhunski. a ono sto i nije njegov fah - akcije, odradi covek najbolje (green zone, bourne serijali)

fringe 4 sezona 2

U ovoj epizodi pojavljuje se Brojls iz drugog univerzuma, pa kako to kad je on umro u sezoni 3 ili 2 ne znam sada tacno... Kao ono kad se u nekoj epizodi pojavio Charli a on umro 10 epizoda ranije...

Pa ono, nije umrEo jer nema Pitera, dziiiizs kako to da ne kapiras:D Sve je tako lepo objasnjeno...NOT :d

Bitnije je da shvatimo kako to - da kad je Piter izbrisan, da je sve ostalo - tu. I ova glupava kapija, i svi glavni likovi iz oba univerzuma se znaju i dalje, u drugom i dalje ima onih "ostecenja" koje su krpili - cilibarom (lol) ... a Piter je bio uzrok cele ujdurme na prvom mestu (tj Volter koji je pokusao da ga spasi) .... haha koliko stupidnosti ... to je to, kad se nagomila rupa koje su pocele da rastu jos negde oko 2-3 epizode:D
Da ne zaboravimo i "prve ljude" i "menjolike" i ostale anomalije u scenariju...

Dakle, samo opusteno gledanje i cekanje sta ce matori Bisop sledece da uradi, u gacama ili bez.

Poslednja izmena:
Zar se nije ta epizoda gde on gine,na kraju zavrsila tako sto njegov oblik preuzima shapeshifter?Ili ja nesto mnogo pomesah?:)
Pomesao sam,tj permutovao...Scena na koju sam mislio je zapravo scena gde Broyles stoji pored alternate verzije sebe..

Poslednja izmena:
@nex

Au al su ga zapetljali. Sto znaci kad se Piter bude vratio on ce vratiti sa sobom sve one stvari koje bi ostale da je on medju njima. Tako da ocekujem kad se vrati da bude headshot Brojlsu iz drugog univerzuma.
Ma totalno konfuzno, jer ja sam shvatio na kraju trece sezone kad su se univerzumi spojili, da su spojili fizicki. Mislio sam da ce se preklopiti i da ce onda nastati opsta konfuzija medju ziteljima, ali nista od toga. :D

ovo je sad treći universe u kojem pitera nema uopšte, kao varijanta šta bi se desilo da walter nije nikad otišao na drugu stranu da ga ukrade.

^^Kamo srece, takav zaplet bi i vredeo necemu:p

vladimirdowla je napisao(la):
ovo je sad treći universe u kojem pitera nema uopšte, kao varijanta šta bi se desilo da walter nije nikad otišao na drugu stranu da ga ukrade.

Nope. Mozda im je to ideja (tj ne bi me zacudilo uopste) , ali to jednostavno - nema logike, niti ikakvog smisla.

Poslednja izmena:
Kakav, bre, treći universe. Posmatrači su izbrisali Pitera (neuspešno, ostao je njegov trag i sada se on polako vraća), kao da nikada nije postojao.Ako si primetio, svi oni imaju osećaj da nešto u njihovim sećanjima fali.

Kazu nam da je izbrisan, ali opet je sve tu kao kada je i bio... uz poneku "razliku" - par likova se vise ne poznaje, a Brojls no2 je sad ziv, dok neki ostadose mrtvi (?) , a neke (nekad bitne) stvari se vise ni ne pominju (massive dinamic, ona zena iz te firme) ... totalni dzumbus.

nina sharp - sace ta da se pojavi, da bude misteriozni faktor i dalje, kao sto je bila cela serija LOST, ili odvratna Patreli keva iz Heroes-a.

Poslednja izmena:
Kazu nam da je izbrisan, ali opet je sve tu kao kada je i bio... uz poneku "razliku" - par likova se vise ne poznaje, a Brojls no2 je sad ziv, dok neki ostadose mrtvi (?) , a neke (nekad bitne) stvari se vise ni ne pominju (massive dinamic, ona zena iz te firme) ... totalni dzumbus.

pa dovoljna je i najmanja razlika da bude u pitanju treći universe, a ovde ih ima i previše. na samom početku epizode, čak i pre nego što narator kaže previously on fringe, oni su ubacili waltera kako govori "There is an infinite number of universes and in each of them there is a version of us". *** znajući ove scenariste iz losta kod njih sve ima neko značenje.

To je jedino cega su mogli da se sete kako bi "objasnili" totalni fuckup od radnje i pokazuje koliko sami nemaju pojma o tematici koju bi zeleli da obradjuju...sto je opet bilo vidljivo od samog pocetka serije. Sad se cupaju kako stignu...serija je nekim cudom prezivela prvu sezonu, posle toga je mlacenje prazne slame i vestacko odrzavanje u zivotu trpanjem svega i svacega ... Standardna praksa - scenario ih odvede u corsokak i onda samo okrenu plocu, pa jovo nanovo...

Poslednja izmena:

Ovako meni zvuči taj zaplet:D
http://youtu.be/JwQTmlg33gk

Dobro bre ljudi, koristite spojlere...
Napisite koja serija i sezona van spojlera, pa onda u spojleru tracarite... Ubiste me sad sa ovim za Pitera u Fringe-u!

Odgledah fenomenalan dokumentarac o piramidama:

daj kratku verziju - je se spominje mogucnost Fringe teorija o piramidama, ili je u pitanju gomila ludaka koji pokusavaju da mainstream teorijama objasne Gizu .. ?

Cek, jel to fringe mislis na teoriju Anunakija i rafinisanje zlata i ostale teorije? Ako je to onda ne, ovo je objektivan dokumetarac baziran na ociglednim cinjenicama i poredjenjem prema zvanicnim mainstream teorijama gradnje i svrha piramida i ostalih objekata po svetu. Dakle, suprotnost zvanicnim mainstream teorijama...

U svakom slucaju bas vredi odgledati, pogotovo mi je bilo smesno kinesko posumljavanje piramida da ih sakriju od ociju radoznalog sveta. :D

Ima preteranih stvari i nekih koje ja ne mogu da svarim, ali OK je dokumentarac, za promenu.
Dokle god nema onih americkih budala koje smo navikli da gledamo kad je ova tematika u pitanju...

Dakle dokumentarac bez spiritualista, ezoterista, nadrilekara i ESPESHLI bez njega

W1rOe.jpg

Poslednja izmena:
Pa ono silno povezivanje linija, Pi, zlatni presek itd...zatim one linije koje povezuju (kao) sve (a u stvari samo pojedine) anticke spomenike iako su "probrani" spomenici iz razlicitih epoha i bez uzimanja u obzir pomeranja kontinenata, i sl...jednostavno, kad se tako krene i povezuju tackice sa svim i svacim, sky iz da limit...moze sve da se poveze i dovede u vezu sa necim bitnim iz bilo koje oblasti nauke. Pa jos ako malo dodas ovde, a oduzmes onde...

Neke su stvari tacne, ali neke su preterivanje...no dobro, ovde je to izneto samo kao zapazanje, ne i kao nametanje zakljucka u stilu "Ancient Aliens" i drugih nadri emisija . I da... lol za Kineze i njihovu glupost.

Poslednja izmena:
mislio sam na neku out of the box teoriju, jer jedino takva teorija objashnjava piramide. nijedna aktuelna teorija se ne slaze sa ostalim granama nauke, ne mozes sa aktuelnim teorijama opravdati sociologiju, razvoj matematickog znanja i fiziku zajedno. pisao sam vec o tome, radi se o cinjenici da dosta stvari "strci" kada pokusas da objasnis regularnim istorijsko naucnim metodama. odgledacu dokumentarac, pa cu onda da dodam na temu

Pa ono silno povezivanje linija, Pi, zlatni presek itd...zatim one linije koje povezuju (kao) sve (a u stvari samo pojedine) anticke spomenike iako su "probrani" spomenici iz razlicitih epoha i bez uzimanja u obzir pomeranja kontinenata, i sl...jednostavno, kad se tako krene i povezuju tackice sa svim i svacim, sky iz da limit...moze sve da se poveze i dovede u vezu sa necim bitnim iz bilo koje oblasti nauke. Pa jos ako malo dodas ovde, a oduzmes onde...

Neke su stvari tacne, ali neke su preterivanje...no dobro, ovde je to izneto samo kao zapazanje, ne i kao nametanje zakljucka u stilu "Ancient Aliens" i drugih nadri emisija . I da... lol za Kineze i njihovu glupost.

Pa ono, nije uopste preterivanje vec ukazivanje na... znas onu pesmu free your mind and the rest will follow... :D Malo razmisljanje svojom glavom i dopustanje sebi da mozes da mislis i drugacije a ne samo ono sto ti drugi serviraju... mislim treba stvarno biti da kazem glup i verovati da su one laserske rezove i hajtek gradnju koja traje duze nego ista sto ce mi kao moderna civilizacija da sagradimo pravili gotovo pecinski ljudi koji su kamen klesali kamenom. :D

O tome je i teorija za pi i golden ratio, da je ta civilizacija znala za mere i dimenzije, dakle da je poznavala cak i zakrivljenu geometriju pri zidanju i pravljenju objekata, mislim reci da je to sve koincidencija je totalna glupost kada se vidi da je sve planski radjeno i gotovo perfekcionisticki zidano i vajano. A sto se tice povezivanja, objekata po svetu, pa i jeste logicno, ajde razmisli kako kulture koje se nikada nisu poznavale su znale da primenjuju slicnu arhitekturu i da zidaju iste objekte (piramide) svuda po svetu. Bas bi voleo da cujem tog doktora magistra primarijusa koji ce da mi objasni tu teoriju koincidencije. A i nex, pza pomeranje kontinenata treba veoma veoma mnooogo godina. :)

Pa ovde se i radi o tome (veoma mnooogo godina) posto impliciraju da su piramide starije nego sto se inace uci. Dakle, nisu otisle 8 i kusur metara (za ovih 4k godina, vec i vise), plus juzna amerika u drugom pravcu...(ode ta laserska preciznost u malo "labaviju" kategoriju, osim ako ne dodamo jos koji km na sirinu te famozne "linije" i naravno - zaboravimo jos pokoji bitan spomenik (sta bi sa mesopotamijom, etrurijom, stounhendzom? ) ...

U vezi pi i zlatnog preseka - ok. I ja se slazem da su Egipcani znali puno vise nego sto je potvrdjeno nalazima i to ce ti reci svaki doktor magistar primarijus. I sto je normalna stvar uostalom. Znanje o bilo cemu se lako izgubi tokom istorije, pa i znanje o izgradnji.

A piramide su - pa kako da ti kazem - natural step u evoluciji gradnje. Kao sto su i svodovi poceli od drveta na dva stapa, pa onda horizontalnog kamena na dva vertikalna - pa do lucnog svoda i na kraju "slomljenog" , tako je i "visokogradnja" pocela od gomile kamenja, humki, do losih i neuglednih mastaba i malih stepenastih piramida, i onda kao rezultat vekova gradnje tih gradjevina kamenom - piramide u gizi...Slicna stvar se ponovila u juznoj americi hiljadama godina kasnije a i na jos nekim mestima...Lepu analogiju su pomenuli u emisiji - dabrovi sirom sveta ne pricaju medj' sobom, ali zato prave branu na isti nacin.

I od te evolucije u gradnji, najocuvaniji su ostali ti "zavrsni koraci", tj oni koji su odoleli zubu vremena i unistavanju, pa nam stoga izgleda da su pali s marsa i da tu nisu cista posla lol

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno