Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Izbrisali su im svima Peter-a iz secanja? A onaj hipster iz drugog sveta, FBI agent ne zna da je sad u drugom univerzumu, ne radzumem...

To nije onaj iz drugog univerzuma, već iz ovog prvog.Da, Peter kao da nije postojao, ali svi oni imaju neke rupe u sećanju, a Peter je izbegao brisanje i sada se javlja svom "ocu".

^^
Haha, nope. Taj hipster je u oba, uvek je i bio, samo sto u ovom "nasem" universumu nije bio bas zastupljen, tj pojavio se u par epizoda i bese nagraisao kad je presao sa Oliviom u drugi universum, ako se dobro secam...Sad je eto, poziveo duze i u nasem svetu pa je postao kolega agent...

Totalno nebitno, i dzabe se trudis oko necega sto ni piscima serije nije bitno ni najmanje :)

Bah

U prvoj epizodi svi Spilbergovi klisei na jednom mestu (Otac i sin koji se kao ne mirisu, devojcica, dinosaurusi and shit) . Efekti , CGI, prosek za danasnju TV produkciju. Manji osecaj klaustrofobije nego u ostalim serijama, ponesto se desava i napolju, sto je za pohvalu....
Glupo mi je sto se zapravo vracaju u proslost Zemlje, makar bila "alternativna" ... oni onda menjaju ne svoj vec tudji timeline ( recimo bOlivie Dunham? :d )...Baja iz avatara ponavlja ulogu, ali nije total asshole kao iz stripa. Vec u prvoj epizodi glavni likovi su uspesno prebegli, dobili love interest , sin odjednom zamrzeo oca, upao u nevolju, dinosaurusi napadaju, odmetnuta skupina...
Za pocetak, nic posebno. Pretrpano vec vidjenim, slabo sta ostavljeno da se "odmota" i vec vidim da ce se gomila sadrzaja pisati u hodu kao i obicno. Dakle, bice fillera ohoho i davljenja sa kojecime (prevarila si me sa tim i tim you bitch, cale mojne da mi kenyas bla bla, gde je nestala devojcica, a jedina nepoznanica ostaje onaj sto crta grafite, za kojeg tek treba da napisemo scenario cim neko iznedri ideju sta bi mogli da budu oni crtezi koje smo stavili u prvoj epizodi...cvrc.

A šta drugo može da se očekuje od Spilberga?
Po nekoliko slika na netu skoro sam mogao da pogodim scenario :)
Enivej, pogledaću kad već ima za dž...

ma radi se o tome sto je SVE dans reciklaza! znaci, odgledao sam Person of Interest pilot, sa Kaveziel-om i Emersonom (ben iz losta) i mogu da kazem - okej serija. solidna. ALI BRATE prekopirana ideja od ni manje ni vise Britanskog show-a od pre dve godine - Paradox. sim sto ovde nemas normalnog detektiva, nego super macho nepobedivog Kaveziel-a koji i kad ima lisice, ponasa se kao da ima upper hand, i svima ce on tu da je.. mamu.

evo malo 2009/2010 rekaiputlacija

Dark Knight - manje vise strip koji bi ja i Boris mogli sa tolkim budzetom da napravimo da izgleda sjajno

Inception - bila epizoda Farscape-a sa istom premisom + matrix (koji moj djavo se digo toliki hajp oko ovog filma ?? )

Salt - zenski dzejson born od 45 kila

dodas na to "urnebesne" komedije Ben stiller-a, i seks i grad i koja je vise ku*aca popu**la po veceima, i eto ti - film i televizija su zvanicno, postali najgora vrsta umetnicke septicke jame.

Filmovi ove i prosle godine nikad bolji.
Samo nisu iz engleskog govornog podrucja.
Ove holivudske shitove ni ne razmatram kao nesto sto se spominje kad se pomisli film.

Ove holivudske shitove ni ne razmatram kao nesto sto se spominje kad se pomisli film.

A koje volis majketi, rumunske?

images.jpg
:D

???

@Igor

Ma izlaze oni, pogotovo ovaj ove godine, ali veci je problem u publici i njenim ocekivanjima i shvatanjima pa je sve sama reciklaza. Jednostavno, ljudi su tolikim forsiranjem od strane studija i producenata navikli na neke norme i sto je najzalosnije, nesto drugacije moze samo da ih uplasi i izbedaci. :D
Ako cu ista da kazem da je meni valjalo u poslednjih par godina od sci fi-a onda je to Sunshine, Moon, Mr. Nobody i ove godine amin za Tree Of Life (uopsteno moze da bude sci fi), film koji sam jos jednom odgledao (a verujem da cu jos mnogo puta) i fucking sam nenormalno fasciniran i odusevljen preko svake granice.

@Nexov spoiler za Park Avatar

Morao sam da ga procitam i nazalost to je to sto sam i ocekivao kad sam video prvi trailer... videcu, mozda i pogledam seriju...

Gledam Terra Nova sad, i ono, na negde trecinu sam duple epizode i mogu da kazem da otprilike znam kud ce da se krece:

1. dad - son relationship: zasto, o zasto. zar ne moze SF da ima bar hiljadu boljih plotova od dramljenja porodicnih odnosa bre ? pritom je mali toliko iritantan, da ga stavljam na vrh liste sa glavnim glumcem iz tvajlajta.

2. bradati kapetan iz Avatara - dal me zezate ?? :S: covece, kako su prosli kroz portal, i ugledali njega, nisam mogo a da ne pomislim da ce da glumi istog lika (starts off as good, turns bad), chak mu je skori isti introduction speech

3. solidan CGI, mada se sve nekako tripujem da se televizije obracaju istom studiju, vec godinama. sacu bas da vidim ko je tu sta radio

4. dosadna zena indijsko ciganskog porekla sa britanskim naglaskom - jos da ubace bezimenog crnju koji ce da pogine u Pilot-u (nisam do kraja odgledo) i sve je tu, svi delovi holivudskog klise-a

5. Glavni glumac - Milan Gurovic. What has been seen can not be unseen.

^^
Haha, nope. Taj hipster je u oba, uvek je i bio, samo sto u ovom "nasem" universumu nije bio bas zastupljen, tj pojavio se u par epizoda i bese nagraisao kad je presao sa Oliviom u drugi universum, ako se dobro secam...Sad je eto, poziveo duze i u nasem svetu pa je postao kolega agent...

Totalno nebitno, i dzabe se trudis oko necega sto ni piscima serije nije bitno ni najmanje :)

To si dobro rekao...

U svima nama postoje primitivni nagoni i impulsi, ali (bi trebalo) da budu pod kontrolom razuma a ne obratno. Vecina nas je koliko toliko 'civilizovano' tj iznad primitivnih nagona i impulsa postoje i nadvladavaju ih moralni obziri, kulturne norme, i sv ostalo sto ide uz socijalizaciju jedne individue tokom njenog odrastanja i obrazovanja. Od toga koliko se u nekoj zajednici drzi do socijalizacije i prosvecenosti, zavisice i rezultat tj ukupan stepen socijalizovanosti, civilizovanosti i prosvecenosti te zajednice.

I, naravno, jedna je stvar ponasanje ljudi kao indivudua, a savim druga 'ponasanje' firmi i korporacija, kao i 'ponasanje' velikih zajednica i drzava.

BS.
'Svrha postojanja svesti' je ono sto ta svest sama sebi odredi.

BS.
Ako bi svi cekali da se pojavi neko 'utopijsko' drustvo, pa tek onda 'prilegli' da se i sami promene, nista se nikad ne bi promenilo. Treba raditi na sebi, podizati sopstveni nivo socijalizovanosti i obrazovanosti, a kad to uradi dovoljan broj ljudi da se predje prag promene, doci ce i do kvalitativne promene drustva.

Dakle ako si ubedjen da ce te ta Deus EX tehnologija apgrejdovati da postanes neki comic book hero, grdno se varas, sve je tu radi cistog konzumerizma u korporacijski dozvoljenim granicama ostavljeno potrosacu da se lozi kako da dodje do tog produkta dok executive board se takmici u finoj "intelektualno elitnoj aristokratskoj" igri ko ima vise parica, robova i svega sa cime se dice i takmice kako su veliki postali u zivotu. Nadam se da si razumeo ovu realnost. :)
Kompjuteri i kompjuterske igre su tu radi cistog konzumerizma. Sto ne znaci da ne moze rezultirati neocekivane efekte (npr, gejmeri su nedavno uspeli da crack-uju 3d strukturu jednog od proteina u HIV virusu, sto ce pomoci naucnicima u trazenju vakcine protiv ove bolesti).

Tako ce biti i sa svakim drugim gadgetom i tehnologijom, bez obzira na konzumerizam koji je doveo do pojave istih.

Npr, ako postane standard imati IR kameru montiranu na visual glasses u okviru wearable computing opreme, rezultat ce biti izuzetna laka detekcija kada te neko laze ili nema interesovanja za predmet razgovora (sada to mogu da urade samo oni koji su naucili body language i to samo delimicno), pa do detekcije nekih telesnih bolesti u zacetku (npr roditelji ce moci da 'vide' kada dete ima povisenu temperaturu) i 'vidjenja' kada je neka zena u ranim fazama trudnoce... Ako mislis da tako nesto nece imati globalnog efekta na stepen socijalizovanosti i obrazovanosti ljudskog drustva, grdno se varash. :trust:

Prilog uz komentar 2:
http://www.youtube.com/watch?v=icWK2Uv7IPk

Bah

U prvoj epizodi svi Spilbergovi klisei na jednom mestu (Otac i sin koji se kao ne mirisu, devojcica, dinosaurusi and shit) . Efekti , CGI, prosek za danasnju TV produkciju. Manji osecaj klaustrofobije nego u ostalim serijama, ponesto se desava i napolju, sto je za pohvalu....
Glupo mi je sto se zapravo vracaju u proslost Zemlje, makar bila "alternativna" ... oni onda menjaju ne svoj vec tudji timeline ( recimo bOlivie Dunham? :d )...Baja iz avatara ponavlja ulogu, ali nije total asshole kao iz stripa. Vec u prvoj epizodi glavni likovi su uspesno prebegli, dobili love interest , sin odjednom zamrzeo oca, upao u nevolju, dinosaurusi napadaju, odmetnuta skupina...
Za pocetak, nic posebno. Pretrpano vec vidjenim, slabo sta ostavljeno da se "odmota" i vec vidim da ce se gomila sadrzaja pisati u hodu kao i obicno. Dakle, bice fillera ohoho i davljenja sa kojecime (prevarila si me sa tim i tim you bitch, cale mojne da mi kenyas bla bla, gde je nestala devojcica, a jedina nepoznanica ostaje onaj sto crta grafite, za kojeg tek treba da napisemo scenario cim neko iznedri ideju sta bi mogli da budu oni crtezi koje smo stavili u prvoj epizodi...cvrc.

Ste se mene tice, Terra Nova je SGU samo na fiksnoj lokaciji. Samo josh fale "Wrong people..." :trust:

Vremenski portal je prakticno identican Stargate-u. Koliko sam shvatio, Zemlja ce otvarati portal svakih osam meseci kada ce dolaziti nova grupa ljudi sa novim potrepstinama, i dok je portal otvoren Terra Nova moze da razgovara sa Zemljom, podnese izvestaje o desavanjima i podnese zahtev za nove potrepstine.

Ono sto mi izmice je zasto bi Zemlja finansirala full blown koloniju u alternativnom timeline-u, pogotovo ako kuburi sa resursima.

godina 2149... :wall:

micro laser koji moze bez problema da prereze metalnu posudu, i vatreno oruzje u Terra Novi koje ni posle stotine ispaljenih metaka ne ubije dinosaurusa... :wall:

Rejting prve epizode je bio 3.0, a s obzirom na gomilu para koje su gurnuli u kreiranje serije, minimum za isplativost je negde oko rejtinga 4.0. Cisto sumnjam da ce ova serija da pozivi dugo... :trust:

Poslednja izmena:
kako se zeznuh juče, bilo mi nešto dosadno, terra se skidala, i ja reko ajd da bacim pogled na green lanterna. čitao sam da je krš al reko možda nije baš toliki krš ... ipak jeste, možda čak i veći krš nego što sam iz komentara mogao da zaključim. katastrofalan film, žali bože novca potrošenog za snimanje

a ja sam se bas nadao novoj zemlji. vidi se po pilotu da ce da fail-uje, ne toliko zbog plota i produkcije, vec zbog definitivno manjih rejtinga od ocekivanih. zamrlo je tako brdo dobrih serija, jos vise osrednjih i losih ..

ovaj sto crta grafite - kako su us*ali onaj dijalog Mire i random sixer-a: sad ispada da oni znaju pravu svrhu tera nove, sama tera nova i bradati kapetan ne znaju, njegov sin je ocigledno Guru koji ima sve moguce answers-e za sve sto se trenutno desava, al nije ni na cijoj strani. potencijal zapleta ala Flash forward i finale Lost-a.

Teranova mi lici na Outcasts ili na Earth2 a nesto imam utisak i da ce tako i da se zavrsi.

U svima nama postoje primitivni nagoni i impulsi, ali (bi trebalo) da budu pod kontrolom razuma a ne obratno. Vecina nas je koliko toliko 'civilizovano' tj iznad primitivnih nagona i impulsa postoje i nadvladavaju ih moralni obziri, kulturne norme, i sv ostalo sto ide uz socijalizaciju jedne individue tokom njenog odrastanja i obrazovanja. Od toga koliko se u nekoj zajednici drzi do socijalizacije i prosvecenosti, zavisice i rezultat tj ukupan stepen socijalizovanosti, civilizovanosti i prosvecenosti te zajednice.

To sto ti pricas je bukvalno najpovrsniji pogled na samog coveka kao bice i njegovu zajednicu. A onda pogledas u malo dublje, u samu srz ljudskog bica i onda vidis njegove najprostije motive i pokretacke sile i celo drustvo i civilizaciju koju je sagradio oko toga. Dawn of men ti je najbolji primer iz Odiseje, kratko i jednostavno opisano covecanstvo u svom najosnovnijem obliku bez ikakvog daljeg zalazenja i finesa.

I, naravno, jedna je stvar ponasanje ljudi kao indivudua, a savim druga 'ponasanje' firmi i korporacija, kao i 'ponasanje' velikih zajednica i drzava.

Da, kako sam mogao da zaboravim da te firme, korporacije, drzave vode same sebe, a ne vode ih ljudska bica sa svojim potrebama... :D

BS.
'Svrha postojanja svesti' je ono sto ta svest sama sebi odredi.

BS.
Ako bi svi cekali da se pojavi neko 'utopijsko' drustvo, pa tek onda 'prilegli' da se i sami promene, nista se nikad ne bi promenilo. Treba raditi na sebi, podizati sopstveni nivo socijalizovanosti i obrazovanosti, a kad to uradi dovoljan broj ljudi da se predje prag promene, doci ce i do kvalitativne promene drustva.

Vidim poceo si sa bulshitom a onda nastavio o onome sto ja pricam. :D Da, treba biti svestan stvari, samo sto ja generalno ne pricam o nekoj promeni, vec o vidjenju "svesnosti" i da je tako nesto teorijski moguce gledano iz sadasnje svesti. Isto tako sam govorio i o postojanosti, mozda je teorijski moguca i drugacija svesnost coveka, koju bi kao sadasnja bica tesko mogli da razumemo, a sve je to naravno nama iz ovakvog pogleda samo teorija.

Kompjuteri i kompjuterske igre su tu radi cistog konzumerizma. Sto ne znaci da ne moze rezultirati neocekivane efekte (npr, gejmeri su nedavno uspeli da crack-uju 3d strukturu jednog od proteina u HIV virusu, sto ce pomoci naucnicima u trazenju vakcine protiv ove bolesti).

Tako ce biti i sa svakim drugim gadgetom i tehnologijom, bez obzira na konzumerizam koji je doveo do pojave istih.

Npr, ako postane standard imati IR kameru montiranu na visual glasses u okviru wearable computing opreme, rezultat ce biti izuzetna laka detekcija kada te neko laze ili nema interesovanja za predmet razgovora (sada to mogu da urade samo oni koji su naucili body language i to samo delimicno), pa do detekcije nekih telesnih bolesti u zacetku (npr roditelji ce moci da 'vide' kada dete ima povisenu temperaturu) i 'vidjenja' kada je neka zena u ranim fazama trudnoce... Ako mislis da tako nesto nece imati globalnog efekta na stepen socijalizovanosti i obrazovanosti ljudskog drustva, grdno se varash. :trust:

Ahaha, da stvarno, ako ne vidis da si dosadan nekom u razgovoru, bolje da kupis to sto korporacija nudi, posto jelte oni se trude da prvo ucine zivot lepsim pa tek da stave pare u dzep. A onda svake naredne godine imaces jos bolji model sa usavrsenijim cipom za detekciju dosade drugima. :D Gagi ti ocigledno zivis u nekom virtuelnom svetu vesti i napredaka tehnike a ne vidis realan svet oko sebe... Kakav crni napredak, napredak postoji SAMO i ako je ekonomski isplativ i kada drugi mogu da se debelo ogrebu na njega i ideju izmuzu do same poslednje pare pri tome unistavajuci sve sto im smeta po potrebi.

A onda se zapitas i dodjes na ono osnovno o cemu ja pricam, kakva je razlika izmedju onog majmuna u Odiseji i njegovog prisvajanja one ploce unistavajuci druge da bude samo njegova i onog na celu korporacije koji je isto tako spreman da bude "pobednik" unistavajuci sve ostalo i prisvajajuci sto vise za sebe?

To je ona srz nase civilizacije i generalno kreirane ljudske svesti i njenih dela na sebe i okolinu o kojoj ja govorim ali ti se mozda plasis da je prihvatis. :D

Btw, posto vidim da si dao prilog, evo i od mene jedan veoma kompleksan ali i veoma inteligentan dokumentarac iz 16 delova.

Obojica ste u pravu Vgagi u tome kako bi trebalo a Gdin_M u tome kako jeste, ipak pored svega loseg oko nas treba razmisljati o boljem jer to je jeste biti covek teziti da budes bolji, to nam je dala ta svest. Ja verujem da se svi radaju dobri i da ih, nakon toga, drustvo cine onim sto postanu, u vecini slucajeva. Izuzetke, bolesne umove, ne bih komentarisao oni su van reprezentativnog uzorka. Svi ti VIP likovi sa milionima u dzepovima koji zele jos, svi su oni produkt civilizacije ili drustva kako god. Oni su samo psi u ringu koji se kolju jer im je drustvo nametnulo takva pravila. Verujte da su i ostali sposobni u tom ringu kao i oni i da ima mesta za sve, skoro svi iz reprezentativnog uzorka bi bili takvi. Ne osudjujem ih sto nisu bolji ljudi jer njihov sistem vrednosti je samo projekcija pravila koje vladaju u drustvu.
Ono sto jeste izlaz, a to je ono sto kaze Vgagi, rad iznutra na postizanju vise svesti i redefinisanje pravila.
Glavno pitanje je tehnicke prirode - kako to izvesti i u kom periodu?
E tu i nisam bas optimista, u revoluciju ne verujem jer iz iskustva dosadasnjih revolucija pocevsi od Francuske do 5. oktobar pozitivnu energiju iskoristi najgori sljam pa konacno dobijemo samo nove ljude sa starim pravilima, a masa se tom priliko izduva, otpusti ventil sto bi rekli, pa stvari legnu nakon nekog vremena manje-vise po starom receptu. Sve vise verujem da samo globalna kataklizma moze da bude hard reset za sistem vrednosti koji imamo sada. Izgleda da je potreban dovoljno mali broj ljudi da bi se drustvo iznova izgradilo na drugacijim osnovama. Takodje moguce je i genetskim inzeneringom, uticajem na bes, ego i samosvest ali to je nesto sto VIP-ovcima ne odgovara jer gube i verovatno nece dozvoliti tako lako promenu. Sigurno promene nece doci na glasanju niti donosenjem nekih odluka u situaciji kada zemlja ima 7 milijardi ljudi. Ono sto je izvesnije je veliki crash u narednim decenijama a dogadjanja oko berzi, sukobima niskog inteziteta kojih je sve vise jednostavno ukazuju da sistem polako trokira. To smo imali vise puta kao primer u istoriji a sada je situacija identicna...U svakom slucaju treba razmilsjati u pravcu samoodrzivosti, nezavisno od sistema, jer sistem nece jos dugo...:alo:
Neoborivi dokaz je ocigledan. Da li ce zapadna civilizacija dozvoliti degradaciju standarda na kineski nivo? Nazalost to je jedini nacin pod ovim trzisnim pravilima koji vladaju. Verujem da se svi slazemo oko odgovora. Eto Grcka je dobar primer, slede neke druge evropske zemlje i tako redom...Da li su Grci rekli, ok nema dovoljno hajde da se stisnemo? Nisu. Tako ce reci svi koji su imali pa nemali. . Cak i da hoce da se stisnu i da se ide linijom prihvatanja, u vremenskoj progresiji, broj ljudi na planeti, obara i takav sistem. Planeta ima fizicki kapacitet pa je neogranicen razvoj nemoguc. Cak i da posejemo na svaki iskoristivi milimetar hleb, opet ima tacan broj onih koji mogu da zive od toga.Jednostavno nema dovoljno za sve. Daljana progresija vodi do nivoa kada za nekog nece biti dovoljno i tada on pocinje da se bori za golu egzistenciju sto dovodi do sukoba.
Ono sto jedino mozemo da ucinimo jeste da podizemo svest, dakle rad iznutra, do nivoa kada ce biti dovoljno takvih i ciji ce pritisak na sistem postati toliki da bude moguce da neki VIP-ovac bude sa drugacijim stavom od onih sa pocetka price i da bude u prilici da dodatkne poluge moci i pokrene ih u samodrzivom smeru. Za to je je potrebna i masa iza takvog VIP-ovca tako da VIP-vac padobranac sa zeljom da promeni na bolje, u ovom trentku, nista ne bi uradio.Ne bi imao ko da ga sledi da bi uspelo. Sve u svemu jedna bitka sa vremenom koju gubimo za sada. I to gubimo sve brze i brze jer broj dovoljno "svesnih" ljudi umesto da raste, opada. Pristizu zemlje treceg sveta u razvoju cije stanovnistvu ocajnicki zeli zapadni sistem vrednosti sto samo pogorsava situaciju...Nesto novo, nesto cudno, nesto izuzetno zajednicko svim ljudima na planeti je potrebno da bi se ljudi opametili ili barem dosli do nivoa samoodrzivosti...
A sad knjige u sake i pamet u glavu kako bi to nesto novo, bolje, cudno bilo rodjeno u trenutku inspiracije, dobar dan komsiji da se kaze i kada neko na ulici odlepi od teskog zivota pruzite utehu ulijte nadu, to je jedini i najtezi moguci izlaz :smash:

P.S. svima koji su izdrzali do kraja iskrene cestitke :d

Poslednja izmena:
Hmm, ako se vratis par strana nazad i procitas celu nasu diskusiju videces da je pocela od Drveta zivota i Vgagijevog nerazumevanja pa je shodno tome nastala cela ova diskusija u kojoj sam ja pokusavao da objasnim tu "svest" dok je on pricao napretku tehnike i progresiji covecanstva. Tek na ovom poslednjem postu dosli smo na zajednicko da on nastavi da prica ono cemu sam ja ranije pricao kako i sta je moguce.

Uostalom, to sto si ispisao o sadasnjem stanju svetu moglo je da se svede na ono sto sam gore rekao, najprostiji motivi su isti, samo je dolazak do njih nesto vise sofisticiraniji, ali u svakom slucaju mogao si da sebe postedis tolikog pisanja. :D Dakle, oduzmi nacije, religije, drustvena ucenja, tekovine, kulturu, kompetitivnost, prisvojnost i skoro ces da sve dovedes na isti nivo, gotovo pocetne svesti.

Btw, odgledah Terru Novu i ocena je gotovo ispod prosecna...

sad se seti, neko spomenu cgi efekte, a ja cu da spomenem zvucni mix, u nekim momentima onaj otac one porodice i jos neki karakteri ko da govori iz bureta, ne znam samo kako je neko mogao da pusti za emitovanje i web-dl tako smesan mix...

Pa ako je serija bila u 4:3 treba da ostane u tom, a ne da je cropuju za 16:9, sto je nesto prvo od cega treba da se krene kada se govori o transferu. Inace, posto cisto sumnjam da uopste postoje cgi efekti u seriji, kako misle da remasteruju efekte ili je to obican marketinski trik da se kupci privuku, ili ce mozda nekim suludim poslom sve one opticke efkete da zamene digitalnim cgi? :D Npr. Babylon 5 je serija sa digitalnim efektima koji bi mogli da se iskoriste kasnije za hd remaster i da im se samo podigne rezolucija i detaljnost i eto nove hd serije. :D

Bice u 4:3:

The show's visual effects will not be upconverted from videotape, "but instead will be recompositioned." Fans can expect all TNG episodes to also include 7.1 DTS Master Audio, and be presented in their original 1:33.1 aspect ratio. The Digital Bits reports that 1.78:1 versions may be created for use in certain distribution venues.

To sto ti pricas je bukvalno najpovrsniji pogled na samog coveka kao bice i njegovu zajednicu. A onda pogledas u malo dublje, u samu srz ljudskog bica i onda vidis njegove najprostije motive i pokretacke sile i celo drustvo i civilizaciju koju je sagradio oko toga.
Zasto uporno pokusavas da generalizujes motive postupanja ljudi ? Jel' zivis u bari sa ajkulama pa mislis da su i svi ostali ajkule ? :trust:

Da, kako sam mogao da zaboravim da te firme, korporacije, drzave vode same sebe, a ne vode ih ljudska bica sa svojim potrebama... :D
Mislim da postoji velika razlika da li neku npr tehnolosku firmu vodi neki tehnoloski potkovani inzinjer ili je vodi gang bankara... :trust: I da, sto je neka 'firma' (korporacija, drzava,...) veca i ima kompleksniju regulacionu strukturu, to se i vise postavlja pitanje ko ustvari vodi tu 'firmu', cak i kad ta 'firma' ima nominalnog shefa.

I ultimativno pitanje, 'ko' upravlja tehnoloskim progresom covecanstva...

Da, treba biti svestan stvari, samo sto ja generalno ne pricam o nekoj promeni, vec o vidjenju "svesnosti" i da je tako nesto teorijski moguce gledano iz sadasnje svesti. Isto tako sam govorio i o postojanosti, mozda je teorijski moguca i drugacija svesnost coveka, koju bi kao sadasnja bica tesko mogli da razumemo, a sve je to naravno nama iz ovakvog pogleda samo teorija.
Nemam ni najblazu predstavu o chemu u stvari pricas ovde. Elaboriraj.

Gagi ti ocigledno zivis u nekom virtuelnom svetu vesti i napredaka tehnike a ne vidis realan svet oko sebe... Kakav crni napredak, napredak postoji SAMO i ako je ekonomski isplativ i kada drugi mogu da se debelo ogrebu na njega i ideju izmuzu do same poslednje pare pri tome unistavajuci sve sto im smeta po potrebi.
Opet vidis samo ajkule... :trust: [hint: fundamentalna naucna istrazivanja, npr]

A onda se zapitas i dodjes na ono osnovno o cemu ja pricam, kakva je razlika izmedju onog majmuna u Odiseji i njegovog prisvajanja one ploce unistavajuci druge da bude samo njegova...
OH, boy... :wall::wall:

To je ona srz nase civilizacije i generalno kreirane ljudske svesti i njenih dela na sebe i okolinu o kojoj ja govorim
Imash veoma pogresno misljenje o sustini civilizacije. :trust:

Sve vise verujem da samo globalna kataklizma moze da bude hard reset za sistem vrednosti koji imamo sada. Izgleda da je potreban dovoljno mali broj ljudi da bi se drustvo iznova izgradilo na drugacijim osnovama.
Bilo kakve kataklizma koja bi se sada desila (kataklizma koja bi imala za posledicu smrt znacajnog procenta ljudi) stavila bi tacku na mogucnost bilo kakvog opstanka ljudske vrste. Esencijalno, ovo je jedina sansa koju jos imamo, i ako je propustimo, end of story.

Planeta ima fizicki kapacitet pa je neogranicen razvoj nemoguc. Cak i da posejemo na svaki iskoristivi milimetar hleb, opet ima tacan broj onih koji mogu da zive od toga.Jednostavno nema dovoljno za sve. Daljana progresija vodi do nivoa kada za nekog nece biti dovoljno i tada on pocinje da se bori za golu egzistenciju sto dovodi do sukoba.
Svemirski habitati.

Jeste gagi ajkule me izjedose, korporacijama i slodobnim trzistem upravljaju savrsena bica i naravno kompetetivnost, destruktivnost i sve kulturne norme su samo izmisljotina i pripadaju zivotinjama... :sceptic:
Znas kako, jos od raspravke o filmu koji nisi skapirao video sam da ne vidis ili ne zelis da vidis dubinu... gledas uglavnom ono samo sta ti smeta (religija lol), a isti slucaj je i ovde sto ne zelis da prihvatis ociglednu realnost. Samo jos kad bi se i objasnjavali da te iste naucne radnike koje debelo placaju isto teraju osnovni motivi, cast izuzecima, mislim da bi tu tek poricao. :D Believe in whatever you want to believe, sta drugo da ti kazem.

A samo da dodam za Odiseju da ako se secas znaces da se pre toga oni majmuni lepo izlupaju, a ploca mozda dodje kao jos jedno otkrice, mozda je tehnika, religija ili nesto previse napredno sto ce covek da upotrebi u svom daljem "napretku"... i imas posle scenu sa brodovima ruskim, americkim i kineskim zastavama, koji uglavnom pokazuju da se umesto plemena majmuna podelilo na nacije, a kao metafora za zajednicko mesto umesto zemlje je ona stanica na kojoj se okupljaju da pokaze koliko smo napredovali... Naravno odiseja je film sa opet i drugacijim tumacenjima ali neke stvari su tu stavljene sa razlogom.

A za ono o svesti okacio sam ti neki slican dokumentarac pa sam elaboriraj ako smes. :D

edit:
Svemirski habitati.

U super, ajde da mi budes zirant kad budem dizao kredit za jedan. :d

Znas kako, jos od raspravke o filmu koji nisi skapirao video sam da ne vidis ili ne zelis da vidis dubinu... gledas uglavnom ono samo sta ti smeta (religija lol), a isti slucaj je i ovde sto ne zelis da prihvatis ociglednu realnost.
4l14pj.gif

Malick je pokushao da napravi svoju verziju Odiseje. I to je sve.

Note: Procitao sam dosad na desetine dijametralno suprotnih interpretacija Odiseja, od onih koji tu vide biblijsku metafiziku, preko nutcase interpretacija u kojima je Odiseja kriptovano izlaganje neke teorije zavere, do racionalnih interpretacija koje ukazuju na identicnost dimenzija monolita i wide formata u kome je originalno Odiseja snimana. Poenta je da ce svako da vidi nesto drugo u svakom umetnickom delu koje je otvoreno za interpretaciju.

Samo jos kad bi se i objasnjavali da te iste naucne radnike koje debelo placaju isto teraju osnovni motivi, cast izuzecima, mislim da bi tu tek poricao.
Dakle, isti su motivi koji su terali Gates-a i Torvalds-a, Sagana i Bill Keysinga, Nobela i Boeing-a, ....:wall: Ajkule, ajkule svuda... :trust:

A za ono o svesti okacio sam ti neki slican dokumentarac pa sam elaboriraj ako smes.
Ono sto si napisao meni zvuci kao isprazno filozofiranje. Zato sam ti dao priliku da das objasnjenje. Ako ne zelis, well ... :trust:

Poslednja izmena:
Npr. Babylon 5 je serija sa digitalnim efektima koji bi mogli da se iskoriste kasnije za hd remaster i da im se samo podigne rezolucija i detaljnost i eto nove hd serije. :D
Bilo je baš reči o ovome na nekim forumima i nažalost originalni modeli i animacije nisu sačuvani, tako da bi sve moralo da se radi iz početka, što je malo verovatno.

Malick je pokushao da napravi svoju verziju Odiseje. I to je sve.

Rece gagi i odjaha prema zapadu... samo jos da je razumeo film...

Note: Procitao sam dosad na desetine dijametralno suprotnih interpretacija Odiseja, od onih koji tu vide biblijsku metafiziku, preko nutcase interpretacija u kojima je Odiseja kriptovano izlaganje neke teorije zavere, do racionalnih interpretacija koje ukazuju na identicnost dimenzija monolita i wide formata u kome je originalno Odiseja snimana. Poenta je da ce svako da vidi nesto drugo u svakom umetnickom delu koje je otvoreno za interpretaciju.

Stvarno? Samo jos da si video da sam ja to isto napisao za interpretaciju ali i dodao da za mogucnosti zakljucivanja na osnovu prezentovanih stvari nije potreban neki ogroman potencijal kad su kadrovski tu ostavljene sa razlogom. Or, napredno samozakljucivanje je mozda jedino moguce uz napredne naucno tehnicke korporativne gedzete koje kupimo i koji ce nam pomoci da neke stvari vidimo bolje. :D

Dakle, isti su motivi koji su terali Gates-a i Torvalds-a, Sagana i Bill Keysinga, Nobela i Boeing-a, ....:wall: Ajkule, ajkule svuda... :trust:

Rekoh da ce da krene al samo nisam znao da ce i headbang... i jos opet da si video da je napisano da ima i izuzetaka, a i jos da razumes da motivi svima nisu isti i da motivi koje kreira drustva imaju drugacije manifestacije pa i da se razumemo, ali ne. Zato je useless i pricati nekome koji ko da nikad nije imao kontakta sa ljudima i ne vidi realnost ili jednostavno ne zeli da je prihvati. Whatever.

Ono sto si napisao meni zvuci kao isprazno filozofiranje. Zato sam ti dao priliku da das objasnjenje. Ako ne zelis, well ... :trust:

A ja tebi reko da pogledas dokumentarac pa da razumes o cemu pricam, posto vidim da ne zelis/neces da skapiras najobicnije realne stvari, a ove mogu samo mnogo teze da ti padnu. :D Uostalom psihologija ljudskog uma je tu u pitanju, a po meni ona je najvaznija u nasoj civilizaciji. ;)

Vrh Dno