pa da, ali ti se przis na suplje filmove bez price i brda cgi-a, tako da te i ne treba uzimati za ozbiljno, barem sto se lotr-a tice![]()
dobro je pa znas ista o snimanju Hobit-a, i pre svega glumackoj postavi, kad mozes da izjavis ovako nesto.
lupa covek svasta. NIKO do sada nije ispostovao knjigu na filmu koliko je to uradio Peter. coveku treba da se da neka ultra zivotna nagrada za LOTR, a ovakve stvari moze da kaze samo neko ko nije procitao niti LOTR niti Silmarilion, pa mu je kriticki pristup filmu na nivou 7mogodishnjeg deteta. LOTR+Silmarilion je verovatno najbolje napisana knjiga u istoriji covecanstva, kada se gleda mastovitost, naracija, kvalitet, psiholoshki razvoj likova i tako dalje.
i jeste - sace neko da mi kaze kako lupetam jer je bajka - ajd da napravimo book club pa da sednemo i da izanaliziramo, i ja mogu da vam dokazem da su Dostojevski i Tolkin po literarnim spsobnostima iznad svakog drugog pisca, ikada
Ma nije to, čovek jednostavno ne voli fantasy.
Procitaj opet moj post, ima par argumenata. Trejdmark Pitera Dzeksona je http://www.imdb.com/title/tt0092610/
A za kadrove bi mozda mogao da pogledas nekog Dzarmusa ili Ridli Skota ... pa cak bi isao dotle da izjavim i da je Kusturica nedostizni pojam za Dzeksona
Da ne komentarishem ono pre ove recenice; svako ima pravo na svoje misljenje... :trust: ali gde nadje Lynch-ovu Dinu da uvuches u raspravu kao argument... :zgran::wall:. Odgledao sam nekoliko fan made revizija te Dine, i mogu reci da neke od tih revizija funkcionishu mnogo bolje od Lynch-ovog originala. Sto se mene tiche, Lynch-ova Dina je na cvrstom drugom mestu po neuspesnosti prenosenja knjizevnog predloska na film.A za ekranizovani fantasy svet pogledati Lincovu Dinu
jos samo mozda 2-3 meseca do finish-a moje knjige prvog dela ... onda cete da vidite sta je SFi bez sprdnje, ko je zainteresovan moze da dobije kad zavrsim, prvu klot verziju da procita.
Patetika, patetika... wtf is patetika? Nesto sto neki oguglali momci nazivaju kada nanjuse neku romantiku ili bilo kakvu hemiju izmedju glumaca na ekranu? E to je patektika, ne dopustiti sebi da se film sagleda kako treba vec svoje vidjenje zivota i herojskih stvari traziti u filmu i prozivati sve sto se ne slaze sa svojim tinejdzerskim, pardon odraslim misljenjima...
LOTR je nasao pravog rezisera da sve to poveze, ko ne moze da skapira koliko kompleksno bi bilo naci rezisera koji bi ovako nesto napravio i ekranizovao tesko mu je i objasniti. PI je film koji cilja u sasvim drugom pravcu, a traziti da se od Hickoka kopiraju kadrovi da bi se stvorila sopstvena umetnicka vizija je jos gluplje. Dina je dobar film, ali ni prineti celoj troligiji LOTR-a (mislim kao film a ne kao ekranizaciju), koja po meni lagano razvaljuje sve trilogije ikad snimljene. Uostalom i na AFI-jevoj listi se nasao opravadano tamo gde zasluzuje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari