Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

tobi je odlican, i uopste ne podrzavam reboot spajdermena, jer je po mom mishljenju sa njim sve islo dobro. a i mnoge stvari trenutno u holivudu se pita RDJ, a on i tobi su prijatelji.

Meni po novom trejleru spajdi 2012 deluje kao da je rađen za predškolski uzrast. Taj što će ga glumiti deluje kao da ima 12 godina. Dobra mi je fora jedino što će biti taj Lizzard glavni negativac. Sećam se kad su na RTS-u puštali onaj matori spiderman crtać, ta epizoda sa gušterom mi je bila najbolja.

Yamato deluje kao anime, a to valjda i treba da bude, će ga nabavim pa da vidim:)
Za Robotech, nisam siguran da želim da vidim Tobyman-a kao Rik Hantera, zaista, to mi je uspomena iz detinjstva, ne bih voleo da mi to dotični pokvari:trust::smackbum:
Treba neko drugi, nem pojma ko, al neko drugi.
A ni spajdermena ne varim, svaka čast za efekte, ali neka hvala, jedva sam odgledao po neko parče filmova. Da imam manje godina, tipa da imam 11 godina, bilo bi divno:) Ali nemam.

>

And Now For Something Completely Different:

[YOUTUBE]Yk4CGuB9Df0[/YOUTUBE]

Holy sh*t:D

Ja opet odgledao The Man From Earth, i reko' samo da podsetim, ako neeeeeeeeekoooooo slucajno nije pogledao do sad... :D

>

Gledam ovu poslednju epizodu Falling Skies - i dalje gomila rrreallyyy, meh i yawn momenata, sve je i dalje totalno neuverljivo, sfx je i dalje genericki, cak su i glavne zloce genericke za Spielberga... :d:trust: pitam se, koliko ljudi ovo gleda samo zato sto 'sezona' ima samo 10 epki / nema trenutno nista drugo da se gleda od tv produkcije...

ja nisam ni palio, utisak nekih priajtelja je da je naivnije od Event-a.

sa druge strane, gledam ove SyFy "komedija/SF-ove" Eureka i WH13 i mogu da kazem sledece:

1. uopste mi nije jasno kako neko ulaze onolike pare u Eureka-u. sa onom produkcijom, "Selo gori a Baba se ceslja" bi bila zanimljivija serija za gledanje

2. iako WH13 u sustini blage nema sa SF-om, no vise sa bajkom, Majka i Latimer su meni bar, UZASNO smeshni likovi. Latimera jedva cekam da vidim u nekoj drugoj ulozi, potseca me pomalo na Demian Lewis-a (Charlie Crews - Life, Winters - Band of Brothers)

Da u Falling Skies fali akcije,eksplozija pobogu malo vise otpora...(tj makar neke naznake)

Sto se tice Alphas...Nish posebno,ocekivao sam nesto bolje pogledao 2 epizode i nisam odusevljen...(heroes = alphas , s tim da u alfu fale glumci sa vise zivota,karaktera...mislim smesno je koliko su plasticni)

Ceka se Terra Nova (mada kontam da ce i tu biti razvodnjavanja...)

Mali off po pitanju Terra Nove...Sto su se pobogu vracali u vreme dinosaursa kad se zna da su iste pobile kometice....Tipa pravimo novi pocetak :)

Jel se pojavilo sta zanimljivo u proteklih pola godine, osim x-men, battle LA, transformers 3? Opusta mi se mozak... :)

Mali off po pitanju Terra Nove...Sto su se pobogu vracali u vreme dinosaursa kad se zna da su iste pobile kometice....Tipa pravimo novi pocetak :)
Pa ne vracaju se u vreme KT event-a, vec 20 miliona godina pre toga... (time travel teleblahblah... :trust:)

Jel se pojavilo sta zanimljivo u proteklih pola godine, osim x-men, battle LA, transformers 3? Opusta mi se mozak... :)
Cowboys and Aliens, i Captain America su, svaki na svoj nacin, zanimljivi...
Stake Land je odlican.
Womb, ali on nije za svakoga, jer je veoma statican. (a i od sf je tu samo premisa).

btw, pojavila se kvalitenija verzija (upscale dvdrip-a) jednog starog filma, Epoch, iz 2001. Film je low budget ali i danas gledljiv. Ako bih hteo da pretpostavim kakav ce zaista biti susret izmedju ljudi i vanzemaljaca, ja bih tipovao na nesto takvo pre nego na invaziju vanzemaljce koji bi da se docepaju Zemlje / njenih resursa... :trust:

Jedno od najboljih SF dela ikada!
Meni je The Commonwealth Saga od Peter F. Hamilton-a bolja.

Jedno od najboljih SF dela ikada!
Odmah savataj "Pad Hiperiona", "Endimion" i "Uspon Endimiona", neće' se pokaješ.
U nekom trenutku može da ti se učini umobolno ali definitivni masterpiece!

to sam i planirao, čim pročitam ovu kupujem sledeću. imaju ih u laguni sve, iako im izbor nije nešto velik. http://www.laguna.rs/index.php?m=naslovi&zanr=11 ako može neko još neke od ovih da mi preporuči, ko se više razume u materiju (naravno osim ovih iz quote-a koje i planiram)

I meni ona Terra Nova deluje lame. Avatar meets Jurrasic Park sa sve time travelom i ko zna koliko plot rupa, pocevsi od same premise serije. Ipak cu bolje sacekati bluray Jure koji treba skorije da izadje i da ko covek odgledam po stoti put...

"Plamen nad ponorom" je dobar SF, vrlo klasičan (ne space opera), vredi čitanja. Klark je dobar ako ga voliš. Ceo serijal Džona Dvanaest Jastrebova je bulja, kao jeftin film, serijal napisan za pare. Takav film mogu da podnesem, knjigu(e) ne.
Gibson je standardno dobar, apsolutna klasika. Ja se spremam za "Grad i grad" kad se vratim sa odmora, nagrade koje je dobio su više nego dobra preporuka.
To je od ovih sa spiska...

to sam i planirao, čim pročitam ovu kupujem sledeću. imaju ih u laguni sve, iako im izbor nije nešto velik. http://www.laguna.rs/index.php?m=naslovi&zanr=11 ako može neko još neke od ovih da mi preporuči, ko se više razume u materiju (naravno osim ovih iz quote-a koje i planiram)

Ako ti se već dopada način na koji piše Dan Simmons onda pod obavezno Ilion i Olimp. Pročitao sam i Krhotine časti i onako nije loše, lagano štivo :).

pozzz

jel imaju te što ste pomenuli da se pazare kod nas? elektronske verzije mogu da nađem ali ne mogu da čitam na kompu pa da ga jbeš, na tabletu isto. samo papir me zanima :D
olimp i ilion vidim da imaju. dajte još neke predloge sa po mogućnosti linkovima

@VGagi ..Odgledah Stake Land...Ne vidim bas sta je tu SF, obican horor sa zombi-vampirima? :)

^

Post-apokalipticni seting, pri chemu film nije obican slasher (kao sto je slucaj sa vecinom indie filmova ove tematike).

Upravo se vratio sa pretpremijere Rise of the Planet of the Apes, film je fenomenalan.
James Franco, John Lithgow(pogotovo) - odlični, iako sam ranije za Franco-a sumnjao. Takođe lik što glumi Cezara, ranije Golluma, je odradio žešće dobre grimase lica.
Piču su malčice izmenili u odnosu na one nastavke originalnog Planet of the Apes-a:

U jednom od onih matorih nastavaka Cezara je rodila Zira, a ovde mu je pamet genetski prenela šimpanza na kojoj su uspešno testirali lek za Alchajmera. Takođe u ovom timelineu dolazak Zire u prošlost se nije desio tako da su taj film skroz poništili. U par navrata se na vestima vidi kako Icarus misija kreće na Mars a potom biva izgubljena u svemiru :). E sad mene je uvek zanimalo zašto su majmuni pametni a ljudi glupi. Taj virus, koji je trebao da leči ljude, ih je pobio (u filmu ga prenosi Rodney McKay :D na ostatak čovečanstva) a mali procenat tih što će preživeti postaće glupavi, verovatno zbog nekog overloada koji radi sa mozgom.

Scena kad čuvar prihvatilišta tuče Cezara a ovaj ga uhvati za ruku i prvi put vikne: "Nooooo!" je jedna od najboljih koje sam dosad video. Toliko je napeto i znaš da će nešto da se desi ali kad je progovorio ja sam se naježioooo

Preporuka svima ko je ljubitelj serijala, ja onaj prvi deo obožavam a ovaj mi je čak i bolji. U originalu sam bio na strani ljudi a ovaj dok sam gledao mislio sam: sve ih pobijte majku im njiovu

Poslednja izmena:
Znaci gledati Planet of The Apes.... :)

BTW ja se spremam sutra za Green Lantern...Ja mislim da nije Van Wildera :) film ne bi dobro prosao (u stvari ne znam ni kako je prosao medju kritikom) Naravno sa sve u 3D ce se gleda :)

he he bolje gledaj planet of the apes, green lantern je žešće podbacio. ja ne pratim slepo ono što kritika govori ali kad vidiš da je film postao stvar podsmeha među svima u US&A onda tu nešto ne valja, a i kad sam video u trejleru da stvori onaj mini gun a može šta god pomisli reko ovo je nešto za najmlađe :D u rangu dečijih crtaća.

>

Oficijelni trailer za The Darkest Hour (rel.date Dec 23, 2011)

[YOUTUBE]VUznviXV-U8[/YOUTUBE]

Mislim da zaglupljeno covecanstvo nema nikakvu shansu naprema udruzenih raznoraznih virusa, vampira, zombija, dinosaurusa od pre 85 miliona godina, uzdignutih majmuna, raznoraznih prepametnih robota i vanzemaljaca koji su ustali na dve leve noge... :trust::d

Poslednja izmena:
Mislim da zaglupljeno covecanstvo nema nikakvu shansu naprema udruzenih raznoraznih virusa, vampira, zombija, dinosaurusa od pre 85 miliona godina, uzdignutih majmuna, raznoraznih prepametnih robota i vanzemaljaca koji su ustali na dve leve noge... :trust::d

I opet ce par americkih tinejdzera da spasi svet..:D

Sto ne naprave sf sa nekim dobrodusnim vanzemaljcima koji pomazu covecanstvo, za promenu.,)

meni taj deluje kao Skyline sa malo većim budžetom, pošto se vidi da su u kadrovima koristili lepe delove moskve (osim ako nije CGI :D).

Ovaj lik je maestralan
[YOUTUBE]bZKJKCNuUUg&feature=feedu[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno