Inace pogledajte tehnologiju sada i pre cirka 15-20 godina. Pa da se vratite kroz vreme i ponesete jedan iPhone, ljudi nebi mogli da veruju sta gledaju.
Grdno se varash sinko ..
opsta je ZABLUDA da tehologije napreduju, a vecina danashnjih izuma se zasniva na otkricima iz do 1920te, verovao ti ili ne. uzmimo za primer taj iPhone:
1. kolor displej u TFT tehnologiji i varijacijama iste: tecni kristali otkriveni 1890te, a manipulacija svetla kroz iste je kao koncept postojao jos 1920te, izveden prvi put 1960te.
2. signal - radio signal, i varijacije istog su zapravo jedini pomak u napredovanju doziveli kroz programiranje, koja je jedina grana nauke koja zaista napreduje, a priom je vestacka. radio signal - izmislio ga tesla pre 1900te.
3. baterija - Litijum jon koji se danas koristi zaista jeste nastao 1970ih kao ideja. ali hemija iza procesa je bila poznata skoro 100 godina u nazad.
4. materijali - ovde je zapravo napredovao samo proces proizvodnje kompozitnih materijala, nista novo osim unapredjenog proizvodnog procesa
zapravo se sav naprdak moze posmatrati kroz kompjutersko napredovanje, i programiranje i iskoriscavanje potencijala prirode oko nas. pritom mislim na mogucnost elektromagnetnih talasa u ulozi wireless tehnologija, i raznolikost materijala koji ce da obavljaju funkciju, koju nam obezbedjuje fenomenalni Mendeljeev sistem elemenata

(and you say that God didnt do it, yeah).
Mi smo zakucali u naucnu blokadu te famozne 1920. sve ostalo je danas postalo teoretisanje, i modifikovanje postojeceg znanja za krajnje potrebe. danas kad procitate da je neko dobio nobelovu nagradu za fiziku, zapravo je to dobio zajedno sa 4000 ljudi iz njegovog insituta koji su dodali na otkrice. a moje mishljenje je da cemo pre da se potamanimo postojecim tehnologijama, pre nego st ocovecanstvo dodje u priliku da razvije i iskoristi nauku na nekom drasicno primetnom nivou u odnosu na sad.