- Učlanjen(a)
- 03.07.2000
- Poena
- 985
Pa dobro bre, ja te shvatio ozbiljno... :dJesi li gledao Starhyke ? Samo jedna sezona, ali :hump::d
Ono su snimali drugari iz kraja i neka hvala
Pa dobro bre, ja te shvatio ozbiljno... :dJesi li gledao Starhyke ? Samo jedna sezona, ali :hump::d
Gde vi vidite kvalitet i ozbiljnost u SGU jednostavno mi je neshvatljivo...
Alex je napisao(la):za koliko toliko (delimično) kvalitetnim ozbiljnim SF-om.
Ja moram da se uključim, ponovo. Znam da sam rekao do sada 10 puta, ali moram ponovo.
StarGate, kako je neki nazivaju, franšiza (a da pri tom nemaju pojma o značenju reči) ne može da postoji bez dva glumca (prema mom skromnom mišljenju) koji tumače glavne uloge. Džejms Spejder i Kurt Rasel. U prevodu, Miki Maus serija.
Pa rekao si:Pa dobro bre, ja te shvatio ozbiljno... :d
:dNešto što se događa u svemiru, sa svemirskim brodovima, alienima itd.
Ni toliko. :trust:Da ponovim.Alex je napisao(la):za koliko toliko kvalitetnim ozbiljnim SF-om.
Film nije bio bash toliko dobar (narocito mu je science deo bio nikakav). Tipican Emmerich-ov holivudski blockbuster.Posle onako dobrog filma(
E, al biti prvi pokopan na Marsu, e to je vec nesto![]()
Budalastina.Hundred Year Starship
...
Na Zemlji ima dovoljno svih nama potrebnih resursa i za 2-3 puta vecu populaciju. Nisu resursi problem, vec to sto se ljudi i dalje ponasaju na osnovu starih lovno-skupljackih drustvenih modela, koji ne mogu podmiriti potrebe ovoliko uvecane populacije...Osim cele planete koja raspolaže ko zna kakvim resursima koje još uvek nismo ni procenili?
Wrong. Mnogo bolji izbor po svakom osnovu su svemirski habitati.Uostalom, negde moramo da počnemo sa kolonizacijom, a Mars je savršen kandidat.
Na Marsu ima dovoljno vode. U stvari, Mars je posle Zemlje planeta sa najvise povrsinske vode. Samo na Juznom polu ima vode dovoljno da se pokrije ceo Mars vodenim slojem debljine 11m, a na severnom jos za nekih dodatnih 5-6m.1. vodu bi morao da doneses sa saturna ili jupitera, ili tako negde i to nekim uzasno komlikovanim transport metodama. nema je na marsu, a ono sto je zaledjeno na polovima nije dovoljno. postoji neki satelit, koji orbitira oko marsa, kazu da ima vode, ali se pretpostavlja da bi proces spustanja celog meseca na mars, bio dovoljan ne da ga zavodni - nego da ga raznese, jer se za sad nema ideje kako da se spusti.
Ima resursa ali nema tehnologije za eksploataciju. Pri tome mislim i na ljude kao deo tehnologije. Zar mislis da je moguce ziveti u Africi kao u Nemackoj? Tesko dok se ljudi ne budu mogli da iznesu sistem na ledjima. A to su ekoloske zgrade, rad na tehnologijama, korisnost i samoodrzivost. Ljudi bi trebalo da imaju visok nivo znanja i vestina i svesti o sistemu da bi mogli pricati o bilo kakvom sredjivanju stanja i samoodrzivosti na planeti koja funkcionise u miru. Ratovi i jesu zbog resursa jer nisu dostupni zbog nivoa svesti.Na Zemlji ima dovoljno svih nama potrebnih resursa i za 2-3 puta vecu populaciju.
Na zemlji 2030 ce biti oko 10 milijardi ljudi a o kakvih 30 milijardi pricas nemam pojma...
Salim se dosta pesimizma, najbolja bi fora bila da dodju vanzemaljci malo do nas u posjetu, pa da nas nauce novim tehnologijama... da se ne mucimo bezveze, lakse bi nam bilo.![]()
Ono sto je sigurno da nema osvajanja drugih svetova bez promene genetske strukture ljudi i prilagodjavanja.
Pomeranje celih nebeskih objekata je posao za civilizaciju II tipa, ne za nas. Najvise sto bi mi mogli u tehnoloskom smislu jeste da postavimo mass driver na Ceres i gadjamo Mars 100-tonskim paketima leda.u pitanju je patuljasta planeta - Ceres. 950kilometra u dijametru, uglavnom cela povrsina je voda.
Ako u ovoj nasoj galaksiji postoji civilizacija naprednija od nase, postoje dve mogucnosti:najbolja bi fora bila da dodju vanzemaljci malo do nas u posjetu, pa da nas nauce novim tehnologijama
Nije tako prosto. Vecina ljudi je iracionalno zato sto je to zapisano u njihovim genima. I kad ih obrazujes, oni i dalje ostaju iracionalni u vecini stvari.Kako resiti materijalnu slagalicu za duhovno podizanje?
Jedini nacin je opet duhovnim putem. Razumevanjem i micro samonagradjivanje svaki dan vise puta.
Zasto bi bili bas u nasoj galaksiji pored onoliko galaksija ?Ako u ovoj nasoj galaksiji postoji civilizacija naprednija od nase, postoje dve mogucnosti:
1. uopste nisu zainteresovani za istrazivanje svemira, ili nisu zainteresovani za nerazvijene, varvarske 'civilizacije'...
2. vec su ovde i prate razvoj dogadjaja na Zemlji vec veoma dugo, bez namere da stupe u kontakt s nama dok se sami dovoljno ne razvijemo.
Zasto bi bili bas u nasoj galaksiji pored onoliko galaksija ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari