Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Jel valja čemu ovaj nastavak Caprica-e? Gledao sam prve tri epizode i batalio pošto sam pročitao da je polovina prve sezone snimana u isto vreme (isto smeće). Kakva je situacija sa drugim delom sezone?

^

Nista bolje od epizoda iz prve polovine sezone.
'Chudo' da je vec nisu otkazali. Ima jos manju gledanost od SGU.

ne znam kakva je gledanost Fringe-a ali priča otkida, baš u zadnjoj epizodi Peter se zapita šta će tek Walter sa uradi sa Massive Dynamics-om kad je podrumu Harvarda otvorio portal u alternativnu realnost :D, moram priznati to i mene zanima. Čini mi se da sam u drugoj epizodi primetio neki teleportacioni uređaj sličan onome u star treku, dok su prolazili hodnicima zgrade.

^

Poslednja epizoda Fringe je imala zvanicno 5.22 mil gledalaca (2.0/5 18-49 rating/sh).

Iznad proseka, ali ne sjajna kao prethodne tri.

Dakle, Walter nasledi Massive Dynamics i njegova reakcija je da uzme LSD.
Da, to je Walter...

"Time to put your pants back on, Walter."

:laugh:

Izgleda da ce da teraju neko vreme neizmenicno crveni i plavi univerzum.

back to the future remasterovana trilogija je izašla, slika je fenomenalna a naravno i filmovi su :)

back to the future remasterovana trilogija je izašla, slika je fenomenalna a naravno i filmovi su :)

U potpunosti se slazem...Secam se koliko sam mastao o hover skejtu :) A naravno ko nije mastao o De Lorianu (ili kako se vec zvase)

U potpunosti se slazem...Secam se koliko sam mastao o hover skejtu :) A naravno ko nije mastao o De Lorianu (ili kako se vec zvase)

De Lorean, omašio si za slovo ;)

delorean.jpg

Кренуо сам да гледам Caprica. Сад испаде да је cylon расу створила нека утрипована клинка од својих 16 лета :trust: Ништа ми није јасно, но ваљда ће се разјаснити ствари током сезоне.

Možda i razjasne ali ja prestah da je gledam... smorila me je za medalju.

Evo i BSG prequel film.

Syfy will explore more of the life of William Adama, as they've greenlit Battlestar Galactica: Blood & Chrome, a TV Movie pilot for a potential ongoing series. A few months back, news broke that Syfy was developing a webseries focused on Adama, during the events of the first human/cylon war, but AOL TV's Maureen Ryan (the first to hear about the webseries) now reveals the network has decided the project should be made for TV.

Michael Taylor, a veteran of both Battlestar Galactica and Caprica, wrote the script to Blood & Chrome, which Ryan says will take place in the tenth year of the Cylon War, as recent Academy graduate Adama and a fellow rookie pilot take a female character on an important mission that could turn the tide of the war.

Blood & Chrome won't air until at least the fourth quarter of 2011, though a 2012 debut is more likely, especially if the project goes from TV-Movie to full fledged series.

As for the fate of Caprica, which has yet to be renewed, Stern reiterated recent statements that Syfy will make a decision by November 15th, but vowed, "To be really categorical about it, this is not about finding something else so we can get rid of Caprica. I don't know the fate of Caprica yet, but, if anything, Blood & Chrome going to series would only be a great opportunity to pair it with something."

^

Poslednji rejtinzi:

Stargate Universe
- 0.974 million viewers
- 0.7/1 HH
- 0.4/1 A18-49

Caprica
- 0.718 million viewers
- 0.5/1 HH
- 0.3/1 A18-49

Sanctuary je u premijernoj epizodi S03 imao 1.787 mil gledalaca.
Tako da je izvesno da ce ili SGU ili Caprica biti saseceni u decembru, a moguce je i obadva (u smislu prestanka njihovog emitovanja na SyFy). Mislim da je to i bila poenta premestanja termina njihovog emitovanja u utorak... :trust:

Caprica može da odumre odma' što se mene tiče. Za SGU bi mi već bilo malo žao.

Nastavak Caprica-e nisam ni gledao, a prema komentarima ovde, očigledno ništa nisam propustio.
Poslednja epizoda SGU me je baš smorila, ako ovako nastave, čisto sumnjam da će potrajati.

Pa čisto zato što trenutno nema ništa slično od serija, a ne smatram da je toliko loša serija, više je prosečna.

SGU - Najbolji on air SF serial... A i po meni se kotira u gornjoj trecini, daleko od klasika, ali moze se pogledati (bolje to nego Ocajne domacice :) )

Pa čisto zato što trenutno nema ništa slično od serija, a ne smatram da je toliko loša serija, više je prosečna.
Taj 'argument' da "trenutno nema nista slicno" mi je uvek bio :sceptic:.

Pa ***, priznajem da volim taj tip SF-a i da sam spreman malo da progledam kroz prste nekoj seriji tog tipa.
Naravno, da ne valja uopšte ne bi mi palo na pamet da je gledam.

^

Taj tip !?

meni je SGU odlican, jer su zapoceli par prica koje jedva cekam da vidim kako ce da se odviju .. :) a vgagi, potsecas me na jednog Vix-a sa jednog drugog foruma, da nisi ti on ?

Michael Taylor, a veteran of both Battlestar Galactica and Caprica, wrote the script to Blood & Chrome, which Ryan says will take place in the tenth year of the Cylon War, as recent Academy graduate Adama and a fellow rookie pilot take a female character on an important mission that could turn the tide of the war.

Blood & Chrome bi mogao biti dobar, obećava akciju i neko dešavanje. Caprica je fejl iz više razloga, jedan je što se sve vrti oko neke bezvezne klinke (i njene drugarice), drugo je što su specifičnim stilom hteli da imitiraju Firefly i to je ispalo katastrofa (Firefly - WildWest/Jules Verne fazon kombinovan sa SFom dok je Caprica 50-te u kombinaciji sa Terminator like SF) a glavni problem je što nema akcije, svemira, svemirskih brodova kao ključnih stvari koje bi serija koja ima veze sa BSG trebala da poseduje.

SGU ne pratim. Probao da gledam sam i bezveze mi je, slažem se sa Nemanjom da od SG valja samo film.

meni je SGU odlican, jer su zapoceli par prica koje jedva cekam da vidim kako ce da se odviju ..
Meni je SGU lame rehash nuBSG-a i pomalo Voyager-a. Nije mi u stvari toliki problem ni to sto ne pripada SG franshizi (sto je i sam Malozzi nedavno priznao), ni to sto striktno govoreci nije SF, vec sto je potpuno nekonzistentan + sto je dosadan i predvidljiv do bola. Pre bih ponovo gledao nuBSG (well, prve dve sezone :d) nego i jednu novu epizodu SGU-a...

vgagi, potsecas me na jednog Vix-a sa jednog drugog foruma, da nisi ti on ?
Nisam.

Nije mi u stvari toliki problem ni to sto ne pripada SG franshizi (sto je i sam Malozzi nedavno priznao)

aj objasni ovo .. ? ja kolko znam, ovo pripada SG kanonu, i nastavlja pricu .. cak su se pojavljivali i SG-1 likovi, a od ove sezone ce da skoknu na Destiny i Rodney, i Sheppard, kolko sam procitao ..

Meni je SGU sada dobra, u pocetku me je uzasno smarao, a sada mi se lepo razvija.. Jedino me malo nerviraju ti BSG moments. Tipa ono sa bebom, ono sto rush ima halucinacije na mostu( baltar, six anyone? ) etc..

Nešto što se događa u svemiru, sa svemirskim brodovima, alienima itd.
Jesi li gledao Starhyke ? Samo jedna sezona, ali :hump::d

aj objasni ovo .. ? ja kolko znam, ovo pripada SG kanonu, i nastavlja pricu .. cak su se pojavljivali i SG-1 likovi, a od ove sezone ce da skoknu na Destiny i Rodney, i Sheppard, kolko sam procitao ..
Pripada SG-u samo formalno, zbog vizuelnog prisustva stargate-a. Sve ono sto je bilo dobro u SG franshizi ovde je odsutno. Plus, SGU gazi ne samo SG kanone non-stop, vec i elementarnu logiku...

Mallozzi nikad nece ponovo angazovati JFlan-a. Ali, s propascu SGU-a, Mallozzi & Co ce da dobiju shut karte sto ce stvoriti mogucnost da MGM ili ko vec bude vlasnik SG franshize kroz nekoliko godina uradi proper reboot...

*** prvi put čujem za Starhyke... moraću da bacim ždrak :)

Ja ne vidim gde je SGU nešto bitno kršio SG kanone. Da ima gluposti, ima...

SGU jeste pomalo dosadan ali sasvim zadovoljava moju potrebu za koliko toliko kvalitetnim ozbiljnim SF-om. A oni su danas retki. :(
Što se tiče Starhyke izgleda da je u pitnju SF komedija i to trash. Dva žanra čiju kombinaciju izbegavam.
Ali zato i dalje čekam da neko napravi SF horor seriju po meni najbolji miks filmskih žanrova.

Ja ne vidim gde je SGU nešto bitno kršio SG kanone.
Kapije sluze za setnju izmedju dve lokacije koje se nalaze u dva razlicita zvezdana sistema. Kapije koje se nalaze u istom sistemu bi imale istu kombinaciju shevrona...

Da ima gluposti, ima...
Jos nisam video neku seriju koja sebe naziva ozbiljnom da ima toliku kolicinu gluposti... :trust: Pocevsi od osnovnog koncepta koji je za :wall:, pa do specificnih prica pojedinih epizoda...

za koliko toliko kvalitetnim ozbiljnim SF-om
Gde vi vidite kvalitet i ozbiljnost u SGU jednostavno mi je neshvatljivo...

Vrh Dno