Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Najsjajnija stvar kod Babylon 5 je ta sto je scenario bio osmisljen od 1. do poslednje epizode serijala.

Kad sam gledao prvu epizodu serije, kroz glavu mi je samo prosla ideja: kakav je ovo jeftin rip-off Deep Space 9!
Srecom, burazer koji je odgledao, me ubedio u suprotno. I izdrzao sam tig prvih par epizoda na moju radost!
Sjajna serija, sjajan kontinuitet price od pocetka do kraja!
Na zalost (mozda i na srecu) ukinuse Crusade... Nisam siguran da bi zavrsilo na dobro, iako je ok krenuo.

e ovo je bilo brzo, SG:U Vol.1 Blu-Ray SiNNERS se pojavio u "prodavnicama"

obično se na tako nešto čeka godinu dana kad su serije u pitanju

caprica ima jako moćnu priču, biće odlična ne sumnjam.
Meni su i pilot i e02 bili dosadni. Mislim, koga interesuje kako su nastali tamo neki fiktivni tosteri kad mozes uzivo da pratis nastajanje stvarnih tostera !? ;) Mislim da je RDM promasio sa Capricom, i ako je hteo neki prequel da radi, to je trebao da bude prvi rat izmedju tostera i ljudi.

Caprica je dosadna malo... Smaraju sa stalnim obracanjem religiji. Nekako mi se chini da ako nece biti mnogo akcije u Caprica-i, serija ce brzo propasti.

Cheka se i nastavak "V", ali on nece josh skoro.

Shto se tiche Babylon 5, to je jedna od najboljih serija koje sam gledao - pochinje bash nekako bez veze, ali kako vreme odmiche sve je bolja i bolja. Kulminacija je, po meni, negde na kraju trece sezone, ali su seriju lepo zaokruzili tako da definitivno treba gledati svih 5 sezona i sve filmove koji su ishlli medju sezonama.

Josh jedna serija koja u pochetku izgleda smeshno, ali se sa vremenom popravlja je Farscape :) Mnogo je gotivno kada serije imaju zaokruzenu i jasnu prichu.

avatar dvd screener je u "prodavnicama"
za sve one koji ne žele da idu u BG zbog filma

Najsjajnija stvar kod Babylon 5 je ta sto je scenario bio osmisljen od 1. do poslednje epizode serijala.
B5 je jedna od retkih serija za koje se to moze reci. S druge strane imamo BSG koji je prakticno pisana od epizode do epizode, i za koju je pravo cudo da je uopste dobila neki epilog. Za sve ove nove serije za koje se ne zna da li ce ih powers to be saseci posle prve sezone bez obzira na kvalitet sve nesto mislim da scenaristi treba da prave jedno-serijske arc-ove a la 24, kako bi gledaoci dobili bar delimicno neki epilog.

mislio si, powers THAT be? :d

Odgledah ceo Babylon 5 sa filmovima, smrc :(
Bas je uocljivo da je prica dublja u odnosu na druge serije, i da nije sklepano po sezoni/epizodi. Retko je koja epizoda a da je potpuno nezavisna od celokupnog toka radnje. Ovo me stvarno odusevilo, a i posebno lik Londa Mollari-ja. Bas super glumi, pogotovo kada doda ono upitno "......, yes?" na kraju recenice. Definitvno serija za pod obavezno.

A evo i najave jos jednog reboot-a, najavljeni datum izlaska 2013.

http://www.imdb.com/title/tt0293429/

treba mi jedan savet:

ne gledam serije ali gledam filmove pa i one radjene po serijama ako nesto vrede...ovaj babilon 5 vidim da hvalite i pominjete neke fimove po toj seriji pa da li vredi da gledam neki od tih fimova ako nisam pratio seriju i koji film ako uopste vredi necemu?

Ne vredi ti. Filmovi se tesno oslanjaju na radnju i uglavnom je samo dopunjuju.

Možeš eventualno da pogledaš "In The Beginning" jer je on prequel za sve ostalo, pa da oceniš da li ti se sviđa.

Jel moze neko da slozi ovde hronologiju gledanja,od cega poceti?

eo, sa vikipedije:
Babylon 5 TV seasons and films
1993–2007
In order of series chronology:
2245–48 • In the Beginning (1st film)*
2256 • Babylon 5 station commissioned
2257 • The Gathering (Pilot)
2258 • Signs and Portents (Season 1)
2259 • The Coming of Shadows (Season 2)
2260 • Point of No Return (Season 3)
2261 • No Surrender, No Retreat (Season 4)**
2261 • Thirdspace (2nd film)***
2262 • The Wheel of Fire (Season 5)†
2263 • The River of Souls (3rd film)
2265 • The Legend of the Rangers (5th film)
2266 • A Call to Arms (4th film)
2267 • Crusade (spin-off series)
2271 • The Lost Tales: Voices in the Dark
2278 • In the Beginning (1st film)*
2281 • Babylon 5 station decommissioned
* The framing story is set in 2278.
** The final episode of the season includes scenes of future events up to 3262 and beyond.
*** The story is set between the two wars in season 4.
† The final episode of series is set in 2281.

moraću baš da vidim taj Babylon 5, znam za seriju duže vreme, sigurno više od 10 god ali nikad nisam pogledao ni epizodu.

a ovaj Mortal Kombat jedva ne čekam, onaj stari je shit shitova - u rangu najgorih filmova ikad (street fighter sa žan klodom), jedino ako baš totalno ubace neku novu priču koja nema veze sa starom ali opet ne verujem da će biti nešto od toga

Danas se emituje e03 Caprice.

Btw, na promo posteru za Capricu, jesu li ono zvezde na jabuci ?

Babilon 5 je bio dobar za ono vreme ali grafika je tako ocajna da je po danashnjem standardu stvarno ne gledljiv.. bar meni.

Caprica obecava ali nije ni blizu BSG

Babylon 5 je prva serija koja je sve efekte radila na računaru. Tačno se vidi napredak tokom serije od prve ka kasnijim sezonama, kako su dobijali jači hardver i sticali iskustvo.
To im je onda omogućilo mnogo više slobode i veće svemirske bitke od Star Trek-a recimo, koji je u to vreme i dalje skoro sve radio sa maketama.
Ne mislim da je rendering baš toliko loš da je negledljiv, čak i sa današnjim standardima, a to ionako nije najveća vrednost serije. Uostalom, neki ljudi su zaboravili da kod SF-a treba uključiti i maštu i mozak, a ne samo eksterna čula.

U prvoj sezoni je slaba animacija, ali ne nema u tolikoj meri; a i sama radnja je do te mere zanimljiva da meni uopste nije predstavljalo problem da gledam. Stavise, sama radnja na stanici mi je bila i najbolja.

Kada se naviknesh na likove (moji omiljeni su bili Dz-kar i Lando, naravno :)), grafika prestaje da bude vazna. Glavno je ne smoriti se u prvih nekoliko epizoda zato shto izgledaju kao Dinastija u svemiru :d A posle necete moci da se odvojite od ekrana - ja sam pred kraj gledao po 5-6 epizoda za redom :D

Mada ko hoce da gleda celu seriju mozda je bolje da "In the Beginning" gleda na kraju, barem sam ja ovako gledao. Mislim da je tako bolja prva sezona, jer se postepeno uvodi prica kroz sezonu sta je bilo sa Sinclair-om.

Kada se naviknesh na likove (moji omiljeni su bili Dz-kar i Lando, naravno :)), grafika prestaje da bude vazna. Glavno je ne smoriti se u prvih nekoliko epizoda zato shto izgledaju kao Dinastija u svemiru :d A posle necete moci da se odvojite od ekrana - ja sam pred kraj gledao po 5-6 epizoda za redom :D

To je isto poenta i sa Farscape-om... Prvih nekoliko epizoda je stvarno bilo "Boze, sto nisam gledao Grand paradu umesto ovoga"... ALI... Posle se radnja toliko produbi da sam bio odusevljen serijom.

Da, Farcape je po tom pitanju josh ludji - pochinje kao shpanska serija, ali to shto je u prvoj sezoni izgleda lakomisleno, posle prerasta u neshto skroz ozbiljno. I u Farscape-u su likovi zaista harizmatichni, kao i u Babylon 5.

Jel moze neko da slozi ovde hronologiju gledanja,od cega poceti?

Ja sam je gledao po ovom rasporedu..

01. The Gathering
02. Complete Season 01
03. Complete Season 02
04. Complete Season 03
05. Part Season 04, Up to 4x06 Into the Fire
06. Thirdspace [Movie]
07. Rest of Season 04
08. In the Beginning [Movie]
09. Part Season 05, Up to 5x21 Objects at Rest
10. River of Souls [Movie]
11. The Legend of the Rangers - To Live and Die in Starlight [Movie]
12. A Call to Arms [Movie]
13. Lost Tales-Voices In The Dark [Movie]
14. 05x22 Sleeping in Light

Ja sam je gledao po ovom rasporedu..

01. The Gathering
02. Complete Season 01
03. Complete Season 02
04. Complete Season 03
05. Part Season 04, Up to 4x06 Into the Fire
06. Thirdspace [Movie]
07. Rest of Season 04
08. In the Beginning [Movie]
09. Part Season 05, Up to 5x21 Objects at Rest
10. River of Souls [Movie]
11. The Legend of the Rangers - To Live and Die in Starlight [Movie]
12. A Call to Arms [Movie]
13. Lost Tales-Voices In The Dark [Movie]
14. 05x22 Sleeping in Light
Na par mesta sam jos nasao da je ovo ustvari najbolji raspored za gledanje.Cak i u prodavnici su filmovi i sezone slozeni po ovakvom redosledu.Hvala.

Gledao pre neki dan mini seriju "Masters of Science Fiction" - 6 epizoda, totalno odvojene price, rasplet na kraju (slicno kao Zona Sumraka). Moj utisak je da nije lose. Neke price su odlicne a neke mogu da prodju. Vidim da ima i "Masters of Horror" ali to vec nije za ovu temu a ni za mene.

Jos jedan glas sa B5. Bas sam ga bio pogledao krajem prosle godine (pre par meseci) i odlican je. Crusade mozda i ne vredi gledati, ali B5 i filmove definitivno.

Nazad
Vrh Dno