Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Zašto?
Meni je početak bio totalno bezveze, ali ako prihvatiš premisu koju ti otkriju posle prvih 15-ak minuta koliko se sećam, onda je ok.
Bilo je mnogo nebuloznijih filmova u poslednje vreme.

edit:
Sad sam bacio pogled na film na brzaka. Ipak ti otkriju pravu stvar tek posle pola filma.

Poslednja izmena:
ja kad sam prvi put gledao ja sam bio oduvan. utisak nakon filma je bio wow
nije on meni ni sad loš nego kad razmisliš o nekim stvarima kako bi to bilo da je stvarno moguće.

njegova krv u njenom kupatilu i njegovi otisci, ako je on poslat nazad prvi put onda to ne valja. a i opet ako nije poslat prvi put, već nekoliko puta, kako onda nije odmah rekao ja znam ko je bombaš a znao bi. a u ostalom ne bi se ni desila explozija

filmovi su ipak fikcija i to im je najbolji izgovor :D

njegova krv u njenom kupatilu i njegovi otisci, ako je on poslat nazad prvi put onda to ne valja. a i opet ako nije poslat prvi put, već nekoliko puta, kako onda nije odmah rekao ja znam ko je bombaš a znao bi. a u ostalom ne bi se ni desila explozija
Pa vrlo jednostavno. Mi smo gledali n-tu iteraciju tih događaja, a kada se vratio nazad to je bila n+1, tj. ona u kojoj je eksplozija konačno sprečena.
Ovaj deo za "kako nije odmah rekao" ne kapiram baš. Kome da kaže?
Imao je par sati da uradi sve, a pri tome nije smeo da uzbuni teroristu. Samim tim nije smeo da gubi vreme na kontaktiranje organizacija ili čak sebe.

Moram da ostavim svoj utisak o seriji SG-1, posto je ista hvaljena dosta. Dosao sam do pred kraj pete sezone, i moram da priznam da je serija sve gora i gora, za razliku od cinjenice koju ste iznosili da je obrnut slucaj.
Ne zelim da iznosim konkretne stvari koje mi idu na zivce, ali serija sve vise lici na neku spansku seriju, kolicina obrta i dogadjaja koja izazivaju reakciju prevrtanja ociju i uzvika "ma daaaaaaj..." je sve veca i veca. Evo sinoc epizoda koju sam odgledao, posle svih ovih sezona ponestane im inspiracije i onda radi dramaturgije ajde da napravimo Tealc-a i Bratac-a kompletnim *****ima, onako cisto da imamo radnju u epizodi, a vec u sledecoj sve po starom, mislim ako je Bratac navodno pametniji malo od ljudske rase onda takav mora da bude u svakoj epizodi, a ne ovako. Karakterizacija likova na primer u firefly je fantasticna u odnosu na ovaj serijal.
Trenutno mi je prilicno dosadno tako da cu verovatno odgledati sve serijale koji postoje, ali kolicina nelogicnosti i propusta u seriji lagano raste, ne znam za ostale sezone, ali kako ste pricali da su samo prve dve sezone lose, kao i da je u pitanju nesto najbolje is sf sfere, prosto me plasi da nema sta drugo da se gleda, ako je ovo vrh, onda ostalom ne vredi ni davati sansu.

ma idi begaj jack oneal ih vadi sa svojim humorom
ako ti se ne sviđa SG1 onda atlantis nemoj ni da gledaš, u atlantisu većina epizoda ima istu priču sa nadograđenim radnjama sg1 serijala. samo su drugi likovi i na altlantidi su :) (njih opet vadi Rodney)

ja ću sad početi da skidam SG1 WEB.DL.720p sezone koje izlaze na iTunesu, imam vremena, a i vredi mesta na HDD-u. bar što se mene tiče ***

Poslednja izmena:
Ma Jack je super, cak se i on sali sa glupostima koje su se desavale u prethodnim epizodama povremeno, i ima bas finih epizoda. Problem nisu cak ni dosadne ili sta znam epizode, vec one gde moras stalno sebe da smirujes da ne viknes "cek kako bre sad ovo!..." , razumem ja da ne moze svaka da bude super, ali ipak... bolje 12 epizoda dobrih da su pravili nego 22 cisto da popune praznine.

kolicina nelogicnosti i propusta u seriji lagano raste

care, nadji jednu seriju bez ovog, koja pritom ima toliku kolichinu epizoda kao sg-1, pa chak i duplo manju ... :) teshko da cesh uspeti ;)

na kraju krajeva - ako mislish na psihichke propuste, kao shto si napomenuo u sluchaju bratac-a i tealc-a, morash da uzmesh u obzir da serija te kolichine prosto mora da ima filler-e takve sorte, i da su i oni pre svega - ljudi. a ljudi greshe. (Jaffa - Tauri, to mu dodje skoro isto)

ja se ponekad zaletim da kazem kako je neka serija najbolja, i onda se ujedem za jezik, bash zbog SG-1, ne znam kako moze da ti bude dosadna .. O'neill za preCednika bre! :d

SG-1 i Atlantis jesu čisti popcorn SF. Ništa više ni manje od toga.

SG-1 i Atlantis jesu čisti popcorn SF. Ništa više ni manje od toga.

Upravo, dao sam sansu seriji ali posle cetiri sezone je postalo mucno gledati.
Ima gomila dobrih serija na koje mogu da trosim svoje dragoceno vreme, a ne da se teram da gledam nesto sto ne godi.
Inace obozavam SF.
Takodje ne delim fascinaciju sa Farscape-om, ok je serija, pogledao dve sezone, ali me takodje zesce smorila.
Sa druge strane uzivam u SG:U, iako vecina pljuje seriju.

Pljujemo zato sto je njesra, nikakva radnja, nikakva akcija, puna nelogicnosti (prvo je brod star 100 000 godina pa vise 100-ina 000 pa 1 000 000 godina... pa je presao pola galaksije pa je onda presao ustvari 2-3 vec...), pola sezone prodje u tome da oni ne mogu jednu bednu master sifru da otkriju a ovamo najveci strucnjaci planete i govore"Ancient"kao svoj rodjeni jezik... krenite vec jednom dalje, obolecu od klaustrofobije oko radnje koja se samo u brodu odvija!
Pozdrav ,)

koliko vidim neće biti neke akcije u SG:U do samog kraja sezone, kada će sresti neke aliene. na kraju će biti priča iz tri dela s tim što ćemo treći čekati do septembra. ali ako planiraju da nastave seriju u aprilu tek onda teško da će biti druge sezone. obično se nastavlja krajem januara nakon zimske pauze. ovo nije spoiler pošto svako može da zaključi sa imdb-a da se rhona mitra i još neki pojavljuju i imaju neka čudna imena. a garant će pričati na književnom engleskom sa britanskim akcentom, pošto je taj narasprostranjeniji u svemiru :D

a garant će pričati na književnom engleskom sa britanskim akcentom, pošto je taj narasprostranjeniji u svemiru :D

a ti kao da nikad nisi proshao drive-by u Andromedi da uzmesh vecheru ... :d lepo kaze alien: would you like fries with that ? :D

Premijera kao cele serije, bilo bi glupo samo da nastave sa drugom epizodom polse 9 meseci. A odlicno znam za pilot jer sam jos tada odgledao.

na SciFi-ju počeo SG:U. mora da je serija turbo loše prošla u americi kad već na poljskom/srpskom kanalu ide.
meni jeste malo ispod očekivanja ali još neću da je otpišem, priča ima odličan potencijal i neverujem da su se toliko potrudili oko scenografije a da će da je zaseru

Za SG-U je josh uvek rano jeste da su razvukli malo, i onda ova velika pauza, ali na syfy kazu da
je kupljena i druga sezona pored ove druge polovine prve koja nam uskoro sleduje..

Molba za noćne ptice Benchmarka. Obavezno javite kad se pojavi druga epizoda Caprice online. Sam ću se znaći za ostalo ;)

Pa obicno izlete oko 2-4 AM ako znas na kom mestu da trazis.

Izletela je pre par sati kod Rumuna.

Sto se tice Caprice, da li je bolje gledati onu Pilot epizodu koja se pojavila prosle godine (DVDRip), ili ovu prikazanu prosle nedelje? Ili su ipak identicne?

Sto se tice Caprice, da li je bolje gledati onu Pilot epizodu koja se pojavila prosle godine (DVDRip), ili ovu prikazanu prosle nedelje? Ili su ipak identicne?

Ova "nova" verzija je identicna sa "starom". Jedina razlika je u CENZURI, koja je prisutna u ovoj novoj jer je ipak bila emitovana :)

Gotov dollhouse... :\

Pogledao sam Capricu i nije lose, brzo mi je proslo 45 min..

Slazem se za Capricu...Iskreno meni kraj BSG i nije bio toliko losh...Jeste da sam se pogubio posto nisam mogao da skapiram ko tu koga :)

caprica ima jako moćnu priču, biće odlična ne sumnjam.

sad video zanimljivu stvar na našem AXN-u, oni ladno reklamiraju nastavak FlashForward-a već sredinom februara (11ep pa nadalje) a u americi kreće dosta kasnije, jel to neki ***** ili će i u americi krenuti uskoro. Mislim baš me zabole za amere ali ako će kod nas pre početi to bi onda bilo kao i za Defying Gravity, da su je tamo otkazali pa ponudili ostatak epizoda drugim televizijama.

takođe ima još dosta zanimljivih stvari npr. Mass Effect film
to će biti zanimljivo, pa vidim i dva Stargate filma, ajd za Stargate: Extinction znamo od Atlantisa, ali nisam znao da će se novi SG1 film zvati Stargate: Revolution, plus za glumce u zagradama piše (rumored).

Ja lično bih sa Stargate franšizom napravio neki reboot, i to neki žešći. Vidim da će BSG da rebootuju pa što ne bi i ovo. Puno lošije stvari (transformers) prolaze jako dobro, sa nekim debilnim dečijim pričama za laku noć. Ovo bi moglo dobro da se razradi, tj. da se izvuče samo ono najbolje iz serijala i da se napravi neka žešća pi***rija od filma.

Što se mene tiče, priča o tome kako ljudi beže od nepoznate pretnje koja im je uništila planetu,
te kako pokušavaju da nađu novi svet, do sada je daleko najkvalitetnije obrađena u igrama HOMEWORLD... ova nova BSG serija je krenula epski, a onda su scenaristi ukapirali da nemaju ideju kako da tom pričom napune više od dve sezone, pa su od treće sezone počeli da koriste najpatetičnije scenarističke trikove ikada viđene.

kad se slegnu utisci posle nekog vremena od gledanja BSG-a, takođe zaključujem da su prva i druga sezona bile puno bolje od treće i četvrte. dobro je da su završili sa serijom, jer bi nastavljanje bilo jako glupavo.
nakon što sam je odgledao bila mi je odlična, i sama pomisao da su tad već spremali reboot sa filmovima mi je bila "koji će im to sad?". ali u međuvremenu se desio star trek pa mi je dosta promenio to shvatanje "reinžinjeringa". a dark knight da i ne pominjem :D

Ja zavrsavam gledanje pete sezone Babylona 5. Prijatno sam iznenadjen serijom, evo vec dve nedelje gledam 4-6 epizoda dnevno, definitivno za preporuku.
Jeste mracnija serija, ali ima i dosta zabavnih stvari. Mislim da mi je najbolja bila kada ulazi covek sa sivim vanzemaljcem u sudnicu, i kaze nesto u fazonu: "Eto, on mi je priznao da je njegov pradeda pre 300 stotina godina oteo mog pra(x5)dedu. Jos tada je pricao, ali mu niko nije verovao" :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno