Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ja sam imao takav osecaj da ce nekako sa zvezde sakupiti energiju..

ne zaboravite da smo na kraju druge epizode videli da sa Destiny-ja polece neki shuttle, koji ne izgleda kao ancient-ancient tehnologija, ili ste to prevideli/zaboravili skroz ? :)
Otisao da doveze Rhonu Mitru na Destiny. :p

Tacno i ja sam isto mislio... malo je smesno da prolete kroz sunce... ma koliko bili napredni, smesno je proleteti kroz jezgro zvezde... do sad ne postoji nijedan element koji moze da izdrzi veliku temperaturu jezgra zvezde... da li se uopste moze izmeriti temperatura jezgra bilo kog nebeskog tela?

pazi - ako pratimo SG kanon - shtit koji su ancienti izmislili zavisi od energetskog izvora. ako je energetski izvor akumulirajuc, onda on moze da teoretski prodje kroz zvezdu, nek bude pojednostavljna rachunica - slia sunca < sila shtita + 1.

jedino je sad problem za nas geek-ove, shto imamo ideju o tome da je ovaj brod pre ATA gena, pre replikatora, pre Iratus Bug-a, i pre vremena kada je ancientima zaprvo treba oshtit .. :)

pazi - ako pratimo SG kanon - shtit koji su ancienti izmislili zavisi od energetskog izvora. ako je energetski izvor akumulirajuc, onda on moze da teoretski prodje kroz zvezdu, nek bude pojednostavljna rachunica - slia sunca < sila shtita + 1.

jedino je sad problem za nas geek-ove, shto imamo ideju o tome da je ovaj brod pre ATA gena, pre replikatora, pre Iratus Bug-a, i pre vremena kada je ancientima zaprvo treba oshtit .. :)
Ne moze da prodje kroz zvezdu kao takvu. Mogao bi donekle da udje - verovatno donekle u photospheru, dok ga gustina materije ne zaustavi. I tu bi stajao dok se energetski izvor shtita ne isprazni, a onda bye, bye.

eh, sobzirom da je namenski pravljen da prikuplja energiju iz zvezde, zar ne cenish da su ancienti smislili super nachin kako da zaobidju taj problem ? :)

Odgledah i poslednju epizodu prve sezone Defying Gravity.
Uprkos loshijem kvalitetu snimka zbog prestanka emitovanja an ABC-u (koji su izgleda konstanto sabotirali show), uprkos konstantnom sapunisanju, povremeno loshe glume izvesnih karaktera, sve veceg upliva religioznih tema i kardinalne greske trenutne komunikacije, moram da kazem da je ovo bio jedan od boljih tv show-a koje sam gledao u poslednje vreme, i zaista ne zasluzuje da bude otkazana.

vlcsnap2009102405h45m30.png

Laura Harris je bila prosto fantasticna.

Tacno i ja sam isto mislio... malo je smesno da prolete kroz sunce... ma koliko bili napredni, smesno je proleteti kroz jezgro zvezde... do sad ne postoji nijedan element koji moze da izdrzi veliku temperaturu jezgra zvezde... da li se uopste moze izmeriti temperatura jezgra bilo kog nebeskog tela?

A ftl, zvezdana kapije i brod koji vec 1 000 000 godina krstari kroz svemir postoje?

@Igoritza i moja prva predpostavka je bila se na onoj prvoj planeti nalazi zpm, al cim je korigovao kurs i krenuo ka suncu 100% sam bio siguran da ce na taj nacin da dopuni energiju.

Da preporucim svima "Tin man" Radio ga sci-fi channel. U pitanju je neka vrsta remake OZ-a ali nije bas ni remake posto ima par referenci na original. a zasto je sci-fi, pa jednostavno je neki mix sa fantasy. mix magije i tehnologije. sve u svemu sjajno za pogledati.

film Moon (dvd rip) je izasao u "prodavnicama"...

Kako bre da niko od vas fanova naučne fantasike iz Srbije ne pomene film Technotise Edit i ja. Vidi se da je budžet bio ograničen, ali opšti utisak je više nego povoljan.

*** onda treba o svim animama raspravljati jer su svuda neki roboti.

jel gledao neko Vexille?

Poslednja izmena:
Gledao sam ja, nije los mada mnogo su mi bolji Appleseed i Appleseed Ex Machina.

FlashForward je BAMMM!
tek pogledao pilot, jedva čekam da se skine ostatak

Sprema se i Alien Prequel (James Cameron), kao i MIB 3.

Ne verujem da Kamerun ima neke veze sa novim Alienom...

^haha, i dalje se bijes s' vetrenjacama, Staljine:D

Kameron nece imati veze s novim Alien filmom, ali ce imati Ridli Skot...tj. rezirace film. Bice prequel prvog dela.

Uh... dobre vesti! Peter Berg je odustao od režiranja nove filmske verzije SF remek-dela DINA.

Izgleda da traju pregovori sa drugim rediteljima, od kojih je valjda najzainteresovaniji Neill Blomkamp
koji je režirao District 9.

Peter Berg (Hancock) se svojevremeno hvalio time da nije nikada čitao taj roman.

Za nekoliko dana pocinje prikazivanje remake-a serije V. Bice prikazane samo 4 epizode, a preostalih 9 iz S01 tek od marta, posle Olimpijskih igara :mad:.

Btw, pojavili su se ripovi originalne V serije. :p (Talking about viral marketing...)

Joj secam se kad sam kao klinac gladeo V, i snimao epizode eskluzivno na ove Sony VHS kasete :D
images

Pa tek ona scena kad ona zla alien zenska odgrize papagaju glavu... brrrrrr kako sam se samo jezio od toga.

Kad tacno krece da se pusta ovaj remake?

Poslednja izmena:
odgledao sam Moon i mogu reci da sam vise ocekivao, ali samo zato jer se oko filma dizao toliki hajp da sam nazalost podlegao. Film je ipak ok i preporucujema ga za gledanje.Nelogicnosti postoje (recimo na stanici kao da ima gravitacije) ali generalno prica je super necu spoilovati o tome.Ozbiljan film dobar scenario, postoji osecaj odredjene nedovrsenosti u filmu na kraju pa ko voli avngardni sf ovaj se film moze tamo svrstati.

Poslednja izmena:
Nelogicnosti postoje (recimo na stanici kao da ima gravitacije)
Pa i ima veštačke gravitacije, ne vidim šta je tu nelogično? Samo nisu nikada to naglasili ili objašnjavali, prosto je tako.
Slažem se inače sa ocenom. Ja sam isto više očekivao posle toliko priče o filmu, ali daleko od toga da je loš film, jedan je od boljih SF-ova u poslednje vreme.

Pa i ima veštačke gravitacije, ne vidim šta je tu nelogično? Samo nisu nikada to naglasili ili objašnjavali, prosto je tako.
Kakva crna vestacka gravitacija !?

Moon je hard SF. Jedino sto je uradjen sa budzetom od samo 5 mil $.
A predstaviti efekte nize gravitacije je jako tesko i uzasno skupo.

Pa očigledno postoji veštačka gravitacija u stanici jer je napolju slabija.
Baš sam obratio pažnju na to, u scenama gde hodaju van stanice vidi se da su u low G okruženju dok se kreću.

Poslednja izmena:
OK. Ti zamisljaj da je to tako.

Suspension of disbelief na delu. ;)

Ozbiljan sam, pogledaj ponovo film. Oko 1 sat i 22 minuta recimo, vidi se kako poskakuje dok je na površini meseca u odelu.

Moje misljenje je da je to uradjeno kako je uradjeno jednostavno zbog malog budzeta. I da bi pravo predstavljanje efekata nize gravitacije bilo moguce tek sa 40-50 puta vecim budzetom. A i tad bi verovatno u nekim detaljima omashili.

Poenta je da je to za ovaj film potpuno irelevantno pitanje. U prvom planu je prica, i ona je konsekventna od pocetka do kraja. Gluma je takodje top-class. Efekti su za tako mali budzet sasvim pristojni; u stvari, mislim da to sto su efekti radjeni sa tako malim budzetom, sto ih je ogranicilo na makete (i posip za mace umesto regolith-a) upravo i daje ovom filmu shmek i sci-fi vibe kakav dugo nisam imao priliku da vidim. A reference prema poznatim sci-fi remek-delima (2001, Silent Running, Solaris,...) i kako su uradjene su samo jos dodatni plus za ovaj film.

U svakom slucaju, za dva koplja bolje od uobicajenog sci-fi crap-a koji hollywood proizvodi. (kao npr SGU sa svojom imbecilnom premisom i stalnim dodavanjem novih gluposti u svakoj epizodi, ili Plan-om bez plana, itd...)

U pravu je Dandy , stanica ima vestacku gravitaciju tj. u njoj je kao na zemlji napolju je primetno manja (poskakivanje, kretanje kamiona, rasprsavanje materijala iza bagera...)

Vestacka gravitacija na taj nacin ne vidim kako bi funkcionisala osim kao totalni star wars fazon...

Ono sto ima logike bi bilo da imaju magnetne cizme ili nesto na tu foru ali bi se efekat gravitacije sigurno video na ostalim objektima u stanici...
Sa druge starne, vestacku gravitaciju mozete stvoriti rotacijim osnove (omega vektor rotacionog kretanja glumi gravitacionu silu tj. rotacija u horizontalnoj ravni gde je omega vektor upravan na ravan rotacije i poklapa se sa osom rotacije) ali tako nesto nije prikazano u filmu a i sama konstrukcija stanice ne nagoveštava tako nešto...u svakom slučaju ovde su malo fejlovali obzirom da se vidi tendencija naucnom pristupu u scenama...

Poslednja izmena:
S obzirom na to koliko je često u drugim SF-ovima korišćen koncept veštačke gravitacije i nikom nije smetalo, ovde zaista ne vidim problem jer je ionako težište priče na potpuno drugom mestu.
Prihvatićemo da su naučnici u međuvremenu smislili neki način da naprave veštačku gravitaciju :)
U svakom slučaju mi je 1000x lakše da prihvatim ovo objašnjenje nego da je i na površini meseca gravitacija delovala kao na Zemlji. Što se mene tiče ovo im je bila odlična odluka da zadrže uverljivost i zadrže se u okvirima budžeta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno