Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

endrezr - U platou ima manje vise skoro svaka knjiga na engleskom. e sad je pitanje koliko to nekom odgovara, ja bi sebi pre izvadio ochi, nego da citam engleska pisana dela prevedena na srpski (cast izuzetcima odnosno nekim izuzetnim prevodiocima)

Da, i ja sam se plasio traljavog prevoda, ali zadovoljan sam sa ovim. Pogledacu da li knjizara Plato ima websajt i izlozenu ponudu. Hvala.

EDIT: Ne radi mi link za nuacnu fantastiku na http://www.plato.rs

Poslednja izmena:
Igorice jel imas GoT pdf na Hr ili Eng ili neki treci? Ja imam hr ali ima dosta gresaka, ako imas neki ispeglani aj molim te shibni mi na mejl ako ti nije problem...

Da, i ja sam se plasio traljavog prevoda, ali zadovoljan sam sa ovim. Pogledacu da li knjizara Plato ima websajt i izlozenu ponudu. Hvala.

Toplo preporucujem da citas na engleskom ako ti nije problem. Kad sam citao prevedene delovalo je ok, iako se tu i tamo primeti los prevod jer ne moze da se nadje nista adekvatno. Sad slusam audiobook i vidim koliko je bolje u originalu.
Rece drugar da ima u Platou ceo Hyperion cantos u tvrdom povezu, to vredi cekirati.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Mozda cu dati sansu audiobook-u, mada sumnjam. Skinuo sam poslednje poglavlje Hiperiona, da proverim da ne nedostaje neka strana u stampanom izdanju. Nekako se naglo prekinuo, i nije bilo nikakve oznake da je to kraj prvog dela.
Nije mi se svidela Oz referenca

Ako ima nekog iz BG i voljan je, nek ode do te knjizare da proveri da li imaju u verziju u tvrdom povezu i koliko kosta.

Pre neki dan sam se setio jednog starog filma, sigurno ima barem 10 godina kako nisam gledao pa cu da odgledam ponovo.
Sredina proslog veka a koliko bolji film od ovog danasnjeg smeca. :)

[youtube]8y4crGU7dkg[/youtube]

Pre neki dan sam se setio jednog starog filma, sigurno ima barem 10 godina kako nisam gledao pa cu da odgledam ponovo.
Sredina proslog veka a koliko bolji film od ovog danasnjeg smeca. :)

[youtube]8y4crGU7dkg[/youtube]

ha ha ha...Leslie Nielsen aka Naked Gun...tad je jos obecavao...

Ma film je prva liga za to doba, ja kad sam gledao ovaj film u črtvrtom razredu, mnogo sam se istripovao, imao noćne more itako to:D
Još je film rađen po Šekspirovom delu, ili što kaže Bob Rock u jednoj epizodi "Šeksporig" mesto Šekspir:D
Lesli je super lik, kako god okrenem, voleo sam da ga vidim, mislim da sam nekim delom ličnosti sličan njemu:D

Ako jesi, onda deder da te metnem u avatar. :D Steta samo sto je Leslie bas na samom kraju karijere glumeo u djubretu od filmova...

Ček' da osedim skroz i ošišam se:D

Pogledao Super 8.Nije los film, ali je za decu.Moderni E.T. moze se reci.

Sucker Punch ne gledati ni pod razno. Iako je vizuelno jako dobar.
Treba traziti odstetu za tako glup film. 2x sam hteo da izadjem iz sale ali je devojka htela da vidimo kako baby-doll igra.....naravno nismo videli.

Poslednja izmena:
Sucker Punch, katastrofa. Toliko banalne akcije, dosade i besmislenih i promasenih "poruka" na jednom mestu skoro ne videh.

Meni je bio zabavan. Interesantni su mi oni retro-futuristički tripovi :)

Sucker Punch je i meni bio zabavan...totalni trip sa ludnicom...

Trip je i "realnost' koja nije realna uopste, a beg u vantazije bordela (u kome se ne pominje ni F word i ne vidi nista i ne desava nista) je kao twist...a ono vantaziranje u vantaziji vantazije sa zmajevima, animesteampunk je slag na besmislu, zenska mastarija za 13godisnje muske klince (Whaat?) i akcija krcata uber efektima lisena svake neizvesnosti, posto je jelte ... vantazija u kojoj joj niko nista ne moze ... Ha Haaa
I da, Snyderova "girl power" ideja u fazonu "you got all it needs, NOW GO FIGHT!!!" (kako rece u nekom intervjuu), uz muskarce koji su iskljucivo silovatelji...a sve se svelo na - zavrti zeno guzom i POBEDA:d

Prvih 10 minuta i zadnjih 10 minuta, mozda prodju kao surova bajkica u bartonovskom ili De La Iglesija stilu ... sredina je lobotomija za gledaoca:p

Ovaj film i ne moze da se shvati bukvalno...isprican je tako kako je isprican, sve je kristalno jasno i nema nekog lutanja i trazenja necega cega nema...

Poslednja izmena:
Sucker Punch sa odgledao preksinoć.

Odprilike je ovako izgledalo:

Prvih 10 minuta: WOW! Nice opening.
Narednih 20 minuta: OK, OK, getting better...
Pa sledećih 10: Nice, almost like New age Cyber Punk...
Na pola filma: C'mon, COME ON! There must be some secret meaning that I'm not getting yet...
Deset minuta pred kraj: D'oh! D'oh! WTF? W T F ???!!!!

Ne znam sa koje strane da se češEm...

ja sam ga gledao i bioskopu i oduševio se. definitivno mi je na listi boljih filmova ove godine. baš je za gledanje na što većem mogućem ekranu uz odlične zvučne efekte, i naravno mozak na pašu. samo mi žao što nisam video kako igra baby doll :D

Meni je debakl,cini mi se najgore potrosenih sat i po vremena u poslednje vreme...

Sucker Punch, katastrofa. Toliko banalne akcije, dosade i besmislenih i promasenih "poruka" na jednom mestu skoro ne videh.

Pa šta si ti očekivao od Snydera? Posle onog ingenioznog i neshvaćenog (os svih osim ljubitelja stripa) Watchmena ja zaista ne očekujem ništa od njegovih filmova. Dok se držao čiste muške akcije, hektolitara prolivene krvi i superiornih efekata a la 300 bio je dobar. Ovi pokušaji intelektualnog fazona, kojekakve skrivene poruke u inače tupavim filmovima su katastrofa. Gotovo da je loše kao Kristofer Nolan i njegovi filmovi posle Mementa a posebno Inception.

A i taj girl power fazon koji je koliko vidim aktuelan mi strašno ide na q. Ali opet to sam samo ja, meni je Monsters jedan od boljih SF filmova u poslednje dve-tri godine a većina će reći da je smor i glupost. Plus je tu oponašanje Burtona koji je i sam izgubio kompas posle Betmena i Makazića. Džabe se oni ugledaju na njega ako je to što pokušavaju da iskopiraju Čarli Fabrika Čokolade...

Dobrog SF filma velikog budžeta neće biti dok Cameron ne završi Battle Angel a i onda će većina pljuvati jer će film biti popularan zbog toga što je Cameron-ov.

Cekajte polako, nisam odgledao film ali kapiram odmah da je brainless, ali dobro nista drugo i ne ocekujem vec malo vizuelnih efekata i kombinacije raznih okruzenjan nadam se kao nivoe neke igre? Ja recimo nisam organski mogao da smislim 300, onakav film sa politickom pozadinskom temom i glupostima koje su totalni raping istorije i njihove amerikanizacije, sveukupno sa tim "famoznim" stripom. Watchmen sam u pocetku pljuvao, ali posle odgledanog filma promenio sam misljenje, film je dobar, iako ne znam nista o stripu kao i vecina, shvatio sam na sta cilja, a uglavnom je sve pogodjeno. Naravno, "kul" kadrovi i muzika su samo dopunili atmosferu.
Plus je tu oponašanje Burtona koji je i sam izgubio kompas posle Betmena i Makazića.
Njegov najbolji film je Ed Wood, a ovo sto sada radi u poslednjih 10 godina jeste bezveze sa sve istom glumackom postavom koja mu glumi u svim filmovima...

Pa šta si ti očekivao od Snydera? Posle onog ingenioznog i neshvaćenog (os svih osim ljubitelja stripa) Watchmena ja zaista ne očekujem ništa od njegovih filmova. Dok se držao čiste muške akcije, hektolitara prolivene krvi i superiornih efekata a la 300 bio je dobar. Ovi pokušaji intelektualnog fazona, kojekakve skrivene poruke u inače tupavim filmovima su katastrofa. Gotovo da je loše kao Kristofer Nolan i njegovi filmovi posle Mementa a posebno Inception.

A i taj girl power fazon koji je koliko vidim aktuelan mi strašno ide na q. Ali opet to sam samo ja, meni je Monsters jedan od boljih SF filmova u poslednje dve-tri godine a većina će reći da je smor i glupost. Plus je tu oponašanje Burtona koji je i sam izgubio kompas posle Betmena i Makazića. Džabe se oni ugledaju na njega ako je to što pokušavaju da iskopiraju Čarli Fabrika Čokolade...

Dobrog SF filma velikog budžeta neće biti dok Cameron ne završi Battle Angel a i onda će većina pljuvati jer će film biti popularan zbog toga što je Cameron-ov.

+100
Mada moze i Alita ispasti komercijalna bljuvotina ne bi li se napravilo brdo para.
Ne treba zaboraviti ni Ridlijev Prometheus.Deluje mi da je Ridli malo dosao sebi posle silnih gluposti u poslednjih 5 godina.

Meni su Snyderovi 300 i Watchmen odlicni (POGOTOVO ovaj drugi)...ali ***, kad se nesto dosledno ekranizuje iz stripa, onda je to jedna prica...ali kad dodje iz glave autora (koji za sve sto ubaci u film, ubaci iz razloga jer misli da je to so cooool ) onda se desi ovo...
I da, Ed Wood FTW :D

watchmen je vrhunski, POGOTOVO Ozy i Rorschach koji su po mom mishljenju jedne od najboljih uloga u poslednjih 10 godina SF-a.

Vrh Dno