Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

mnogo hejtujes SG franzhizu bezveze, pa ni SG-1 nije bukvalno do 3ce sezone krenuo dobro, a zavrsio se po mom mishljenju fenomenalno. (uz izbacivanje ORI-ja)

ja kad hoću malo da se podsetim SG1 ni ne puštam te epizode iz prve 2-3 sezone, jeste da je tu uvod ali kasnije su se preporodili.

SG-1 i SG Atlantis :) najbolje potroseni letnji raspust :)

Zato sto raste broj ljudi koji imaju pristup istim, tj kompjuteri i internet su postali dostupni skoro svima.

Ali u pravu su, da cesto blatis SG. Pocelo je da smara i mene, a uopste ne gledam tu seriju i nemam neko dobro misljenje o njoj.

Preporuka za X-Men: First Class
Priča je fenomenalna, čitav film je urađen savršeno od prvog do zadnjeg minuta, nema bukvalno ni jedne jedine stvari koja je ostala nedorečena ili neobjašnjena. Michael Fassbender - ovaj lik je maestralno odglumio Magneta. January Jones je bila sjajna, a za nju sam najviše sumnjao dok sam gledao trejlere i neke intervjue.
Film je režirao Matthew Vaughn koji je takođe radio odlični Kick Ass, pa nisam ni sumnjao da će biti loše, jedino se nisam nadao da će biti ovoliko dobar.
Scena sa Wolwerine-om je jedna od najboljih u filmu, a i Šerbedžijina sa "Davaj, Davaj" (treba pogledati - nije spojler) - te dve su najviše osmeha izazvale.

Poslednja izmena:
Takodje preporuka za X-Men: First Class. Dobro odmotana prica, fina kolicina akcije i humora - u prevodu odlican film. I da, kameo Wovlerina u filmu nenadj***v, ali bukvalno :d

Poslednja izmena:
evo sad su počeli i review-ovi filma da se pojavljuju pošto je juče bila svetska premijera i svi ga hvale. meni lično se najviše sviđa to što nije u 3D, od pirata mi se 3D zgadio.

pronadjoh u biblioteci:

kratke SF price 1985 i kratke SF price 1986 - brate, kakve knjige. kakve price! bunarim po netu, ne mogu da nadjem dal je ovo islo svake godine, ili samo te dve, ne mogu da nadjem, ali price razbijaju. jel slucajno jos neko imao prilike da se dohvati ovih knjiga ? zovu se bukvalno - Krakte naucnofantasticne price 198x

ma kakav link, knjige su iz biblioteke, raspadaju se, ispadaju stranice ... moracu ponovo da uzmem, da bi vido izdavachku kucu, i eventualno jos neki podatak, da nadjem ceo serijal .

Sto se knjiga tice Wake, Robert Sawyer, sto je VGagi preporucio je jako zanimljiva. Svaka cast na preporuci.

Pojavili se R5 filmova Priest i Hanna.

Priest sam odgledao. Tipican letnji akcioni flik samo o distopijskoj buducnosti i ratu izmedju vampira i ljudi, radjen prema istoimenom korejskom stripu. (jedino sto je pomalo iritantno je sto su nesto malo preterali sa religijskom ikonografijom). Paul Bettany je dobro odradio posao. (Legion necemo da pominjemo... :d)

@ Igoritza

Polaris-ove SF antologije ?

Kod nas nije objavljen ni jedan stoti deo jednog promila od onog sto se pojavljuje u svetu.

Trenutno citam novelu Scales od Anthony G Williams-a. Solidno letnje shtivo.
Ko zeli da se zabavi par dana, novelu moze skinuti sa autorovog sajta besplatno.
http://www.quarry.nildram.co.uk/fiction.htm

jeste, polaris! bravo sto me asocira, sad ne moram u biblioteku (daleko mi je dosta, idem kolima kad treba), sacu da vidim sta sve ima prevedeno na nas, a i sta ima dostupno u PDF-u.

U principu to je bilo neko zlatno vreme SF-a kod nas. Kada se setim Siriusa, Alefa i Andromeda...
Od kada nema više Polarisa, izbor prevedenog SF-a je više nego mizeran. Sreća pa sam se odavno prebacio na čitanje na engleskom.

Eh Sirius jos skupljam i svakih par godina uzmem i precitam... Kratke novele iz zlatnog doba SF-a...
Kad bi se malo filmadzije ugledale na njih...

Jel neko zna odakle su one male SF pricice koje su bile u politikinom zabavniku 80tih i 90tih godina ?
Mozda i sada izlaze ali ga ne kupujem.

Koliko se sećam tu je bilo zaista svega i svačega, od poznatijih stranih pisaca do nekih naših pisaca početnika, koji su ih često objavljivali pod pseudonimima.

To je izdavao polaris i na njihovom cuvenom cd-u cini mi se da imas 84, 85 i 86-tu godinu

>

Hanna je odlicna. Jedan od boljih filmova ove godine.
Iako od sf-a ima samo jedna recenica. (a i to je pitanje da li je sf ili rl :trust:).

sjajno, hvala za link! :wave:

Thx! Skidam, mada nešto već imam.
Jedino što imam i dalje mali otpor ka čitanju na kompu, al ajde:p

zato lepo kupis tablet od mene, i citas u Aldiko-u ili u RepliGo reader-ima :D

ja sam smazao celu pesmu vatre i leda, dva dela, za 2 nedelje, a sobzirom da ucim, i radim u isto vreme, prezadovoljan sam, shalu na stranu da ti prodajem, tablet za chitanje - FTW. chak mi i Dostojevski milina da chitam (na silu ocu sve da procitam sto je napisao)

Ja sam poceo pesmu leda i vatre, dosadna prva knjiga u pm. Kazu svi da tek od druge polovine krece zanimljivo, tu sam negde ali mi nekako ne ide. :p

zato lepo kupis tablet od mene, i citas u Aldiko-u ili u RepliGo reader-ima :D

ja sam smazao celu pesmu vatre i leda, dva dela, za 2 nedelje, a sobzirom da ucim, i radim u isto vreme, prezadovoljan sam, shalu na stranu da ti prodajem, tablet za chitanje - FTW. chak mi i Dostojevski milina da chitam (na silu ocu sve da procitam sto je napisao)

Čim budem imao para za tu egzibiciju:D
Inače, nađoh u svojoj arhivi ovo što je okačeno:)

To je onaj polaricov CD2 sto svi imaju :)

Ja sam poceo pesmu leda i vatre, dosadna prva knjiga u pm. Kazu svi da tek od druge polovine krece zanimljivo, tu sam negde ali mi nekako ne ide. :p

Ja sam procitao cetiri knjige koje su ranije objavljene, po kojima sad rade seriju, i jedva cekam ove zadnje dve.
U pocetku jeste malo razvucena radnja, ali je kasnije sve uzbudljivije.

Pa to je to, Pesma leda i vatre: Igra prestola, Sudar kraljeva, Oluja maceva, Gozba vrana. Sad valjda treba da se pojavi Ples sa zmajevima.

Da to je to. Citam da ce ovu poslednju zbog toga sto je mnogo velika, oko 1000 str, da podeli u dva naslova.

Nazad
Vrh Dno