Glavni lik u SC-u je mrtav, nakon smrti u mozgu ostaje elektriciteta još 8 minuta. Oni su otkrili da je mozak tog kapetana stivensa kompatibilan sa mozgom jednog putnika čiju su, valjda, memoriju od tih zadnjih 8 min. života ubacili u kompjuterski program i zatim uskladili sa mozgom od glavnog lika. Tako da je to simulacija onoga što se desilo pre eksplozije voza. Međutim da to ne bi bio samo replay jednog te istog događaja, oni su nekim, jako loše objašnjenim, čudom uspeli to da nekako povežu sa kvantnom fizikom/mehanikom pa su stvorili alternativnu realnost u kojoj glavni lik može da se kreće po svojoj volji i istražuje čitav voz u potrazi za bombom.
mislim da sam čak sad bolje ja opisao nego kako su u filmu to uradili
e sad ***, ispada da su lika vratili u prošlost u alternativnoj realnosti ne bi li on otkrio ko je bombaš u našoj. ko kaže da to mora biti ista osoba a i opet zašto bi svaka od tih alt.realnosti bila totalno ista. ako je već alternativno onda je svako od njih uradio u životu bar nešto drugačije i mala je verovatnoća da se baš svi nađu u istom vozu radeći totalno iste stvari svaki put.
Mogli su malo bolje da razrade sve. Ima jako puno nebitnih stvari u filmu koje su isticane u prvi plan da malo odlače pažnju i produžavaju radnju i trajanje a na kraju su samo ostavljene i zanemarene. Bombaš je najbezvezniji negativac ikada, totalno neuverljiv. Jim Kaviezel u Deja Vu je baš dobro odglumio manijaka i zaluđenog patriotu.
U deja vu mi je logično da je njegovim povratkom stvoren novi tok u kojem on spašava ribu i gine. u SC-u je slično samo je problem što je on našao bombaša u prošlosti alternativne realnosti prijavio to ovima u svojoj, što opet ne mora biti isto i u njegovoj, i onda nastavio da živi u telu tog lika iako i dalje i u toj realnosti postoji i njegovo telo. jednom rečju bezveze
film stvara neki lažni osećaj mind fuck-a a ustvari je mućak.