Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

^

FBI daje podatke javnosti !? Cist SF. :d

+1

Jel ima da je neko ovde gledao Paul-a osim mene? (sigurno sam i u čitavom NS-u među 20ak ljudi koji su pogledali, opet na projekciji bilo 6-7 ljudi *** :D)

Ili bar Source Code? Ja planiram u ponedeljak a neću CAM da skidam.

Takođe gledao sam i Limitless i mogu da ga preporučim, jako dobar film.

Poslednja izmena:
takođe sad se setih McKay je bio u zadnjoj emitovanoj epizodi SG:U-a. Ni to izgleda niko nije ispratio koliko vidim.

+1

Jel ima da je neko ovde gledao Paul-a osim mene? (sigurno sam i u čitavom NS-u među 20ak ljudi koji su pogledali, opet na projekciji bilo 6-7 ljudi *** :D)

Ili bar Source Code? Ja planiram u ponedeljak a neću CAM da skidam.

Takođe gledao sam i Limitless i mogu da ga preporučim, jako dobar film.

Kakav je Paul? Danas umalo da ga odgledam ali sam se u zadnjem trenutku predomislio i otiso na projekciju Source Codea (Nisam skopcao o kom se filmu radi dok nisam video ko je glavni glumac... 8 Minuta? Malo jaci prevod filma...).

Inace Source Code je odlican film. Najbolji mind f**k film koji sam gledao u zadnje vreme! Skroz zasluzenih 90% na Rotten Tomatoes.

Poslednja izmena:
ma ja sam hteo source code al nisam mogao zbog nedostatka buseva u tom terminu posle filma, a taksijem ne volim da idem - to mi je gay. :D
Ja nisam gledao shaun of the dead ili hot fuzz ali ti likovi su u Paul-u + Seth Rogen minus sve one već iritantne Rogenove fore = tako da je film odličan. Ima momenata kad se smeješ ko lud, a ima i kad se smeješ do suza. Jako puno referenci iz "pop sci fi-ja" (star trek, star wars) a i šta je sve Paul uradio za Nas i za šta su ga sve koristili - sve je super uklopljeno.

Sutra idem da vidim hoću li imati "Deja vu" na Source Code :D

Hot Fuzz je ubedljivo njihov najbolji film. Nije SF ali svaka preporuka za one što nisu gledali.

gledao Source Code i jedini mind fuck posle filma mi je da li je film bio dobar(ne odličan) ili shit. volim inače te alternate reality džidža bidže ali ovde to sve nekako nije dobro objašnjeno. imao sam osećaj kao da film traje beskonačno dugo, u jednom momentu je bio žešće dosadan, i onda su počeli malo da raspliću i tu se popravio.
Deja Vu, na koji me je od pojavljivanja prvih trejlera podsećao, mi je neuporedivo bolji film.
što se tih sajtova sa recenzijama tiče, više im ništa ne verujem.
moja ocena je 5/10 za film i 7/10 za glumu(bilo bi 9/10 da ne glumi onaj imbecilni Jeffrey Wright kojeg apsolutno ne podnosim :D)

a ovaj lik je ubo u centar
Here's a simple review of Source Code: If you didn't like Deja Vu, with Denzel Washington, you'll probably hate Source Code. In fact, if you loved Deja Vu you'll probably still hate Source Code.

SC doesn't work on any level. The explanation of the sci-fi tech is lazy - it doesn't work hard enough to warrant the suspension of disbelief you'd need to invest yourself in the story.

The characters are so clichéd it's too embarrassing to even talk about them. Suffice it to say that they're phonier and more unbelievable than the quantum physics technobabble.

The hero finds the bomb in the first place he looks. Yawn. The bomber is the last person he suspects but the first person Hollywood would suspect. Yawn.

The super-secret, billion-dollar, experimental quantum physics project at an Air Force base is run by a nebbishy civilian professor, one technician, and Vera Farmiga. Groan.

Did he change the past in his universe, the future in a parallel universe, or what? Who cares.

Poslednja izmena:
Ako je Deja vu bolji film od SC onda je SC stvarno, stvarno los film...

Deja Vu je, iako obozavam denzel-a - uter shit. meni velika velika velika greshka je sto je on laserom kroz monitor uplasio onu crkinju ... pa nije crvlja crna rupa u proslost, majku mu, tu scenu kad sam video, nastavio sam da gledam film ali sa teshkom teshkom gorcinom.,

Koliko se ja sećam filma, baš jeste bio wormhole u prošlost u pitanju.

Koliko se ja sećam filma, baš jeste bio wormhole u prošlost u pitanju.

pa jeste, u tome je i problem - nije monitor wormhole, nego je wormhole iza u nekoj sobi. kako je on kroz monitor uspeo da uperi laser ? :(

pa jeste, u tome je i problem - nije monitor wormhole, nego je wormhole iza u nekoj sobi. kako je on kroz monitor uspeo da uperi laser ? :(
Pa očigledno postoji neki štos da se fokusira elektromagnetno zračenje kroz wormhole. Koliko sam shvatio ono ni nisu pravi monitori, već direktna projekcija slike koja se dobija iz te veze.

Jedno pitanje za gledaoce Source Code-a... Da li film podseca na trailer, tj. da li je film slican kao Deja Vu, da li je SC deja vu Deja Vu-a? :D Posto mi je Deja Vu bio nekako pfff film, cak i u neku ruku totalno bezveze...

evo sad su mi se slegli utisci o SC-u.
režiser je Duncan Jones koji stoji iza Moon-a, iskreno ni Moon mi nije neki mind blow čak ga ne računam u neku naučnu fantastiku. Sve što se u filmu dešava nevezano za glavnog lika može da se desi i u našoj bližoj budućnosti. Na mesecu stvarno ima helijuma 3, "rudarenje" istog jeste planirano, njegova "moć" jeste velika, što dovodi do zaključka da je film samo neki uvid u budućnost.

Ideja Source Code-a je jako slična Deja Vu-ovoj, ali kad odgledate film čini se u početku kao da nemaju nikakve veze jedan sa drugim. sad moram spojlere (ali teško da će iko više i ići da ga gleda :D)

Glavni lik u SC-u je mrtav, nakon smrti u mozgu ostaje elektriciteta još 8 minuta. Oni su otkrili da je mozak tog kapetana stivensa kompatibilan sa mozgom jednog putnika čiju su, valjda, memoriju od tih zadnjih 8 min. života ubacili u kompjuterski program i zatim uskladili sa mozgom od glavnog lika. Tako da je to simulacija onoga što se desilo pre eksplozije voza. Međutim da to ne bi bio samo replay jednog te istog događaja, oni su nekim, jako loše objašnjenim, čudom uspeli to da nekako povežu sa kvantnom fizikom/mehanikom pa su stvorili alternativnu realnost u kojoj glavni lik može da se kreće po svojoj volji i istražuje čitav voz u potrazi za bombom.
mislim da sam čak sad bolje ja opisao nego kako su u filmu to uradili :D

e sad ***, ispada da su lika vratili u prošlost u alternativnoj realnosti ne bi li on otkrio ko je bombaš u našoj. ko kaže da to mora biti ista osoba a i opet zašto bi svaka od tih alt.realnosti bila totalno ista. ako je već alternativno onda je svako od njih uradio u životu bar nešto drugačije i mala je verovatnoća da se baš svi nađu u istom vozu radeći totalno iste stvari svaki put.
Mogli su malo bolje da razrade sve. Ima jako puno nebitnih stvari u filmu koje su isticane u prvi plan da malo odlače pažnju i produžavaju radnju i trajanje a na kraju su samo ostavljene i zanemarene. Bombaš je najbezvezniji negativac ikada, totalno neuverljiv. Jim Kaviezel u Deja Vu je baš dobro odglumio manijaka i zaluđenog patriotu.
U deja vu mi je logično da je njegovim povratkom stvoren novi tok u kojem on spašava ribu i gine. u SC-u je slično samo je problem što je on našao bombaša u prošlosti alternativne realnosti prijavio to ovima u svojoj, što opet ne mora biti isto i u njegovoj, i onda nastavio da živi u telu tog lika iako i dalje i u toj realnosti postoji i njegovo telo. jednom rečju bezveze
film stvara neki lažni osećaj mind fuck-a a ustvari je mućak.

[YOUTUBE]rqyKYrDta_E[/YOUTUBE]

Ne znam za vas, ali meni ovaj film deluje kao da ce biti odlican letnji pop corn movie. Efekti i produkcija deluju fenomenalno.

[YOUTUBE]hinWQiv2rVc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]CvBc0P_QIZM&NR[/YOUTUBE]

valjda će biti dobro, james franco mi je jako loš glumac.

Gresis, on je bas odlican glumac. :) No nebitno, bolje da su u traileru rekli da je Weta radila efekte za King Konga nego sto su rekli za Avatar. Cak i Endi Serkis ponovo radio motion capture majmuna kao sto je i King Konga...

ne znam, ostao mi je u sećanju od spiderman-a a 127 sati nikako da pogledam do kraja.
the priest 3D ima baš nadrkan 3d plakat/pano u areni ispred sale 3. film ima dobre efekte ali teško da će biti dobar. taman za bioskop, mozak na pašu, 3d cvidže na glavu. isto očekujem i od thora i transformersa 3 - to i jesu filmovi koji se gledaju isključivo u bioskopu. u kućnoj atmosferi na manjem ekranu sa puno lošijim zvukom od dolby-ja u bioskopu takav film jednostavno ne može da ostavi neki utisak, barem na mene :D.

Sve je to lepo, ali tesko ce mene ubediti da 50 majmuna moze da porobi svet od 7 mililjardi ljudi.

Ne znam za vas, ali meni ovaj film deluje kao da ce biti odlican letnji pop corn movie. Efekti i produkcija deluju fenomenalno.

[YOUTUBE]hinWQiv2rVc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]CvBc0P_QIZM&NR[/YOUTUBE]

Meni izgleda kao nastavak Solomon Kejna od pre dve godine :D

Solomon Kane je gledljiv film, Legion not so much.

Svakako je zanimljivo pratiti kako sa svakim novim danom sve gluplji i gluplji scenariji bivaju pretočeni u film.

Ček, tek sam sada provalio da je isti "režiser" režirao Priest i Legion. Ovo je definitivno nezvanični nastavak Legiona. Zaobići u široookom luku.

Poslednja izmena:
>

Fringe S03E19: LSD^4 :d:d

walter je zakon a ovo u epizodi sa lsd-jem kad je cartoon like mi je baš cool. takođe i kad Bell kroz Oliviu kaže walteru aye aye captain :D

Nazad
Vrh Dno