Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Tačno tako, nije rimejk.
Malo je falilo da mi muzika u uvodnoj špici i izbor glumaca (osim Jolene Blalock :D) pokvari ceo serijal...

sucker punch - preporuka. ima nekih robota u filmu pa ga to valjda svrstava u ovu kategoriju.
nije mi samo jasno kako je pokupio sve najgore kritike po netu, film je sjajan
soundtrack je takođe sjajan, mash-up-ovi najboljih pesama

Poslednja izmena:
da ima ga u bioskopu :) ok je snimak

Ja sam gledao u biskopu i onako, ima svega, nije bash za sf ljubitelje, al eto mozda i ima nekog kome se svidi...
Inache je i bio neki bioskopski snimak, stalno se red ispred mene migoljio i ustajao :)

Ja sam gledao u biskopu i onako, ima svega, nije bash za sf ljubitelje, al eto mozda i ima nekog kome se svidi...
Inache je i bio neki bioskopski snimak, stalno se red ispred mene migoljio i ustajao :)

u areni je HD ali me čudi da nemaju 3D verziju. baš ima gomila scena koje su namerno snimane tako kako jesu zbog 3D efekta, plus što je osim glumaca sve u CGI-ju tako da bi u 3D izgledalo jako moćno.
p.s. petoro ljudi ukupno na projekciji danas (nema nikog da ti se migolji i ustaje ispred tebe, nema šuškanja čipsom i folijom od sendviča sakrivenih u jakni :D) - toliko o kultu bioskopa u ns-u, bitno da su svi kakili kako nema bioskopa, kad ga nije bilo. kad im istekne ugovor ima sledećeg dana da ga zatvore odmah.

Poslednja izmena:
Da li sam ja napisao negde radnju filma, osim da je slican black hawk-u, po svim trailerima moze da se vidi da ih alieni urnisu zar ne?
Najgore je,ustvari,sto si u jednoj recenici i opisao ceo film...:d

souce code od četvrtka u bioskopima ali pod imenom 8 minuta :D, a eno ga već i u CAM varijanti

Nisam ni ocekivao bolji prevod, ne znam samo kako ih ne mrzi da toliko sakate originalna imena. :S:

pitao sam bash prijatelja sto je on omad radio u Tuck-u, i donekle su u pravu u zelji da promene imena - "source code" bi bas bezveze zvcalo kao bioskopski naslov: "kod izvora" (dodas josh i "dva putica" i eto hit naslova :p ) e sad, to sto oni izaberu uvek ******ski prevod , to je druga stvar.

Izvorni kod valjda....kakav kod izvora...? :S:

pa, eto vidis, u tome je trik - sto MOZE da se prevede dvojako :) kada se govori kompjuterskim terminima, onda je "izvorni kod" a jako je lako napraviti kontekst gde to nije tako. imas recimo neki objekat ili osobu koji se zove Izvor, i taj Izvor je autor nekakvog koda, i u jednom trenutku je izgovarnje recenice: "upotrebi kod izvora!" sasvim na mestu.

Izvorov kod bi se tad reklo a ne kod izvora. Doduse, zamalo i ja da se izgubim. :D

Originalni naslov je dvosmislen: moze se prevesti i kao 'izvorni kod' i kao 'izvor koda'...
Najbolje bi bilo da su ostavili originalni naslov. Ionako ogroman % ljudi koji ce ovo da gledaju jesu sf nerd-ovi... :d

Ako vam ne smeta da znate radnju filma, evo nekih interpretacija kraja filma:
http://blogs.indiewire.com/spout/archives/source_code_ending/

Poslednja izmena:
Izvor koda bi se reklo source of the code. :) Tako da je najpravilniji naziv za source code izvorni kod. I da, ja takodje volim kada je nas prevod original sa engleskog, mrzim kada nasi nesto pametuju, sem bas kad ne moze da se prevede.

al sam vas bacio u razmishljanje, a zapravo sam se vadio iz *ovana :d hahah, thumbs up for me :)

3532.jpg

Znaci, jos jedan post koji umanjuje tvoj kredibilitet? :D

Pojavio se R5 Battle LA, nije holivudski preterano, podseca dosta na black hawk dawn iako je scifi, dobro jedino kraj je ono americki marinci najaci smo mi hehehehe... Dobro tokom celog filma alieni ih urnisu tako da je moralo na kraju da se i marinci razgoropade heheheh...

U zivoti nisam gledo gluplji film a u stvarnosti bi ocekivo odma takticko nuklearno oruzije:D

[YOUTUBE]KdHUQtnJsyQ[/YOUTUBE]

nisam se ovako dobro smejao još od Hangovera. film je odličan

evo kako izgleda kada po ZAKONU FBI mora da se otvori za podatke:

http://vault.fbi.gov/UFO/UFO Part 16 of 16/view

rozvel incident, navodno, zvanichni papiri iz 1947me. imate download link ispod in-browser pdf citaca.

obratite paznju kakav krsh od papira su oni dali za javnost, pa ovo ni apotekari ne mogu da procitaju!

citao sam sa mukom do neke 30e stranice dokumenta, posle sam samo prevukao da vidim. ako neko uspe da procita celo, recite mi jel se spomenu mali zeleni/sivi ljudi

^

FBI daje podatke javnosti !? Cist SF. :d

Nazad
Vrh Dno