Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

A nije vam palo na pamet da će možda da urade neku spin-off seriju ?

meni bi bilo MNOGO gotivno da se napravi spin off lost-a u drevnijim vremenima -

secate se kad Jacob kaze alpertu - "there were many before"

Biće 16 regularnih epizoda i jedna dupla da dokrajči priču, ali ćemo na nju malo sačekati. To im je tajni plan :D

Nego universe se popravio, meni je ova druga polovina sezone bolje, svaka epizoda mi je bila zanimljiva.. Nadam se da cemo saznati ko je naparvio onu planetu..

Ljudi, nije SF, ali je serija oko 40% snimana u CGI -

Spartacus - Blood and Sand

pochela jako uzasno, a sada, spominjem je jer sam TOLIKO odushevljen da je ovo trenutno u nedelji najvishe ischekivana serija! dodushe, upravo se zavrshila sezona 1.

Koliko sam video danas u novinama reklamu, izgleda da ce Avala da daje BS:G.

Dobro su se setili da puste nešto normalno od SF-a kod nas. Još bolje što je to Galactica koja će više leći širokim narodnim masama pošto nema čudovišta i lasera :)

Dobro su se setili da puste nešto normalno od SF-a kod nas. Još bolje što je to Galactica koja će više leći širokim narodnim masama pošto nema čudovišta i lasera :)

kako nema - ima :d

Helo je chudovishte, kad krene da tepa sajlonce :d a laseri se pucaju iz brodova

Zapravo ako obratiš pažnju videćeš da su sva oružja balistička. Nema tu nigde lasera.

Nije iznenađenje za Avalu, davali su i Enterprise a BSG koliko sam video ide i na FTV (bosna) a verujte mi na reč da FTV ima kvalitet programa kao RTS sredinom 90-ih :D, ovo je jedino što se izdvaja na njihovom kanalu. I to je repriziraju već 6. put ako se ne varam, naravno ne sve sezone.
Tako da mora da je serija prilično jeftina (mislim na prava za emitovanje) kad je FTV ima :D

BTW
Mislim da se možda sad nazire dalja priča SG:U-a. Do kraja sezone će sresti još tih humanoidnih Aliena koji će ih uputiti u priču o matorcima Drevnih koji su stvarali planete, galaksije itd. ali koje su oni Alieni sa providnim glavama nekako istrebili (ili nisu). A destiny je garant poslat da pronađe te pretke Drevnih i da odgonetne misterije Univerzuma.

napokon se pojavio odličan film koji popunjava čitav ekran dok ga gledaš u 1080p - AVATAR. Baš sam se iznenadio kad sam video rezoluciju. Ako zbog ničeg drugog zbog samo te "sitnice" mi je odličan. Napokon se neko setio i to da odradi kako treba.
Nego ove scenske ripove ne planiram da skidam, 8 giga za 720p i 10,2giga za 1080p. Od nedelje će valjda neki 1080p od 18-20giga da izađe pa mi taman stiže i studentski ADSL :D za tu namenu.
Stargate Anniversary Edition od 17giga takođe preporučujem :D, ko nije gledao - obavezno

Koju ste tu rezoluciju vi videli ?
Rezolucija nije 1920x1080 :) priblizno jeste ali tolika nije
To sto ovi de-bili iz scene su slepi i ne znaju da cropuju je druga stvar ..
nadmam se da su barem crop/resize uradili pa je zato 1920x1080

btw http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=216703&page=56 vec ima diskusija o bluray

Poslednja izmena:
Danas stoji u oglasu da bi ove serije na Avali trebale da pocnu posle prvog maja, tako da bi ovaj BSG trebalo uskoro da pocne.

Nego jel neko gledao ovaj film, pojavio se na "servisima" a nisam pre video nikakvu reklamu za njega.

ntn3784ehcxwqmdrq8j86jv.jpg

Twelve extremely talented men and women have been chosen to be part of the Phaeton mission, a 10-year trek to explore a distant planetary system. In order to endure the stress of being confined to their high-tech vessel, the crew passes the time using advanced virtual reality modules that allow them to take on various identities. But as the ship approaches a critical phase of their journey, a deadly flaw is discovered in the virtual system, forcing them to question if someone onboard might be a killer.

Edit: Heh, u dnu cover-a stoji "from the executive producer of battlestar gallactica".

Poslednja izmena:
Nije film, nego pilot za nerealizovanu seriju, nerealizovanu kao posledicu uobicajenog FOX-ovog *****izma... Moze se odgledati, stavise nije uopste lose, mada je mene u poslednjoj cetvrtini vec bio malo smorio s virtualnoscu...

gledam danas po gradu bilborde za BSG na Avali, voleo bih da se dočepam jednog king size bilborda sa sajloncem, baš su napravili sliku do jaja.

Izgleda da su se ovi na Avali bas naostirili. Danas u novinama pise da ce na jesen i Avatar da emituju.

Stigao im Nemeček. Valjda čovek ima dobre veze sa distributerima s'obzirom da je uspeo da nabavi ceo dosije X još dok je išao u Americi.
Video sam reklame i za 24 i The Sarah Connor Chronicles i Simpsone. Konačno malo kvaliteta na televiziji.

Sve je to ok, ali ja zaista više ne vidim smisao postojanja TV-a kao takvog, osim za penzionere i oldskul domaćice.
To sve treba da pređe na net i da bude on-demand.
Da sam ja čekao da emituju ono što me zanima na televiziji, osedeo bih.

Nemeček je nabavio i Fringe RTS-u, dok je još bio kod njih. A razlog zbog kog je dao otkaz na RTS-u je upravo taj da oni ako i kupe neku bolju seriju nabiju je u 00:00 na RTS2. Dok u 20:00 mora da ide 48sati svadba u kojoj jedino što možeš da vidiš je to koliko je narod ovde nepismen i zatucan i da naučiš pravilno da upotrebaljavaš reči "misim" "znači" "ono" u svakoj rečenici.
Trenutni Avalin program je teški šit, tako da su čak samo reprizirali ST:E bilo bi dobro a da ne pričam o ovom što kreće sutra. Btw serije će biti u udarnim terminima a ne posle ponoći, što me jako raduje.
Uvek me je mrzelo da skinem dollhouse pa ću ga sad odgledati na avali.

P.S
Da li je neko skontao doktora iz BSG-a u FlashForward-u, glumi nekog ludaka :D
kako neočekivano :)

James Callis baš dobro glumi lude osobe.

Poslednja izmena:
Da li je neko skontao doktora iz BSG-a u FlashForward-u
Kako stalno menjaju percepciju pod kojom vidimo likove iz FF, ne bih bio iznenadjen da se u odjavnim minutama S01 pojavi i Tricia i kaze "All this has happened before, and all of it will happen again".... :p:d

ljudi se neshto odushevljavaju sa FF_om, meni je shiiit .. nekako je drama bez poente.

predlog svima, OBAVEZNO da pogledaju - Paradox

brit SF, snimljeno je 5 epizoda, stim shto postoje jako MALE shanse da se nastavi (zbog istih razloga ko i u amerikama) ali tih 5 epizoda KIDA!

snimano je u Manchesteru, i naglasak je nepre*ebiv :d i, osim prve malo smornije eipzode - svaka sledeca je cist adrenalin. ko da gledash ideju fleshforward-a, izvedenu u stilu 24ke, i prvog serijala Prison Break-a.

:)

onim cime se ti odusevljavas mnogima je glupo...nije da je serija najbolja ali u svakom slucaju je bolja od cari :d:d:d

pa jesi gledao Paradox ? odushevljava napetost, i SAW like krajevi epizoda, stvarno je jedinstven format serije, a i nije da sam se jedini odushevio, kada je biloaktuelno, na vecini foruma koji prate stranu TV sadrzinu ljudi su bili odushevljeni, i mnogi koji su odgledali sa nestrpljenjem ischekuju informaciju o sezoni 2 ...

jeste dobar je paradox skroz mada se nisam nešto vezao za likove pa mi i nije žao što neće biti više epizoda, baš zbog toga što ih je bilo tako malo.
BTW pored BSG-a i Terminatora SCC na Avali od juče ide i Chuck, nisu ga spominjali uopšte tako da je bilo više nego prijatno iznenađenje.

http://www.tv-avala.biz/tv-vodic/serije/7382-cak čitam ovo i smejem se kako ljudi ne znaju da pronađu tačne informacije a serija se emituje na njihovoj televiziji :D

Poslednja izmena:
Kako stalno menjaju percepciju pod kojom vidimo likove iz FF, ne bih bio iznenadjen da se u odjavnim minutama S01 pojavi i Tricia i kaze "All this has happened before, and all of it will happen again".... :p:d

flash forward je toliki trash da nemam reci :d

mastovitost zapleti i obrta ko da su napisali scenario 5 minuta pred snimanje nove epizode

Tripple agent!

shto se mene tiche, bacam hejt hejterima - ako vam je SGU losh, ne znate ama bash nishta! serija je uhvatila tako dobar tok, da sad realno kida. otkriveni su back story za sveglavne likove sad, skoro bash Greer, i epizodu pre doktor Rasha.

sad je skroz zanimljivo shto smo upoznali dve vrste alien-a:

1. providnoglavati koji oce destiny po svaku cenu

2. uber alieni koji mogu da prave planete, a koji pritom nisu ascend-ovali kao ancent-i, vec ostali da se razvijaju na tehnoloshkom planu.

jao, e - JEDVA chekam da se neko seti da ubaci Rodnija u jednu epizodu .. :p mada, to bi bilo nerelano, po seriju, jer bi on na keca mogao da lepo vrati destiny u mlechni put, da pobije sve aliene, i da napravi planetu, samo radi fore, za showoff! :p :d

slažem se u potpunosti, ja sam realno ovo očekivao od SG:U-a još kad je najavljen u proleće 2009.
Trebalo im je malo duže nego inače da pokrenu priču, a ovaj drugi deo sezone je vrhunski.
Kad bolje pogledaš nije više ni fora da odmah u prvoj epizodi se otkrije sve a da se do kraja samo rokaju sa tim lošim likovima. Ovo će biti raznovrsnije, pogotovo sad kad prelaze u novu galaksiju.

Nazad
Vrh Dno