a da nisu nešto zeznuli prilikom instalacije? Čuh za taj primer, nakon ponovnog razvlačenja optike sve radilo kako treba. E sad, koliko je istina, ne znam... ?Што се тиче Ириса имају моји мтс ја сам на ЕОН, значи онај ирис је тако ђубре, стално им је нешто заблокирано, стоји им пар дана нешто на екрану (типа на ком су каналу) а не може да се скине осим да се ишчупа из струје уређај. Премотавање је лошије одрађено, све је успорено много (није ни ЕОН брз колико би требало да буде али ово је криминално), Неки канали (Дива рецимо коју гледају моји често) умеју да трзају, гледаш филм и само повремено застане на део секунде. Све је ово на оптици, да не мислите да је не знам каква инсталација.
EON je kao platforma klasu iznad svega ostalogna tržištu - po meni.
Ali oprema koju deli SBB (nesrećni Tehnicolor i još nesrećniji Ubee) i bol u preponama za performanse koaksijalne mreže na pojedinim lokacijama uglavnom u zbiru dovode do toga da je MTS (ili drugi koji koriste njihovu optiku) bolji izbor. Ali to je individualna stvar i stvarno zavisi od lokacije, i od cene naravno - SBB sad nudi vrlo slične popuste kao MTS preko akvizitera, stari korisnici dobijaju čokoladicu i tako...![]()
Još malo pitanja
Kako se uspostavlja konekcija sa trećim boksom ako iz rutera ima dva izlaza za IPTV?
Koliko sam uspeo da izguglam iz prostorije gde bi bio ruter do sledeće u kojoj je jedan računar i jedanTV išla bi 2 lan kabla?
Ma počeli su da brljaju i tamo gde su oni radili sve i razvodili mrežu...To sa koaksijalnim kablovima je problem u svakoj zgradi gde je recimo investitor razveo prilikom gradnje, i koristio najgori krš. Onda SBB neće svojim sredstvima to da sanira i menja, već jedino da se organizuju stanari i stambena zajednica.
u starim zgradama je koriscen RG59 umesto RG6 kabla, a generalno se to gradilo za ZAS.To sa koaksijalnim kablovima je problem u svakoj zgradi gde je recimo investitor razveo prilikom gradnje, i koristio najgori krš. Onda SBB neće svojim sredstvima to da sanira i menja, već jedino da se organizuju stanari i stambena zajednica.
u starim zgradama je koriscen RG59 umesto RG6 kabla, a generalno se to gradilo za ZAS.
to znaci 'odozgo na dole' i kao 'stablo' a ne 'zvezda' pa nije bas optmalno za kablovsku koja obicno dolazi iz prizemlja/podruma.
znači može kroz jedan kabl i net i iptv?Ja sam recimo otvorio port 4 za TV na ruteru ne koristim switch i kroz jedan kabl guram i IPTV i Net (Lan 1) do druge kuce.
A sto se premotavanja tice, meni to radi extra brzo na IRISU, imam 3 TV-a i HD aktivan svuda sve radi bez problem.
KDS je skracenica za kablovsko distributivni sistem, ako mislis na PTT KDS, on je skoro svuda koristio TT kanalizaciju i rovove.Pa da, ali i ne zaboravimo da su kablovske poput KDS i sl pre SBB počele sa onim bejrutskim razvlačenjem kablova u vazduhu između zgrada, tako da kako god okreneš, nije dobro za današnje okolnosti.
Teoretski bi moglo sa pametnim switch-em. Ja sam pokušavao da to namestim sa ZTE H168N ali nisam uspeo verovatno zbog nekog bug-a u ZTE ruteru. Na Huawei HG630 je radilo.znači može kroz jedan kabl i net i iptv?
Ne može (kroz isti LAN port rutera i IPTV i internet).
On je promenio "port binding" tom LAN portu sa sa internet WAN na IPTV WAN konekciju.
A kabl je osakatio da 4 žice koristi za net (time kad brzinu neta limitira na max 100 Mbps) a 4 za IPTV. = 1 kabl se "bode" u 2 LAN porta
Koje je rešenje gledanja Youtube bez reklama na EON box-u?Nije lose kad mozes gledati Youtube bez reklama, Eurosport prenosi samo 2 grandslema, ima Eon jos nekih prednosti.. Interesuje me iskustvo korisnika po pitanjima u prvom postu.
Da li će to raditi ili ne, apsolutno ne zavisi od routera koji daje telekom. Zavisi samo od switch-a i ostatka opreme. Ja sam kod mene odradio IPTV bežičnu varijantu. Koga zanima neka otvori temu da ne trujemo ovde. Objasniću ceo postupak i šta je sve potrebno.Teoretski bi moglo sa pametnim switch-em. Ja sam pokušavao da to namestim sa ZTE H168N ali nisam uspeo verovatno zbog nekog bug-a u ZTE ruteru. Na Huawei HG630 je radilo.
Treba iskoristiti 2 pametna switcha tako što bi između njih napravio Trunk vezu (vezu gde zajedno idu dva različita VLAN-a - jedan za IPTV, jedan za Internet), na prvom (pored mts rutera) treba povezati LAN1 ili 4 na jedan port switcha a LAN2 ili 3 na drugi port. Port koji je podešen kao trunk port povezati sa drugim switchem, a na njemu dalje povezati Iris box i ostatak mreže.
Pogledajte prilog 372120
Switcheve treba podesiti tako da na LAN1 imaju untagged vlan PVID 1, na LAN2 untagged vlan PVID 2, a LAN3 Tagged vlan 1 i Tagged vlan 2.
Sad, da li će to raditi s konkretnim mts ruterom, nisam siguran.
mislim da je (donekle) objašnjeno u MTS box temiJa sam kod mene odradio IPTV bežičnu varijantu. Koga zanima neka otvori temu da ne trujemo ovde.
Mozda imaju staru verziju harware-a. Drug je isto tako pljuvao mts kod svojih i pricao da kanal prebacuje po 1 sekundu, pa mi nije bilo jasno jer kod mene instant pebacuje kanale, pa smo utvrdili da on ima stari uredjaj i stari daljinac beli. Ne mogu da se porede novi i stari mts uredjaji po brzini.ponekad koristim kod roditelja ( brzina interfejsa i dizajn ) .
Ne gledam TV mnogo, ali trebalo bi da postoji ta opcija. Pogledaj na daljinskom red dugmica iznad premotavanja, ono dugme sto pise TV i TV sa kruznom strelicom na levo oko slova. To dugme vraca program ispocetka.Функционалност је ок али фали пусти испочетка на свим каналима код мтс.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari