Šta je novo?

SBB vs MTS

Макар баш на оних неколико које пратим. :)

Meni su danas iz SBBa ponudili 6m dzabe uz produzetak ugovora. Mislim da je to ok ponuda.

Bas i nije ok ponuda, jer mts nudi 12 meseci dzabe (ili cak i 18 ako se potrudis ili imas srece), a Yettel daje 14 meseci free regularno. Drug je bas danas prihvatio ponudu kod Yettela, 250/150mbps, 2 TV uredjaja, 120eur popust na kupovinu telefona.

Bas i nije ok ponuda, jer mts nudi 12 meseci dzabe (ili cak i 18 ako se potrudis ili imas srece), a Yettel daje 14 meseci free regularno. Drug je bas danas prihvatio ponudu kod Yettela, 250/150mbps, 2 TV uredjaja, 120eur popust na kupovinu telefona.
Ma znam da ima bolje ali za nove korisnike. Ja sam pre dva dana dobio ponudu od yettela 14m dzabe pa sam zvao SBB da im kazem da prelazim u yettel osim ako mi ne ponude bar neku olaksicu za produzenje ugovora. Posto sam generalno zadovoljan sbbom prihvatio sam ponudu. A sto se tice yettela jos uvek im televizija ne sljaka dobro i ne svidja mi se sto su korisnici iza CG NATA osim ako ne plate fixnu ip daresu.

Ja bih presao na mts, jer nije mala usteda na 12 ili cak 18 meseci. A TV im sljaka OK.

Yap. Kome je bitna TV, a ne treba mu Arena, SBB je mnogo bolji izbor.
Kada je u pitanju internet, MTS optika za klasu više nudi od SBB koaksijalne, nisam imao SBB optiku pa ne mogu da kažem.
Yettel nisam probao, ima komšija i radi OK, ko ima Yettel postpaid telefoniju, logičan izbor.

Ja sam trenutno opet na SBB, rešio sam da svake dve godine menjam provajdera i uzimam najpovoljnije moguće povlastice. Postavio sam svoju lokalnu mrežu, samo promenim uređaje, instalacija gotova za 5 minuta.

Dovedeš lepo od svake sobe po 2 CAT6 i Coax kabla do neke centralne lokacije i samo tu provajderi rade svoje, gotovo...

Ja sam bio na SBB-u do novembra prosle godine i presao u mts. Da se ne bih ponavljao.
Miljama su udaljeni od SBB-a i eon platforme. Sto se mene tice ni 24 meseca za 1 dinar ne vrede kada pricamo o tv usluzi.
Било некад. Сада са новијим уређајима и 2.0 платформом су ту негде са еон и то најозбиљније. Не знам за старије моделе али НР4024 даје одличну тв слику. Недостатак је непостојање могућности сортирања канала. Додуше и премотавање на свим каналима али и сбб то нуди на једном тв а на друга два сам имао препотопски д3.
Већ неколико година користим најбоље промоције и мењам провајдере па нека они мисле и о старим а не само новим корисницма.

ja sam dugogodisnji korisnik sbb a moji prijatelji su presli na mts....ono na sta se oni zale jeste nemarnost podrske i cekanje cak i do 7 dana da vam neko pomogne i izadje na teren dok sbb resava problem u roku od 24h....vecina njih ima ideju da se prebaci kod nekog novog provajdera (yettel, orion...).....mi koji smo na sbb jurimo arene, oni sa mts jure sport klub i nova s i tako u krug....po meni je manje losija kombinacija da se ostane na sbb jer se na eon boxu mogu instalirati odredjeni softveri, ubaciti liste i zaokruziti sve sportske kanale koji su korisnicima bitni....ako pricamo o filmovima i serijama mislim da hbo platforma odavno nije zanimljiva toliko....to je vec stvar ukusa mada i na tim listama se mogu naci mnogo filmskih kanala...da ne idemo u sirinu po meni trenutno je eon box fleksibilnije resenje ako pricamo o tv kanalima.....sto se interneta tice svi hvale optiku i tu je verovatno ispred sbb.

Ja imam MTS optiku BOX 4 i radi extra,uskoro ce dve godine kako imam i to bez problema,nije bilo potrebe za tehnickom podrskom.Pored njih imam i EON van mreze Porodicni + Sport paket,koji mislim da vise ne postoji,placam ga 1200 rsd bez ugovorne obaveze i jednom ako odjavim gubim pravo vise na taj paket,to gledam preko Xiaomi boxa -S i isto radi extra.Napravio sam kombinaciju jer pratim Arene,Sport klubove ,N1,NOVA S itd.E sad,najvise mi takva kombinacija odgovara zbog gledanje EON u pokretu jer imam i 100 gb za poneti dodavanjem jednog MTS broja u BOX 4 i puno mi znaci,dok IRIS GO ne skida gotovo nista znacajno za gledanje.

Evo i moje iskustvo posle 7 dana prelaska na MTS. Optički net stabilan i uvek u max brzini. Huawei ruter - slabiji wi fi u odnosu na Ubee. Iris Smart Tv blago rečeno očajan, Iris box malo bolje, sve u svemu daleko daleko iza Eon-a. I Orionova i Supernovina smart aplikacija je podnošljiva ali Iris - krš totalni.
Jedino rešenje je kombinacija oba a uz ove neverovatne uslove (xx meseci x 1) ni to nije neizvodljivo.

Tih 70% se odnosi na "fiksni" telefon, dok je odnos za uslugu "interneta" 56,8 MTS a 30,2 SBB.
Odnos "medijskih sadržaja - TV" 52,6 MTS, a 43,7 SBB.
Tačno je da raste broj korisnika MTS, ali ne tako brzo.

Tih 70% se odnosi na "fiksni" telefon, dok je odnos za uslugu "interneta" 56,8 MTS a 30,2 SBB.
Odnos "medijskih sadržaja - TV" 52,6 MTS, a 43,7 SBB.
Tačno je da raste broj korisnika MTS, ali ne tako brzo.
pa stavi na papir i videces da samo u poslesnjih 18 meseci od Prwmijer lige broj novih klijenata cc 250 000 -300 000 u portfoliju MTS a . Tacno je da vecina ima 12 meseci po 1.rsd ali to nije trajno .Samo od ovog rasta portfolija to mu je cc 10 miliona eura novog prihoda mesecno .Na godisnjem nivou cc120 miliona eura samo od ovog rasta fakticki mogu da Imaju rast portfolija i da servisiraju Premijer ligu ako je uopste 600 miliona .Pokazuje se kao dobar porez MTS a po ovim ciframa koje su dostupne ..

Kod mene počeli radovi na uvođenju optike. Navodno bi trebalo da bude fumkcionalno za neka dva meseca. Taman da dobro razmislim.
SBB mi je najbliži srcu, ali skup.
Malo se gleda TV. Supruga uglavnom HGTV, unuci Niklodeon, ja sport.
Važan mi je stabilan internet.
WiFi mi sada ide preko Tp-Link Archer AX10, koji je vezan za SBB-ov Cisco modem.
Iris ili Hipernet TV.

pa stavi na papir i videces da samo u poslesnjih 18 meseci od Prwmijer lige broj novih klijenata cc 250 000 -300 000 u portfoliju MTS a . Tacno je da vecina ima 12 meseci po 1.rsd ali to nije trajno .Samo od ovog rasta portfolija to mu je cc 10 miliona eura novog prihoda mesecno .Na godisnjem nivou cc120 miliona eura samo od ovog rasta fakticki mogu da Imaju rast portfolija i da servisiraju Premijer ligu ako je uopste 600 miliona .Pokazuje se kao dobar porez MTS a po ovim ciframa koje su dostupne ..
Moj je život Švicarska...

Mene pre otprilike 3 nedelje zvali iz mtsa i nudili mi da uvedem box prvih godinu dana po 1 dinar mesecno, kada sam im rekao da sam kod drugog operatera pod ugovornom obavezom pitali su me gde, nisam hteo da im odgovorim na sta su mi rekli da ako sam u sbb-u mogu raskinuti ugovor zato pitaju. Otud verovatno i taj porast.

"Дистрибуција медијских садржаја" (prve 2 slike
"Услуге широкопојасног приступа Интернету" (slike 3i4)

Prilozi

• Screenshot_20230222_190248_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20230222_190248_Microsoft 365 (Office).jpg
    74.1 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20230222_185836_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20230222_185836_Microsoft 365 (Office).jpg
    125.5 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_20230222_191523_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20230222_191523_Microsoft 365 (Office).jpg
    146.8 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_20230222_191323_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20230222_191323_Microsoft 365 (Office).jpg
    126.4 KB · Pregleda: 46
Moj je život Švicarska...

MTS
  • Broj korisnika interneta preko optike povećan sa 355 hiljada na blizu 482 hiljade. Povećanje od 127.160 za godinu dana.
  • Broj korisnika koji imaju brzine preko 100 Mb/s povećan sa 660 hiljada na blizu 893 hiljada. Povećanje od 232.150 za godinu dana. Dakle, 46,5 posto korisnika ima protok veći od 100 Mb/s.

MTS
  • Broj korisnika interneta preko optike povećan sa 355 hiljada na blizu 482 hiljade. Povećanje od 127.160 za godinu dana.
  • Broj korisnika koji imaju brzine preko 100 Mb/s povećan sa 660 hiljada na blizu 893 hiljada. Povećanje od 232.150 za godinu dana. Dakle, 46,5 posto korisnika ima protok veći od 100 Mb/s.
Kažem ja, Švica.

Ja sam presao iz mts u sbb, i iskreno nisam nesto odusevljen, ali vise zbog mog neznanja, jer sam po difoltu iz mts mislio da dobijam dva stb uredjaja koji mogu da vrate program 7 dana unazad, ali nije tako, vec samo eon,a D3 ne moze, dalje video klub ocajni nema nista zanimljivo, imao sam problema sa internetom par dana, sada je ok, jedino sto je sbb pozitivno korisnicka podrska, za cas rese, dok u mts sam cekao po dva-tri dana

, jedino sto je sbb pozitivno korisnicka podrska, za cas rese, dok u mts sam cekao po dva-tri dana

Ni to kod mene nije bilo pozitivno:

Dopisivao sam podrškom 3-4 meseca... imao CGA2121, tražio BRIDGE mod... nisu hteli da daju, tražio i modem umesto CGA2121 pa na njega da prikačim moj ruter, nisu dali... Tako da sam raskinuo ugovor sa SBB-om jer nisu hteli da daju BRIDGE mod. Nije bio moguć dogovor sa SBB podrškom jer ne daju BRIDGE mod.

CGA2121 im je katastrofa, WiFI 5G je konstantno pucao. DMZ nije rešenje, takođe i dupli NAT nije rešenje...

Ovo je zvaničan deo odgovora:

"Na dalje, u vezi sa Vašim zahtevom za aktivaciju bridge mode-a, obaveštavamo Vas da je ta funkcionalnost isključivo dostupna korisnicima biznis paketa, odnosno pravnim licima."

I kada platiš statičku adresu kod SBB-a, neće ti dati Bridge mod ako nisi pravno lice (n)

Nazad
Vrh Dno