Sve je to OK što si napisao i potpuno se slažem. Osim par stvari
Meni recimo smeta što je IRIS platforma krenula u pravcu eonlikog interfejsa. Više sam voleo onaj rudimentarni interfejs pre Irisa, ali dobro, ukusi su u pitanju.
Pa bitan je i sadržaj programa na platformi. Mogu samo kroz dokumentarni i sportski sadržaj da gledam situaciju. Eurosport imaš na obe platforme kao i gomilu dokumentarnih programa. Ali kod sporta je eon sada u debelom zaostatku. Ja upalim (imam sestrin nalog) samo zbog mastersa u tenisu. Tu još povremeno moto GP i F1. Evroligu ne gledam. I to je sve. Nešto mi se čini da im je ostalo još nešto od USA sporta. Tu je par kupova liga petice, neke odbojke...
Na mts-u je pokrivenost sporta trenutno izuzetno dobra.
Mts-ov STB Q11 koji je na linuksu je jedna neverovatno fluidna stvar kako radi. Meni krivo što ovaj jedan android ne mogu da unazadim na tu varijantu.
I tu postoji bitna razlika, mts ima odvojeni net/mrežu rezervisanu samo za IPTV.
Lepo je to sa strimingom, ko ume može da izabere net u zavisnosti ko mu je dostupan. Ako ima mts optika onda se tek dodatno otvara još jedan niz opcija kao yettel ili yunet. Onda liste za kanale i eto ti sve na gomili... Ali realno govoreći to se ne odnosi na oko 80-90% populacije u Srbiji.
Stremio je boza i nebu hvala što postoji
ali za iptv sam probao kod nekih što su komplikovani sa zahtevima a ne umeju ništa, i ne mogu da se snađu. Tako da uzmu lepo eon ili arenu prepaid i gledaju.
Ne znam kakva je trenutna situacija. Kada sam davno uzimao, eon nije bio ni van mreže kao opcija a ni na lokaciji. Mts je davao dva meseca probno korišćenje bez ikakvih obaveza.
Ako me neko pita uglavnom kažem uzmi i probaj. Po meni ne vredi drugačije.