Šta je novo?

SBB UniFi

Поменуо сам и њих као оне којима не смета тај план и немају разлога да се јављају. Или мислиш да би сад требало да крену са похвалама као у оној наградној игри? Није битан број оних који се не јављају него оних који се јављају против и на основу тога пребројавам.

Анекс није ни потребан, сада постоји нови документ који се зове Услови коришћења UniFi од 02.11.2015. године и на основу тога ће и да ради тај сервис. Тамо пише и за потрошњу 5GB месечно и за 5 уређаја који могу истовремено да се користе и да ће коришћење сервиса да крене отварањем налога на порталу ... није немогуће и да ово неће да ради ономе ко не активира услугу. Ово сада је неко тестирање и обухватило је неки мањи број корисника ... ускоро ће да крену поруке типа ... зашто код мене још не ради??

Поменуо сам и њих као оне којима не смета тај план и немају разлога да се јављају. Или мислиш да би сад требало да крену са похвалама као у оној наградној игри? Није битан број оних који се не јављају него оних који се јављају против и на основу тога пребројавам.

Ali zato cenis da su se ovde javili svi do jedan koji su protiv toga... To znas pouzdano ili izrazavas mozda sumnju da postoji makar jedan koji se nije javio?

Анекс није ни потребан, сада постоји нови документ који се зове Услови коришћења UniFi од 02.11.2015. године и на основу тога ће и да ради тај сервис. Тамо пише и за потрошњу 5GB месечно и за 5 уређаја који могу истовремено да се користе и да ће коришћење сервиса да крене отварањем налога на порталу.

Citao sam aneks i tamo (naglasak na tamo) lepo pise to sto si naveo ali tamo (i opet tamo) ne pise sve sto sam ja postavio pitanje a sto je yooyo odgovorio citiranjem FAQ. Sta mene briga sta pise u FAQ - ni mene ni SBB nisu nista obavezala ni FAQ ni odgovori na njihovom sajtu pa me tako bas briga sta su oni stavili na svoj sajt i mogu da skinu vec sutra, vec mi je bitno samo ono sta stoji u dopuni uslova koriscenja.

@calexx (&all)

Možemo li bar oko nečega da se dogovorimo? Na prvom mestu i jako je važno da pročitaš sve postove na temi!

... Jer je na temi pružen dokaz da je usluga unifi bila oročena samo za ne-SBB korisnike dok je za SBB korisnike prikazana u sklopu paketa, kao potpuno besplatna i bez ikakvog ograničenja,

... Da niko od mislećih ljudi ne spominje količinu struje koju koristi dodatna WiFi kartica već sam SBB-ov bezobrazluk da korisnicima, kao kukavičje jaje, NASILNO i uz pretnju odmazdom ( 8)) nakači bilo kakav potrošač bez njihovog PRETHODNOG pristanka da ga hrane strujom, neguju i paze,

... Da je šering BESPLATNO DELJENJE a ne biznis, te da niko pod milim bogom sem SBB-a ne može imati korist od interneta čija je cena tako projektovana da korporaciji omogućava mesečnu zaradu po jednom HG od oko 3000 €... A ne zaboravimo, neko je napisao da SBB ima preko 800.000 korisnika

... Da je svim, BAS SVIM korisnicima sa važećim ugovorom ova usluga donela ograničenje i to OGROMNO! Svi, BAS SVI korisnici sada imaju samo 5GB besplatnog interneta po neograničenoj brzini što je, moraš priznati i ti a i obični programeri OGROMNA razlika u odnosu na potpuno neograničeno i potpuno besplatno.

... I da, jesu DO NEBA podigli cene i to svim korisnicima i već samo to je dovoljno za raskid ugovora UZ OBESTECENJE do kraja UO! A najbezocniji su upravo prema svojim korisnicima JER SU NAS I PREVARILI. Evo zamislimo da sam ja na poslu, u svom taksiju, da preko unifija (koji je {zamislićemo samo} uz d3go bio jedini razlog zbog koga sam sa njima potpisao ugovor) gledam d3go svih 12 radnih sati svakodnevno... I koliko su mi onda podigli cenu usluge koja je po ugovoru fiksna po svim kategorijama sem vezano za Telefoniju? Približno za 1.500 €! ... Ej bre, pa to je poskupljenje od preko 4.000%... Ili više od 40x JEDINA DOGOVORENA CENA!!!

... Zašto je dobro biti u SBB "botnetu" ako znamo da tako samo gajimo masnu gusku? Što se nas korisnika tiče mi smo oduvek mogli da svoj net besplatno ili uz deljenje troškova delimo... ali, zamislite, kada delimo besplatno ili uz deljenje troškova onda smo mi loši momci... Dok kada to isto radimo u SBB-ovu korist onda nas maze po glavi (u sebi verovatno misleći "samo tako OVCE, svakim danom me sve više bogatite") - i ko je bre onda ovde lud?

Daj bre spasite nas i ako nećete da pomognete ljudima koji iznose argumentaciju za zajednički boljitak, barem nemojte biti kočnica.

Danas su i na mom HG aktivirali unify (i na još 4 uređaja u okolini - do sada je bila aktivna samo jedna unifi tačka).
Ono što me iznenadilo je da koristi isti kanal kao i moja kućna mreža. Namestio sam da moj HG koristi 8. kanal (pošto je gomila drugih uređaja u okolini na kanalu 1, 4, 6 ili 11) a vidim da je i unifi koji se emituje iz mog stana na 8. kanalu.
Nego, KAKO SE GASI UNIFI?
NE, ne može na portalu. Nema NIŠTA od opcija vezanih za to u unifi delu. Nisam ni koristio to u proteklom periodu. Ajde sad, genijalci, objasnite kako da ugasim to?

Da dopunim: kad promenim kanal i unifi prati tu promenu. Vidim da će biti teških reči sutra na 19900...

Poslednja izmena:
*** jos uvek ne moze.

Uzmi neki neutralni wifi a HG postavi u faradejev kavez.... :)

edit: dodat smajli, da ne bude zabune

Poslednja izmena:
Ja ti ne mogu pomoći lično jer nemam HG, ali par strana unazad neko je kacio skrinsote na kojima se vidi kako da za tu wifi karticu napraviš Mac filtriranje. Naravno da možeš i fizički da je otkacis... A čini mi se da su ili maliabner ili salac prebacili u bridge ... Potrazi, naći ćeš. :)

... Da je svim, BAS SVIM korisnicima sa važećim ugovorom ova usluga donela ograničenje i to OGROMNO! Svi, BAS SVI korisnici sada imaju samo 5GB besplatnog interneta po neograničenoj brzini što je, moraš priznati i ti a i obični programeri OGROMNA razlika u odnosu na potpuno neograničeno i potpuno besplatno.

To što si ti od juče pronašao Unifi, to je tvoj problem, ima nas koji ga koristimo već godinama, još od kada se zvao SBB Zona. I od tada postoji ograničenje u količini podataka.

Uostalom, to je dodatna usluga za postojeće pretplatnike SBB interneta, pa nema nikakvog osnova da bude neograničena. Pa je koještarija da je nekome nešto uskraćeno ili da je akonto toga što je sada, kada je završen probni rad, Unifi ograničen, nekome nešto povećana cena.

I da, SBB nije u pravu kada tera korisnike da prihavte da budu šhare centri. Pored osnovnih problema (saglasnost) to otvara pitanj ei mogućih zloupotreba. Ranije je igrnaičen broj "davalaca" Unifi usluge bio na raspolaganju - lokali. Sada svaka šuša izigrava Unifi Access point, i postavlja se pitanje da li je moguće hakovati ili uređaj ili saobraćaj, pa "snifovati" saobraćaj. Možda nije, ne znam nisam stručan za to, ali ptsoji sumnja da se to sada može mnogo lakše desiti nego ranije.

Pa bi time korisnici Unifi došli u rizik da im se pokradu podaci, šifre, nalozi i šta već sve ne. Da je SBB psovetio tom pitanju makar jednu rečenicu, pa ajde, ali oni su tradicionalno nikakvi po pitanju obaveštenja.

... (&all)

Možemo li bar oko nečega da se dogovorimo? Na prvom mestu i jako je važno da pročitaš sve postove na temi!
Evo, ja procitao bas celu temu, sve postove. I?!

... Jer je na temi pružen dokaz da je usluga unifi bila oročena samo za ne-SBB korisnike dok je za SBB korisnike prikazana u sklopu paketa, kao potpuno besplatna i bez ikakvog ograničenja,
Jok. Usluga je oko godinu dana bila (ti si naveo rec "bila" pa prema tome i odgovor za "bila") za svakoga, i korisnike SBB usluga i one koji nisu korisnici SBB usluga. I svima je bila besplatna. I bilo je objavljivano, stalno i redovno, da je tako u periodu akcije/promotivnom periodu sa naznakom dokle to traje. Sad je istekao taj period, sada.

... Da niko od mislećih ljudi ne spominje količinu struje koju koristi dodatna WiFi kartica već sam SBB-ov bezobrazluk da korisnicima, kao kukavičje jaje, NASILNO i uz pretnju odmazdom ( 8)) nakači bilo kakav potrošač bez njihovog PRETHODNOG pristanka da ga hrane strujom, neguju i paze,
Potpuno nebulozno projektovanje svog nezadovoljstva!!! Kao sto se vec zna i da ponovim - vec godinu dana je usluga pustena u rad, vec godinu dana se pise o tome, objavljuje. Nikakvog iznenadjenja nema - onima koji su pismeni, zainteresovani i normalni.

Znaci, nikakav pristanak nije potreban da bi SBB nesto pustio u rad na svojim uredjajima. Kako je pustena varijanta 72h unazad bez pitanja tako je i UniFi. Nikakve razlike nema.

... Da je šering BESPLATNO DELJENJE a ne biznis, te da niko pod milim bogom sem SBB-a ne može imati korist od interneta čija je cena tako projektovana da korporaciji omogućava mesečnu zaradu po jednom HG od oko 3000 €... A ne zaboravimo, neko je napisao da SBB ima preko 800.000 korisnika
Pa nije sering nego usluga kablovskog operatera koja je godinu dana bila besplatna. Kakav, bre, sering? O cemu ti pricas? I ko si ti da ulazis u poslovne odluke, plan i razvoj neke firme? Pobogu!!!

SBB je firma => sto znaci da postoji da bi zaradila => sto znaci da nema nista dzabe jer je glupo => ko ovo ne razume...

:) Znaci tu je problem. Pa sto ne kazes odmah nego posle toliko vremena. Znaci, ti mislis da bi SBB trebalo da daje za dzabe uslugu? Eee, blago tebi... :) A kakva ogranicenja (jedino na ovo ocekujem odgovor!)?

... I da, jesu DO NEBA podigli cene i to svim korisnicima i već samo to je dovoljno za raskid ugovora UZ OBESTECENJE do kraja UO! A najbezocniji su upravo prema svojim korisnicima JER SU NAS I PREVARILI. Evo zamislimo da sam ja na poslu, u svom taksiju, da preko unifija (koji je {zamislićemo samo} uz d3go bio jedini razlog zbog koga sam sa njima potpisao ugovor) gledam d3go svih 12 radnih sati svakodnevno... I koliko su mi onda podigli cenu usluge koja je po ugovoru fiksna po svim kategorijama sem vezano za Telefoniju? Približno za 1.500 €! ... Ej bre, pa to je poskupljenje od preko 4.000%... Ili više od 40x JEDINA DOGOVORENA CENA!!!
A ko te tera da budes SBB korisnik? Ne svidja ti se, raskini ugovor i predji kod nekog drugog provajdera. Prosto.

... Zašto je dobro biti u SBB "botnetu" ako znamo da tako samo gajimo masnu gusku? Što se nas korisnika tiče mi smo oduvek mogli da svoj net besplatno ili uz deljenje troškova delimo... ali, zamislite, kada delimo besplatno ili uz deljenje troškova onda smo mi loši momci... Dok kada to isto radimo u SBB-ovu korist onda nas maze po glavi (u sebi verovatno misleći "samo tako OVCE, svakim danom me sve više bogatite") - i ko je bre onda ovde lud?

Daj bre spasite nas i ako nećete da pomognete ljudima koji iznose argumentaciju za zajednički boljitak, barem nemojte biti kočnica.
Ka te tera da budes SBB korisnik... Prosto neverovatno. Pri tom zapenio kao da je zivot u pitanju. A garantovano se pred nekim ko je kod nekog drugog provajdera hvali kako je njemu mnogo bolje... :) Ma uzas...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Nije meni problem da se neko kači na unifi sa mog HG. Na ulici nema domet (4. sprat okrenuto ka dvorištu) nego ne želim da postoji "moj" unifi hotspot kod mene u stanu.

Nije meni problem da se neko kači na unifi sa mog HG. Na ulici nema domet (4. sprat okrenuto ka dvorištu) nego ne želim da postoji "moj" unifi hotspot kod mene u stanu.

Pa kreni da kreativno ;) koristiš HG dok ne crkne, pa traži zamenu za modem, a onda lepo pazariš neki kršten ruter i Wifi uređaj ;)

Inače, kada se pominje "neuticanje na korisnički internet", dosta redovno proveravam brzinu preko SBB sajta, i od kako su krenuli sa ovim projektom (pa se kod nekoliko korisnika koji su na istom kablu koa i ja pojavio UniFi), maksimalna brzina je za oko 13% manja.

U stvari, do sada je maksimalna brzina DLa bila skoro uvek za 10% veća od maksimalne (po ugovoru), a sada je za oko 3% manja od maksimalne. Tako da nije nešto za šta može da se prigovara, ali je - barem za sada - ipak pokaztelj da nije tačno da Unifi nema uticaja na naš internet.

Da li je još neko primetio nešto slično?

@sceka222
Ako si pismen i ako si pročitao celu temu onda imaš problem sa procesuiranjem informacija koje primiš?

Evo dobre sam volje pa sam umesto tebe prelistao temu i našao ti dokaz da neopisivo s*r*š, da ne kažem bulaznis:
2015-10-20%2B19-00-41.jpg

... I da, setio sam se - Pozdrav! :D

EDIT: tipo

Poslednja izmena:
Ma imao sam svoj tp-842nd nakačen na 3298s ali je zatrebao mojim roditeljima pa sam ga instalirao kod njih. U ovom malom stanu i Cisco ima dovoljan domet a zaista nisam imao problema sa njim kakve neki korisnici opisuju.
BTW, šrafciger i cvik-cangle će izgleda da rešavaju stvar. [emoji41]

Kao ih razlikuješ? Po kanalima ili kako?

WiFi analyzer. Kad se pojavi više mreža sa istim ssid, grupiše ih lepo i stavi u kao pod-menu koji možeš da raširiš da vidiš sve podatke (kanal, db, mac, proizvođač opreme). Mac se u odnosu na "glavnu" mrežu razlikuje u poslednjem paru cifara ali uvek emituje na istom kanalu.

:) Znaci tu je problem. Pa sto ne kazes odmah nego posle toliko vremena. Znaci, ti mislis da bi SBB trebalo da daje za dzabe uslugu? Eee, blago tebi... :) A kakva ogranicenja (jedino na ovo ocekujem odgovor!)?
А не, у праву је марксиста, нисам добро размишљао. Сада сам и ја за то да СББ укине ограничење од 5GB по пуној брзини и да уведе флет. Па ја лепо одјавим СББ (као што и планирам) онда узмем од другара један налог (тј региструјемо један мој уређај на UniFi) и ја имам за на даље и убудуће 10Mbps интернета, све уз пуну брзину и без ограничења. Или ипак наставим да плаћам СББ и онда продам тих 5 налога по некој цени онима који немају интернет па и њима добро и мени добро.
Нема везе што је ових пар година UniFi имао промо период и знало се да траје одређено време. Да ми ипак терамо инат и тражимо наша права која нам гарантује наше мишљење о нашим правима.

U mojoj okolini ionako su pretrpani nepreklapajuci kanali 1, 6 i 11. Pored vec postojecih rutera, tu se sad ukljucuje i cisco HG - unifi. Ako zazivi unifi kako je osmislio mali perica, bice samo gore.

Pa sta? Oni ti zamene ispravnim a ti opet - cvik! ;)

Ti baš živiš u nekom komunizmu? Ne zamene ti, nego ti ga naplate. Zamena bez plaćanja je samo za kvarove koji nisu krivica korisnika.

A mogu i ugovor da ti raskinu, mada ne vereujem da će to da rade. Barem ne na prvom obrezivanju ;)

Poslednja izmena:
@sceka222
Ako si pismen i ako si pročitao celu temu onda imaš problem sa procesuiranjem informacija koje primiš?

Evo dobre sam volje pa sam umesto tebe prelistao temu i našao ti dokaz da neopisivo s*r*š, da ne kažem bulaznis:

... I da, setio sam se - Pozdrav! :D

EDIT: tipo
Osim nekulture imas li bilo sta da kazes kao primer da nisam naveo nesto sto je tacno?

Da li je UniFi vec godinu dana u opticaju, koristi se?

Da li je tacno da je mnogo puta objavljivano da je u pitanju promotivni period i da je datum zavrsenja akcije/promocije nekoliko puta odlagan, menjan?

Eto, samo na ovo odgovori, na ova dva pitanja, pa makar i psovanjem ako ti je takav nacin komunikacije blizak i neophodan.

Pozdrav!

А не, у праву је марксиста, нисам добро размишљао. Сада сам и ја за то да СББ укине ограничење од 5GB по пуној брзини и да уведе флет. Па ја лепо одјавим СББ (као што и планирам) онда узмем од другара један налог (тј региструјемо један мој уређај на UniFi) и ја имам за на даље и убудуће 10Mbps интернета, све уз пуну брзину и без ограничења. Или ипак наставим да плаћам СББ и онда продам тих 5 налога по некој цени онима који немају интернет па и њима добро и мени добро.
Нема везе што је ових пар година UniFi имао промо период и знало се да траје одређено време. Да ми ипак терамо инат и тражимо наша права која нам гарантује наше мишљење о нашим правима.
Dobro si skapirao. :D

To je šering a sve drugo je obmana.

Dužni su da isporuče ono što su reklamirali a reklamirali su besplatnu uslugu bez ikakvih ograničavanja . Na osnovu njihove ponude kroz reklamne kampanje smo mi zaključivati ugovore a ne na osnovu faq i nekakvih tamo tumačenja.

... Cak nisu bili dovoljno pametni u svojoj drskosti pa da nam u ugovore podmetnu neki fineprint. :D

Ja ti ne mogu pomoći lično jer nemam HG, ali par strana unazad neko je kacio skrinsote na kojima se vidi kako da za tu wifi karticu napraviš Mac filtriranje. Naravno da možeš i fizički da je otkacis... A čini mi se da su ili maliabner ili salac prebacili u bridge ... Potrazi, naći ćeš. :)
Ja sam probao taj hack za bridge mode, i nece da radi....ako je neko uspio neka se javi

Osim nekulture imas li bilo sta da kazes kao primer da nisam naveo nesto sto je tacno?

Da li je UniFi vec godinu dana u opticaju, koristi se?

Da li je tacno da je mnogo puta objavljivano da je u pitanju promotivni period i da je datum zavrsenja akcije/promocije nekoliko puta odlagan, menjan?

Eto, samo na ovo odgovori, na ova dva pitanja, pa makar i psovanjem ako ti je takav nacin komunikacije blizak i neophodan.

Pozdrav!
Ajde sad licemeru jedan pogledaj svoj prethodni post koji si mi uputio pa izmeri i uporedi količinu nekulture koju si ti ispoljio sa onom kojom sam ti uzvratio. Da ne pricam o tome da si taj nekulturni odnos prema sagovorniku ti započeo... Zbog čega sam žrtva ja a ne ti. ... Ili možda i to treba da ti nacrtam? :D

... I ne, neću da ti ponavljam jer nismo u vodenici. Imaš taj skrinsot koji sam UMESTO TEBE tražio po temi i ako nisi sposoban da procesuiras ono što vidiš na slici teško da ćeš moći ono što je u tekstualnom formi.

Pozdrav! :D :D :D

Majko moja, ko je nasao da popuje i da se zali znbog necije kulture - osoba koja daje sebi za pravo da odredjuje ko je pimen i pre svega normalan i osoba koja necije pisanije naziva nebulozama. Licemerju stvarno nikad kraja...

Potpuno nebulozno projektovanje svog nezadovoljstva!!! Kao sto se vec zna i da ponovim - vec godinu dana je usluga pustena u rad, vec godinu dana se pise o tome, objavljuje. Nikakvog iznenadjenja nema - onima koji su pismeni, zainteresovani i normalni.

Ti baš živiš u nekom komunizmu? Ne zamene ti, nego ti ga naplate. Zamena bez plaćanja je samo za kvarove koji nisu krivica korisnika.

A mogu i ugovor da ti raskinu, mada ne vereujem da će to da rade. Barem ne na prvom obrezivanju ;)
Ne znam, nemam HG i ne mogu sam da proverim ali verujem da, ako je već tačno da se radi o dve fizički odvojene wifi kartice, ne bi trebalo da bude problem samo skinuti antenski kabl sa antene unifi kartice... tako ne bi zračio ni van kućišta Rutera a kamoli prema drugima a nema šanse da SBB ista provali.

Ja sam probao taj hack za bridge mode, i nece da radi....ako je neko uspio neka se javi
Html injection hack ne radi odavno..zakrpljena je ta rupa vec vise od godinu dana. Ti sto o tome pricaju nisu ni probali vec samo procitali negde da moze... Nema vise nacina da se to aktivira osim u samom firmveru, a sbb se vadi da je to sad nemoguce i da HG ne podrzava tu opciju uopste..

Da li html injection na 3928 radi ili ne ne moze se utvrditi drugacije osim da se tacno zna koje java skripte i sa kojim parametrima treba pozivati da se rezim rada prebaci sa rutera u bridge i obratno.

Ovaj 'hack' (koji zapravo to i nije, obzirom da je za aktivaciju neophodan administratorski pristup) moze da bude zapusen jedino ukoliko su sistemske skripte koje JS-ovi pozivaju izbrisane ili je onemoguceno njihovo izvrsavanje. A to sa sigurnoscu mozemo znati tek ukoliko vidimo 'sors-kod'.

Ne znam, nemam HG i ne mogu sam da proverim ali verujem da, ako je već tačno da se radi o dve fizički odvojene wifi kartice, ne bi trebalo da bude problem samo skinuti antenski kabl sa antene unifi kartice... tako ne bi zračio ni van kućišta Rutera a kamoli prema drugima a nema šanse da SBB ista provali.

Ne znam kako izgleda HG, i da li je to moguće - odvojiti antenu. Ali to nije isto kao i odkačinjanje same same WiFi kartice, što sam pročitao da je ideja da se uradi. Elem, ako zasita postoje dve antene, koje su odvojene u "Poslu", valjda bi to pomoglo. Ako je kabl vidljiv i odvojiv - bez lemilice ;) Jer ako treba lemilica, očas posla se odlemi i još nešto drugo što ne treba ;)

Kako bih objasnio na šta sam mislio u prethodnom postu, pošto nemam HG, rasklopio sam FritzBox 6340 Cable:
tmp26619-img201510220056.jpg

Dakle, ako je antenski kabl zakacen kao kod desne antene onda ga samo otkačiti a ako je kao kod leve onda simulirati "ladan lem" na "vrućem kraju" ... Moze li to na HG?

EDIT: uf, baš je očajna slika ali trenutno ne mogu bolje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno