Много си јефтин, ти рачунаш једног корисника који уплаћује сваки сат по 100 кинте а заборављаш да могу да буду њих 5 на вези па подигни цену док је време.Tako je nerealna samo iz inata.... Nisam glup nego sam bezobrazan...
... A i bezobrazan sam samo upola koliko su oni - oni bi teli 600€ mesečno a ja duplo manje... Kad malo razmislim, u odnosu na njih, ja sam prava dobrica.
Коме у уговору пише да може до краја уговора, нека тражи да му смање претплату ... за цену коштања овога.KO MOŽE DA KORISTI UNIFI MREŽU?
Svi mogu da koriste UNIFI mrežu i to potpuno besplatno do 2. novembra 2015. godine!
Infostan je, za razliku od SBB-a, poslao obaveštenje uz račun.
U obaveštenju su lepo objasnili kako se 200 kinti za osiguranje može "isključiti", kao što se i UniFi može isključiti, ali za razliku od UniFi-a bez ikakvih posledica.
Mnogi ljudi smatraju taj potez Infostana korisnim - žele da osiguraju svoje stanove, a mrzi ih da stoje u redovima po nekim šalterima, popunjavaju papiriće itd. Ovako su dobili sve na noge.
Oko tog infostanovog računa se digla velika frka - oglašavali su se gradski oci, zaštitnici, čuda ... direktor podneo ostavku, spominju se neke tužbe itd.
Uključen je bez znanja, i bez dozvole korisnika. Potpuno nebitno kakav je u tehničkom smislu.Ne razumem toliki hejt.
Nisu oni ništa nelegalno uradili. Iskoristili su firmware upgrade na njihovim uređajima da prošire svoju infrastrukturu. Postojeći korisnici mogu da koriste te novine ili ne moraju. Potrošnja struje nije uvećana jer router troši isto sabili bez tog UniFi. Dakle imate šanse da koristite prednosti UniFi mreže. Nije vam uskraćena nijedna usluga iz ugovora.Uključen je bez znanja, i bez dozvole korisnika. Potpuno nebitno kakav je u tehničkom smislu.
UniFi je odlična stvar. Ne razumem toliki hejt.
Infrastruktura može da izdrži više saobraćaja od onog koji korisnici zakupljuju, radi na odvojenom kanalu u kablu (dakle nema mešanja sa vašim podacima) i omogućava brz pristup internetu tamo gde ima UniFi. Modem troši 10000x manje struje od sijalice, tako da je žalba na potrošnju struje besmislena. Da imam SBB u Mirijevu, uključio bih UniFi i savetovao svima da omoguće tu uslugu.
Primena je ogromna.
Stvar je jednostavna. Ukoliko želite UniFi onda se prijavite za tu uslugu. To ujedno povlači da njihov router u tvom stanu postane deo te mreže. Ukoliko ne želite UniFi onda se gasi mreža na routeru i vaš nalog nema mogućnost korišćenja te usluge.
Ово ми личи на приче са СББ форума ... јави се десетак њих који напишу по сто порука и мисле да је то огромна већина СББ корисника и да је такво мишљење распрострањено. Ако неко изброји учеснике ове теме, не верујем да ће да буде више од десет-петнаест оних који се буне. Колики је то проценат? Колики је то проценат СББ корисника. Када би СББ тражио сагласност (тј сигурно ће да буде неке форме, да ли нови уговори, да ли анекси, да ли другачија понуда) сигуран сам да би 99% корисника (и вероватно 14 од поменутих петнаестак) прихватило све ово. Није први пут да се скаче на неку одлуку и касније заборави на то.Iako ne opravdavam lansiranje usluge bez prethodnog informisanja korisnika, sad je bar lako zamisliti scenario gde SBB od korisnika najpre trazi saglasnost - UniFi bi bio aktivan kod maksimalno 10% korisnika, i potpuno bi izgubio smisao.
Сад си надрљао.UniFi je odlična stvar. Ne razumem toliki hejt.
Tacno, ali tamo barem imas cemu pravno da se nadas. Ovde mozes samo zicu da cupas i da se spustas na njihov smrdljivi nivoPa nije bas samo u banana drzavama, eto isto to je uradio i Comcast u Americi. Doduse popili su privatne tuzbe, krenula je nekakva arbitraza i sta ti ja znam.
Nisu oni ništa nelegalno uradili. Iskoristili su firmware upgrade na njihovim uređajima da prošire svoju infrastrukturu. Postojeći korisnici mogu da koriste te novine ili ne moraju. Potrošnja struje nije uvećana jer router troši isto sabili bez tog UniFi. Dakle imate šanse da koristite prednosti UniFi mreže. Nije vam uskraćena nijedna usluga iz ugovora.
Gledate na UniFi kao da vam je neko nešto ukrao.
Tacno, ali tamo barem imas cemu pravno da se nadas. Ovde mozes samo zicu da cupas i da se spustas na njihov smrdljivi nivo.
Jutros pita komsija komsiju, desava se u lokalnom Maxi-ju:
"Koms'o, ti si tuzio SBB i dobio spor a pravnik si pa pretpostavljam da ces i sada da ih tuzis za ovo sa UniFi na nasim uredjajima kod kuce?"
Iako ne opravdavam lansiranje usluge bez prethodnog informisanja korisnika, sad je bar lako zamisliti scenario gde SBB od korisnika najpre trazi saglasnost - UniFi bi bio aktivan kod maksimalno 10% korisnika, i potpuno bi izgubio smisao.
To je onaj isti komšija-pravnik što je dok su ga pretresali na kasi i vadili sve što je pokrao, govorio kako oni nemaju prava na to, kako nemaju zakonski osnov jer nije pokrao ceo objekat već samo par sitnica... I tako to i tome slicno?Jutros pita komsija komsiju, desava se u lokalnom Maxi-ju:
"Koms'o, ti si tuzio SBB i dobio spor a pravnik si pa pretpostavljam da ces i sada da ih tuzis za ovo sa UniFi na nasim uredjajima kod kuce?"
"Ja sam ih tuzio za umanjenje racuna jer nisam imao Internet skoro dva meseca a njihova greska. To nema veze sa ovim sto me pitas. Nema osnova da ih tuzim u vezi UniFi-a jer su tu uslugu uveli pre godinu dana sa stalnim obavestenjima da je promotivno besplatna i dostupna svima sto znaci da su na vreme sve najavili i predstavili. Sad je ta promocija besplatnog zavrsena i to je to. Sto se tice tog pustanja na mom uredjaju opet nemam osnova za tuzbu jer nista od onoga sto je po mom ugovoru nije zakinuto a jedino to bi moglo da bude osnov."
Onda je ovaj sto pita naveo sve ono sto se moze procitati na temi, struja, zracenje, bez pitanja..., na sta je dobio odgovor:
"Ma sve to nije osnov za tuzbu. Jeste osnov za neku pricu i u svemu tome ima po trunka necega vaznog ali je sve ukupno potpuno zanemarljivo za bilo sta ozbiljno sto se tuzbe tice. Da ima osnov ja bih tuzio ali nema."
Pa sad... nisam pravnik niti me zanima trazenje bilo cega po tom osnovu ali ono sto znam sigurno je to da SBB nista ne radi bez detaljno procesljanog osnova, ima dovoljno pravnika a firma je sa preko 800k korisnika da bi takve stvari radili 'nako, ofrlje.
A sama usluga, sto rece komsija, je vec godinu dana prisutna. I odlicno radi tamo gde je ima. Ne verujem da ce ovo sa HG biti nesto mnogo upotrebljivo jer su ti signali mnogo slabi ali za videcemo...
Pozdrav!
Ово ми личи на приче са СББ форума ... јави се десетак њих који напишу по сто порука и мисле да је то огромна већина СББ корисника и да је такво мишљење распрострањено. Ако неко изброји учеснике ове теме, не верујем да ће да буде више од десет-петнаест оних који се буне. Колики је то проценат? Колики је то проценат СББ корисника. Када би СББ тражио сагласност (тј сигурно ће да буде неке форме, да ли нови уговори, да ли анекси, да ли другачија понуда) сигуран сам да би 99% корисника (и вероватно 14 од поменутих петнаестак) прихватило све ово. Није први пут да се скаче на неку одлуку и касније заборави на то. Сад си надрљао.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari