Šta je novo?

SBB Internet

Danas sam dobio odgovor: " Rok za uvodjenje kablovske televizije u zgradi u kojoj vec postoje pretplatnici je 45 radnih dana"

Septimus je napisao(la):
Danas sam dobio odgovor: " Rok za uvodjenje kablovske televizije u zgradi u kojoj vec postoje pretplatnici je 45 radnih dana"

To je samo zakonski rok u okviru koga oni moraju da odrade taj posao. U praksi je najčešće to dosta brže, zavisi u kom si delu grada.

Meni su internet uveli 24 časa nakon mog prijavljivanja za isti!

Pozdrav

Za korisnike koji su u Subotici ,SBB pochinje sa radom u Avgustu sledece godine

Trenutno se razvlače po Terazijama ako nekog interesuje.

Evo proslo je 2 meseca i nesto dana i ja jos nisam dobio net, a instalirali su mi ga u kuci i platio sam za flat128 1500din. I jos uvek nista!!! :mad: :wall:
Ne vredi i zvao sam ih i oni mene i nista.
Ne znam sta da radim???!!!

POZ :wave:

Gidra85 je napisao(la):
Evo proslo je 2 meseca i nesto dana i ja jos nisam dobio net, a instalirali su mi ga u kuci i platio sam za flat128 1500din. I jos uvek nista!!! :mad: :wall:
Ne vredi i zvao sam ih i oni mene i nista.
Ne znam sta da radim???!!!

POZ :wave:

Hm, c4??

Ljudi nemojte se nervirati oko njihovog celokupnog stava prema svojim korisnicima, to je INDIJANSKA firma, imate 3 coveka koji se bogate od svega toga u firmi i to je to, sve ostalo su sve sami indijanci.....Znam to zato sto mi je drugar do skora radio u teh. podrsci doticne firme, on je inace po struci masinac ,a it-om se bavi cisto iz hobija, i kao da se zaposli tamo cisto da jos nesto covek nauci, kad ono djavola, tamo (u teh podrsci ) radi gomila pekara i konobara i ko zna koga jos (cast svim tim ljudima ali NISU KVALIFIKOVANI za posao kojim se bave), zamislite samo kad je on njih ucio nekim osnovnim stvarima u vezi racunara , ljude iz teh. podrske!!!??? Pa to moze samo kod nas i nigde vise! :wall: .........Toliko o sbb-u sve su to gomila indijanca i amatera....
Poz svima......

Kod mene SBB radi odlicno i veoma sa zadovoljan cenom i kvalitetom usluga ... ali dok mi ga nisu uveli imao sam muke.... cekao sam ih jedno mesec dana , stim sto kada je trebao da se potpise ugovor dosli su isti dan potpisali i samim tim dali sebi rok od 45 dana za uvodjenje . Sada mi to uopste ne smeta ali znam da sam ludeo dok sam cekao :) :guitar:

Ja sam prezadovoljan radom SBBa. Sve sto sam ih zamolio je reseno u najkracem roku. Instalacija je usledila posle 3 dana cekanja, signala nije bilo a proradilo je pose 7 dana - znaci 10 dana ukupno i sve radi kao sat!
U moru opste indijanstine SBB je pravo osvezenje.

zovite svaki dan i pitajte i gnjavite.
najbolje je otici pravo kod njih i pitati o chemu se radi, tad budu (bar su meni bili) azurniji. Ali ne vredi ni ako imate VIP nalog, sve je u fazonu kad stignu.
Dole na Dorcolu, iz BEKO-a prekoputa zOOvrta, kod okretnice dvojke. Pitajte onog dedu na ulazu u fabriku gde je SBB.

Novo iskustvo:

Potpisan ugovor u subotu popodne, dosli danas i povezali CableTV.
Znachi dva dana.

p.s. jedino shto su pre toga dali kontakt tel. kome se javiti da bi to klizilo brze :)

.

Poslednja izmena:
Ja sam korisnik SBB-a u Pozarevcu. Prikljucen sam u rekordnom roku, zaposleni su ljubazni, u pocetku je sve radilo odlicno. Medjutim, internet je u poslednje vreme katastrofalan, usled ocajnog pinga od 1000ms tokom 90% dana. Nadam se da ce se nesto promeniti u skorije vreme, odnosno da ce se povecati link ka Beogradu :(

Prijavio sam se za SBB internet, rekli su mi da sacekam i da ce me pozvati kada bude bilo moguce na sta sam pomislio "ne lipsi magarce do zelene trave". Posle nekoliko meseci su me pozvali i sve montirali u roku od tri dana i sve radi odlicno. Jednom sam uplatio 250MB paket i nakon toga flat64 da bi se nakon toga sistem ubagovao, a meni ostao otvoren kanal 1Mbit/s, tih 20 dana nisam spavao. Kada su presli na flat128 sve se vratilo u redovne tokove. Povremeno mi nestane cable, ali retko kada na duze od sat vremena.

Posle 7 meseci cekanja u sredu su se najavili da mi prikljuce i net. Videcemo...

ReV je napisao(la):
meni je upload ogranichen na 30k vetj 15 dana, zovem tehnichku podrshku oni mi kazhu da poshaljem mail adminu, admin nit odgovara nit reshava problem. i to nije samo meni nego i josh dvoje troje ljudi koje znam su imali isti problem. chak i dvoje koje sam nasumichno nashao na netu za koje sam video da su sa sbb-a isto su imali ogranichen upstream ali ljudima verovatno to i ne treba mnogo pa nisu primetili. u najmanju ruku bezobrazluk, aj to shto je pokvareno nego ja lepo ljudima kazhem u chemu je problem, da je corrupted modem config (izbacuje mi neko ****** gore: HTTP/1.0 200 Ok Server: micro_httpd Date: MON, 05 JAN 1970 00:51:23 GMT Content-Type: text/html Connection: close ) i oni ne mogu da mi promene to vetj 15 dana... podeshavanja modema pogledajte na http://192.168.100.1/goform/signal - verovatno dosta vas ima isti problem.

treba mi komentar bas na ovu stavku, procitao sam jos i komentar nekog da mu sa homeflat128 vezom ima 60000 ( 60k upload ), ja ga nemam nisam ga ni imao od pocetka niti svi ortaci koje znam, sto znaci upload 30k. naravno slao sam mail-ove i dobijao redovno odgovore da ce biti sredjeno, naravno admin-i mi nisu ni slali odgovore. Kad sam ih zvao ( naravno posle par dana zivkanja ) lik mi kaze da je normalno da ako mi je download 128 da je upload 1/10 pa da sracunam ( izgleda da ni osnovnu skolu nije zavrsio kad nezna da racuna, salu na stranu to znaci da bi trebalo i gore da mi bude, a da je sad perfektno :whip: ), he he he, dobri su dobri su, skroz iskusno, jel ima neko slicna iskustva?

inace kod mene od igranja na netu nema nista, download-om sam zadovoljan, non-stop je zakucan na piblizno 14.95 kb/s, i mreza je stabilna, nema ispadanja i slicno, tako da sam dosao do zakljucka da je to zbog tih 30k upload-a, dali je to dobro rezonovanje?

jedan od ortaka ima homeflat256 i po defoult-u je imao upload 60k, da bi posle nazvanih par telefona, ili sta li vec, mu je pusten na 120k (256/120), eto kao dobri su :p :D , a ja mogu da sedim kuci i da picim pasijans preko neta sa pingom 1000 :d :d :d

meni je dl negde oko 12 kb/s, i stalno varira (uglavnom na dole), e sad da li nije nesto dobro podeseno ili sta kad je vama koliko citam zakucan dl na 14 ili 15.

Septimus je napisao(la):
Novo iskustvo:

Potpisan ugovor u subotu popodne, dosli danas i povezali CableTV.
Znachi dva dana.
Staro iskustvo:
Potpisao ugovor u junu 2003. godine i jos uvek nista! Ni televizija! A onda iz pouzdanog izvora saznam da je podizvodjac radova (necu da kazem koji, DanijelSat TV :D ) naplatio od sbb-a te nase ugovore, a zabole ih uvo da nam to i uvedu. Provereno u sbb-u, vodim se da imam cable od juna 2003. godine i bas su mislili da mi posalju opomenu sto nisam placao pretplatu (niti iko iz kraja) godinu ipo dana.

Interesuje me da li neka od tih firmi sto spominjete ima veze sa PTT-om, naime kod mene su dosli danas i uveli kablovsku televiziju i priklucak za internet.

Koristim SBB u Kragujevcu, nekih 15-ak dana, i delimicno sam zadovoljan uslugom. Download ide na flatu 128 do 15-ak kbps, ali od igranja CS-a npr. na Tehnicomovim serverima ili Beotelu nema nista. Ping varira, skace od 60ms do neverovatnih 500ms (pa modemom sam imao manji). Dok npr. korisnici iz Beograda imaju ping koji je oko 40ms. Svi P2P programi rade, razumnom brzinom :p, surfovanje OK....

Ajde pogledajte na koliko vam je ogranicen download http://192.168.100.1/goform/signal

Meni je download ogranicen na 120000 bits/sec. Nije velika razlika ali opet mi nije jasno kako se onda reklamiraju kao 128kb/s flat???

128k flat za residential usere, znači sledeće. Da plaćate maksimalnu širina linka od 128k, ali da vam ih niko ne garantuje.
Za konstantnu širinu linka se naplaćuje mnoooogooo više.

Sad, drugo je pitanje što ili to previdite kad čitate uslove za pruženu uslugu ili provajder to ne napiše ili vam, još gore, to ni ne kaže.

Sve u svemu, trenutna situacija je kao i kod prodaje robe. Bitno je imati uslugu (robu), a njen kvalitet nije toliko bitan. Logika (srbskog bizMismena) nalaže da je jevtinije = bolje , odnosno jedini na tržištu=najbolji .

Dug je civilizacijski put ka poboljšanju usluga i uvođenju zdrave konkurencije.
:d

Da, ja placam maksimalnu sirinu linka 128k, a ogranicili su me na 120 000 bps sto mu dodje 117kbps ili u prevodu 10% manje dobijam od placenog!!!!

Mada, to je mizeran problem u odnosu na problem sa pingom: 90% vremena je preko 1000ms sa serverima u zemlji!!!

Laza je napisao(la):
Mada, to je mizeran problem u odnosu na problem sa pingom: 90% vremena je preko 1000ms sa serverima u zemlji!!!

Laza jos gori od mene, meni nikad nije presao preko 400ms ,)

Beogradjanima je najbolje, oni imaju normalan ping. Ja sta radim, po ceo dan pingujem da vidim kakav je kvalitet veze: da li da ukljucujem neku multiplayer igru ili ne, da li da razgovaram sa bratom u inostranstvu ili ne, da li da ukljucujem P2P ili ne (losije radi sa pingom preko 800 :) ). Jednom recju: beda. Najgore sto mi ne odgovaraju na mail iz tehnicke podrske. Ovi u Pozarevcu su mi usmeno rekli da se ocekuje link od Telekoma, ali se naravno ne zna kad. Moze da potraje kao i ADSL, ako mene neko pita. Krajnje neozbiljno.

Poslednja izmena:
versus je napisao(la):
meni je dl negde oko 12 kb/s, i stalno varira (uglavnom na dole), e sad da li nije nesto dobro podeseno ili sta kad je vama koliko citam zakucan dl na 14 ili 15.

kao sto rekoh, ja sam u starom gradu ispod ateljea, i downlaod mi je extra, naravno zavisi i od toga od koga skidam, zakucan je oko 15 kb/s. medjutim i za to sam imao probleme i zivkao ih dok nisu dosli i pojacali mi signal ( i to sa komentarom, pa kako se ti uopste i kacis :S: ). Tako da moguce da ti je slab signal..........

Moram da ponovim pitanje, posto je diskusija otisla na drugu stranu u nedjuvremenu:

Laza je napisao(la):
Ajde pogledajte na koliko vam je ogranicen download http://192.168.100.1/goform/signal

Meni je download ogranicen na 120000 bits/sec. Nije velika razlika ali opet mi nije jasno kako se onda reklamiraju kao 128kb/s flat???

Heaven je napisao(la):
kao sto rekoh, ja sam u starom gradu ispod ateljea, i downlaod mi je extra, naravno zavisi i od toga od koga skidam, zakucan je oko 15 kb/s. medjutim i za to sam imao probleme i zivkao ih dok nisu dosli i pojacali mi signal ( i to sa komentarom, pa kako se ti uopste i kacis :S: ). Tako da moguce da ti je slab signal..........

Ajde daj nesto da dl pa da vidim koliko je kod mene i da li treba da ih zovem da mi pojacavaju signal. Znaci daj nesto sto ti je zakucano na 15 da vidim koliko ce kod mene da skida...

Novo iskustvo:

Prikljucili su me danas...
uh bre... ovo leeetiiiiii :)

mnogo dobar feeling.
Cable modem se povezuje za 5sec. (fizicko gasenje)

ma extra bre...

jedino sto se brzo trosi ovih 150mb :(

Meni je download 128 000, a upload 64 000...

Kako da se skine cfg file, bas me zanima sta pise u njemu. Znam da je (prakticno) nemoguce da se poturi custom file, ali me bas zanima moze li da se procita?

Nazad
Vrh Dno