Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta ima zanimljivo na toj Una TV, osim što je u vlasništvu ćerke MD?
Pitanje nije nikakva provokacija ili bilo šta slično, jednostavno ne znam koji tip programa Una TV emituje?

Vratih se na SBB sa MTS optike...sad me zanima, imam Iris nalog ali pri logovanju mi traži MTS mrežu za pristupanje preko browser-a. Da li je moguće preko SBB mreže gledati IRIS ili je komplet blok?

Drugar ima problem... Podstanari (stranci) su potpisali ugovor sa SBB-om na njegovo ime, bez njegovog prisustva i odobrenja... Sad izlaze iz stana i neće da plate penale za raskid ugovora, a on ne želi da zadrži taj ugovor... Ugovor je potpisan najverovatnije u novembru prošle godine, verovatno 12 meseci po dinar. Da li ima osnova da se plate 40.000 penali, ili ima mogućnosti da plati samo punu cenu za tih 6 meseci koliko se koristilo?
Neka traži kopiju potpisanog ugovora , ako oni ne nađu ugovor po automatizmu prekidaju ugovornu obavezu ako ga pronađu mora da utvrdi da to nije njegov potpis.
Ukoliko raskine ugovor po zakonu može da plati samo razliku u benefitima za mesece do dana raskida ugovora oni provuku tu i instalacionu taksu koja je nekih 10.000dinara tako da zavisno od vremena i paketa koji koristi nekad se isplati da plati do kraja ugovorne obaveze nekad od datuma sklapanja ugovora do datuma raskida
Vratih se na SBB sa MTS optike...sad me zanima, imam Iris nalog ali pri logovanju mi traži MTS mrežu za pristupanje preko browser-a. Da li je moguće preko SBB mreže gledati IRIS ili je komplet blok?
Samo uz VPN neki ili ako imas mobilni broj kod telekoma pa preko mobilnog( ne troši ti internet za iris tad)

@S.K.Y.R.A. imaš u ovom delu foruma dosta o tome. i VPN i Iris.

ako je zbog sporta postoje "Arena Cloud" paketi koji valjda rade van mreze.
Osim toga, imas i zemaljsku i satelitsku varijantu koje su nesto jeftinije od Irisa.

Stalno dobijam poruku Socket error, gde može biti problem? Po internetu je Firewall, na kućnom računaru koristim Bitdefender.
Ali je problem u tome što i na NAS serveru dobijam Socket error kad koristim Docker, a tamo nemam uopšte aktiviran Firewall.
Test Speed neće da mi uradi, nego javlja grešku sa socketom i na računaru, i na mobilnom.

Nema jeftinije od džabe...
samo sto nista nije dzabe.
te varijante VPN su verovatno nelegalne ali ok kad ih moderator promovise valjda u inat.
pre ili kasnije ce krenuti stezanje kaisa kod svih OTT, vidi Netflix.
uzivajte u premotavanju i igranju sa njihovim androidom, dok jos nije postao 'walled garden'.

pa ocigledno nije njegov...

Kako si uspeo da zadržiš Iris nalog?
Ne postoji Iris nalog. Logovanje na Iris se uspostavlja preko MTS naloga. Iris je samo TV usluga. Dokle god si korisnik bilo koje usluge MTS-a imaš nalog.
@ S.K.Y.R.A.
Šta ko dozvoljava ili ne , meni iz tvog posta ništa nije jasno? Ali znaš da je to diskriminacija?
Ludilo svuda! I ne zabranjuje Kanale MTS, nego SBB ako gledaš na MTS internetu Eon. Zvao, i pitao SBB.

Poslednja izmena:
Ne postoji Iris nalog. Logovanje na Iris se uspostavlja preko MTS naloga. Iris je samo TV usluga. Dokle god si korisnik bilo koje usluge MTS-a imaš nalog.
@ S.K.Y.R.A.
Šta ko dozvoljava ili ne , meni iz tvog posta ništa nije jasno? Ali znaš da je to diskriminacija?
Ludilo svuda!
Koji deo ti nije jasan da ti pojasnim...mora da je ludilo sa tvoje strane.

Pokusavam da shvatim o cemu se ovde radi....jel moze neko da mi objasni ko ovde sta hoce :)

MTS dozvoljava EON samo uz zabranu određenih kanala a SBB ovo radi, nisam stručan ali nekako mi ovo izgleda kao neka vrsta diskriminacije
Geo block na eon platformi nema veze sa mts-om, block radi UM i to samo na njihovim kanalima. Obrnuta je situacija sa Iris go nalozima, njih je mts zakljucao i mozes pristupiti samo ako si na mts ili supernova internetu.

Jedno pitanje u vezi raskida ...Naime znam da treba mesec dana ranije da se najavi raskid u poslovnici ,ali jel mora tačno da se ode taj dan ,tj.mesec pre ili može i naprimer mesec i po ranije ?Razlog što pitam je što je otac danas bio da najavi raskid (ugovor ističe 5.7.2023 )i rekli mu da dodje dan kasnije ,tj.6.6.2023. Jel to tako svima Il idu na neku foru da izboksuju još jedan mesec ..

Jedno pitanje u vezi raskida ...Naime znam da treba mesec dana ranije da se najavi raskid u poslovnici ,ali jel mora tačno da se ode taj dan ,tj.mesec pre ili može i naprimer mesec i po ranije ?Razlog što pitam je što je otac danas bio da najavi raskid (ugovor ističe 5.7.2023 )i rekli mu da dodje dan kasnije ,tj.6.6.2023. Jel to tako svima Il idu na neku foru da izboksuju još jedan mesec ..
Kada postoji ugovor, u tvom slučaju do 5.7.2023, najviše 30 dana ranije može da se najavi raskid, tako da su dobro rekli, 6.6. najranije.

Prekid interneta, Zemun.
Resetovan modem pre 20ak minuta. I dalje nema signala. Da li još neko ima problem?

U ns secka slika svakih 10 sekundi, skoro da je negledljivo. Ne znam da li je do neta ili eona.

Kod nas nema od 15.30, prijavio sam kvar, javile se da pitaju je ok da dodju za pola sata, ali ne dolaze. Nešto sumnjam da im je potreban pristup našem objektu, da bi rešili problem. Ali ajde da sačekamo.

Riknuo ispravljač od modema. Lampice jedva tinjale. Sad kad ga je zamenio, baš sijaju.

Kaže serviser, otkud crni?
Otkud ja znam.
Uz ovaj ide beli. Dobro, isto je 2.5A, a sad nije bitno, kad je crkao. I donese iz kola nov beli Tehnicolor i izvadi ispravljač.

Reko' eto odakle crni, sad kad si izvadio originalni, mora nečim da dopunite kutiju.

Kad je već bio tu, kaže video je da smo ranije imali slab signal, - 49, pa je promenio i konketor koji ide u zid, da ne bude ovaj na ubadanje, već onaj na šrafljenje. Nakon promene, kaže sad je povratni signal sa - 4 na +6, dobili smo 10db. Šta god svi ti decibeli značili, serviser je delovao zadovoljno.

Iskreno, mi nismo imali problema u radu, osim nekoliko pucanja signala, koja je rešavao reset modema. Ako će sada da radi bolje, verujem da nećemo ni primetiti :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno