Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako imaš SBB-ov modem, onda imaš jedino 3208. Sve ostalo su ruteri, od davnih godina i jedini je 3208 modem. Ako imaš modem operatera, svoj ruter koristiš kao RUTER. Ako imaš RUTER operatera, svoj RUTER koristiš kao switch. (kako ti kažeš) Koji si to ruter imao pre modema 3208 na SBB-u? To ne postoji. Bila je neka Atalanta... ili tako nešto, ali i to je bio modem.
Nemoj da zbunjuješ ljude.
Izgleda da si samo ti zbunjen. Nigde nisam napisao da sam hronološki koristio modeme/rutere redom od najstarijeg modela do najnovijeg. Prvo sam, 2012.g. imao Cisco EPC3925 koji je imao funkciju IP Passthrough i koja mi je obezbeđivala neku vrstu bridge moda, odnosno imao sam dve javne IP adrese na dva rutera, sbb-ovom i mom. Koristio sam moj, mada sam mogao da se povežem bilo kojim klijentomi na Cisco EPC3925. Kada je grom spalio pomenuti Cisco 2016. god, nudili su zamenu Cisco EPC3928, za koji su izričito tvrdili da nema IP Passthrough, pa sam odbio pomenuti model i zatražio čist modem EPC 3208. Od tada, do danas imam samo taj model, iz poznatih razloga.

Tako da, sve vreme, od kada sam kod SBB operatera, koristim svoj ruter u punoj meri, onako kako meni odgovara.

Mislim da sam bio i u prethodnim postovima dovoljno jasan i nezbunjujuć.

odnosno imao sam dve javne IP adrese na dva rutera, sbb-ovom i mom.
Izvini. Ako sam dobro razumeo. SBB-ov ruter si stavio u bridge. To je tad kao modem, samo mi nije jasno kako si imao dve izlazne IP adrese? Imao si jednu koja je na 3925 i preko koje ide ceo saobraćaj sa svih uređaja nakačenih na njega.

Izvini. Ako sam dobro razumeo. SBB-ov ruter si stavio u bridge. To je tad kao modem, samo mi nije jasno kako si imao dve izlazne IP adrese? Imao si jednu koja je na 3925 i preko koje ide ceo saobraćaj sa svih uređaja nakačenih na njega.
Radi se o tome da je taj epc3925 imao operabilnu funkciju koja se zove IP Passthrough. Verujem da bi Google tehnički bolje to opisao, ali evo, koliko se sećam, moglo je da se na tom ruteru, u okviru te funcije add-uje mac adresa nekog uređaja u kućnoj mreži i taj uređaj (najčešće to koriste gejmeri za njihove kompove ili uređaje) dobija otvoren put da traži i dobije novu wan IP adresu od provajdera i ponaša se kao da je samo na modemu. Ruter više "ne vodi" računa o njemu. Bar tako je meni izgledalo kada sam pogledao podatke u ruterima.

Dakle, dodao sam u Cisco ruteru, u odeljku IP passthrough, mac adresu mog Asus rutera. Cisco ruter je imao recimo lokalnu adresu 192.168.1.1, uključen dhcp i wifi mrežu, a wan adresa je bila neka recimo 188.2.xx.xx. Asus ruter je imao svoj ruterski opseg na adresi 192.168.0.1 , uključen svoj dhcp i wifi mrežu i svoju wan IP adresu, neku 24.xxx.22.xx. Bio je spojen lan kablom sa Cisco ruterom -lan port na Cisco je kablom bio spojen sa wan portom Asusa.

Tako da su dva rutera radila (prividno?) nezavisno jedan od drugoga. Cisco nije davao nikakvu lokalnu adresu (bar ja nisam video) Asusu iz svog dhcp opsega. Jenostavno, "nije ga primećivao", osim sto je Asusu registrovana Mac adresa kao uređaja kome je uradio IP Passthrough. Asus nije mogao sam da radi bez Cisca jer mu je to bio "donor" interneta, posto je cisco imao coax port.

Ovaj "paradoks" da sam u kući imao dve javne wan IP adrese, na jednom ugovoru, SBB uopste nije primećivao, ili ih je bilo bas briga. Pitam se da li bi i danas bilo tako da Cisco epc 3925 nije stradao od groma. Ili bi u nekom momentu blokirali opciju IP Passthrough, ažuriranjem firmwera, kao što su to, prepostavljam, uradili svim kasnijim modelima njihovih rutera.

Pozdrav drugari, jedno pitanje. Pokusao sam na moj sbb da se registrujem *****ao sam mejl greskom i stavio skroz pogresan sad ne mogu da pristupim nikako. Postoji li neka alternativa ili da pozovem call centar?

Zovi call centar ili ih kontaktiraj preko društvenih mreža, samo oni mogu da promene mail adresu naloga

Dobijeno zeleno svetlo za objavljivanje informacija u vezi F1 & Moto GP.

EKSKLUZIVNO za Benchamark i ostale forume koje imaju za tematiku i telekomunikacije.

Ugovor izmedju Formule 1 i United Media (Sport Klub) produzen je do 2026 godine uz mogucnost nastavka saradnje i posle 2026 godine. Takodje, ugovor je produzen i za Moto GP.
Prenosi ce osim na standardnim Sport Klub HD kanalima verovatno biti i na Sport Klub 4K kanalu.

Trenutno se radi na potpisivanju jos nekoliko ugovora a odnose se na sport. Info ce biti objavljen kada sve bude gotovo.

Poz

Ne mogu da verujem,retko pratim sk i sad sam primetio da sk1 ide Hrvatski audio

Total tv sk1 kosarka prenos sa Hrvatskim komentatorom

Placam ovim ciasima a gledam na pirate iptv sa Srpskim audio

Ovo je dno dna,idite u Croatiu pa tamo palamudite

potpuna ekskluziva, totalno samo na tom kanalu samo na toj mrezi, nadam se da ce takve stvari zakonom zabraniti i/ili da ce ljudi direkt placati F1 i gledati preko interneta ili satelita.
recimo kao HBO sto ima varijantu. u svakom slucaju sa sto manje posrednika zastupnika, trgovaca i ostalih lopova.

O čemu ti pišeš tačno? Ko šta da ukine?
Kako trenutno stoje stvari tiče, što se emitovanja F1 konkretno tiče, ovo što SK prenosi, za pare koje plaćamo, u Evropi sigurno ne postoji. Bukvalno smo privilegivani što za sitne pare možemo da ispratimo sve treninge, kvalifikacije i trke sve tri kategorije.

ja nisam privilegovan. ne gledam tu formulu ali je placam. zasto je to u osnovnom paketu? ne interesuju me njihovi ugovori.
stalno poskupljuju a ne daju mi nista novo. u stvari ukinuli su mi javnu adresu. teraju me na nove ugovorne obaveze.
internet bi trebalo da pojeftinjuje.

Toliko je prosto. Čemu drama?

drugi operater placa premijer ligu i to je verovatno skuplje.
nema puno izbora za flat internet koji nije bezicni.
to sto su drugi bahati, ne opravdava nikog.

Da li su promocije za 12meseci po dinar maksimalno što može da se izvuče od sbb-a ili preko promotera može i više da se dobije?

Znam da je pre bila promocija preko promotera 12+2 ako se dobro sećam.

Noćas od 1 h do jutros u 8 h, bez interneta na Karaburmi, prodali mi priču da je globalno na nekom čvorištu. Još kod nekog?

Noćas od 1 h do jutros u 8 h, bez interneta na Karaburmi, prodali mi priču da je globalno na nekom čvorištu. Još kod nekog?
Ja sam na Karaburmi, na zadnjoj okretnici, nisam primetio da je bilo prekida...? :unsure:

Drugar ima problem... Podstanari (stranci) su potpisali ugovor sa SBB-om na njegovo ime, bez njegovog prisustva i odobrenja... Sad izlaze iz stana i neće da plate penale za raskid ugovora, a on ne želi da zadrži taj ugovor... Ugovor je potpisan najverovatnije u novembru prošle godine, verovatno 12 meseci po dinar. Da li ima osnova da se plate 40.000 penali, ili ima mogućnosti da plati samo punu cenu za tih 6 meseci koliko se koristilo?

Drugar ima problem... Podstanari (stranci) su potpisali ugovor sa SBB-om na njegovo ime, bez njegovog prisustva i odobrenja... Sad izlaze iz stana i neće da plate penale za raskid ugovora, a on ne želi da zadrži taj ugovor... Ugovor je potpisan najverovatnije u novembru prošle godine, verovatno 12 meseci po dinar. Da li ima osnova da se plate 40.000 penali, ili ima mogućnosti da plati samo punu cenu za tih 6 meseci koliko se koristilo?
Treba da prijavi zloupotrebu. Ne moze tek tako neko u tvoje ime da potpise ugovor.

Odakle im licna karta vlasnika stana?

Sledeci mesec mi istice 2 godine prtplate kod SBB-a. Da li postoji mogucnos da dobijem neki extra benefit ako produzim ugovor na jos dve?

Digitalni Eon Full​

Datum aktivacije: 24.06.2021

Sledeci mesec mi istice 2 godine prtplate kod SBB-a. Da li postoji mogucnos da dobijem neki extra benefit ako produzim ugovor na jos dve?
Ja sam dobio 6 meseci za dinar posle 3 poziva, tj. cenkanja s radnicima call centra, takodje eon full.
Ako mislis na extra benefite u vidu pink kanala, hbo ili brzeg interneta, to ce ti sami ponuditi, ili eon premium po ceni full. Za sve preko toga moras da budes uporan (dodatni eon box, besplatni meseci itd).

Mnogo puta pisano, a svodi se na to da se ode u poslovnicu i zatraži raskid ugovora. Posle nekoliko dana pozovu sa konkretnim ponudama.
Tako sam i ja uradio, ponudili onda 30% na eon premium.

Mnogo puta pisano, a svodi se na to da se ode u poslovnicu i zatraži raskid ugovora. Posle nekoliko dana pozovu sa konkretnim ponudama.
Ja sam dobio (kad se besplatni meseci pretoče u popust, 25%) bez bilo kakvih pretnji raskidom, iako sam napomenuo, a znaju i oni, da su u zgradi i yettel i mts sa optikom.

Trazio sam 12 meseci za dinar i dobio, dakle -50%!!!! Tacnije pitaju te razlog i kazes sta te muci i sta ti je na dusi... 😁

I moje danas zvali, ali kažu za mesece po dinar mora licno u poslovnicu da se ide. To neka nova fora?

Nadam se da ljudi iz sbb citaju ove postove, ljudi molim Vas pojacajte fudbalsku ponudu na SK, uz duzno postovanje bugarska i makedonska liga su po kvalitetu gore nego nasa liga, ne mora da liga bude petica da bi bila zanimljiva, svajcarsku i kiparsku ligu niko ne prenosi pokusajte to da uzmete.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno