Magnus
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 17.02.2021
- Poena
- 125
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Izgleda da si samo ti zbunjen. Nigde nisam napisao da sam hronološki koristio modeme/rutere redom od najstarijeg modela do najnovijeg. Prvo sam, 2012.g. imao Cisco EPC3925 koji je imao funkciju IP Passthrough i koja mi je obezbeđivala neku vrstu bridge moda, odnosno imao sam dve javne IP adrese na dva rutera, sbb-ovom i mom. Koristio sam moj, mada sam mogao da se povežem bilo kojim klijentomi na Cisco EPC3925. Kada je grom spalio pomenuti Cisco 2016. god, nudili su zamenu Cisco EPC3928, za koji su izričito tvrdili da nema IP Passthrough, pa sam odbio pomenuti model i zatražio čist modem EPC 3208. Od tada, do danas imam samo taj model, iz poznatih razloga.Ako imaš SBB-ov modem, onda imaš jedino 3208. Sve ostalo su ruteri, od davnih godina i jedini je 3208 modem. Ako imaš modem operatera, svoj ruter koristiš kao RUTER. Ako imaš RUTER operatera, svoj RUTER koristiš kao switch. (kako ti kažeš) Koji si to ruter imao pre modema 3208 na SBB-u? To ne postoji. Bila je neka Atalanta... ili tako nešto, ali i to je bio modem.
Nemoj da zbunjuješ ljude.
Tako da, sve vreme, od kada sam kod SBB operatera, koristim svoj ruter u punoj meri, onako kako meni odgovara.
Mislim da sam bio i u prethodnim postovima dovoljno jasan i nezbunjujuć.