Da li SBB daje CAM (D3cam) za tv uslugu na optickoj mrezi?
Kako radi CAM (D3cam) na optickoj tv?
Ima li neko sliku da postavi da vidim kako izgleda ta postavka opreme za optiku, cam i ont ruter ?
Koliko uredjaja (SAM i STB) za prijem tv programa daje sbb?
Kakav je ont (opticki ruter) kod SBB, kako radi i kakav wifi daje, da li podrzava istovremeno 2,4GHz i 5GHz ?
Dobro radi NBG optika. U osnovi, daju EON box, kao osnovni, a D3 mini kao dodatni. Ko ima noviji tv, eto i aplikacija. Pogledaj u cenovniku koliko daju uređaja, mojima je bio potreban samo jedan mini. D3 mini je bio loše rešenje jer je daljinac brljavio na LG televizoru, bio je neupotrebljiv, ti modeli dele neke frekvencije s daljincem, prosto maler. Na moj zahtev D3 mini je zamenjen CAM modulom koji odlično funkcioniše.
Kod mojih su iskoristili Pošta net coax sproveden po stanu još 2001. godine, utakli ga u EON box i izvor je kabl.
Optički ruter je Huawei, beli s dve antene, odlično radi. Mislim da može da radi paralelno, ali mojima je namešteno 5GHz. Domet je solidan, na mom telefonu mereno uvek 195-200 Mbps. Optički kabel (debljine i izgleda telefonskog kabla sa žabicama
🙂)) lepljen je toplim lepkom gore po zidovima (nisam zadovoljan, morao sam da prelepim na nekim mestima, odlepilo se za par meseci). Jedna od dve optičke kutije bi trebalo da je zelepljena za zid ali se vrlo brzo odlepila i pala međ druge kabliće. Izgubio sam živce da to stalno vraćam. Deluje prilično neuredno, ili prosto optika tako mora, ne znam, nisam iz struke.
Sve u svemu, korisničko iskustvo je odlično, ne bih menjao, a moji su prezadovoljni izborom kanala i sadržaja.
Izvinjavam se, "nov sam" u temi (iako star na forumu), imam priliku preci s mts na sbb kao novi korisnik i promoter nudi 12m po dinar, ostatak uo od narednih 12m cena paketa-usluge umanjena za "odrzavanje" kablovske tv, na optičkoj mrezi.
Zate li koliko iznosi "odrzavanje" kablovske tv?
A kako radi optika kod sbb (na NBG) ?
Neverovatno! Zar postoje promoteri SBB-a? Ja sam mislio da su to mitska bića.
🤣 Bukvalno nikad nisam upoznao nekog, posebno ne za NBG. Ta ponuda je sjajna, blago tebi.