Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, za D3 vraćanje i video klub funkcionišu preko posebnog VLAN-a, pa uređaj dobije neku IP adresu iz totalno drugog opsega i nema pristup netu već samo SBB serverima. EON drugačije funkcioniše i njemu treba klasičan internet pristup, pa dobije lokalni IP kao i svi drugi uređaji povezani na kućni LAN.

Ne treba mi D3 više, tj. uopšte ne znam šta se desilo, ostavili su mi oba stara EON boksa. Ja sam loše pretpostavio da će svu opremu da odnesu i postave novu.

Sve radi 5, zamenjen samo ruter za spoljnu mrežu, sa UTP na optiku, i naravno ubrzao se download višestruko, UL je ostao isti, kao i ping.

Ljudi, jel' moguće da CGA2121 jednostavno neće da radi sa Mesh sistemom Asus ZenWifi, prosto ga ne prepoznaje?

Sto kablova sam izmenio, mislio ko zna šta je u pitanju....celo jutro se drndam... i na kraju probam fore radi Telenor home internet da povežem na Asus ZenWifi, radi sve normalno posle bukvalno 2-3 klika mišom.

Vratim nazad CGA2121, Asus ruter ga uopšte ne prepoznaje, prikazuje kao da je otkačen mrežni kabl.

Narode jel EON prenosi na sportklub 4k evroligaske utakmice tipa utakmice Zvezde itd? Razmisljam se da uzmem neki njihov paket koji to nudi a i da iskoristim prednosti 4k tv. Hvala unapred na odgovoru

Premijer liga je od sledeće sezone 2022/2023 pa narednih 6 godina na Arena sport kanalima.
A i od ove sezone nije mnogo ostalo 18 kola odigrano od 38.
Baš me zanima šta će SBB smisliti kao razlog sledećeg poskupljenja :)

Nesto sam nacuo da ce preko CG da idu na neki nacin. Ali to je samo trac..

Šta će da ide gde?

Premijer liga je od sledeće sezone 2022/2023 pa narednih 6 godina na Arena sport kanalima.
A i od ove sezone nije mnogo ostalo 18 kola odigrano od 38.
Baš me zanima šta će SBB smisliti kao razlog sledećeg poskupljenja :)
Neka im sve to bude!! Ali ćemo mi to sve da platimo gledali -ne gledali! Samo ti smej!! Smejaćeš se kroz cene kada ne bude leba da jedeš!

ga-enje.gif

Ovakvima kao Zoki treba da se poveća članstvo sa 5000 na 6000 din 😂

zovu me juce jer je ustekla/istice uo i nisam shvatio sta nude, izgleda nista, a zanima me sta kao postojeci korisnik mogu da ocekujem za novu uo? vodim se kod njih da sam na digitalnom eon full paketu.

Pa to i nije tako loše, ranije su nudili Pink paket, da je na 6 meseci to bi bila super ponuda, mada je i ovo bolje od Pinka i kojekavih ******.

i meni je krenula prica od 45 pink kanala .. a kad rece "pa racun ce vam biti veci za samo 500 dinara mesecno", morao sam da je ubijem u pojam .. prosle dve uo sa bili trio gold po ceni trio silver, sve to vise ne postoji i tako sam zavrsio na eon full umesto na trio gold (valjda) uz zadrzanu d3 opremu (nisam hteo eon) ...

...nudili Pink paketa...kojekavih ******.
iz znatiželje glede tih novootvorenih kanala, otiđoh na EON preko neta, pa onda na taj PINK paket (filmovi&serije), koji uopšte ne nudi loše - crime&mystery, horror, SF, classic... nije to ne znam kakav izbor, al za kežual mozak-na-otavu gledaoca, sasvim ok

podguzni (svih režima) DJ žeks, i njegov nacionalni kanal, su se, valjda, toliko ogadili normalnima, da je teško konstatovati i ono što je pristojno, a da je izašlo iz te kompanije

Vec drugo vece zaredom internet mi je katastrofa, na 5ghz ne prelazi 30mbps, premotavanje na eonu ne radi iz tog razloga, menjam kanale na gatewayu, bez uspeha. Brzine iz paketa su 150/15. Sta mi je ciniti? Postoji li mozda mogucnost raskida ugovora bez penala zbog neisporucivanja brzine iz ugovora i nemogucnosti da koristim uslugu koja mi je garantovana?

Uslugu tj brzinu preko WiFi ti ne može garantovani ni Isus lično. Brzinu mogu i moraju da ti isporuče preko kabla ako to nije slučaj onda imaš pravo da se žališ i ako ne reše da tražiš raskid ugovora. A za WiFi brzine naravno da nemaš pravo da se buniš. SBB nije WiFi provajder pa da si kao to kupio od njih kao primarni način internet konekcije.

I da promeniš provajdera šanse su da će ti kad koristiš WiFi biti ista pesma: prosto u tvom okruženju je prisutna šuma drugih WiFi signala (čak i na 5 GHz, očigledno?) sa kojima se tvoj ruter "kolje" i to je to.

Ја сам пре неколико година имао проблеме са брзином, позвао сам кориснички сервис. Дошли су релативно брзо, са уређајем, мерили сигнал, па позамењивали сплитере и у стану и у згради. Били су баш коректни и брзи. Рекоше да мењају у целом насељу. Па, позови их, ништа не кошта.

Uslugu tj brzinu preko WiFi ti ne može garantovani ni Isus lično. Brzinu mogu i moraju da ti isporuče preko kabla ako to nije slučaj onda imaš pravo da se žališ i ako ne reše da tražiš raskid ugovora. A za WiFi brzine naravno da nemaš pravo da se buniš. SBB nije WiFi provajder pa da si kao to kupio od njih kao primarni način internet konekcije.

I da promeniš provajdera šanse su da će ti kad koristiš WiFi biti ista pesma: prosto u tvom okruženju je prisutna šuma drugih WiFi signala (čak i na 5 GHz, očigledno?) sa kojima se tvoj ruter "kolje" i to je to.
U potpunosti se slažem.
To je najveća zabluda da ćeš imati preko WiFi istu brzinu kao preko kabla.

5GHz има мањи домет те су и сметње из комшилука мање.

Konkretno sve je to krs sta nude i jedni i drugi.ja sam vratio opremu svu danas bas i uzecu samo na drugo ime kako bi imao barem neki popust jer od dodatnih kanala nema nista kao stari korisnik.Imao sam eon full trio mada fiksni nisam ni spojio,a sad sam eon light trio isto jer mi je net 150 a kod duo je 100.Racunao sam na dve godine koliko im platim pa sam izabrao najjeftiniju varijantu

Prilozi

• 9F46DD83-2EBE-4114-8B04-28A92CAB1CC5.jpeg
    9F46DD83-2EBE-4114-8B04-28A92CAB1CC5.jpeg
    121.6 KB · Pregleda: 69
Шта ће му пуна брзина на тел? Мерио сам и у вц и на тераси иде 150-180мбит док испред рутера је око 430мбит. За тел ми је доста вероватно и 20мбит. Ако жели лаптоп у вц, лепо да провуче лан кабл и неко постоље ушрафи на зид, да не погреши па испрска уређај. :)

Коментари 'шта ће му...' и слични су баш неумесни.
Провајдер гарантује брзину до рутера, докле иде његов кабл, ништа даље. А и ту не иде максимална брзина увек. Ако је доста нижа, мора да се пријави код оператора, провајдера, већ како.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno