Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko ima iskustva za SBB optikom i konfigurisanjem NOKIA routera,

Meni su za vikend instalirali optiku i NOKIA router, prvi problem na koji sam naisao i jos ga nisam resio je otvaranje portova.
Citajuci druge teme sam zakljucio da imam cgnat jer mi je WAN ip adresa 100.100.x.x.
Imam i Xiaomi kamericu koja je juce radila, ali sam sinoc par puta resetovao router i danas vec ne mogu da se logujem na nju, verovatno moram
da prodjem ponovno dodavanje u software za gledanje.
Koja su mi opcije: da trazim fixnu ip adresu, sto nisam nasao kao opciju, da stavim u bridge mode jedan port pa sa novim routerom da probam,
da pozovem call centar da im trazim sta?

Šta god tražio odgovor koji ćeš dobiti od SBB podrške će biti isti: plati 700 din mesečno za static IP pa će raditi port forward.

Ја имам Дахуа камеру, њихов софтвер проналази неки начин да шаље слику кроз рутер напоље.

Šta god tražio odgovor koji ćeš dobiti od SBB podrške će biti isti: plati 700 din mesečno za static IP pa će raditi port forward.
U pavu si, upravo su mi rekli da je jedini nacin fixna IP adresa (600 i nesto dinara svakog meseca).
Svi korsnici optike idu preko cgnat-a i prebacivanje nekog od 4 porta u bridge mod je za sada nemoguc (rade na tome da omoguce),
ali ni to ne bi pomoglo, mora fixna IP adresa.
Na Ubee routeru je to radilo jer je bila dinamicka IP adresa.
Cisto informacija ako nekoga zanima.

Na Ubee routeru je to radilo jer je bila javna IP adresa.

Drugari, juce me zvali is SBB, ja sam bio stari d3i korisnik i koristio sam d3i jer sam na optici van sbb mreze, i zadnje sam placao 1099 dinara.
Sada mi nude to isto za 1500 ako potpisem ugovor ili 1700 ako ne potpisem (kao doplacujem za box koji i ne koristim, gledam samo preko smart tv aplikacije).
Koliko vidim, novi korisnici dobijaju neki popust 6 meseci pa posle 1500. Jel gledaju adresu ili osobu koja je potpisala ugovor kao novog korisnika?

Ne menja mi se provider sada jel mi je okej kakva je aplikacija na tv, nema kablova nikakvih i ovako uzasno malo gledamo tv.

... Jel gledaju adresu ili osobu koja je potpisala ugovor kao novog korisnika?...
Može ista adresa, ali mora drugo prezime. - to je zvanično.

A nezvanično, evo prepiske između šalteruše i šop menadžera:

sdssd.jpg

pa probaj da izguraš kao nov korisnik.

Preneću jedno moje iskustvo sa SBB-om, za sve koje se dvoume između njih i nekog drugog operatera.
Ćale je korisnik kablovske u NS još od 90-tih dok je to bila Media Plus (a kasnije postala SBB).
Sve ove godine redovan platiša, nikad nije zakasnio sa plaćanjem računa, a potrebe bazične, TV i internet da može da pročita vesti na tabletu i to je to.
U međuvremenu je napunio 80 godina, slabije pamti, sporije shvata, uz to i oslabljenog vida...
Prošle nedelje išao da podnese zahtev za penzionerski popust, usput mu uvalili dvogodišnji ugovor koji nije tražio za paket koji mu ne treba, pri čemu on nije razumeo šta potpisuje.
Kada je došao kući i shvatio o čemu se radi, otkazali smo dolazak montera i kontaktirali korisnički servis da otkažemo ugovor, oni nas upućuju na poslovnicu u kojoj je potpisao ugovor. Novu uslugu nije ni koristio.
Radnica u poslovnici korektna, sastavili smo žalbu sa zahtevom da se otkaže dvogodišnji ugovor i nastavi da koristi dosadašnji paket bez ugovorne obaveze. Mislio sam da će to biti formalnost i da će prihvatiti žalbu.
U međuvremenu stiže odgovor, odbija se žalba pošto je potpisao ugovor u poslovnici i ne važi zakonski rok od 14 dana da otkaže ugovor. To što nije znao šta potpisuje za njih ne predstavlja problem.
Ponovo sam išao u poslovnicu, ali radnica samo nemoćno sleže ramenima...
Očigledno da SBB ne preza od toga da hvata senilne penzionere na kvarno, koliko je to moralno i etički procenite sami, a posle pričaju priču da su žrtve i da se država urotila protiv njih jer promovišu ne znam kakve vrednosti.
Ovo mi je period kada sam u baš velikoj gužvi i frci i nemam vremena sad da se cimam oko ovoga, al ima i nešto što se zove loša reklama.
Ja sam takođe SBB-ov dugogodišnji korisnik, na žalost trenutno nemam uslova za optički internet iako mi je istekla ugovorna obaveza sa SBB-om.
Srećom treba da se selim ove godine, pa se nadam da ću da ih zamenim Telenorovim optičkim internetom.
A vi ljudi čuvajte svoje stare, da ne bi još ko naseo na ove razbojničke fore.

Da li neko moze da mi objasni kako da koristim eon sport paket platio bi ga preko sms poruke,sta je dalje potrebno da se uradi jel ima neka registracija ili nesto?na njihovom sajtu sam pitao nemaju pojma.

Pre svega moraš imati uređaj preko kog ćeš pratiti da li je to box ili aplikacija
Onda se prijavi za paket preko njihovog portala popuni podatke stavi da plaćaš karticom pripaid i to je to.
Kada prime uplatu aktiviraće ti paket

Pozdrav svima , imam EON preimum 500 / 50 download/upload i do prekjuce sve je bilo ok ali evo vec dva dana mi je 500 / 35 pa me zanima da li su oni smanjili protok uploada ?
Nista nisam dirao , odradio testove na razlicitim uredjajima i resetovao ruter nekoliko puta.

1640433353430.png
Evo kod mene upravo uz napomenu da je kod mene sve na WIFI. Nema kabla nigde.

Pozdrav svima , imam EON preimum 500 / 50 download/upload i do prekjuce sve je bilo ok ali evo vec dva dana mi je 500 / 35 pa me zanima da li su oni smanjili protok uploada ?
Nista nisam dirao , odradio testove na razlicitim uredjajima i resetovao ruter nekoliko puta.
Možda malo smetnje.
Ne budi cepidlaka 😁

Ако и он плати рачун неколико стотина динара мање, да ли би сбб био цепидлака?
Зови и пријави рекламацију.

Jesi li preko kabla testirao ili wifi?

Pre 10 dana me prikljucili digitalni eon full duo paket tv/net coax kabal i nisam stavljen iza nata,cak sam resetovao ruter par puta,cak mislim da je i staticka ip.

Ista mi je ip sa tog linka,kao i u ruteru pod wan , IPv4 Address

Hostname:cable-178-xxx-xxx-xx.dynamic.sbb.rs

Ако и он плати рачун неколико стотина динара мање, да ли би сбб био цепидлака?
Зови и пријави рекламацију.
Ne. Lepo piše brzine DO 500/50.
Niko ti ne garantuje te brzine. Ta priča je stara barem deceniju. Nije njemu brzina opaka na 100/5 pa da se žali.
Moguće je da je samo smetnja i to je to

Garantuju ti tj moraju da ispune mesečni prosek od makar 80% ugovorene brzine. Ukoliko to nisu zadovoljili korisnik ima pravo na umanjenje računa.
Naravno ne pričamo o WiFi brzinama.

80%? Када сам имао проблема пре пар година било је приче да се толерише 10% одступања брзине. Наравно увек мање, никад више. Сада на 500/50 извлачи 485/48.

@gvlada Vidi: Tabela 4 (Parametri kvaliteta usluge širokopojasnog pristupa), stavka 8 u
"Pravilnik o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija" ("Sl. glasnik RS", br. 73/2011 i 3/2014)".

Kod:
https://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik_o_parametrima_kvaliteta_javno_dostupnih_elektronskih_komunikacionih_usluga.html

https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/prilozi/prilog1.html&doctype=reg&abc=cba&eli=true&eliActId=419464&regactid=419464

Nisam u toku gde i da li drugi provajderi taj info imaju istaknuto negde na sajtu ali znam da u slučaju ZLOrion-a ima ovde:

Kod:
https://oriontelekom.rs/wp-content/uploads/2020/12/Posebni-uslovi_01042016-InternetServisi-OT.pdf

Član 5.

Znam pošto sam u novembru prošle godine morao da ratujem sa ZLOrion da srede brzinu koja se raspadala svaki dan u vremenskom periodu 19-23h.

Poslednja izmena:
Да, кажем шта су ми из сбб рекли тада. За сваки дан смањене брзине добио сам одштету... око 100дин нижи рачун. :)

Ako je d3 mini dislociran i nije na lokaciji na kojoj je prijavljen, ako se po isteku ugovora zadrzi, da li oni mogu da ga blokiraju i da ne radi vise?

Naravno ako si raskinuo ugovor (a nekim slucajem nije vracen?) jednostavno vise nece raditi tj nece otvarati kanale.

Prvi put danas vidim D3 mini. Nešto me zbunjuje: ako se ukuca neki random kanal, npr. 88, zatamni se ekran i mora tv ponovo da se uključi tv (čudno ali jedino to pomaže). Da li postoji neki skriveni način ili dugme na daljincu koje to rešava, tipa -/--. Priznajem, žurio sam, nisam mogao knjižicu da otvaram. Ćale zbunjen novim načinom gledanja kanala, pa da mu pomognem daljinski...

Prvi put danas vidim D3 mini. Nešto me zbunjuje: ako se ukuca neki random kanal, npr. 88, zatamni se ekran i mora tv ponovo da se uključi tv (čudno ali jedino to pomaže). Da li postoji neki skriveni način ili dugme na daljincu koje to rešava, tipa -/--. Priznajem, žurio sam, nisam mogao knjižicu da otvaram. Ćale zbunjen novim načinom gledanja kanala, pa da mu pomognem daljinski...
LG TV 100%.Komanda 8 na daljinskom gasi tv jer isti je kod.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno