Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće Telekom na prodaju ni u ludilu u skorije vreme.

Prodali su telenor pre skoro 2 god, ceski fond je uzeo e oni su pikirali i united grupu

Svi ti fondovi imaju 5 godisnji plan da zarade na kupovini i prodaju dalje

Prodali su ga...ima već....

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Prodali su banku a ne mobilo odeljenje ali u svakom slucaju imaju neki dil sa njima, ima neka fora da povezes broj sa SBB nalogom i brzine ti se povecavaju za 50% cini mi se...

To je stara vest još iz maja prošle godine, a i to je sitno prema kupovini iz novembra gde su kupili bugarski Vivacom za 1,2 milijarde eura.
https://www.ekapija.com/news/2685261/united-grupa-preuzima-najveceg-bugarskog-operatora-vivacom

Zbog monopola neće moći ali svakako kad bi i hteli da kupe mts, sad su ovim kupovinama stekli uslove koji su na prethodnim konkursima bili traženi, da je i kupac moro neki niz godina da se bave tom delatnosti.

Tesko Telekom da ce da kupe postali bi monopolisti.

Telenor ce pre biti

Tacnije pricalo se pre nekog vremena da novi vlasnik Telenora pikira Unied Grupu. Sad ko je tu veci od koga i ko ce koga pojesti tj. kupiti videcemo. Ali kap sto napisah telenor+sbb najverovatnije. A i bilo je onih supersetova tako da ljubav vec postoji.

Nešto im izgleda sa novim gazdom telenora pukla ljubav od 31 marta neće više moći da se registruju novi korisnici,a u avgustu i svim postojećim korsnicima ukidaju sve pogodnosti usluge superset.
Prodali su banku a ne mobilo odeljenje ali u svakom slucaju imaju neki dil sa njima, ima neka fora da povezes broj sa SBB nalogom i brzine ti se povecavaju za 50% cini mi se...

Prvo su prodali mobilnog operatora pa je isti gazda kad su mu odobrili preuzo i 100 vlasništva banke.
https://www.danas.rs/ekonomija/zavrsena-kupovina-telenor-banke/

Poslednja izmena:

Norvezani su prodali Telenor u kompletu, sve divizije. Sto se tice saradnje, godinama je opcija superset aktivna, ali je tome dosao kraj. Od 31. marta nema registracije, a od 1. oktobra usluga se gasi...

Prodali bi Telekom i za dinar ali nema ko da kupi...

DT se prodaje već 5 godina i neće ga niko. Davno je prošlo vreme kada si mogao da uvališ legacy Telco operatera... Sad ih jedino monopol na infrastrukturu i državna šapa štite.

Prodali bi Telekom i za dinar ali nema ko da kupi...

DT se prodaje već 5 godina i neće ga niko. Davno je prošlo vreme kada si mogao da uvališ legacy Telco operatera... Sad ih jedino monopol na infrastrukturu i državna šapa štite.

Varaš se, Telekom im je nakon akvizicije medija postao neuporedivo vredniji nego keš koji bi mogli da dobiju.

Nece Telekom da ide iz mnogo razloga. Pogodan je za razne malverzacije a i sto kaze kolega medijska masinerija za rezim.

Čitam da se SuperSet usluga gasi. Da li ćemo mi koji imamo tu uslugu od 31. oktobra izgubiti dodatne kanale koje imamo i 10% brži internet od strane SBB-a?

Bukvalno nas teraju da pređemo na EON gde za više para dobijemo manje, a za mnogo više para dobijemo nešto što sada imamo.

Imam jedan problem. Brzina interneta na konzoli je normalana a na laptop jedva dođe do 40 povezujem ih istim kablom. I kada je laptop povezan lampica na ovom EPC 3925 svetli crveno ,a kada je konzola povezana onda svetli zeleno. Ima tro gold paket1

Zeleno je giga veza, a crveno 100 megabitna. A posto dobijas samo 40 onda ti neradi full duplex. Probaj drugi port i drugi kabli, ako je isto naj verovatnije je otisao port na laptopu. Pogledaj u statusu na lan adapteru sta ti pise, koju vezu pravi sa ruterom. Da nemas instaliran neki limiter na laptopu?

Poslednja izmena:
@almoust evil665

Ako je win 10
1. Desni click na mreznu konekciju u task baru u desnom uglu, odaberes Open nerwork & internet settings
2. Kada ti otvori settings prozor, prevuci skroz do kraja i pri dnu odaberi View your network properties.
3. Otvorice ti prozor sa #6 stavkom Link speed, ako je 100mbps, ne moze da svetli zelena lampica na ruteru.

~4. Čika google https://www.google.com/search?rlz=1...1......0....1..gws-wiz.......0i71.Y6YxODLVrYE

Vreme je da se taj laptop zameni...

Postoji mogucnost menjanja enkripcije na modemu na nizi stepen ali to ti nece mnogo pomoci na duze staze, a moze da napravi vise problema...

E to hvala, ma guglao sam ja ali džabe kad nisam siguran šta mi tačno treba. Da link speed 100mbps nažalost. A na wifi je 144/72. To bi trebalo da znači da brzina treba da bude barem 100 ali ne pređe 30 dok na konzoli ide do barem 120 uvek

Mozesh jos da probas drajvere da promenis. Probaj da obrises postojece i pusti da windows sam instalira drajvere. Desni klik na ikonicu my computer, device manager, i uradi uninstal lan kartice, pre toga se bezicno povezi na ruter i pusti da windows odradi posao. Posle instalacije obavezno restartuj laptop. Pa javi rezultate. A ako su vec instalirani windows drajveri onda nadji maticne drajvere bas za taj laptop.

Ako ti treba žična veza a mrežna ti je "Fast Ethernet" (= max 100 Mbps) onda jedino rešenje ti je da kupiš USB 3.0 >LAN adapter koji bocneš u USB 3.0 port (srećom laptop ima USB 3 portove :D :D ) i eto ti gigabit LAN.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno