Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bili su na vrhu i bogatili se, sad kad je konkurencija razvukla optiku oni i dalje nikako da se opasulje. Jedini razlog da rade grad po grad je da nemaju kintu pa se pruzaju koliko mogu, sto mi je malo verovatno.

Tesko da nemaju kintu. Vise bih rekao da je ovo sto si napomenuo, bili su dominantni, opustili se i sad ih svi prestigli.

E, baš SBB nema kintu, a ceo jedan investicioni fond stoji iza njega. :trust:

Može li neko da proveri koliki upload puštaju za p2p? Neki ljudi pisali da puštaju samo do 200kB/s.
Interesuje me zbog privatnih trackera i pitam za ortaka Qbita kome ide voda na usta.

Unapred hvala onom ko mi odgovori (da ne bih spamovao sa "hvala"), znaću da cenim.

Može li neko da proveri koliki upload puštaju za p2p?

Na mom paketu ne ograničavaju UL za p2p programe. Meni je qBittorrent stalno uključen jer sam i ja na jednom privatnom trackeru i koliko vidim, upload ide maximalno koliko sam ograničio (42 MB/s).

Poslednja izmena:
Tačno tako. Baš u skladu s tim se i SBB ponaša. Ulažu dosta sredstava, ali još više izvlače.

Kakva je situacija sa aplikacijom za eon tv, dao bih mojima da koriste a njima bih samo uveo net, je l bi ih banovali gasili posle nekog vremena ili?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Samo ne bi imali kanale rezervisane za UM, sve ostalo bi radilo bez problema..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Logično je da ih pozoveš ako ti je aplikacija tj. zahtev zabagovao iz nekog razloga. Ja sam pre nekoliko dana odjavio 2 uređaja preko neta bez problema. Da nešto nije htelo sigurno bih prvo njih zvao da reše. Jer su za to plaćeni.

Hvala na odgovoru a moje drugo pitanje je, ima li nacina da se dobije d3 uz eon light tv i koliko to zadovoljstvo onda kosta?

Poslednjih mesec dana primetio sam velike varijacije u brzini. Tokom dana je i OK ali noću je sve manje i manje. Imam paket 200/12 ali uspevam da izvučem jedva 100/12 posle 10 sati. Svi parametri konekcije su odlični. Čak je i SBB serviser dolazio da proveri na moju žalbu i naravno sve je OK. Trenutno čekam da li će se šta stabilizovati pa da vidim šta mi je dalje činiti.

Zasto bi ih zvao kada ima aplikacija? Cemu sluzi onda ova opcija na aplikaciji?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Mozesh da ih pozoves i ako ispucas bonus za brisanje u tom mesecu, taman i da im prijavis za problem koji imas. Konkretno nikada nisam brisao tv uredjaj, jesam menjao par puta televizor ali nikada nisam brisao stari vec samo aktiviram novi. Na istom mestu za smart tv registrujes i eon box kako ne bi nepotrebno zauzeo jedno mesto od 5 na eon aplikaciji.

Da li se brzine povećavaju svim korisnicima ili samo korisnicima u BG, Ns i ostalim većim gradovima?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Hvala na odgovoru a moje drugo pitanje je, ima li nacina da se dobije d3 uz eon light tv i koliko to zadovoljstvo onda kosta?

Misliš na dodatni D3? Pošto svakako uz EON Light sleduje jedan. Za dodatni je doplata od 290 dinara mesečno za svaki, dok cena ugradnje zavisi od modela:

D3 Mini 1900
D3 CAM modul 1900
PDS 2100 2900
PDS 3121 4900
EON Smart Box 6900

Da li se brzine povećavaju svim korisnicima ili samo korisnicima u BG, Ns i ostalim većim gradovima?

Izgleda samo u vecim gradovima..

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Koliko pratim povecanje brzine prijavljuju samo iz Novog Sada i Beograda. Kod mene ni ove sadasnje brzine nisu stabilne, uvece pogotovo.

Misliš na dodatni D3? Pošto svakako uz EON Light sleduje jedan. Za dodatni je doplata od 290 dinara mesečno za svaki, dok cena ugradnje zavisi od modela:
Ne mislim jer sam mislio na eon light samo televizija a uz njega je bar ro sada isao usrani d3 mini [emoji17]

Poslednja izmena:

Kako uz Eon Full Duo da povežem još jedan TV (a da nije Smart)?
Da li mora da se plaća ugradnja D3 minija npr i ona mesečna pretplata od 290 din?

Srbija? :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vidis da su u okolnim zemljama kupili i mobilne operatere. Slovenija, Bugarska, sad i Hrvatska. U sloveniji nude uz pakete i kupovinu mobilnih telefona. Ocigledan je sablon po kome idu, znaci da ce i ovde kod nas u Srbiji uraditi nesto slicno. E sada da li ce kupiti nekog postojeceg operatera ili uci u dil sa nekim od njih videcemo. Jer kao sto vidite u najavi imaju uvodjenje novih usluga, pa predpostavljam da ce mobilna mreza bii jedna od njih. Na ovom linku imate i informaciju da se i u bosni planira nesto slicno i to je vest iz 2016 godine, neznam da li je nesto uradjeno po tom planu do sada https://telemach.ba/a1420/Saopcenja-za-medije/ZELJKO-BATISTIC-U-2016.-ULAZEMO-33-MILIONA-KM.html

Poslednja izmena:
Tesko Telekom da ce da kupe postali bi monopolisti.

Telenor ce pre biti

Tacnije pricalo se pre nekog vremena da novi vlasnik Telenora pikira Unied Grupu. Sad ko je tu veci od koga i ko ce koga pojesti tj. kupiti videcemo. Ali kap sto napisah telenor+sbb najverovatnije. A i bilo je onih supersetova tako da ljubav vec postoji.

Poslednja izmena:
Koliko znam bilo je u jednom trenutku šuškanja da je Telenor rad da proda Srpsko poslovanje, ali je to ili bila netačna glasina ili su odustali ruke od toga.

Tesko Telekom da ce da kupe postali bi monopolisti.

Telenor ce pre biti

Da sa telenorom su vec radili, moguc izbor. Vip bi trebao da promeni brand ove godine u A1, austrijska grupacija, moguce da ce i sa njima. Ali ako mts izadje na prodaju mislim da ce ih kupiti neka njihova sestrinska firma cisto da im uzvrate udarac.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno