Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cek cek, znaci, gde nije digitalizovano, ostaju stare brzine, a naplacivace svima isto?

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ja baš teh da pitam da li je iko van Beograda i Novog Sada gde je još analogna tv dobio nove brzine.
Em nas zakidaju za tv traže takse i mesečnu rentu sad rešili i za internet da nas zakidaju u odnosu tamo gde je izvršena digitalizacija gde je to sve besplatno.

Da li neko zna koja su sva podrucja digitalizovana?

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Da li neko zna koja su sva podrucja digitalizovana?

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

BG,NS i KG trebalo bi jos i Subotica da je na toj listi ako se dobro secam.

Meni najveci problem sto nisam presao na EON je taj sto teraju da mora EON box da bude iskljucivo povezan LAN mreznim kablom , a to mi nikako ne odgovara..
Zaista ne mogu da provlacim nekih 20-25 metara kabla kroz stan , na sta bi to licilo..
Ovako trenutno koristimo D3 kucu , ali preko strujnih adaptera koje sam *vazno napomenuti bas preko SBB uzeo uz placanje od 7 hiljada dinara jednokratno...
i sad dolazimo u tu bezveznu situaciju da mi govore kako ne mogu oni da se iskoriste za EON , dokle god to ne promene ja necu preci.

Poslednja izmena:
@stefanm: 99% sam siguran da će EON box raditi i preko powerline adaptera, samo što to niko iz SBB-a nije isprobao pa neće da kaže da može. Stvarno ne vidim razlog zašto ne bi radilo.
Pozdrav

Radi provereno, pisali smo više puta u temi

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Dok ne podignu upload na neku ok cifru ne potpisujem ugovornu obavezu i ostajem na trio gold paketu.

Upravo je u toku povećanje brzine, sa procentualno većim povećanjem uploada u odnosu na download. Napr: EON Premium sa 300/15 je podignut na 600/50. I dalje je to znatno manje od MTS-ovih 400/160, al' je bolje nego što je bilo.
Pozdrav

Upravo je u toku povećanje brzine, sa procentualno većim povećanjem uploada u odnosu na download. Napr: EON Premium sa 300/15 je podignut na 600/50. I dalje je to znatno manje od MTS-ovih 400/160, al' je bolje nego što je bilo.
Pozdrav
Da ali ne svima.

Tj ne svim korisnicima eon premium. Samo "digitalizovanim"....

Kako rade daljinci na eon boxu? IR ili BT?
Nisam predvideo nikakvu policu za tv posto nema mesta na zidu pa bih ubacio box iza tv-a ako nije bitna fizicka vidljivost za daljinac..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Daljinac ima obe tehnologije i IR i BT. Mislim da obe koristi istovremeno jer radi i van optickog dometa ali i svetli IR dioda prilikom koriscenja skoro svakog tastera, proverio sam camerom na telefonu.

Znaci svakako ce raditi ukoliko box bude iza ekrana, naslonjen na nosac na primer?

Samo da uspem da spakujem sve iza. Od kreveta do zida imam 75cm i ako bi stavio bilo kakav ormaric ili postolje morao bi da prolazim na kant :/

BG,NS i KG trebalo bi jos i Subotica da je na toj listi ako se dobro secam.

Meni najveci problem sto nisam presao na EON je taj sto teraju da mora EON box da bude iskljucivo povezan LAN mreznim kablom , a to mi nikako ne odgovara..
Zaista ne mogu da provlacim nekih 20-25 metara kabla kroz stan , na sta bi to licilo..
Ovako trenutno koristimo D3 kucu , ali preko strujnih adaptera koje sam *vazno napomenuti bas preko SBB uzeo uz placanje od 7 hiljada dinara jednokratno...
i sad dolazimo u tu bezveznu situaciju da mi govore kako ne mogu oni da se iskoriste za EON , dokle god to ne promene ja necu preci.

Nema nijednog razloga da neradi preko powerline, samo je razlika u kom portu je ustekan powerline, za resivere je bio 4 i 5 port a eon box koristi internet za vracanje, tako da powerline stekas na port 1 ili 2 koji sluze za internet. Kod mene signal do eon boxa prolazi kroz dva giga switcha i nemam nikakvih problema.

Inace kao sto neki pitaju da li ima povecanja van digitalnih gradova, NEMA, Leskovac eon premium i dalje 300/15.

Samo da uspem da spakujem sve iza. Od kreveta do zida imam 75cm i ako bi stavio bilo kakav ormaric ili postolje morao bi da prolazim na kant :/

Box je mali, kod mene stoji na vrhu televizora u decijoj sobi, kablovima se podupire na zid iza tv-a.

Razmisljao sam i tako, nadam se da ispravljac nije nesto mega glomazan. Doduse mozda mi i ne treba box, mogu da se spojim na coax i aplikacija i cao..

Btw da li preko coax-a ima SK 4K ili samo preko stba?

Pančevo je digitalizovano prošle godine i sređena je mreža, nema još povećanja.

Edit: Zbog zagađenja mi dobijamo 700/70 :smoke:

Poslednja izmena:
Bor dobija tuki, em nema digitalizacije em ovaj postojeći radi katastrofa.

Trebalo bi sačekati da sve ovo bude i zvanično.

Razmisljao sam i tako, nadam se da ispravljac nije nesto mega glomazan. Doduse mozda mi i ne treba box, mogu da se spojim na coax i aplikacija i cao..

Btw da li preko coax-a ima SK 4K ili samo preko stba?

Samo preko STB-a, nema SK 4K na aplikaciji. Ispravljač nije glomazan, nešto poput onih punjača za telefone od pre par godina.

Mene najviše interesuje ovo Eon 2.0 [emoji3]
Možda srede malo kvalitet slike.

Znaci da se u dnevnoj izborim za stb i ci karticu, ako ocu sk 4k onda stb a za sve ostalo imam coax :D

Pitanje za one koji imaju Techincolor i Ubee modem ruter,kako vam rade torrenti i kakav vam je pristup NAS serverima tipa Sinology,Qnap?
Trenutno sam na Eon Premium paketu sa epc3208 modemom koji kao i ostalima limitiran na 350 max.

Bor dobija tuki, em nema digitalizacije em ovaj postojeći radi katastrofa.

Nije Bor jedini. Za sve ove godine SBB je uspeo da digitalizuje 4-5 gradova. Tim tempom ostatak Srbije ce dobiti digitalizaciju za 30 godina. Korisnik sam SBB-a od 2003. Usluga im je poslednjih godina sve gora i gora, po najvise zato sto vecina gradova nije digitalizovana. I onda ovih 4-5 gradova za iste pare dobiju duplo bolje. Sto se tice same usluge, tu nemam problema, brzina je stabilna kao i signal. Ali ponudu bi mogli malo poboljsati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno