Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sezone su bile. Ostalo nema ništa specijalno, uglavnom imaju nove serije

Znas sta je meni recimo pomoglo(pre nego budes zvao KS)
Da LAN kablic prebacis na UBEE na drugi port(ako je bio na portu 3 stavis na port 4) i restartujes oba uredjaja(iz mojsbb)
Ma kako glupo zvucalo meni je pomoglo 2 puta vec
Meni se dogodi da izgubi EPG i VOD kada nestane struje a uredjaji ukljuceni. Kao da se zaglupi. Restart ne pomaze sam vec samo u kombinaciji sa promenom porta :)

ja to makar jednom nedeljno radim...

Da li je neko probao da veže d3 mini sa monitorom preko vga uz pomoć ovakvog ili sličnog adaptera?
Digitalizuju Pančevo, pa sam mislio da im maznem jedan d3 mini i ubodem deci u 22" monitor koji koriste za računar. Ima tamo eon ali ovo je isto praktično, ne mora da se pali računar.
8ac03100794acf002c5081f513c314cd.jpg

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Posto imam modem CISKO EPC3208 i ruter neki TP-LINK interesuje me dali bi kad bi dobio drugi uredaj recimo Ubee home gateway imao brzi WI-FI.Trenutno na racunaru koji je prikljucen kablom imam 100mb a u susednoj sobi razmak oko 5 metara na lap topu WI-FI imam oko mb25 .Dali se isplati traziti zamenu uredaja?

Zavisi od wi fi kartice u laptopu prvenstveno. Ako ne podržava 5ghz wi fi band, onda bi trebalo proveriti negde koliki protok može da ostvari na 2.4ghz, na nekom proverenom uređaju, jer možda je baš laptop usko grlo. Ima dosta ljudi ovde ubee, ali dosta njih se žali na 2.4ghz na njemu, ali neka se sami jave. 5ghz fercera i tu nema problema.

Samo 5GHz, ali i AC standard ;)

5G-WiFi-chart.png

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Posto imam modem CISKO EPC3208 i ruter neki TP-LINK interesuje me dali bi kad bi dobio drugi uredaj recimo Ubee home gateway imao brzi WI-FI.Trenutno na racunaru koji je prikljucen kablom imam 100mb a u susednoj sobi razmak oko 5 metara na lap topu WI-FI imam oko mb25 .Dali se isplati traziti zamenu uredaja?
Ja imam epc 3928 koji sam povezao na tp link wr740n, takodje imam 100 mbps down na kablu, pored rutera oko 75 mb a u susednoj sobi oko 35 mb na desktopu sa tp link wr722n adapterom

Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je neko probao da veže d3 mini sa monitorom preko vga uz pomoć ovakvog ili sličnog adaptera?
Digitalizuju Pančevo, pa sam mislio da im maznem jedan d3 mini i ubodem deci u 22" monitor koji koriste za računar. Ima tamo eon ali ovo je isto praktično, ne mora da se pali računar.
8ac03100794acf002c5081f513c314cd.jpg

I mene ovo interesuje, posto trenutno na jednom monitoru imam analognu sbb preko eksternog tjunera koji je povezan sa monitorom vga na vga, i vga je jedini ulaz koji imam na monitoru.
Takodje, pretpostavljam da ce eksterni zvucnici raditi kada se ubodu u dzek od d3 minija.

.

Тај излаз од d3 mini је за прикључивање старијих телевизора на оне чинч прикључке (видео и звук). Може једино са HDMI на VGA да иде на видео и да пробате да извучете некако звук са оног првог.
Измена:
Налетео сам на ову варијанту на КП, а и кошта 690 динара, па и није скупо
https://m.kupujemprodajem.com/Hdmi-...mm-Novo-11954047-oglas.htm#mhs0-1527230402491

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Da, ima i ta varijanta koja izdvaja zvuk iz hdmi, ali opet je pitanje da li taj konvertor provereno funkcioniše sa d3 mini tj. da li daje sliku?

Ne vidim zašto ne bi radilo. Ovaj aktivni adapter samo konvertuje analogni u digitalni signal i obratno. Brat je tako povezao VGA monitor na HDMI izlaz sa ploče.

Zato što D3mini risiver najverovatnije koristi HDCP zaštitu na HDMI out a VGA ne podržava HDCP?

Navodno ovaj spliter rešava taj problem, ali sa HDCP nekompatibilnim uređajem na drugoj strani, samo se ubaci između. Opet nije sigurno da će raditi vga, mada bi po svoj logici trebalo.

https://www.howtogeek.com/208917/htg-explains-how-hdcp-breaks-your-hdtv-and-how-to-fix-it/
379da0aa38fbf4ccd2a4799bb6a91ae3.jpg

Mada je onda bolje rešenje ovako nešto, jeste da mora ručno da se šalta, ali se izbegava analogni prenos signala. Samo treba još dobaviti hdmi to dvi, tu valjda nema nikakvih problema???

7073b8dec9af081f160f06d19b24675b.jpg

Poslednja izmena:
Stigla nova Wi-Fi kartica (5Ghz i AC standard) za laptop i problem smanjene brzine rešen!

Stanje sa starom karticom koja ne podržava 5GHz AC standard (SBB Trio Gold Extra 150/8 Mb/s):

d5chYGVP_o.png

7232416074.png

I sada sa ovom novom:

t9xf5l0v_o.png

7339381981.png

Uređaj je SBB-ov Ubee EVW32C, a sistem je Windows 10 Pro v1803.

Poslednja izmena:
Meni za Vracar rekose da ce me za dve nedelje zvati da dogovorimo tacan dan.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Zna li se za ostatak Srbije kada će početi digitalizacija.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Počela je i u drugim gradovima, u Pančevu rade naselje "misa".

Moram ih činiti na TW da možda čujem nešto.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Prednost digitalizacije je?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Dobijes za dzabe d3 ili cam na 3 tv-a, a gase signal direktno iz coaxialca. To smo bar mi u ns-u dobili

Prednost digitalizacije je?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Pa sada da bi imao digitalne kanale na 3 TV-a, morao bi za 2 da plaćaš dodatno za udeđaje. Kada bude digitalizovano, gasi se analogni signal i imaš besplatna 3 uređaja.
E sad, da li SBB pod pojmom digitalizacije podrazumeva i optiku, to već ne znam.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno