Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda ništa, gledanje unazad je glavna funkcija :)
Hvala na odgovoru!

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Zvali su me iz sbb-a za digitalizaciju. Juče i danas, za dve lokacije, obe na Vracaru. Pitaju koliko imam televizora i kažu doći će kolege u narednih mesec dana da postave risivere.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Mene danas zvali i dolaze sutra za drugi TV. Taj drugi TV povezuju na neki D3mini, sto znaci da nema nista od naprednih funkcija. Ne trebaju mi (imam na prvom, glavnom TV), ali...
https://sbb.rs/a12379/podrska/servisi/televizija/Kako-da-povezem-digitalni-prijemnik-D3mini.html

Poslednja izmena:
Da i meni su rekli da ce monteri imati i d3 mini i d3 cam pa da biram na licu mesta

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Uz digitalizaciju se dobia besplatno do 3 uređaja bez doplate i pretplate ( cam modul ili d3 mini) i imaš samo sve digitalne kanale ali ne i napredne funkcije,ako hoćeš napredne funkcije to se i dalje plaća jednokratno 2900 dinara da dobiješ PDS 2100 ili 4900 da dobiješ PDS 3121,plus na to ima mesečna naknada od 290 dinara.Stim da korisnici Silver, Gold, Gold Extra,mogu besplatno bez naknade i mesečne pretplate na jednom televizoru da uzmu PDS 2100, a korisnici Gold Premium u okviru svog paketa mogu potpuno besplatno bez naknade i mesečne pretplate da koriste PDS 2100 na 2 televizora.
Ovo na kraju, bez pretplate misliš na dodatni TV ili na onaj prvi koji smo i do sada imali?

Zvali su me u ponedeljak za digitalizaciju na Paliluli (kod roditelja). Usput sam ih pitao i za Vračar.
Juče su bili kod roditelja (sreda), doneli još jedan risiver, danas (četvrtak) su bili kod mene na Vračaru doneli risiver i telefon - ujedno sam prešao sa Ikoma.

Čekao sam da dobiju risivere kojima ne treba veza sa homegateway uređajem da bi radilo vraćanje programa i dočekao sam, dobio sam Technicolor PDS3121.
U ugovoru je navedena akcija sa HBO, pošto sam ga imao u okviru IKOM paketa, a zadržao sam i isti Cisco modem. Čak mi je IP adresa ostala ista (dinamička javna) iako su već promenili paket.

Jedino što mi ne radi su Cinemax kanali. Da li ima smisla da zovem call centar i tražim da ih uključe?

Prilozi

• HBO.jpg
    HBO.jpg
    191.1 KB · Pregleda: 271
Bilo je price da ce biti povecanja brzine? Sta je bilo sa tim?

Sent from my C105-8 using Tapatalk

Ja imam gold paket, verovatno me nije zakacilo povecanje?

Sent from my C105-8 using Tapatalk

Imam stari CISCO 4682 V2 risiver, da li vredi da se cimam i tražim ovaj noviji CISCO PDS 2100 ? Ima li neke bitne razlike? Ovaj korektno radi, ali ta oprema je stara već dobrih 4 - 5 godina, a i svakako planiram da ih cimam za ubee.

Taj pds2100 mora da se poveže sa ruterom lan kablom da bi imao uslugu video kluba i 72h unazad (u stvari sad je 7 dana unazad). Bez tog povezivanja je to običan digitalni tuner bez ikakvih dodatnih mogućnosti.

Imam stari CISCO 4682 V2 risiver, da li vredi da se cimam i tražim ovaj noviji CISCO PDS 2100 ? Ima li neke bitne razlike? Ovaj korektno radi, ali ta oprema je stara već dobrih 4 - 5 godina, a i svakako planiram da ih cimam za ubee.
Po meni to im je najbolji uredjaj.Jedini je koji ima dva tunera i njihova reklama snimanja materijala na externi uredjaj za kanale koji nemaju 72h on je jedini pravi.Mozes da snimas jedan kanal dok gledas drugi a svi ostali uredjaji snimaju samo ono sto se gleda.
Za njega su od pocetka pricali da ce proraditi i PIP jer ima dva tunera ali to do sada nije proradilo.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Hvala, nije mi problem ni da razvučem lan ali nemam razloga da se cimam sa tim kada mi ovde sve radi. Daljinac je u očajnom stanju, jedino to može biti problem. Preživeo je jedno dete ali ovaj drugi ga je dokusurio...

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Hvala, nije mi problem ni da razvučem lan ali nemam razloga da se cimam sa tim kada mi ovde sve radi. Daljinac je u očajnom stanju, jedino to može biti problem. Preživeo je jedno dete ali ovaj drugi ga je dokusurio...

Traži da ti zamene daljinski ako ne radi ali pazi prva i druga serija znaju da prave problem ali ima rešenje.
Ako ti taj radi nediraj ništa.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Prva i druga serija risivera? Kako da znam koja je moja i koji su problemi? jedino što me nervira je lag prilikom ulaska u neke menije. Daljinac menjam kad mi drugo dete još malo poraste, sad nema svrhe, a i još uvek funkcioniše ( na aparatima ).

Prva i druga serija risivera? Kako da znam koja je moja i koji su problemi? jedino što me nervira je lag prilikom ulaska u neke menije. Daljinac menjam kad mi drugo dete još malo poraste, sad nema svrhe, a i još uvek funkcioniše ( na aparatima ).

Kod mene od one verzije koja je kasnije stigla daljinski radi samo kada skinem zaštitu gde je ic-dioda na D3 a TV radi normalno.
Imam D3 V2 od kada se pojavio.
Kada skineš poklopac za baterije različita je oznaka.
TV funkcioniše ok u svakoj varijanti.

I ja imam od početka taj v2, ako mi ne bude radio novi daljinac da znam šta da radim. :)

Idi u bilo koju poslovnicu i ponesi stari daljinski. Traži da ti daju drugi. Ja sam zamenio moj kome se štampa sa dugmića izbrisala i dadoše mi neki njihov koji je izgledao kao nov a koristili ga u poslovnici.
Jedino ne znam da li prave problem kad je razbijen.

Ako novi ne radi kod tebe, vrši im ga i kaži da ti daju drugi.

Poslednja izmena:
Da li je neko presao sa Ikomovog Tel 5 na najaci trio goldd paket? Ako jeste, treba mi informacija na koji iznos mu stize racun? Hvala unapred

Provereno, na V2 rade sva tri daljinca koje imaju u ponudi.
Onda je kod mene neki problem.
Originalni koji je stigao uz D3 V2 radi normalno.
Posle sam dobio još 3 ali sa njima je bio problem TV je radio a D3 dok ne skinem zaštitu za ICDiodu kao da nema dovoljno snage da dobaci dok ne prođem na pola metra sa zaštitom a bez nje radi na 5 m

Zovi call centar i prijavi problem, uradio si sve što si mogao.

Ima neko predlog?

Probaj da uđeš u MENI -> PODEŠAVANJA -> TEHNIČKA PODEŠAVANJA -> SISTEM INFO. Tu imaš opciju TV VODIČ i dve vrednosti: "Detaljne informacije sa slikama" i "Osnovne informacije". Izaberi "Detaljne informacije sa slikama". To bi trebalo da reši problem. :)

Poslednja izmena:
Znas sta je meni recimo pomoglo(pre nego budes zvao KS)
Da LAN kablic prebacis na UBEE na drugi port(ako je bio na portu 3 stavis na port 4) i restartujes oba uredjaja(iz mojsbb)
Ma kako glupo zvucalo meni je pomoglo 2 puta vec
Meni se dogodi da izgubi EPG i VOD kada nestane struje a uredjaji ukljuceni. Kao da se zaglupi. Restart ne pomaze sam vec samo u kombinaciji sa promenom porta :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno