Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo sa telefona danas testirao nešto.
5d9c4d2f80111ed98f34c9a25f770d35.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Javili su se tehnicari iz SBB da dodju i povezu mi Cisko i Calix sa lan kablom. Taman smo ugovorili da svrate kad ja slucajno upitao da li imaju pistolj za lepljenje, kaze covek nemamo, ja imam taj pistolj za lepljenje ali nazalost (maler) nisam imao patronu plastike. I tako od posla nista, hteli su da dodju ali bez lepljenja za plafon nema svrhe jer bi se po kablu gazilo, bez lepljenja isao bi lan kabl po parketu pored ulaznih vrata u sobi.:(

Poslednja izmena od urednika:
Imam problem sa D3 mini ,naiime nema nekih programa ,a ima ih na spisku (nema slike) ,a neki nemaju ton. Kako to da podesim?

Zar nije Pickbox besplatan u trio gold paketu?

Sad gledam na moj sbb da je 575 din/mes aktiviran 2.11.
pre toga bilo 0 din/mes

Gledam pakete i kod trio golda nema pickboxa (kada je produzen ugovor bio je u ponudi)

edit: Kada pokusam da deaktiviram na moj sbb pise "dodatak mozes deaktivirati kada prodje 30 dana od aktivacije"

Poslednja izmena:
Zar nije Pickbox besplatan u trio gold paketu?

Sad gledam na moj sbb da je 575 din/mes aktiviran 2.11.
pre toga bilo 0 din/mes

Gledam pakete i kod trio golda nema pickboxa (kada je produzen ugovor bio je u ponudi)

edit: Kada pokusam da deaktiviram na moj sbb pise "dodatak mozes deaktivirati kada prodje 30 dana od aktivacije"

Koliko ja znam kod mene je u tom paketu sem sto je kod mene optika ali trebalo bi da bude dzabaka, e sad da li to vazi samo do isteka (ugovora) 2 godine a posle sve saseku ne znam, reklamiraj sutra pa da znamo.
Idem i ja da gledam mojsbb i racun jer je neko vec pisao da su mu posle mesec dana za nesto poceli full naplatu.

edit:
Neverovatno opet su menjali mojsbb, sad je drugaciji pregled racuna...I ja ko sta radi samo gledam sta i kako, EON su lepo sredili ali ovo na mojsbb racun ne dopada mi se al dosta mi vise.

I ja sam imo u trio gold paketu promo na 2 godine besplatno pickbox i cinestar premium i pisalo je dosad kod oba datum prve aktivacije i promo 0 dinara a sad kod pickboxa 575 din/mes aktiviran 2.11. i cinestar premium 490 din/mes aktiviran 2.11. i na prvoj strani je tako i u računima u porudžbinama isto sad piše dokupljeni paketi isto ovo a pre je uvek bilo 0 dinara ovo ako nam naplate ispašće trio gold za 360 din skuplji od trio gold extra.

Koliko ja vidim ispace da cu posle dve godine da se hvatam za glavu, HBO i Cinemax bili mesec dana promo. Ovo ostalo sto pise da imam kad sam pitao kazu to je tvoj paket i imaces to i kad prodju 2 godine. Ispada da posle 2 godine necu imati nista sem 155 kanala + radio a sve ostalo bice placaj, to je sve tako upakovano da kad nemas iskustva sa tom firmom i dok god ne pocnes da pratis ove diskusije nemas pojma sta te ceka. Ti kanali koje imam pola toga je djubre, sve sto vredi se placa. Znaci 2 godine uljuljkivanja za debele pare a ona sledi dranje koze, neko mi je jednom tako nesto spomenuo da ljudi placaju silne pare za TV a ja sam to olako shvatio. Ugovori i promocije na flajerima su tako vesto sroceni da te dovedu u zabludu i uljukaju da je to ta cifra koju ces placati a ono je ta cifra a posle daj jos.

Taj iznos uzmi sa rezervom.
Više puta je napisano da su trenutno radovi na unapređenju sajta mojsbb i da su informacije prikazane na njemu nesigurne.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Pretpostavljam da je greška na sajtu. Da nisam ovde pročitao o ovom problemu, ne bih ga ni primetio. Ja sam ugovor potpisao krajem prošle godine, tako da mi promo period od godinu dana nije istekao. Videćemo u narednim danima kakva je situacija.

Samo se vi tesite, ma kakvi radovi, lepo je @jok napisao, isteklo mu 2 godine i sad samo se knjizi ono sto si imao, to je sve bilo promo, goli TV kanali + radio i nista vise.
Evo gledam flajer na osnovu koga sam se odlucio za paket Gold Extra optika, evo sta pise:
1155+ TV kanala
43 HD kanala
Tv paketi : Plus, HD, Cinestar TV premium
D3go na svim uredajima
TV unazad 72h
Pickbox i aANX now filmovi i serije

E sad obrati paznju na ovu : tu je najverovatnije namerno tako stavljeno a najverovatnije treba TV paketi plus bonus 2 godine: HD, Cinestar TV premium Pickbox i ANX now filmovi i serije

Sad gledam ugovor tu cak nista nije ni taksativno pobrojano, samo pise koji je paket i u slakdu sa akciskom ponudom

Generalno ti potpisuješ ugovor na dve ( 2 ) godine i sve nabrojano ćeš i imati za to što si potpisao. Nakon isteka ( 2 ) godine “pregovaras” i potpisujes novi ugovor sa istim ili nekim drugim paketom, i naravno pod uslovom da to želiš i hoćeš. Nista nije večno i zauvek. Zato i postoji ugovorna obaveza na vremenski period od ( 2 ) godine. Evo ja sam pre dve godine potpisao sa jednim IP sada cu da potpisem sa drugim, a nakon dve godine ću mozda sa nekim trećim, ko to zna...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad draga gospodo kad sam ja u drugoj temi pitao a sta se to prodaje i naplacuje pixbox koji se ucitava u svaki besplatni browser neki su rekli da ja to tumacim kako meni odgovara. Silom prilika uz svoj posao morao sam da radim javne nabavke i tendere i projekat IS sa grupom ljudi. Postoji u pravu deo koji se zove obligaciono pravo, obligacije, ugovori...Sad gospodo skinite sa neta deo zakona koji propisuje kako treba da izgleda ugovor. Sta mi imamo u ugovoru, imamo trenutno ime paketa i da je on u skladu sa akciskom ponudom. Sta je akciska ponuda? gde to imate napisano i potpisano sem na flajeru ili na internetu gde je stranica vec promenjena. Sa kime ste potpisali ugovor, u ugovoru pise SBB a vi ste ugovor potpisali sa monterom angazovanim kao podizvodjac radova, da li je taj monter sudski ovlascen da sklapa ugovore u ime i za racun SBB (cisto sunljam). Znaci glavni elemat ugovora koje se to usluge pruzaju i sta su te usluge, sta to placate pise samo na flajeru. Pocnite da razmisljate sta vas ceka posle 2 godine.

@SaniBG,

Gde imas nabrojano sta si potpisao sta ti se to pruza kao usluga u tom paketu, imas li ti to na papiru sa potpisom i pecatom, na internetu je vec druga ponuda za taj paket. Da je tako kako ti pises onda bi korisniku @jok ostalo sve isto a ne bi se pocelo naplacivati nesto sto je bilo u potpisanom paketu u tzv. akciskoj ponudi. Ako ugovor vazi 2 godine onda se mora potvrditi na vreme da ne pristajes na automatsko produzenje a kod automatskog produzenja trebalo bi da vazi sve iz prvobitnog potpisanog ugovora. Ugovor je obligacioni odnos izmedju dve strane tako da jedna strana ne moze jednostrano menjati uslove ugovora bez pristanka druge strane.

Dakle ima kod jos mnogih (bar onih koji su gledali). Verovatno ce biti da je na to dodatno 100% popust. Nema mi drugog tv boxa u spsiku uredjaja, a recimo cinestar i d3 kuca aktivirani, isto od 02.11.
Videcemo, ali garant ce biti app kod nekih.
@Lega, sve pise u ugovoru koji si potpisao. I promocije koje su trajne, npr pola ili ceo ugovor neka dodatna usluga, veci paket po ceni manjeg, dodatni uredjaj i sl. Ako se posle potpisivanja ugovara za isti paket nesto oduzme ili doda, za korisnila nije bitno. Nema automatskog produzenja ugovora. Kad istekne ostajes na istom kao sto si imao, puna cena, ukidaju se "pokloni" za vreme trajanja prvobitnog ugovora.

Poslednja izmena:
Samo se vi tesite, ma kakvi radovi, lepo je @jok napisao, isteklo mu 2 godine i sad samo se knjizi ono sto si imao, to je sve bilo promo, goli TV kanali + radio i nista vise.
Evo gledam flajer na osnovu koga sam se odlucio za paket Gold Extra optika, evo sta pise:
1155+ TV kanala
43 HD kanala
Tv paketi : Plus, HD, Cinestar TV premium
D3go na svim uredajima
TV unazad 72h
Pickbox i aANX now filmovi i serije

E sad obrati paznju na ovu : tu je najverovatnije namerno tako stavljeno a najverovatnije treba TV paketi plus bonus 2 godine: HD, Cinestar TV premium Pickbox i ANX now filmovi i serije

Sad gledam ugovor tu cak nista nije ni taksativno pobrojano, samo pise koji je paket i u slakdu sa akciskom ponudom

Da je isteklo 2 godine pa ajde da sam se ja zezno što nisam na vreme odjavio promo pakete ali ovako ima još fore do dve godine ugovor mi je kreno od 12 septembra 2016.

Taj iznos uzmi sa rezervom.
Više puta je napisano da su trenutno radovi na unapređenju sajta mojsbb i da su informacije prikazane na njemu nesigurne.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Ja sam baš u petak kad sam gledo koko imam još minuta bacio pogled i na ostalo i bilo je sve ko pre a sad me duže za sve ono što imam promo a košto reče lega99 nadjog i ja moj ugovor u njemu nigde nema striktno navedeno da to imam džabe ali ima štiklirano da je po posebnim promotivnim uslovima iz akcijske ponude objavljene na sajtu sbb a pošto na sajtu nisu objavili nikakvu promenu uslova korišćenja ugovor računam da je sve po starom dok nedobijem novi račun pa ću uskladu sa tim videti šta dalje ako pokušaju da naplate.

Dakle ima kod jos mnogih (bar onih koji su gledali). Verovatno ce biti da je na to dodatno 100% popust. Nema mi drugog tv boxa u spsiku uredjaja, a recimo cinestar i d3 kuca aktivirani, isto od 02.11.
Videcemo, ali garant ce biti app kod nekih.
@Lega, sve pise u ugovoru koji si potpisao. I promocije koje su trajne, npr pola ili ceo ugovor neka dodatna usluga, veci paket po ceni manjeg, dodatni uredjaj i sl. Ako se posle potpisivanja ugovara za isti paket nesto oduzme ili doda, za korisnila nije bitno. Nema automatskog produzenja ugovora. Kad istekne ostajes na istom kao sto si imao, puna cena, ukidaju se "pokloni" za vreme trajanja prvobitnog ugovora.

Ja to ne vidim sto ti kazes u ugovoru, ajde okaci, zatamni delove koji se odnose na tvoje licne podatke, kod mene ne pise nista od ovog sto sam ja pobrojao gore, pise na mojsbb i na flajeru ali u ugovoru ne.
Sutra cu da snimim moj ugovor ako uspem sa mobilnim jer nemam u blizini nijednu normalnu kopirnicu, bila je u Veru ali sve izbacise i ubacise jeftinu robu. Pozivanje na www stranicu u ugovoru to je smesno, pa stalno menjaju delove svog sajta kako to moze biti validan elemet ugovora.

Ima jos jedan papir koji se zove izvestaj o prikljucenju, potvrda o izboru paketa, revers za zamenu opreme, ali tu nema sem koji je paket nista drugo nije stiklirano niti ima pobrojano sve dodatne pakete, imaju seriski brojevi opreme.

Od prepiske ovde nema koristi. Ja sam, kao i neki drugi, u petak izgubio deo HBO premium paketa (HBO GO), žalio se preko 19900 i ništa nismo uspeli. Preko fejsa su utvrdili u sistemu da mi HBO uopšte nije aktivan a na sbb portalu piše da je uključen u paket ali i da mogu da ga aktiviram za 720din!? U subotu su svima rešili problem.
U ugovorima nigde nije navedeno šta je u paketu ali je naveden koji akcijski cenovnik je uključen. Skinite pdf, print pa heftanje za ugovor.
Inače kod mene na portalu piše da je paket aktiviran još 2007. kada nije ni postojao. Zaboravite na portal, samo direktna komunikacija i provera.

Poslednja izmena:
I ja sam imo u trio gold paketu promo na 2 godine besplatno pickbox i cinestar premium i pisalo je dosad kod oba datum prve aktivacije i promo 0 dinara a sad kod pickboxa 575 din/mes aktiviran 2.11. i cinestar premium 490 din/mes aktiviran 2.11. i na prvoj strani je tako i u računima u porudžbinama isto sad piše dokupljeni paketi isto ovo a pre je uvek bilo 0 dinara ovo ako nam naplate ispašće trio gold za 360 din skuplji od trio gold extra.

I meni stoji Datum aktivacije: 2.11. i Važi do: 2.12.2017. a trebalo bi negde do početka 2019. Biće da rade nešto na sajtu, inače bi mi za decembar naplatili 1500 din. preko redovnog računa :smash:

Od prepiske ovde nema koristi. Ja sam, kao i neki drugi, u petak izgubio deo HBO premium paketa (HBO GO), žalio se preko 19900 i ništa nismo uspeli. Preko fejsa su utvrdili u sistemu da mi HBO uopšte nije aktivan a na sbb portalu piše da je uključen u paket ali i da mogu da ga aktiviram za 720din!? U subotu su svima rešili problem.
U ugovorima nigde nije navedeno šta je u paketu ali je naveden koji akcijski cenovnik je uključen. Skinite pdf, print pa heftanje za ugovor.
Inače kod mene na portalu piše da je paket aktiviran još 2007. kada nije ni postojao. Zaboravite na portal, samo direktna komunikacija i provera.

Nocas sam sedeo i citao clan po clan ugovora, nigde ja nisam video koji akciski cenovnik je ukljucen, napisi pod kojim clanom ugovora pise koji je to cenovnik a koliko znam to je skoro menjano.
Pise u ugovoru da sam zakljucio ugovor na 24 meseca. Na drugoj strani pise clan da je ugovor zakljucen na neodredjeno vreme. Sta sad tu vazi 24 i neodredjeno vreme sto pravnicki tumaceno moze biti i vise od 24 meseca ili ti automatsko produzenje ugovora. Isto tako pise u ugovoru da je SBB duzan da kablira besplatno samo do prvog prikljucnog mesta, prvo prikljucno mesto je modem-ruter pa ko nema vec postojecu svoju ili gradjevinski izvedno kabliranje mora to da plati.

Na prvom listu, ne u tekstu ugovora, tamo gde ti je navedeno za koji paket i na koji period si potpisao. Čak i po datumu potpisivanja zna se koji je akcijski cenovnik bio na snazi.
Svi ugovori su na 12 ili 24 i nakon tog perioda se nastavljaju ukoliko hoćeš. U toku ugovora uvek možeš da pređeš na veći paket. Nakon isteka ili neispunjavanja njihovih obaveza ugovor možeš da raskineš ili pređeš na manji paket. To za njihove obaveze moraš da "loviš" na sajtu ili forumima kao npr. za ukidanje ultra kanala i onda da ih pritisneš.

Jedini način da se zna šta je korisnik tačno dobio sklapanjem ugovora i na koji period je aneks ugovora. Nažalost, to niko od nas nije dobio. Npr. neko je obnovio ugovor i dobio neku pogodnost koja nije navedena u akcijskoj ponudi i ona mu iz bilo kog razloga bude ukinuta. Šta da radi taj korisnik kada on nema dokaz da je ta pogodnost dogovorena? Ili drugi slučaj, ako se usluga dogovori preko agenta/akvizitera ili kako ih već zovu i on mu kaže da je nešto uključeno u ponudu, zvanično ili promo. Posle mesec dana se ispostavi da nije tako, kako dokazati bez aneksa da je nešto obećano? Možemo mi korisnici da snimamo razgovore, ali treba da se sagovornik saglasi sa snimanjem da bi to bilo upotrebljivo kao dokaz. Ako korisnici počnu da insistiraju na tome da dobiju aneks ugovora, možda će SBB promeniti dosadašnju praksu.

Prilikom ukidanja ultra kanala meni je kao i mnogim drugim ponuđen aneks ugovora na 24 meseca mimo akcijskih ponuda. Naravno da sam pet puta pročitao i pitao šta podrazumeva. Sve su ispoštovali kako smo se dogovorili i potpisali.

Od juce nije radio net i tv Novi Sad. Pisao na FB javila se Melanija...jutros isto...zvao call centar kazu zvace vas neko iz Ns..i niko nista...pojavi se net i tv sa smetnjama.. ali i dalje ne radi skoro 24 sata.

P.S. evo cim sam ovde postavio zvali su...izgleda prati Melanija i forum [emoji3]

Poslednja izmena:
Moze li neko ko koristi D3cam da mi kaze ima li nekih mana ili problema u radu? Treba da prebacim TV sa sprata na prizemlje pa mi je najlakse da zamenim STB za D3cam. Znam da nema 72h vracanja u nazad i snimanja sadrzaja ali te dve opcije ionako nisam koristio. TV koliko sam video bi trebalo da podrzava u potpunosti D3cam.

CAM modul sporo menja kanale (mada to moze da bude i do TV-a ili drugog) i siromasniji je EPG na DVB-C.

sa smart TV-om ili slicno mozes da snimas :)

Poslednja izmena:
Evo meni sta se desilo. Preko tel. mi ponude da dobijem visi paket po ceni sadasnjeg, koji je istekao, u trajanju od 24 meseci. Kazu poslace ugovor brzom postom. To mi nije stiglo zato sto strajkuje posta. Ja pozovem, kazu mozete to isto da potpisete u poslovnici. Ja to objasnim zeni u poslovnici i ona kaze u redu moze. Da mi ugovor da potpisem ali stoji samo 6 meseci po staroj ceni. Ja joj kazem dogovor je 24 meseci po staroj ceni. Ona precrta 6 stavi 24 i udari pecat. Ja kazem jel to moze tako, ona kaze nista ne brinite pozvacu vas ako treba da jos nesto potpiste, ako ne nista to je to. Nije me zvala i ja pozovem korinicki servis da vidim sta stoji kod njih, oni kazu imate popust samo 6 meseci ostalo placate punu cenu. Kazu idite u poslovnicu pa tamo raspravite sta ste potpisivali.

Sad moram u poslovnicu po kijametu, da cekam red, raspravljam se i objasnjavam. Osecam se prevarenim jer ne bih prelazio na visi paket da mi nisu ponudili cenu nizeg. Ako se prave blesavi jel imam pravo da raskinem ugovor ? U prvih mesec dana ?

Koji su to olosi boze sacuvaj. I meni su poslali uplatnicu sa punim iznosom iako je dogovor 3 meseca za 1din. Zvao ih danas, proveravali i kao pozovite za 3 dana da finansijska sluzba proveri

Sent from...

Evo meni sta se desilo. Preko tel. mi ponude da dobijem visi paket po ceni sadasnjeg, koji je istekao, u trajanju od 24 meseci. Kazu poslace ugovor brzom postom. To mi nije stiglo zato sto strajkuje posta. Ja pozovem, kazu mozete to isto da potpisete u poslovnici. Ja to objasnim zeni u poslovnici i ona kaze u redu moze. Da mi ugovor da potpisem ali stoji samo 6 meseci po staroj ceni. Ja joj kazem dogovor je 24 meseci po staroj ceni. Ona precrta 6 stavi 24 i udari pecat. Ja kazem jel to moze tako, ona kaze nista ne brinite pozvacu vas ako treba da jos nesto potpiste, ako ne nista to je to. Nije me zvala i ja pozovem korinicki servis da vidim sta stoji kod njih, oni kazu imate popust samo 6 meseci ostalo placate punu cenu. Kazu idite u poslovnicu pa tamo raspravite sta ste potpisivali.

Sad moram u poslovnicu po kijametu, da cekam red, raspravljam se i objasnjavam. Osecam se prevarenim jer ne bih prelazio na visi paket da mi nisu ponudili cenu nizeg. Ako se prave blesavi jel imam pravo da raskinem ugovor ? U prvih mesec dana ?

Snimis dve slike, jednu cele strane ugovora a drugu uvecan deo sa ispravkom i pecatom i posaljes na [email protected]. Napises da ces da placas po ugovoru a oni neka se dogovore ko je kriv.
Davno kada sam prelazio na telefoniju bila je besplatna akcija digitalizacije. Potpisao sam redosledom ugovore kako su mi rekli telefonom. Pokusali su da me izigraju, pozvao sam se na njihov snimak razgovora i sve dobio.
Raskid je moguc u prvih mesec dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno