Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavisi od casea do casea, meni npr oba rade dobro na istoj lokaciji. Čak mi je kablovski usporavao u skorije vreme stalno u 1 ujutru iz nekog razloga.

SBB je sve drugo sem pouzdan. Jedina prednost trenutno je protok, za cenu koju placas. Sve zavisi od cvorista gde se prikljucuje, a SBB reaguje na probleme ako je neko uporan i/ili potrazi pomoc od ratela, itd. xDSL je dalje bez premca.

Pa meni su pre 5 godina na neprestano insistiranje prebacili čvor isped zgrade, doduše problem je bio štekanje HD kanala a ne net i to realno više je bio problem retar#%$anog investitora i izvodjača radova koji na svakom sparatu stavio račve pa do 5 sprata ubio signal. Ali eto prebacili su čvor i time rešili problem, tačnije kompenzovali za loše instalacije kablovske mreže u zgradi. Stabilno kao stena sad, još su mi rekli i da će celu instalaciju kablovske mreže u zgradi promeniti s obzirom da je katastrofalna. Ovo verovatno da bi mogli kada dodje vreme da prebace na digitalu bez problema.

P.S. A što se Telekoma tiče imao sam izlet od 2 god kod njih i sve je bilo besprekorno dok nisu zamenili ADSL VDSL modemom, posle toga katastrofa. Još veći problem je bio što su tek po promeni modema zaključili da sam predaleko od centrale za brzinu veću od 10. Isteko ugovor vratio se na SBB gde 40 skroz dovoljno za moje potrebe.

Poslednja izmena:
Ljudi imam problem sa laptop i ubee modemom/ruterom, naime nonstop mi se gubi konekcija na laptopu, dok na ostalim uredjajima (telefoni i tableti) sve radi kako treba, tj ne gubi se konekcija nego naprosto nema interneta, dobijem ono zuto dole na wifi ikonici.

Da li neko ima neki predlog mozda? Sta da mu radim? Neka podesavanja na samom modemu? Ili laptopu?

Hvala unapred :)

Ljudi imam problem sa laptop i ubee modemom/ruterom, naime nonstop mi se gubi konekcija na laptopu, dok na ostalim uredjajima (telefoni i tableti) sve radi kako treba, tj ne gubi se konekcija nego naprosto nema interneta, dobijem ono zuto dole na wifi ikonici.

Da li neko ima neki predlog mozda? Sta da mu radim? Neka podesavanja na samom modemu? Ili laptopu?

Hvala unapred :)
Mozda ti je wifi adapter otisao. Probaj na kabal da ga nakacis ili wifi usb adapter da vidis da li i dalje ima problem.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

I kod mene je isti problem sa ubee ruterom. Gubi se wifi i ako na njemu gore lampice. Posle reseta radi OK. Dešava se na svaka dva tri dana. Lan radi normalno.

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk

I kod mene je isti problem sa ubee ruterom. Gubi se wifi i ako na njemu gore lampice. Posle reseta radi OK. Dešava se na svaka dva tri dana. Lan radi normalno.

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk

Isti slucaj.

Pusti u pozadini lagani download torrenta pa vidi jel se ponovo desava.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Pitanje za korisnike SBB Optičkog interneta.... Da li ste iza CGNAT-a ili imate javnu dinamičku ip adresu?

Nema takvih :D

Pitao sam ih direktno i kažu da svi rezidencijalni korisnici optičkih paketa imaju IP adrese iz CG NAT opsega.Tako da optika preko njih ne dolazi u obzir.

Prijatelji su zvali sa zakasnjenjem da se bune zbog gasnje Ultra programa i dosli su do koraka da uzmu broj telefona i slicno... Kada su ih zvali objasnili su im da su reklamalacije na to bile moguce do 1.8. Da li je to tacno?:)

edit: SBB i njihovi biseri:) http://prntscr.com/g938en

Poslednja izmena:
Naravno da ne, mesec dana od dana objave imaju pravo, a 1.8. se jos nije ni znalo za to ;)
Neka budu i tvoje kolege bezobrazne kao RV, i kazu da ce ih tuziti za laganje korisnika, jer zakon daje pravo mesec dana od dana objave, objava je pre manje od mesec dana, a osim krsenja zakonskih prava mogu ih stvarno tuziti za obmanu.

Naravno da ne, mesec dana od dana objave imaju pravo, a 1.8. se jos nije ni znalo za to ;)
Neka budu i tvoje kolege bezobrazne kao RV, i kazu da ce ih tuziti za laganje korisnika, jer zakon daje pravo mesec dana od dana objave, objava je pre manje od mesec dana, a osim krsenja zakonskih prava mogu ih stvarno tuziti za obmanu.

Mislim da su čak pokušali da falsifikuju datum objave, pa su stavili datum objave 01.8 iako su objavili kasnije...

Nije bilo u avgustu, nego u julu. Zakasnili ste.

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

ja ne znam da li je problem do windowsa ili do cisco 3928.. Kada se prikljucim na wifi sve radi, ali kada prikacim preko lan-a.. nastaje ludnica...
Gasi se i pali svakih 10 sekundi.. I vidi se i na modemu da se gubi konekcija.. (pali se i gasi lampica)..
A onda ako bude konekcije 5 minuta onda se nece gasiti uopste, tj. do sledeceg restartovanja kada nastaje opet zezanje.. Kako proveriti da li je do drajvera ili ovog glupog 3928 ?
Meni su slični problemi počeli da se dešavaju od pre 15ak dana!

Ako se uzme za firmu optički internet da li obavezno ide i osnovna analogna tv? Plaća li se i mesečno održavanje ili samo internet paket

Mislim da ne postoji opcija uzimanja kablovskog/optičkog interneta bez plaćanja "usluge održavanja"... u svakom slučaju najbolje da se njima obratiš sa istim pitanjem.

Jel usluga 72 sata unazad vazi za sve d3 uredjaje u kuci ,ili samo 1?pitam jer na cisco 4682 v2 radi ,a na drugom ur. Pds 2100 nema uopste opcija za vracanje..

Daljinski od D3mini uređaja se meša sa signalom od LG TVa. Bukvalno gomila tastera koje pritisnem istovremeno i TV reaguje kao neka njegova komanda, i totalno je neupotrebljiv ovaj daljinski od D3mini. Je l' to može nekako da se sredi, ili nema leka?

Probaj da D3mini uređaj pomeriš malo u stranu u odnosu na TV zna da pomogne u mnogo situacija. Poznat je taj problem sa LG TV

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ne vredi, kad mi TV hvata u svim pravcima. Je l' postoji način da se isključi Ir senzor kod TVa?

Pa jedino da ga prelepiš izolir trakom. Ovo sam čuo od montera iz SBB-a da imaju taj problem i da u većini slučajeva pomogne pomeranje D3Mini u stranu.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno